Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 08:37:48 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14   Le

Szerző Téma: Kipufogó  (Megtekintve 106322 alkalommal)
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #60 Dátum: 2010. Január 15. - 22:17:03 »

Kamikaze!
A sportdobot most vetted?

Hozta a Jézuska Vigyorog
Milyen márka, mennyi volt, milyen a hangja?
Paragi univerzális dupla ovál,
26000.- a dob mire a helyére került 42000.-
alapjáraton halk dörmögő 3000es fordulatok megjön a mély dübörgés Kacsint
viszonyitás  eddig a gyári cd-s rádio 10sen szolt most inkább 15sön
Ja nem én választotam. Én nem ezt akkartam de pont jó a zebrák elött egyet vissza a gyalogosok inkább visszafordulnak Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Majd egyszer meghallgatom. Én pont ilyet nézegetek, Mosolyog csak a hangot nem lehet képről megállapítani.
Legközelebb megyek Pestre szólok és akkor meghalgathatod Kacsint
Az jó lesz. Vigyorog
Naplózva

LPG
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #61 Dátum: 2010. Január 16. - 15:28:27 »

Kamikaze!
A sportdobot most vetted?

Hozta a Jézuska Vigyorog
Hogy felénk a Jézuska ilyet nem hord!!! :-((
Biztos nem voltál jó fiú. Vigyorog
Jézuska aztat montja hogy nem szabad FELESELNI az IDÖSEBBEKEL ezért hozzta nekem és nem nektek Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Én zoknikat kaptam. Vigyorog
Az jó!
Akkor most már nem vagy házi manó! Vigyorog
Naplózva
mylo87
Friss hús
*

« Hozzászólás #62 Dátum: 2010. Július 03. - 16:50:08 »

Hali!

Egy 5éves  1.4-es Lacettim van 150e km-el, check-lámpa folyamatosan ki be villogot eddigi pálya futása során,modositott szelepeket megkapta EGR szelep cserével is probálkoztak se segített. Egy hónapja elkezdett fémesen csörögni minden gázadásra a motornál valami.Miután lebontottam a kipufogósor védő lemezét az alábbi kép fogadott.
Esetleg aki találkozott már ezzel a problémával és tudna valami okosat mondani, azt előre is köszönöm
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #63 Dátum: 2010. Július 03. - 17:20:21 »

Hali!

Egy 5éves  1.4-es Lacettim van 150e km-el, check-lámpa folyamatosan ki be villogot eddigi pálya futása során,modositott szelepeket megkapta EGR szelep cserével is probálkoztak se segített. Egy hónapja elkezdett fémesen csörögni minden gázadásra a motornál valami.Miután lebontottam a kipufogósor védő lemezét az alábbi kép fogadott.
Esetleg aki találkozott már ezzel a problémával és tudna valami okosat mondani, azt előre is köszönöm

igen találkoztam már ilyennel mondhatni szokásos megoldása leömlő csere új kb 45.000-50.000ft bontott 15.000-20.000ft
Naplózva

70/4334431
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #64 Dátum: 2010. Július 03. - 18:50:43 »

Hali!

igen találkoztam már ilyennel mondhatni szokásos megoldása leömlő csere új kb 45.000-50.000ft bontott 15.000-20.000ft
Ettől a repedéstől, simán lehet check-lámpád.
Naplózva

LPG
mylo87
Friss hús
*

« Hozzászólás #65 Dátum: 2010. Július 03. - 20:16:31 »

Igen erre rájöttem én is , csak az a baj h a szervizben  nem gondoltak rá hogy ez miatt van állandóan check..
Hegesztésen akkor ne is gondolkodjak?(nem hobbi)
Megbízható bontott alkatrész kereskedést Zala környékén merre fele találok?Vigyorog
Köszönöm a gyors válaszokat!
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #66 Dátum: 2010. Július 03. - 20:43:39 »

Igen erre rájöttem én is , csak az a baj h a szervizben  nem gondoltak rá hogy ez miatt van állandóan check..
Megbízható bontott alkatrész kereskedést Zala környékén merre fele találok?Vigyorog
Szerintem(nem értek hozzá) nem lehet tartósan meghegeszteni.
Ha nem találsz a közeledben, akkor itt elvileg van 12000Ft-ért, postáznak is.
http://www.chevroletalkatresz.hu/chevrolet_lacetti_bontott_alkatreszek.php
Naplózva

