Ezen a bizonyos Dunakeszin lévő cégnél írják ezt a felkeményedés gondot tehát lehet , hogy kitudják küszöbölni.Persze nem biztos de megkérdezem tőlük.
Annak idején újíttattam fel telót Dunakeszin. Én csak egy helyről tudok, gondolom ugyan arról a műhelyről beszélünk.
Az első garnitúra még az 1 éves garancia időn belül tönkrement. Mentem, reklamáltam. A válasz az volt, hogy a kigyengült rugók miatt ment tönkre, nem garanciális hiba.
Kérdeztem, hogy akkor miért nem szólt a cserénél, hogy a rugókkal is gond van?
Megegyeztünk vmi. áthidaló megoldásban. Valamennyit kellett fizetnem, de nem a teljes árat. Már nem emlékszem pontosan. Szóval olyan fél garancia volt.
Ez sem tartott örökké (tényleg nem emlékszem már a teljes sztorira). Amikor megadta magát már nem próbálkoztam Dunakeszivel.
Bárdiból lettek új telók+rugók (addigra volt helyettesítő darab. Amikor belevágtam a felújítási macerába még nem.). A telókra 3 év garancia volt, nem 1.
Nem is mentek tönkre, és nem volt sokkal drágább, mint a felújítás (ráadásul sokkal kevesebb időm+utazás kellett hozzá).
Igaz ezek sem voltak tökéletesek, keményebb lett vele az autó, mint ahogy kényelmes lett volna.
Szóval nehéz úgy.
Ha anyagilag nem tragikus, én maradnék a gyárinál.
A rugózási komfort azzal garantált.