diablo77
|
|
« Hozzászólás #210 Dátum: 2013. Január 04. - 14:41:27 » |
|
Köszi a tanácsokat mindenkinek! Az énmajdjólkiválasztokmindentaztánösszerakom szóba se jött - ezt az összerak-opciót is úgy értettem, hogy valaki, aki ezzel foglalkozik... - e tekintetben ismerem a határaimat... (Esetleg egy kávéscsésze elférne a közrezárt területen... ) Akkor már csak a "két rosszból esetleg egy jót..." projekt marad... Ebben valaki..? (Nem feledve a fent leírt képességeimet!!!) Szerintem az Inteles gép maradjon, legalább 4GB-ra fejleszteni a memóriáját és a Vistát elfelejteni. Vagy Win7 vagy vissza a régi XP-hez (inkább Win7 szerintem). Esetleg valamilyen nagyobb órajelő processzort még érdemes lehet beletenni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
LuzsoSW
Friss hús
Nem elérhető
1.6 SW Elite
|
|
« Hozzászólás #211 Dátum: 2013. Január 04. - 14:53:01 » |
|
Köszi a tanácsokat mindenkinek! Az énmajdjólkiválasztokmindentaztánösszerakom szóba se jött - ezt az összerak-opciót is úgy értettem, hogy valaki, aki ezzel foglalkozik... - e tekintetben ismerem a határaimat... (Esetleg egy kávéscsésze elférne a közrezárt területen... ) Akkor már csak a "két rosszból esetleg egy jót..." projekt marad... Ebben valaki..? (Nem feledve a fent leírt képességeimet!!!) Szerintem az Inteles gép maradjon, legalább 4GB-ra fejleszteni a memóriáját és a Vistát elfelejteni. Vagy Win7 vagy vissza a régi XP-hez (inkább Win7 szerintem). Esetleg valamilyen nagyobb órajelő processzort még érdemes lehet beletenni. Ezek a procik mennek bele: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-945GCMX-S2(rev._6.6).htmlA RAM az 2 helyes, nem nagyon találni már 2GB/667 MHz-es modulokat, illetve a 800 MHz-ek visszafewlé kompatibilisek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #212 Dátum: 2013. Január 04. - 17:27:23 » |
|
Köszi a tanácsokat mindenkinek! Az énmajdjólkiválasztokmindentaztánösszerakom szóba se jött - ezt az összerak-opciót is úgy értettem, hogy valaki, aki ezzel foglalkozik... - e tekintetben ismerem a határaimat... (Esetleg egy kávéscsésze elférne a közrezárt területen... ) Akkor már csak a "két rosszból esetleg egy jót..." projekt marad... Ebben valaki..? (Nem feledve a fent leírt képességeimet!!!) Szerintem az Inteles gép maradjon, legalább 4GB-ra fejleszteni a memóriáját és a Vistát elfelejteni. Vagy Win7 vagy vissza a régi XP-hez (inkább Win7 szerintem). Esetleg valamilyen nagyobb órajelő processzort még érdemes lehet beletenni. Ezek a procik mennek bele: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-945GCMX-S2(rev._6.6).htmlA RAM az 2 helyes, nem nagyon találni már 2GB/667 MHz-es modulokat, illetve a 800 MHz-ek visszafewlé kompatibilisek. Erre gondoltam én is, 2x2GB 800MHz-es RAM-ok kellenek bele, mert az kompatibilis, legfeljebb nem tudja kihasználni a teljes sebességet. Ilyenek azért vannak bőven a neten olcsóért használtan.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #213 Dátum: 2013. Január 07. - 14:08:32 » |
|
Szerintem már jó ideje nem járható út a PC "fejlesztése". 1-2 cuccot kicserél az ember aktuális áron, de a többi alkatrész marad gyenge (lassító, problémás) láncszemnek. Nem hozza a várt eredményt.
