kuruczd
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #810 Dátum: 2013. Február 04. - 02:17:31 » |
|
Nektek, hogy megy az autó emelkedőn? Nekem katasztrófa (1.6 16v HB). Dombon felfele Corsák, Puntók mennek el melettem. Amint vízszintes az út a lacetti meg sokkal erősebb. Sportdob van az autón. Ez valamit ront a nyomatékon, de gyári dobbal se az igazi. Levettem a katalizátort. A szűrő külső felén nincs lerakódás, de át nem látok a katalizátoron. Nem tudom milyennek kéne lenni-e. Tudnátok ötleteket adni, mitől gyengülhet az autó?
Egyébként az Egr szelep lezárását már próbáltam. Csináltam a talpához egy lemezt aluminiumból. Ettől még gyengébb lett. Direktszűrőt is próbáltam kiváncsiságból. Attól is csak gyengébb lett.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 04. - 02:50:24 írta kuruczd »
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #811 Dátum: 2013. Február 04. - 08:14:26 » |
|
Ha a "több levegőt" dolgoktól még gyengébb lesz a kocsi akkor jó eséllyel kevés neki a benzin. Első körben az üzemanyag szűrő cserét ejteném meg, ha az én verdám lenne. AC hangja nem erősebb a szokásosnál?
Ha ez nem jön be, akkor a gyertyákat nézném meg. Állapotuk, hézag, stb. Ezek az egyszerűbb, olcsóbb dolgok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #812 Dátum: 2013. Február 04. - 09:15:13 » |
|
A katalizátoron azért át kellene látni sztem, különben a levegő is nehezen megy át, nem? nekem akkor ment fel gyengén emelkedőn, amikor baj volt a katalizátorral amúgy meg megy rendesen, nyáron klímával megy fel a legdurvábbakon is és még gyorsulni is tud, nem csak tartani a tempót
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
kuruczd
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #813 Dátum: 2013. Február 04. - 13:44:10 » |
|
Ma el is mentem az autósboltba megrendelni az üzemanyagszűrőt. Holnap mehetek érte. (Több mint 2000Ft magyar gyártmány, neten meg már 700-900Ft ért is van).
Bolt után pár órával megnéztem a gyertyákat. Enyhén kormosak. Igaz a korom puha rajta, de nekem elég száraznak tűnik.
Most, hogy mentem jutott eszembe, hogy néha puffog a kipufogó ( sportdob miatt hallom), mintha kihagyna a motor. Alacsony fordulaton.
Hogy mit tud az autó csak egyszer próbáltam ki. ...60ig amig tart a 4. addig gyorsul, és 5.ikbe kapcsolva annyi neki. Nem igazán történik semmi. Szerintem max ..70ig tudna elvánszorogni. Végsebesége annyira nem izgat, de nem ...80után kéne lustulnia?
Ha a katalizátorról megpróbálok csinálni pár jó minőségű fotót, arról megtudjátok mondani, hogy milyen?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kuruczd
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #814 Dátum: 2013. Február 04. - 15:03:51 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gábor
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #815 Dátum: 2013. Február 04. - 17:52:25 » |
|
Sziasztok,
egy 2006-os, 1600-os benzin-gázos Lacettim van. A problémám az, hogy hidegen még benzin üzemben, álló helyzetben, üresbe kitéve ha rálépek finoman a gázra ahelyett, hogy emelkedne a fordulatszám, leesik 3-400-ra.
Menet közben ez úgy nyilvánul meg, hogy finom gázadásra a kocsi nem indul meg, olyan mintha motorfékezne. Nyomom neki, semmi...majd amikor felengedem a gázpedált meglódul a kocsi. Melegen a probléma nem jelentkezik, alapjárat nem ingadozik, EGR ledugózva.
