gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #7110 Dátum: 2013. November 05. - 16:55:21 » |
|
Pár napon belül elviszik a lacsimat. Október közepén lett beadva egy kereskedésbe és tessék màr el is van adva.Remélem nem gond ha tovàbbra is tag maradok így lacsitlanul de kettö darab lacsi ,,elhasznàlàsa " utàn
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #7112 Dátum: 2013. November 05. - 22:39:02 » |
|
Hidd el nehezen váltam meg töle,de itt ausztriában nem szerencsés a magyar rendszámos autòt sokàig használni.Pontosan ezért adtam be egy kereskedésbe bizományos értékesítésre mert nem akartam az új gazdájával találkozi.Azt hiszem tolna megyébe megy.Kapott ,,ajándékba" egy 62ezer km-es nagy dieselt az ùj tulaj.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szaot
Bejáratós
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star AC HB 2007
|
|
« Hozzászólás #7113 Dátum: 2013. November 05. - 22:43:51 » |
|
Miért nem szerencsés Ausztriában a magyar rendszámos autót sokáig használni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #7114 Dátum: 2013. November 06. - 00:02:35 » |
|
Ha évek óta kint élsz és adót fizetsz ,meg itt kersed a kenyérre valót akkor köteles vagy az autót is àtjelenteni ha jól tudom màr 3 hónap utàn.Elég komoly büntit lehet fizetni.Engem többször megàllítottak a rendörök föleg nyáron mert akkor a felni elég sokat dobott a kocsi külsején.Ekkor beszélgettem a rend öreivel,mondtàk,hogy nem éri meg.Példàul az idegenrendészeten is kell az itt dolgozónak a 3.hónap utàn lejelentkezni egyszeri alkalommal.Kocsit àtjelenteni meg nem olcsó dolog,kb 1800€ mire osztrák a rendszám.Késöbb az eladàsnàl ennyivel nem ér többet.Ahogy Mo.-n adócsalásnak számít egy szlovák rendszámos autót használni,ùgy itt is ez a helyzet a magyar rendszámmal.A cabriora (100kw) 1200€ biztosítást fizettem éves szinten,a lacsira(89kw) 42ezer forintot plussz 86ezer casco egy évre.Azért érezhetö a különbség(és ne mondja senki sem,hogy a kereset is más mert arànyban van a kiadàsokkal).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szaot
Bejáratós
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star AC HB 2007
|
|
« Hozzászólás #7115 Dátum: 2013. November 06. - 12:14:21 » |
|
Aha, értem, kösz a választ.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #7116 Dátum: 2013. November 09. - 12:39:02 » |
|
Ausztria (2014.) éves matrica érvényességi ideje mettől meddig? Neten 2013. dec 1 - 2015. jan 31-ig. Osztrák kollégák szerint nem jó, hanem 2014.jan 1-től 2014. dec 31ig.Közben megtaláltam az ÖAMTC hivatalos oldalán
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. November 09. - 16:56:30 írta Komis »
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #7117 Dátum: 2013. November 09. - 21:30:26 » |
|
Vezetéstechnika Olvasónk kérdezi Kedves Gulya! A munkám miatt sajnos télen is sokat kell vezetnem, ehhez szeretnék pár tanácsot kérni. A kocsi alapjárata nem az igazi, így a gázpedálról váltásnál nem tudom levenni a lábam. A kanyarban fékezés közben váltást eddig megoldottam, mert sarokkal fékeztem, közben a bakancs orrával nyomtam a gázt. A téli lucsokban a gumicsizmában ez már sajnos nem megy, lecsúszok a fékről... Tudna esetleg valami megoldást ajánlani, ragasszak csiszolópapírt a pedálra esetleg? A másik gondom a havas úttal van. A futózott gumi a Gazon nem bírja havat, csúszkál a hátulja. Ha a ponyva alatt kapaszkodó srácokat hátraküldeném a plató végére, segítene valamit? http://www.vezess.hu/magazin/szakertoi_valogatas/47946/
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #7118 Dátum: 2013. November 10. - 08:13:18 » |
|
Ausztria (2014.) éves matrica érvényességi ideje mettől meddig? Neten 2013. dec 1 - 2015. jan 31-ig. Osztrák kollégák szerint nem jó, hanem 2014.jan 1-től 2014. dec 31ig.Közben megtaláltam az ÖAMTC hivatalos oldalán Úgy van ahogy te írtad 14 hónapig!Van olyan útszakasz ahol kell útdìjat fizetned(8-10€)??Ha igen akkor írom majd okossàgot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #7119 Dátum: 2013. November 10. - 11:26:50 » |
|
Ausztria (2014.) éves matrica érvényességi ideje mettől meddig? Neten 2013. dec 1 - 2015. jan 31-ig. Osztrák kollégák szerint nem jó, hanem 2014.jan 1-től 2014. dec 31ig.Közben megtaláltam az ÖAMTC hivatalos oldalán Úgy van ahogy te írtad 14 hónapig!Van olyan útszakasz ahol kell útdìjat fizetned(8-10€)??Ha igen akkor írom majd okossàgot. A1-t használom csak. A Graz felé történő hazamenetelről leszoktam, ott van két plusz alagútdíj. Magánutat nem használok.
