Komis
|
|
« Hozzászólás #510 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 07:36:06 » |
|
Attól suzuki, hogy olyan emblémát rakták rá. Amerikában ilyen néven árulják, biztos onnan való.
Suzuki = GM csoport ? A GM-nek 20% részesedése volt a Suzukinál, amit tavaly eladott, így már csak 3%-ban részvényes. Hogy ez mára változott e, azt nem tudom. Na itt a hiányzó infó amiről nem tudtam... Mindenesetre kerekedett a szemem, amikor megláttam a kasztnin a suzuki "S"-t. Amennyi kontinens annyi márkanév ugyanarra az autóra. Tehát még fog kerekedni a szemed, ha körülnézem a nagy világban (neten)..
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #511 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 13:08:05 » |
|
A HB az Reno, a sedan, és az SW pedig Forenza néven fut. A különbség. hogy a HB-nek is azonos az eleje, a sedannak fordítva van a hátsó lámpában a fehér rész, mind 2000 köbcentis motorral szerelt, általában automata váltóval, és a rádió fejegység, fedélzeti számítógéppel 2 DIN-es, és alu kerekesek. Több taxi is fut belőlük Pesten. A nevek variációja, a szerint, hogy hol forgalmazzák: Chevrolet, Daewoo, Suzuki, Holden, Buick, Plymouth (erre nem esküszöm!).
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 08. - 15:44:29 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #512 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 13:19:51 » |
|
A HB az Reno, a sedan, és az SW pedig Forenza néven fut. A különbség. hogy a HB-nek is azonos az eleje, a sedannak fordítva van a hátsó lámpában a fehér rész, mind 2000 köbcentis motorral szerelt, általában automata váltóval, és a rádió fejegység, fedélzeti számítógéppel 2 DIN-es, és alu kerekesek. Több taxi is fut belőlük Pesten. A nevek variációja, a szerint, hogy hol forgalmazzák: Chevrolet, Daewoo, Suzuki, Holden, Plymouth (erre nem esküszöm!). Plymouth helyett Buick-ra esküdnék
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Shark
|
|
« Hozzászólás #513 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 13:27:36 » |
|
Az SW az BUICK, én is úgy tudom...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #514 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 13:32:18 » |
|
Az SW az BUICK, én is úgy tudom...
A sedan is
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #515 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 18:59:43 » |
|
Ami még érdekel, hogyan lehet tartósan használni regadó megfizetése nélkül, mert így árulják E-s rendszámmal. Hozzáteszem a vételár+ a regadó azért már nekem irreálisan soknak tünik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #516 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 19:19:49 » |
|
Ami még érdekel, hogyan lehet tartósan használni regadó megfizetése nélkül, mert így árulják E-s rendszámmal. Hozzáteszem a vételár+ a regadó azért már nekem irreálisan soknak tünik.
Vagy úgy csinálod mint egy ismerősöm. 10éves Jaguart vett angliában fél misiért és kiviszi műszakiztatni. Elvileg ez sem szabályos de kicsi a valószínűsége hogy lebukik. Rendőr nem gond ha van érvényes műszaki más meg úgysem ellenőrzi. MOndjuk én személy szerint nem kockáztatnék, de azt mondják a bátraké a szerencse
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #517 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 19:53:26 » |
|
Vagy úgy csinálod mint egy ismerősöm. 10éves Jaguart vett angliában fél misiért és kiviszi műszakiztatni. Elvileg ez sem szabályos de kicsi a valószínűsége hogy lebukik. Rendőr nem gond ha van érvényes műszaki más meg úgysem ellenőrzi. MOndjuk én személy szerint nem kockáztatnék, de azt mondják a bátraké a szerencse Nálunk is itt Szombathelyen egyre több a jobbkormányos luxusautó...
