cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1185 Dátum: 2014. Október 14. - 23:19:54 » |
|
Vidd el Sebikéhez. Nincs csillivilli műhelye, de legalább ért hozzá és ha valami drága alkatrészt kellene cserélni, legalább meg tudja rendelni, akár kedvezménnyel. Pécstől nincs messze, én 85 km-ről hordom hozzá az autót. De megéri, mert egy üzembiztos autóm van!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Jamon Serrano
|
|
« Hozzászólás #1186 Dátum: 2014. Október 15. - 20:55:53 » |
|
Üdv fórumozók! 1.4 Lacettim van, 180ezer km-rel. Hónapok óta fennálló problémámban szeretném a segítségeteket kérni: Menet közben, véletlenszerűen elmegy a kocsi ereje, ingadozik (ritmusosan pulzál) az alapjárat, időnként leáll a motor, és nem tudjuk mi lehet a baja. Pillangószelep kitisztítva, vákuumcsövek rendben, gyertyák, gyertyakábelek újak, nem hengerfejes, kompresszió tizedre egyforma a 4 hengerben, egr ledugózva, lambda szondák kimérve, szépen működnek. Szelepcseréről nem tudok, mert 7 évesen került hozzám a kocsi, de 3 éve nálam van, és semmi baja nem volt eddig. A jelenség: https://www.youtube.com/watch?v=w4bKhbhHC24https://www.youtube.com/watch?v=RVE_F4jxQ5wKÉRLEK, ha valakinek van ötlete, ossza meg velem, mert sok ezer ft ment el már rá fölöslegesen, és nem üzembiztos! Nagyon köszönöm előre is! Falsot is beszívhat valahol....
|
|
|
Naplózva
|
Nubira3 - 1.6 - SX - Sedan - Zavoli LPG
|
|
|
FuRy
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1187 Dátum: 2014. Október 31. - 13:44:10 » |
|
MAP szenzort húz le, úgy nézd az alapjáratot.
Üdv,
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
lenszkij
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1188 Dátum: 2014. November 01. - 18:55:06 » |
|
Üdv a topiclakóknak! A hozzáértők véleményét szeretném kérni. Adott egy 1.4 - es benzines Lacetti, közel 40e km - el. (A futás tuti, újkorától nálam van.) Az autó 2008 decemberi. Nemsokára szervizre kerül a sor. (A kis futás miatt eltolódott a szerizciklusom.) Ami a kérdés: kérjem-e a vezérműhajtás cseréjét? Spórolás kontra nyugalom...... Tapasztalat van valakinél ezen a téren? A gyári előirat nagyon szigorúan hangzik. (4 év / 60 ekm)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 03. - 20:51:52 írta lenszkij »
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #1189 Dátum: 2014. November 01. - 19:10:19 » |
|
Üdv a topiclakóknak! A hozzáértők véleményét szeretném kérni. Adott egy 1.4 - es benzines Lacetti, közel 40e km - el. (A futás tuti, újkorától nálam van.) Az autó 2008 decemberi. Nemsokára szervizre kerül a sor. (A kis futás miatt eltolódott a szerizciklusom.) Ami a kérdés: kérjem-e a vezérműhajtás cseréjét? Spórolás kontra nyugalom...... Tapasztalat van valakinél ezen a téren? A gyári előirat nagyon szigorúan hangzik. (4 év / 60 év) 6 évnél Én már cseréltetném 110%!!! Drága a javítás, ha elszáll valami...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1190 Dátum: 2014. November 01. - 19:45:19 » |
|
Üdv a topiclakóknak! A hozzáértők véleményét szeretném kérni. Adott egy 1.4 - es benzines Lacetti, közel 40e km - el. (A futás tuti, újkorától nálam van.) Az autó 2008 decemberi. Nemsokára szervizre kerül a sor. (A kis futás miatt eltolódott a szerizciklusom.) Ami a kérdés: kérjem-e a vezérműhajtás cseréjét? Spórolás kontra nyugalom...... Tapasztalat van valakinél ezen a téren? A gyári előirat nagyon szigorúan hangzik. (4 év / 60 év) nem szigorú lehet kisérletezni mit bír és a végén beleburítasz 250.000ft ot a 40.000 helyett
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #1191 Dátum: 2014. November 01. - 22:07:02 » |
|
Nekem pl a vezérműszíjon látott múltkor a szerelő pár repedezést, pedig még csak 27 ezer km van benne. Azt javasolta, hogy esetleg a következő olajcserekor lehetne cserélni. Az biztos, hogy nem fogom megvárni, hogy baj legyen, inkább tavasszal cseréltetem.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1192 Dátum: 2014. November 02. - 00:05:34 » |
|
Nekem pl a vezérműszíjon látott múltkor a szerelő pár repedezést, pedig még csak 27 ezer km van benne. Azt javasolta, hogy esetleg a következő olajcserekor lehetne cserélni. Az biztos, hogy nem fogom megvárni, hogy baj legyen, inkább tavasszal cseréltetem.