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #7120 Dátum: 2013. November 23. - 20:21:12 » |
|
Ma reggel 7-től délután 5-ig a Jézuskának segítettünk. Jelentem minden beszerezve, semmi nem hiányzik, lesz pár apróság majd a fa alatt. Mindamellett segítettünk a rászorulókon is a nagyáruházban, több tartós élelmiszert adományoztunk. Mellesleg a közlekedés tragikus, legalábbis a morál.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #7121 Dátum: 2013. November 28. - 16:15:00 » |
|
Ma reggel 7-től délután 5-ig a Jézuskának segítettünk. Jelentem minden beszerezve, semmi nem hiányzik, lesz pár apróság majd a fa alatt. Mindamellett segítettünk a rászorulókon is a nagyáruházban, több tartós élelmiszert adományoztunk. Mellesleg a közlekedés tragikus, legalábbis a morál. Szép volt. Akkor adom a listát és a pénzt és segíthetsz az én Jézuskámnak is.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #7122 Dátum: 2013. November 28. - 16:41:07 » |
|
Ma reggel 7-től délután 5-ig a Jézuskának segítettünk. Jelentem minden beszerezve, semmi nem hiányzik, lesz pár apróság majd a fa alatt. Mindamellett segítettünk a rászorulókon is a nagyáruházban, több tartós élelmiszert adományoztunk. Mellesleg a közlekedés tragikus, legalábbis a morál. Szép volt. Akkor adom a listát és a pénzt és segíthetsz az én Jézuskámnak is. Ha már van lista, meg pénz, onnan már könnyű...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #7123 Dátum: 2013. November 28. - 19:43:38 » |
|
Ma reggel 7-től délután 5-ig a Jézuskának segítettünk. Jelentem minden beszerezve, semmi nem hiányzik, lesz pár apróság majd a fa alatt. Mindamellett segítettünk a rászorulókon is a nagyáruházban, több tartós élelmiszert adományoztunk. Mellesleg a közlekedés tragikus, legalábbis a morál. Szép volt. Akkor adom a listát és a pénzt és segíthetsz az én Jézuskámnak is. Ha már van lista, meg pénz, onnan már könnyű... Lista még nincs. Nem is lesz. Idén tiltakozólag nem veszek semmit.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #7124 Dátum: 2013. November 28. - 19:48:12 » |
|
Ma reggel 7-től délután 5-ig a Jézuskának segítettünk. Jelentem minden beszerezve, semmi nem hiányzik, lesz pár apróság majd a fa alatt. Mindamellett segítettünk a rászorulókon is a nagyáruházban, több tartós élelmiszert adományoztunk. Mellesleg a közlekedés tragikus, legalábbis a morál. Szép volt. Akkor adom a listát és a pénzt és segíthetsz az én Jézuskámnak is. Ha már van lista, meg pénz, onnan már könnyű... Lista még nincs. Nem is lesz. Idén tiltakozólag nem veszek semmit. Marad a lószerszám?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|