"Mindent tudó" konfig 150.000-200.000 Ft között. És ez már laptop. Szerintem sokkal inkább ebben érdemes gondolkodni. Mobil (ez egyre inkább szempont, pláne az ifjúság esetében. Iskola, haverok), kis helyen elfér, kevesebbet fogyaszt mint az asztali megfelelője. Előre összerakott, kipróbált, akár 2-3 éves garanciával. A fenti árban az oprendszer is benne van! Jogtisztán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #214 Dátum: 2013. Január 07. - 18:39:57 » |
|
Szerintem már jó ideje nem járható út a PC "fejlesztése". 1-2 cuccot kicserél az ember aktuális áron, de a többi alkatrész marad gyenge (lassító, problémás) láncszemnek. Nem hozza a várt eredményt.
"Mindent tudó" konfig 150.000-200.000 Ft között. És ez már laptop. Szerintem sokkal inkább ebben érdemes gondolkodni. Mobil (ez egyre inkább szempont, pláne az ifjúság esetében. Iskola, haverok), kis helyen elfér, kevesebbet fogyaszt mint az asztali megfelelője. Előre összerakott, kipróbált, akár 2-3 éves garanciával. A fenti árban az oprendszer is benne van! Jogtisztán.
Ez mind attól függ, mire használja az ember és hogy akarja-e hordozni. Nekem pl van laptopom, de sokszor 3-4 hónapig nem is használom. Komoly játékhoz is használható laptop meg azért nem 200ezer forint. Ha viszont gariidő után elromlik valami a laptopon, azt költségesebb javítani, már ha egyáltalán lehet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #215 Dátum: 2013. Január 12. - 08:45:30 » |
|
Ez tipikusan a kinek a pap, kinek a papné esete. A javítási költségben/lehetőségben igazad van. Az sokkal problémásabb a laptop esetében. Kisebb kisebb fogyasztás, kisebb helyigény, halkabb üzem mindenképpen a laptop mellett szól (az enyém már jó ideje asztali gépként funkcionál, aksi híján ). 200 környékén már igen jó gépet lehet venni - szerintem (kinek mi a jó gép). A lényeg nem is ez, hiszen ez az összeg már jó messze van a Kripic barátunk által megjelölttől. A fejlesztés kontra teljesen új gép történet volt a hozzászólásom lényege. (azért én maradok laptop párti )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #217 Dátum: 2013. Január 14. - 20:12:40 » |
|
Remélem is. (nekem sincs ilyen szándékom )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #218 Dátum: 2013. Január 14. - 20:52:53 » |
|
.... 200 környékén már igen jó gépet lehet venni - szerintem (kinek mi a jó gép). A lényeg nem is ez, hiszen ez az összeg már jó messze van a Kripic barátunk által megjelölttől. .....
Hát ja, kicsit még kell dolgoznom a megoldáson... Még jó, hogy a gyerek is beszáll a költségekbe, valahogy azért csak lesz... Még egyszer kösz mindenkinek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #219 Dátum: 2013. Február 11. - 17:18:41 » |
|
Eladó a következő laptop:
Dell Inspiron 15R (N5510) Blk notebook (cserélhető előlapos) 15,4” LCD LED kijelző Ci3 2350M 2.3GHz processzor 6 GB DDR3 RAM 500GB HDD DVD-író Webkamera 3 év garancia Stb.
135000 Ft
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
lacikiru
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #220 Dátum: 2013. December 20. - 09:35:35 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A biztonsági öv,egy opció ami megmentheti az életed. A Cascod lehet,egy opció hogy ne a nulláról kezd újra.
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #221 Dátum: 2013. December 20. - 21:14:56 » |
|
Dell Inspiron 15R (N5510) Blk notebook (cserélhető előlapos) 15,4” LCD LED kijelző Ci3 2350M 2.3GHz processzor 6 GB DDR3 RAM 500GB HDD DVD-író Webkamera 3 év garancia Stb.
135000 Ft
Hümmmmmmmmmmmmm. Oprendszer?
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #222 Dátum: 2013. December 21. - 08:13:14 » |
|
135000 Ft
Hümmmmmmmmmmmmm. Oprendszer? Azóta már elkel
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #223 Dátum: 2014. Január 27. - 10:49:25 » |
|
Vadonatúj (01.24-i) NOKIA LUMIA 520 telefon, Telenoros, minden tartozékával, 2 év garanciával eladó. Érdeklődni lehet privátban, vagy telefonon: 70/382365.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
r3dwo0d
Friss hús
Nem elérhető
|