4év 60.000km az a maximum amit el lehet vele menni 30.000km enként ellenörzés elő van írva
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1193 Dátum: 2014. November 03. - 01:26:55 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1194 Dátum: 2014. November 03. - 07:36:23 » |
|
Az enyém is 2008-as, februári. 5 évesen szintén 52ezer kilométernél volt csere, a szerelő szerint még tökéletes állapotban volt minden alkatrész, de inkább nem kockáztattam. Lehet hogy elment volna még 1 évet, de mivel azóta havonta 1500 km-t megyek, így nem vártam tovább.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
lenszkij
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1195 Dátum: 2014. November 03. - 21:47:47 » |
|
Üdv a topiclakóknak! A hozzáértők véleményét szeretném kérni. Adott egy 1.4 - es benzines Lacetti, közel 40e km - el. (A futás tuti, újkorától nálam van.) Az autó 2008 decemberi. Nemsokára szervizre kerül a sor. (A kis futás miatt eltolódott a szerizciklusom.) Ami a kérdés: kérjem-e a vezérműhajtás cseréjét? Spórolás kontra nyugalom...... Tapasztalat van valakinél ezen a téren? A gyári előirat nagyon szigorúan hangzik. (4 év / 60 ekm) Well, igazából ilyen véleményekre számítottam, és én is így vélekedem. Csak gondoltam hátha akad egy önfeláldozó topictárs, aki "csak a testemen keresztül!" felkiáltással az autóm elé veti magát, engem megmentve a vezérműcserétől
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1196 Dátum: 2014. November 06. - 09:30:28 » |
|
Üdv a topiclakóknak! A hozzáértők véleményét szeretném kérni. Adott egy 1.4 - es benzines Lacetti, közel 40e km - el. (A futás tuti, újkorától nálam van.) Az autó 2008 decemberi. Nemsokára szervizre kerül a sor. (A kis futás miatt eltolódott a szerizciklusom.) Ami a kérdés: kérjem-e a vezérműhajtás cseréjét? Spórolás kontra nyugalom...... Tapasztalat van valakinél ezen a téren? A gyári előirat nagyon szigorúan hangzik. (4 év / 60 ekm) Kérjed. n most cseréltettem másodszor, 8 éves autónál. 93000 km-nél. Nem csak a használat miatt adhatja meg magát a szíj, de a sok állás (ami nálad is megvan) tönkreteszi. Amit levettek szíjat 4 év és 41000 km után ki volt ridegülve és a fogakon már kezdő repedések voltak. A vízpumpának ugyan nem volt baja, és a feszítőnek sem, de inkább alszom nyugodtan. Plusz így ki lehetett cserélni a szivárgó főtengelyszimeringet is. Persze ez az én egyéni véleményem, és szervíz szempontjából nem vagyok normális, ott már unnak, mert állandóan megyek, mert mindig van valami, szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
pino30
Friss hús
Nem elérhető
1.6 SW Elite
|
|
« Hozzászólás #1197 Dátum: 2014. November 06. - 20:49:15 » |
|
Sziasztok!
A következő a gondom: Pár napja az autóm hosszas indítózás után (kb 4-5 másodperc) hajlandó csak beindulni.Ahogy beindul minden ok szépen jár,jól megy. A következő tippeket kaptam: főtengely jeladó,vezérműtengely jeladó A jelenség hidegen és melegen is megvan,talán meleg motornál kicsit jobb a helyzet. Volt-e már valakinek hasonló gondja? Válaszokat előre is köszi.
U.i.: gyertyákban 5000 km (denso k20tt),üzemanyagszűrő tavasszal cserélve volt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 06. - 20:53:02 írta pino30 »
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1198 Dátum: 2014. November 06. - 21:39:08 » |
|
Sziasztok!
A következő a gondom: Pár napja az autóm hosszas indítózás után (kb 4-5 másodperc) hajlandó csak beindulni.Ahogy beindul minden ok szépen jár,jól megy. A következő tippeket kaptam: főtengely jeladó,vezérműtengely jeladó A jelenség hidegen és melegen is megvan,talán meleg motornál kicsit jobb a helyzet. Volt-e már valakinek hasonló gondja? Válaszokat előre is köszi.
találgatni lehet de felesleges,el kell vinni szakemberhez mert az említett 2 jeladón kivűl lehet akár kábelköteg akár motorvezérlő is távdiagnosztika pedig nincs
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #1199 Dátum: 2014. November 07. - 07:04:49 » |
|
Sziasztok!
Tankoltál mostanában? Nem gagyi a benzin benne? (vizes?)
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
|