LPG
Pittike
Vén róka

« Hozzászólás #67 Dátum: 2010. Július 03. - 21:37:22 »

De meg lehet! Kacsint Nekem anno csináltak ilyet, igaz nem Lacettin, de az is ugyanilyen leömlő volt és jobb lett, mint új korában. Vigyorog

Viszont a fémes zörgést ne itt keresd, a hátsó kipufogódob előtt vannak hővédő lemez borítások a csövön, azok szoktak elrohadni (vagy a felfogató bilincsük). Csörömpöl, ahogy mozog a rendszer. Oda kell hegeszteni a csőhöz néhány pöttyel, "azt' csá" Kacsint
Naplózva

Pittike
mylo87
Friss hús
*

« Hozzászólás #68 Dátum: 2010. Július 03. - 21:53:08 »

azokat a bilincseket kicseréltem már savállóra,  mert a rozsda megette az eredetieket:D
ugyanígy a hátsó sportdobomat is nemrég cseréltettem, savállóból, hogy 4ediket ne kelljen venni:P
Ki és beszereléshez kell valami komolyabb szakértelem? vagy elég pár flakon csavarlazító??Vigyorog:D
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #69 Dátum: 2010. Július 03. - 21:54:10 »

De meg lehet! Kacsint Nekem anno csináltak ilyet, igaz nem Lacettin, de az is ugyanilyen leömlő volt és jobb lett, mint új korában. Vigyorog

Viszont a fémes zörgést ne itt keresd, a hátsó kipufogódob előtt vannak hővédő lemez borítások a csövön, azok szoktak elrohadni (vagy a felfogató bilincsük). Csörömpöl, ahogy mozog a rendszer. Oda kell hegeszteni a csőhöz néhány pöttyel, "azt' csá" Kacsint
A leömlő repedés is okozhat csörgő hangot ám! De amit Te írtál az is persze. Utána kell járni a dolognak.
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
mylo87
Friss hús
*

« Hozzászólás #70 Dátum: 2010. Július 03. - 22:25:48 »

A takaró/védő-lemezt belülről szépen bekormolta.. Attól tartok, hogy a repedés mindkét oldalon végigfut és csak a kiálló csonkok tartják. Lecsupaszítva néztük komolyabb gázra nyílt is szét kicsit, ezért tartok a hegesztéstől, mert semmi garancia h a varrat mellett nem lesz 1 másik repedés.. de első körben mindenképp foltozás ha nem bírja akkor jöhet a bontott:D Aminél megint csak ugyanúgy benne lehet már 1 kezdetleges repedés:D
Szereléssel kapcsolatban esetleg? simán csavarok le motornál meg a katalizátornál, meghegeszt, új tömítés
és késsz? v jobb szerelőre bízni?
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #71 Dátum: 2010. Július 04. - 07:45:50 »

Kapott valami ütést esetleg? Vagy szerelve volt és úgy feszegették vissza a helyére? (Nekem off autón volt ilyen, csak nem ismerték el a szervízben, így kereshettem bontottat.) Amúgy hogy repedhetne el?
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #72 Dátum: 2010. Július 04. - 09:46:23 »

Kapott valami ütést esetleg? Vagy szerelve volt és úgy feszegették vissza a helyére? (Nekem off autón volt ilyen, csak nem ismerték el a szervízben, így kereshettem bontottat.) Amúgy hogy repedhetne el?
Vagy csak öntési hiba.A sok felmelegedés és lehűlésre meg egyre nagyobbodik csak a lik.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #73 Dátum: 2010. Július 04. - 11:06:57 »

anyaghiba miatt repednek el általában a közelmúltban találkoztam kb 4el..
Naplózva

70/4334431
Pittike
Vén róka

« Hozzászólás #74 Dátum: 2010. Július 04. - 11:36:40 »

anyaghiba miatt repednek el általában a közelmúltban találkoztam kb 4el..
Hát igen. Az öntöttvas elég olcsó, tróger anyag, hőtől, rezgéstől simán elreped... Ehhez képest pofátlanul drágán adják, ha venni kell... :S
Naplózva

Pittike
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14   Fel

Ugrás: