whiteg
|
|
« Hozzászólás #1350 Dátum: 2016. November 12. - 21:20:36 » |
|
Én AVIA és OMW benzint tankolok, eddig még nem tapasztaltam negatívumot, de gondolom benzinkútfüggő is lehet.
Egy ideje halk csörgő szerű hang hallatszik a vezérlés felső burkolata felől, mintha ott berezonálna valami, remélem semmi komolyát nem jelent.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #1351 Dátum: 2016. December 01. - 15:11:41 » |
|
Ismét benéztem a motortérbe, A többnyire hideg motornál csörgő szerű hang a vezérlés felől még meg van, valamint a váltomon vettem észre, hogy azon van némi olaj ráfolyás. Talán a szelepfedél tömítés alól? Mert mintha a motor jobb felső széle felől szivárogna lefelé, de ezt nem tudhatom biztosan.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
sx2004
|
|
« Hozzászólás #1352 Dátum: 2016. December 01. - 20:33:12 » |
|
Ismét benéztem a motortérbe, A többnyire hideg motornál csörgő szerű hang a vezérlés felől még meg van, valamint a váltomon vettem észre, hogy azon van némi olaj ráfolyás. Talán a szelepfedél tömítés alól? Mert mintha a motor jobb felső széle felől szivárogna lefelé, de ezt nem tudhatom biztosan.
Le kell venni a műanyag burkolatot és máris láthatod a szelepfedelet, húzd ki a gyertyapipákat is és nézd meg nincs e a gyertyák tövében olaj..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #1353 Dátum: 2016. December 15. - 16:44:03 » |
|
Le kell venni a műanyag burkolatot és máris láthatod a szelepfedelet, húzd ki a gyertyapipákat is és nézd meg nincs e a gyertyák tövében olaj.. Megnéztem és a 3 és 4 hengereknél a gyertyapipák alja olajos, szóval ebből tömítés csere lesz. A halk időnkénti csörgő hang forrását nem találtam meg, viszont a motor alól halható lemez zörgés is, szerintetek ez mi lehet, kipufogó hővédő lemez van ott alul?
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
Krupcheck
|
|
« Hozzászólás #1354 Dátum: 2016. December 15. - 18:20:26 » |
|
A halk időnkénti csörgő hang forrását nem találtam meg, viszont a motor alól halható lemez zörgés is, szerintetek ez mi lehet, kipufogó hővédő lemez van ott alul?
Az tud zörögni, és kb. bárhonnan hallhatod. Az én autómon már nem volt, aztán Chevroberto jóindulatúan pótolta, most megint van minek zörögnie még nem volt alkalmam alámászni, hogy meghúzzam. Meg volt egy elrohadt kipuff rögzítő bilincsem is régebben, az parább volt, mert főleg gázadásra zörgött, azt hittem valami komolyabb. Az ilyen kis vacakságok tudnak zajt csapni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1355 Dátum: 2016. December 20. - 08:18:52 » |
|
Nemrég felső lambdaszondát cseréltem. A cserére azért volt szükség mert egyre többet volt sárga lámpázás. Gyári volt benne közel 230ezer kilométerrel. A csere óta viszont mintha egy kicsit lomhábbnak gyengébbnek érezném a kocsit. Fogyasztás nem válltozott. Valaki tapasztalt hasonlót?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1356 Dátum: 2016. December 20. - 09:37:19 » |
|
Nemrég felső lambdaszondát cseréltem. A cserére azért volt szükség mert egyre többet volt sárga lámpázás. Gyári volt benne közel 230ezer kilométerrel. A csere óta viszont mintha egy kicsit lomhábbnak gyengébbnek érezném a kocsit. Fogyasztás nem válltozott. Valaki tapasztalt hasonlót?
mit tettél bele?
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1357 Dátum: 2016. December 20. - 12:41:17 » |
|
Mobiletron márkájút.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1358 Dátum: 2017. Január 04. - 19:11:45 » |
|
Sziasztok! Vezérműszíj, görgők, vízpumpa csere aktuális. Sok helyen néztem, mit javasoltok? 2005 évjáratú, 2006 áprilisban vettem szalonból, 1.4 motor négyajtós. 76000 km. 7000km-nél szelep és vezérműszíj csere.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1359 Dátum: 2017. Január 04. - 19:16:49 » |
|
Szerintem megbízható helyen csináltasd. Medi-Car Dunakeszin vagy próbáld meg Chevrobertot: Csarankó Róbert 30 952 4156, 1106 Budapest, Gránátos u. 4.
Ezek szerint 10 éve van benne az eredeti szíj?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1360 Dátum: 2017. Január 04. - 19:20:02 » |
|
Valamint nem tud valaki kék színű festéket? Garancia lejárt, kilincs kopik. Festő van csak festék kellene elfogadható áron. Mellékeltem képként a színét.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1361 Dátum: 2017. Január 04. - 19:22:13 » |
|
Köszi a gyors választ. Igen 10 éve benne van, Borsod megyéből kicsit messze van. Mikor garanciában cserélték a szelepeket, a vezérműszíj az indításkor hosszában elszakadt, az egyik fele keresztben is szétverte a műanyag burkolatot a motortérben. Újabb két nap szervíz /cserekocsit ingyen kaptam/ mindent kicseréltek.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 04. - 19:27:18 írta szikszair73 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Krupcheck
|
|
« Hozzászólás #1362 Dátum: 2017. Január 04. - 19:24:13 » |
|
Valamint nem tud valaki kék színű festéket? Garancia lejárt, kilincs kopik. Festő van csak festék kellene elfogadható áron. Mellékeltem képként a színét. Festékbolt, és kikeverik színkód alapján. Akár spraybe töltve is, csak annak más a szemcséssége, meg nem túl tartós, nálam két évig bírta, a magasnyomású mosó szép fokozatosan leszedte.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szikszair73
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1363 Dátum: 2017. Január 04. - 19:30:30 » |
|
Festékkeverő Borsodban is van, közölte amit leírtál. Szerinte van jobb, keressek. Ördögi kör?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krupcheck
|
|
« Hozzászólás #1364 Dátum: 2017. Január 04. - 19:46:26 » |