OK, legalább beszélgetünk.
A fórum motor természetesen tudja a like/dislike funkciót. Szándékosan nincs bekapcsolva.
Már a fórum indításakor sem tartottam szerencsésnak az efféle versengést. Ne azért segítsen valaki, hogy gyűjtse a jópontokat.
Segítsen azért mert tud/akar.
Őszintén szólva az "elértem/elérted a ....-dik hozzászólást, hurrá" dolgokat sem néztem jó szemmel. Ne a hozzászólások száma minősítsen valakit. Hanem az, hogy mit mond. Előbb-utóbb mindenki, aki rendszeresen olvassa a fórumot eldönti, hogy ki az akire hallgat, és ki az akire nem.
Aztán az elüldözés.
Ilyenről szó sincs. És nem kell rébuszokban beszélni. Ez nem a Harry Potter. Itt bárkinek ki lehet mondani a nevét.
Igen jelenleg(?) két tagunk van, akik szakmailag magasan az átlag felett állnak. Sebike és Tomy61.
Mindkettejüktől kaptam már magam is segítséget, hálás is vagyok Nekik érte, szakmai hozzáértésüket elismerem.
És tévedés ne essék, senkit nem kértem arra, hogy idejét-erejét nem kímélve, ingyen szolgálja a fórumot, a tagokat (azért vannak/vagyunk egy páran akik ezt teszik
. De ez önkéntes dolog, nem kötelező.).
Azt azonban igenis kértem, hogy a jó hangulat megtartása érdekében mellőzzük a folytonos "vidd szerelőhöz, ne nyúlj hozzá, tanulj előtte éveket" hozzászólásokat.
Ezt el lehet mondani 1x, 2x. De az nem tartható, hogy lassan minden kérdésre ez legyen a válasz.
Nem kötelező mindenre válaszolni!
Ha tudok/akarok segítek. Ha nem, továbblapozok. Ennyi kell a jó hangulathoz.
Tudomásul kell venni, hogy ez nem egy szakmai fórum. Itt többnyire amatőr emberek beszélgetnek egymással, több-kevesebb felkészültséggel a témában.
Ez erről szól.
Nem lehet minden kérdésre "vidd a szerelőhöz" a válasz.
Igen, a fék nem játék. Meg a házépítés, villanyszerelés, tűzgyújtás, és az AUTÓVEZETÉS sem!
És mégis csinálják amatőrök! De még hányan!
Engem pl. csak amatőr autóvezető tört össze! Hivatásos egy sem!
Tiltsuk el az amatőröket a járművezetéstől???
Részemről OK.
DE MIVEL EZ NEM JÁRHATÓ ÚT, legalább magyarázzuk el neki, hogy mit is kellene csinálnia. Esetleg legközelebb nem jön ki eléd, elém.
Visszatérve az eredeti témára. Örülünk a szakmai segítségnek. De tényleg. Szívesen meghallgatjuk. DE.
Ez történjen tanító - mint ahogy mindenki megkapta a "tanáraitól" - és ne kioktató stílusban.
Ha e miatt elmegy valaki a fórumról azt valóban szívből sajnálom (gondolom nem csak én), de 1-2 ember miatt nem lehet feláldozni a többi fórumtagot, a fórum hangulatát.
Nem csinálok belőle titkot, most Tomy61 kapott tőlem egy hosszabb levelet a fentiek szellemében. Régebben Sebikéék találtak a postaládájukban általam küldött kéréseket.
Ez a dolgom - akár tetszik, akár nem. Fent kell tartanom a fórum hangulatát, használhatóságát.
(ja, nem azért mert ez a munkám. Úgy tűnik nem ebből élek. Csak ilyen belső késztetés.
Meg nyűg. De ez van. Azt azért higgye el mindenki, hogy nekem sem kerül kevesebb időmbe ezeket a szösszeneteket megírni, mint pl. elmagyarázni, hogy hogyan is kellene a .... kicserélni.)
Aki elfogadja ezeket az elveket azt szívesen látjuk továbbra is. Aki nem tudja/akarja az nyílván elmegy.
Ez van.
Olyat sajnos nem lehet csinálni ami mindenkinek megfelel.
Ja, és nem haragszom senkire.
Kinek ilyen a stílusa, kinek olyan.
Ettől olyan szép színes a világ.
De a kaleidoszkópban is csak úgy tudunk gyönyörködni, ha határok közé zárjuk a színeket.
ezzel egyetértek viszont van egy két forumtárs akinek lépésről lépésre el kellene mondani,hogy mit hogyan csináljon ami szerintem felesleges ha elképzelése sincs a dolgokról ne nyúljon hozzá ez szerintem érthető