Merre keressük a hibát szerintetek, a segítségeteket szeretném kérni. Üdv. Gábor
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1,6 - 2007
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #816 Dátum: 2013. Február 04. - 19:47:39 » |
|
Sziasztok,
egy 2006-os, 1600-os benzin-gázos Lacettim van. A problémám az, hogy hidegen még benzin üzemben, álló helyzetben, üresbe kitéve ha rálépek finoman a gázra ahelyett, hogy emelkedne a fordulatszám, leesik 3-400-ra.
Menet közben ez úgy nyilvánul meg, hogy finom gázadásra a kocsi nem indul meg, olyan mintha motorfékezne. Nyomom neki, semmi...majd amikor felengedem a gázpedált meglódul a kocsi. Melegen a probléma nem jelentkezik, alapjárat nem ingadozik, EGR ledugózva.
Merre keressük a hibát szerintetek, a segítségeteket szeretném kérni. Üdv. Gábor
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gábor
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #817 Dátum: 2013. Február 04. - 20:00:04 » |
|
Sziasztok,
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára? Múlt hét közepén, 3-4000 Ft-ért szoktam benzint tenni bele, kb az első vonalig van....
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1,6 - 2007
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #818 Dátum: 2013. Február 04. - 20:26:50 » |
|
Sziasztok,
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára? Múlt hét közepén, 3-4000 Ft-ért szoktam benzint tenni bele, kb az első vonalig van.... Üzemanyag szűrő csere mikor volt?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gábor
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #819 Dátum: 2013. Február 04. - 20:30:42 » |
|
Sziasztok,
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára? Múlt hét közepén, 3-4000 Ft-ért szoktam benzint tenni bele, kb az első vonalig van.... Üzemanyag szűrő csere mikor volt? Az még nem volt cserélve, szerintem a gyári van benne.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1,6 - 2007
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #820 Dátum: 2013. Február 04. - 20:33:48 » |
|
Sziasztok,
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára? Múlt hét közepén, 3-4000 Ft-ért szoktam benzint tenni bele, kb az első vonalig van.... Üzemanyag szűrő csere mikor volt? Az még nem volt cserélve, szerintem a gyári van benne. Mennyi km van benne? Lehet, hogy megérdemelne az autó egy újat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gábor
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #821 Dátum: 2013. Február 04. - 20:36:53 » |
|
Sziasztok,
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára? Múlt hét közepén, 3-4000 Ft-ért szoktam benzint tenni bele, kb az első vonalig van.... Üzemanyag szűrő csere mikor volt? Az még nem volt cserélve, szerintem a gyári van benne. Mennyi km van benne? Lehet, hogy megérdemelne az autó egy újat. 87000 km, újonan vettem, tehát valós. Kicseréltetem, köszönöm a tippet.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1,6 - 2007
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #822 Dátum: 2013. Február 05. - 07:56:21 » |
|
87000 km, újonan vettem, tehát valós. Kicseréltetem, köszönöm a tippet.
az igen. hát ennyi idő/km alatt párszor már nem ártott volna cserélni
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
kakaos
Kábelbarát
Teljes tag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #823 Dátum: 2013. Február 05. - 14:12:14 » |
|
Fogyasztásod nőt vagy cső kent ,kérdés, a szerelőkhöz,katalizátor tönkremegy ha szegény a keverék.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 05. - 15:53:49 írta Jopek »
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #824 Dátum: 2013. Február 05. - 19:41:24 » |
|
Sziasztok,
Mennyi benzin van a tankban és mikor tankoltál benzint utoljára? Múlt hét közepén, 3-4000 Ft-ért szoktam benzint tenni bele, kb az első vonalig van.... Üzemanyag szűrő csere mikor volt? Az még nem volt cserélve, szerintem a gyári van benne. Mennyi km van benne? Lehet, hogy megérdemelne az autó egy újat. Az enyém is ilyen volt. Az általad javasolt gyertyahézag beállítás (0,8?) ezt a dolgot is megoldotta. És nem ártana a vákum csöveket átnézni a motorburkolat alatt. Repedt, törött, leesett. Az is megtudja tréfálni az embert.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|