Komis
|
|
« Hozzászólás #375 Dátum: 2010. Július 19. - 20:44:08 » |
|
Sziasztok!
Három éve,mióta boldog Laci tulajdonos vagyok csak csendes olvasója vagyok a fórumnak.Problémám még nem volt a géppel,egy kezdeti hidrotőke csattogáson kívül,amit 5W -olajjal orvosoltam.De a hétvégén valami történt: kb . 120km-es út után megérkeztem az úticélhoz,levettem a gyújtást,kivettem a kulcsot és A MOTOR MÉG MINDÍG JÁRT!!!!A műszerfal alján halványan piroslott minden szinbólum és a motor csak járt,szépen egyenletesen ,alapjáraton,a kulcs a kezemben...Végül felocsudtam a döbbenetből és kinyitottam az ajtót.A motor leállt.Becsuktam az ajtót,slusszkulcs a helyére,gyujtás,a műszerfalon minden haloványan pislákol,indítózás,a motor nem indul.Kinyitom az ajtót,indítózok,pöc-röf indul.Idegroham,anyázás,kulcs kivétel,a jelenséget nem tudom többet produkálni.Gyorsan megnéztem a fórumot,de nem találtam hasonlót. Ilyen rémtörténeteket idáig csak francia autókról hallottam.......
5 ajtós klasszikus hibája. A hátsó ablakmosó csöve el vagy széttört. A folyadék befolyik az elektronikádba. Ha garis azonnal a szervízbe! Ha nem akkor a Te szakidnak szólj, hogy cserélje a hátsó csövet. Kiszáradás után nem produkálja a hibát! Addig se használd a hátsó spriccelőt!! Weboldalon található 14 számú hiba :"5Ajtós és Kombi hátsó ablakmosócső eltörik és zárlatot okozhat az elektronikában. Megoldás: Csőcsere mint a szoliban…… (persze ez is garanciában)"
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 19. - 20:48:48 írta Komis »
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
fantomas
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #376 Dátum: 2010. Július 19. - 21:54:46 » |
|
Ne már!
három éve (amióta nálam van,a kocsi 5 éves,tehát gari nuku)nem működik a hátsó mosás,nagyon nem zavart én mindíg előre nézek.Köszi a tanácsot a hétvégén szétkapom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #378 Dátum: 2010. Július 20. - 18:38:10 » |
|
Ne már!
három éve (amióta nálam van,a kocsi 5 éves,tehát gari nuku)nem működik a hátsó mosás,nagyon nem zavart én mindíg előre nézek.Köszi a tanácsot a hétvégén szétkapom.
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #379 Dátum: 2010. Július 20. - 19:02:41 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #380 Dátum: 2010. Július 20. - 19:28:33 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #381 Dátum: 2010. Július 20. - 19:51:13 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt. Attól függ mekkora Legfeljebb szétszedem alkatrészekre.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #382 Dátum: 2010. Július 20. - 19:54:46 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt. Attól függ mekkora Legfeljebb szétszedem alkatrészekre. Mondjuk egy 170cm magasat. Nekem befért. Ja és a cső nálam még nem tört el(5év)eddig. kopp kopp kopp
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 20. - 19:56:18 írta Jani »
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #383 Dátum: 2010. Július 21. - 09:47:06 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt. Attól függ mekkora Legfeljebb szétszedem alkatrészekre. Mondjuk egy 170cm magasat. Nekem befért. Ja és a cső nálam még nem tört el(5év)eddig. kopp kopp koppDe én elviszem a hűtőt csak nem zárom le a hátulját!
