Na megvolt az első "kaland".
Csak cseppet sem humoros és nem tudom mi lesz a vége.
Kezdődik azzal, hogy itt én tervezem a rakományt, nincs parti rakománytervezője a bérlőnek. Ez azt jelenti, hogy Ők az irodában mindent elfogadnak és elküldik a hajóra, aztán old meg. És mivel ez óránként változik, én is csinálhatom az új terveket. Csak ha éppen az elején van változás, akkor ami utána van az is borul. És még el sem kezdtük a rakodást az első norvég kikötőben, de Hamburgból már rugózott az ügynök, hogy mikor érkezünk, meg hogyan néz ki a rakodási terv...
Naszóval tegnap úgy 11-kor megkaptam a végleges rakodási listát az első kikötőre, amire már nagyon vártunk. Ezt, mert végleges, megváltotatták délután négyszer, rakodás közben! ezerrel gyártottam az új terveket.
Négy elött elküldték a végleges terveket- hétvége van, a fű se nő. Azt hittem, hogy estére utol érem magamat, de ekor meglepetésemre, megint változás. A listára ugyanis nem vitték fel azt, hogy pár konténer túlméretes- minek azt? Alig fontos infó. A nyitott konténerről az áru lelóg minden irányba, tehát a berkod, akkor se rá, se melléje nincs hely rakodni!
Na, kezdhettem előről mindent, majdnem mindent, mert ami be van rakva, az már a mienk. Közben adnak egy már tutira végleges listát, nézem, kevesebb konténer van rajta. Új terv, helyet találok a kiszoruló konténereknek, amikor jönnek, hogy bocs, két oldalt elfelejtettünk odaadni... Megint egy új terv.
Na, kezd menni normálisan a dolog, amikor úgy 11 körül az utolsó előtti norvég kikötőnket tervezve látom, hogy nem fér be a rakomány. Hely lenne, sőt, talán még be is tudnánk dugni a hűtőkonténereket, csak szépen felfordulnánk a végére. Mert stabilitás az nincs!
Na most mi lesz?
Mostanáig (fél öt reggel) vajákoltam a dolgot, nincs megoldás. Ennyi idő alatt találnom kellett volna, ha van.
Közben manővereztünk kettőt, szóltam a pk- nak, hogy szitu van. Lazán vette a manus, majd ma napközben megbeszéljük.
Jó, nem kelt fel senkit éjjel, de remélem kihúz a csávából, bár nem én voltam hülye.
És mindehhez a rakodási program akadozik, a PC túlmelegszik. Sajnos nincs meg a CD- je, nem tudom a laptopra feltenni. Hurrá!
És ezt csinálhatom négy hónapig...