Tegnap szüreti mulatság volt Csolnokon.
Párom sütött főzött, én intéztem a gyerekeket, majd jól fel lettek öltöztetve sváb népviseletbe.
Zsófi a kultúrotthonban öltözött fel teljesen a rakott szoknyás népviseletbe.
Onnan kisbusszal felvittek minket a falu másik végébe, ahonnan a szüreti felvonulás indult.
Négy lovaskocsi, két kisteherautó zenészekkel, és négy különböző csoport hagyományos népviseletben, lovasok, és sok-sok ember.
Végigvonultunk a falun 4 megállóval ahol a gyerekek, a fiatalok, az ovisok, a német nemzetiségi kórus adott műsorokat.
Majd a végcél a pincesor volt, cc 5km.
Itt a fellépők kaptak enni inni, de útközben is minden megállónál volt pogácsa, bor, must, egyebek.
Itt mikor vége volt a felvonulás a pincéknél folytatódott a mulatozás.
Zsófi a barátnőjéék pincéjénél beette magát, haza sem kívánkozott jönni-
Kis firnyákos csibészek 100Ft-ért adták a zsíros deszkát, és 100Ft-ért 5db diót mely mellé egy pohár bor dukált.
Én is vettem pár diót.
Hazavittük Bencét, majd én még visszasétáltam a pincesorra Zsófiért este 8 körül.
Nah innen volt nehéz elszabadulni, de nem is akartam annyira eljönni.
Tapasztalat.
Baromi fárasztó végigcaplatni hegyen-völgyön.
A többségében megkóstolt borok között volt minden. De sikerült belefutnom pár olyan vacak borba, ami emberiség elleni bűntett.
És vannak akik azt hiszik ennél jobb bor nincs.
Viszont lányom barátnőjének édesapja bora nagyon pazar. Nem szeretem a fehéret, de a száraz nagyon jó volt, és a félédes vörös pedig vetekedett az Egerszalókból hozottal.
Mindent összevetve jó kis muri volt tegnap, a gyerekek is élvezték, mind a fellépéseiket, mind pedig a lovaskocsikázást, felvonulást.