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #384 Dátum: 2010. Július 21. - 14:54:04 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt. Attól függ mekkora Legfeljebb szétszedem alkatrészekre. Mondjuk egy 170cm magasat. Nekem befért. Ja és a cső nálam még nem tört el(5év)eddig. kopp kopp koppDe én elviszem a hűtőt csak nem zárom le a hátulját! Én meg lezárom a hátulját de nem viszem el a hűtőt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bear64
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #385 Dátum: 2010. Július 21. - 21:17:56 » |
|
Segítsetek légy szíves.Néhány hete erősen megnőtt a fogyasztásom (1.6 , 2005-ös , 150000 km) 10-12 literrel indult.Légszűrőcsere után kb 1litert javult.Semmi hibajelenség nincs hacsak az nem , hogy torpangat főleg melegen de nem vészes és nem érzem, hogy jobban torpanna mint korábban.OBD kiolvasóm van az hibát nem ír illetve EGR hibát írt de egy Balaton oda-vissza után megjavult.Lambdára gyanakszom vagy folyik a benzinem de benzinszag nincs a kipufogógáz sem büdös oly módon mint amikor túldúsít. Mit kellene a lambdán mérni vagy milyen értéket kellene mutatnia OBD-n keresztül? Esetleg tud valaki olyan műhelyt,szerelőt aki becsületes és nem lenyúlni akar hanem megjavítani az autót. Bár nem ide tartozik de futóművest is keresek ebben a kategóriában. Budapesti vagyok.
|
|
|
Naplózva
|
1.6 16V Sedan
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #386 Dátum: 2010. Július 22. - 17:43:21 » |
|
Segítsetek légy szíves.Néhány hete erősen megnőtt a fogyasztásom (1.6 , 2005-ös , 150000 km) 10-12 literrel indult.Légszűrőcsere után kb 1litert javult.Semmi hibajelenség nincs hacsak az nem , hogy torpangat főleg melegen de nem vészes és nem érzem, hogy jobban torpanna mint korábban.OBD kiolvasóm van az hibát nem ír illetve EGR hibát írt de egy Balaton oda-vissza után megjavult.Lambdára gyanakszom vagy folyik a benzinem de benzinszag nincs a kipufogógáz sem büdös oly módon mint amikor túldúsít. Mit kellene a lambdán mérni vagy milyen értéket kellene mutatnia OBD-n keresztül? Esetleg tud valaki olyan műhelyt,szerelőt aki becsületes és nem lenyúlni akar hanem megjavítani az autót. Bár nem ide tartozik de futóművest is keresek ebben a kategóriában. Budapesti vagyok.
http://www.autohorvath.hu/Ide hordjuk az autóinkat nagyon sokan.Még nem csalódtunk.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
bear64
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #387 Dátum: 2010. Július 22. - 22:32:43 » |
|
Köszönöm.
|
|
|
Naplózva
|
1.6 16V Sedan
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #388 Dátum: 2010. Július 24. - 18:50:21 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt. Attól függ mekkora Legfeljebb szétszedem alkatrészekre. Mondjuk egy 170cm magasat. Nekem befért. Ja és a cső nálam még nem tört el(5év)eddig. kopp kopp koppDe én elviszem a hűtőt csak nem zárom le a hátulját! Én meg lezárom a hátulját de nem viszem el a hűtőt. Hűtőt csak és kizárólag állítva szállítunk!!! Nyahhhh....
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #389 Dátum: 2010. Július 24. - 20:30:07 » |
|
Ne már!
Nyugi,ezen minden kombis és 5 ajtós átesik néhány évente. Bezzeg a sedannak nincsen ilyen nyűgje sem De nem is viszel el vele egy hűtőszekrényt. Attól függ mekkora Legfeljebb szétszedem alkatrészekre. Mondjuk egy 170cm magasat. Nekem befért. Ja és a cső nálam még nem tört el(5év)eddig. kopp kopp koppDe én elviszem a hűtőt csak nem zárom le a hátulját! Én meg lezárom a hátulját de nem viszem el a hűtőt. Hűtőt csak és kizárólag állítva szállítunk!!! Nyahhhh.... Ha mód van rá igen.De ha nincs 24h állás után üzemelhető be csak.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
|