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #518 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 19:57:30 » |
|
A következő ügyben lenne szükségem egy kis segítségre: 2009. augusztus 19-én nővéremékkel Pestre mentünk. Kicsit elhúzódott a programunk így leparkoltunk a WestEnd közelében egy mellékutcában. Mivel a sógorom rokkant, így ugye nem vettünk parkolójegyet. Kb 2 óra múlva mentünk vissza a kocsihoz és meglepődve vettem észre, hogy kaptunk egy "Mikuláscsomagot". Megnéztem az okát, az volt ráírva hogy nem lehetett teljesen elolvasni a rokkantigazolványt (sajna a nővérem autójában úgy be tudni csúszni a szélvédő alá, hogy tényleg nehezen olvasható, de ez szerintem csak hozzáállás kérdése). Gondoltam semmi gond, rögtön elmentünk a parkolási társaság irodájába és bemutattuk a kártyát, amit az ügyintéző lefénymásolt és azt mondta majd elbírálják(!) a dolgot. Kérdeztem az mit jelent. Azt mondta összehasonlítják a fotót a fénymásolt(!) igazolvánnyal és ha egyezik, akkor eltekintenek a bűntetéstől. Hogy ezt mi a alapján arról gőzöm sincs, de ennél többet akkor nem tudtunk tenni. Erre nemrég kapott a sógorom egy levelet, hogy nem áll módjukban elfogadni a bemutatott kártyát és hivatkoznak egy rendeletre, hogy a kártyát (és persze a pakolójegyet is) jól láthatóan kell elhelyezni. Ja és persze fizessen 11e Ft-ot, mivel 5 napon belül nem fizette ki a bírságot (30szoros pótdíj). Mondjuk miért tette volna, mikor azt mondták neki, hogy a határozat megérkezéséig ne fizessen semmit. Persze mivel a határozat és a parkolás között ugye eltelt több mint 5 nap, így ők már azzal számolnak, ami szerintem felháborító. A másik felháborító dolog, hogy az említett rendeletben az szerepel, hogy ha 5 napon belül bemutatja valaki az érvényes parkolójegyet (ami mondjuk nem volt látható), akkor nem kell pótdíjat fizetnie. De miért csak a jegyet lehet bemutatni? Nem diszkriminatív ez egy kicsit? Pont szegény mozgáskorlátozottat hozzák ezáltal hátrányosabb helyzetbe! Értem én hogy sokan csalnak az ilyen igazolvánnyal, de amikor egy vidéki ember a család kocsiját használva a saját (és jogos igazolványát, hiszen 15 éve dialízisre jár) kártyájával parkol, akkor miért feltételezik róla, hogy gyorsan kerített valakit, aki bemutatta a kártyáját. Mit lehet ilyenkor tenni? Már kaptam tippeket (eléggé támadható a rendelet szövege jogilag), de kiváncsi vagyok mások ötletére is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #519 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 20:04:39 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #520 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 20:23:33 » |
|
Vagy úgy csinálod mint egy ismerősöm. 10éves Jaguart vett angliában fél misiért és kiviszi műszakiztatni. Elvileg ez sem szabályos de kicsi a valószínűsége hogy lebukik. Rendőr nem gond ha van érvényes műszaki más meg úgysem ellenőrzi. MOndjuk én személy szerint nem kockáztatnék, de azt mondják a bátraké a szerencse Nálunk is itt Szombathelyen egyre több a jobbkormányos luxusautó... Mohácson dettó!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #521 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 20:28:53 » |
|
A következő ügyben lenne szükségem egy kis segítségre: ...... kiváncsi vagyok mások ötletére is.
Én elsőre megkifogásolnám az eljárást írásban. Ezután jogi tanácsért fordulnék ügyvédhez, stb. Sajna már ők is erre számítanak, ezért köröm szakadtáig süketek lesznek a magyarázatodra....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #522 Dátum: 2009. Szeptember 08. - 20:34:52 » |
|
A következő ügyben lenne szükségem egy kis segítségre: ...... kiváncsi vagyok mások ötletére is.
Én elsőre megkifogásolnám az eljárást írásban. Ezután jogi tanácsért fordulnék ügyvédhez, stb. Sajna már ők is erre számítanak, ezért köröm szakadtáig süketek lesznek a magyarázatodra.... Hát igen, ügyvéddel már beszéltünk. Ő mondta, hogy a rendeletben szereplő dolog, amire hivatkoznak (jól láthatóan kell elhelyezni) nem jelenti egyértelműen azt, hogy jól olvashatónak kell lenni, illetve minden adatnak jól olvashatónak kell lennie. Másrészt a hátrányos megkülönböztetés miatt szintén kifogásolható a rendelet. Azt elfelejtettem említeni, hogy mindkét levél "sima" levélként érkezett, tehát elvileg a parkolási társaság nem is tudja bizonyítani, hogy megkaptuk-e vagy sem, pláne a kézhezvétel időpontját.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #524 Dátum: 2009. Szeptember 09. - 06:46:36 » |
|
Én elsőre megkifogásolnám az eljárást írásban. Ezután jogi tanácsért fordulnék ügyvédhez, stb. Sajna már ők is erre számítanak, ezért köröm szakadtáig süketek lesznek a magyarázatodra.... Hát igen, ügyvéddel már beszéltünk. Ő mondta, hogy a rendeletben szereplő dolog, amire hivatkoznak (jól láthatóan kell elhelyezni) nem jelenti egyértelműen azt, hogy jól olvashatónak kell lenni, illetve minden adatnak jól olvashatónak kell lennie. Másrészt a hátrányos megkülönböztetés miatt szintén kifogásolható a rendelet. Azt elfelejtettem említeni, hogy mindkét levél "sima" levélként érkezett, tehát elvileg a parkolási társaság nem is tudja bizonyítani, hogy megkaptuk-e vagy sem, pláne a kézhezvétel időpontját. Nemtudom megy e még de volt egy oldal a neten ahol parkoló jegyet lehetett venni, szerezni visszamenőleg.Ha megtalálod és pont arra a helyre van is valakinek abban az időpontban nyertél.Na közben megkerestem: http://parkolas.atw.hu/
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 09. - 06:49:54 írta Krisz »
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
|