Lacetti klub fórum
2024. December 14. - 10:50:18 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 90 91 [92] 93 94 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 433184 alkalommal)
sebike
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #1365 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 19:57:30 »

Hi, van egy kis problémám elől a szélvédő alatti óra iszonyat módon elkezdett késni. Mi lehet ennek az oka? Külön elemről megy vagy az akksi kezdte megadni magát? Valami ötlet hogyan tudom megcsinálni?

kontakhibásak szoktak lenni
Naplózva

70/4334431
Haart
Friss hús
*

« Hozzászólás #1366 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 22:16:18 »

Hi, van egy kis problémám elől a szélvédő alatti óra iszonyat módon elkezdett késni. Mi lehet ennek az oka? Külön elemről megy vagy az akksi kezdte megadni magát? Valami ötlet hogyan tudom megcsinálni?

Úgy néz ki, újraforrasztást ajánlottak.
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1367 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 21:34:25 »

Sziasztok. Nekem vadi új gyári termosztát van a kocsiban de ez a hőfok mutató sétálgatás csak nem múlt el. Az autó kb 3-4 km alatt eléri az üzemi hőfokot tehát mutató szerint a közép állástól visszább. Majd amikor megyek több kilómétert akkor 90% ban motorfékezésnél kb egy fél rovátkányit visszább megy a mutató majd amikor újra gázt adok vissza megy normál értékre. Amikor ráadom a fűtést akkor is visszább esik viszont olyan meleget fúj, hogy szó szerint égeti a bőrömet a légbefúvónál. Akkor ez esetleg a műszerfali műszer játéka lehet? Mármint nem pontosan mutat vagy kontaktos kicsit?
Naplózva
mandro
Teljes tag

1.4 HB Elite

« Hozzászólás #1368 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 23:06:51 »

Úgy néz ki, újraforrasztást ajánlottak.

Ha jól emlékszem, ladigidy-nek is volt ilyen problémája. Kontaktos volt az óra, újraforrasztotta házilag, azóta jó.
(Tegyük hozzá, hogy kontakthiba gyakran fordul elő többek közt a klímapanelnél és a rádiónál is.)

Nekem olyan gondom volt, hogy időnként jelentősen, 20 perc - fél órával elmászott az óra. Nekem legalábbis úgy tűnt, hogy nem folyamatosan sietett vagy késett, hanem néha egyszerűen "átállította" magát... Ez a probléma a műszerfal mögötti szétégett csatlakozó javítása óta nem jelentkezett.
Naplózva
Giovanni
Törzstag
*

Kékvillám :)

« Hozzászólás #1369 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 20:11:11 »

Nekem meg villog, váltogatja magát a nappali, meg éjjeli állás között...
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
tatra
Friss hús
*

« Hozzászólás #1370 Dátum: 2013. Szeptember 05. - 15:34:40 »

Üdv.
Átírom ide hátha tud segíteni valaki.
A belső térben egy lámpa sem világít sem elöl a térkép-olvasónál, sem középen a tetőben,biztosíték rendben égők jók,hol keressem a hibát.
köszönöm szépen a válaszokat.
Naplózva
mandro
Teljes tag

1.4 HB Elite

« Hozzászólás #1371 Dátum: 2013. Szeptember 05. - 16:31:18 »

Üdv.
A belső térben egy lámpa sem világít sem elöl a térkép-olvasónál, sem középen a tetőben,biztosíték rendben égők jók,hol keressem a hibát.

Biztosan jók a biztosítékok? Van két biztosítékszekrény is, az egyik a bal ajtónál a műszerfal oldalában, a másik a motortérben. Elvileg a belső biztosítékszekrényben az F20 jelű, a motortérben levőben pedig az Ef19 jelzésű biztosíték tartozik ide, de mivel a probléma nálad a térképolvasónál és a belső világításnál is jelentkezik, ezért ha biztosíték, akkor szinte biztosan az Ef19 a hibás.

Ha a biztosítékok tényleg jók, akkor ki kellene mérni, hogy hol szakad meg mégis az áramkör. Két csatlakozó lehet még hibás, az egyik a motortéri biztosítékszekrényben van, egy 11 eres fehér színű csatlakozó, a másik is egy fehér csatlakozó valahol az A oszlop alatt a belső biztosítékszekrény környékén, a mellékelt képen a C204 jelű.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1372 Dátum: 2013. Szeptember 05. - 20:25:07 »

Üdv.

pollenszűrőt nem cseréltetek mostanában??
Naplózva

70/4334431
tatra
Friss hús
*

« Hozzászólás #1373 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 10:48:01 »

Üdv.
Igen cseréltünk pollenszűrőt,de az miért lenne befolyással a belső lámpákra.
Biztos tudod miért kérdezted ha szépen megkérlek elmondod?
köszönöm.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1374 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 11:24:10 »

Üdv.
Igen cseréltünk pollenszűrőt,de az miért lenne befolyással a belső lámpákra.
Biztos tudod miért kérdezted ha szépen megkérlek elmondod?
köszönöm.

mivel kivertetek 1 biztosítékot amikor a kesztyűtartót kivettétek
méghozzá a műszerfali táblában egy 15A es
« Utoljára szerkesztve: 2013. Szeptember 06. - 11:26:30 írta sebike » Naplózva

70/4334431
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1375 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 10:21:04 »

Jó napot mindenkinek, aki olvassa a fórumot. Vettem egy használt Lacettit, és két hét múlva(nincs összefüggés az időpontban) a klima kapcsoló nem működik. Nem világít és nem fúj hideget. A gáz megfelelő mennyiségű. Tud valaki segíteni?
Naplózva
mandro
Teljes tag

1.4 HB Elite

« Hozzászólás #1376 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 10:28:44 »

Jó napot mindenkinek, aki olvassa a fórumot. Vettem egy használt Lacettit, és két hét múlva(nincs összefüggés az időpontban) a klima kapcsoló nem működik. Nem világít és nem fúj hideget. A gáz megfelelő mennyiségű. Tud valaki segíteni?

Típushiba, általában a klímapanel eloxidálódása okozza. Némi takarítás és újraforrasztás sokat segíthet. A klíma panel javításáról itt találhatsz képeket: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=370
Naplózva
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1377 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 11:59:13 »

Típushiba, általában a klímapanel eloxidálódása okozza. Némi takarítás és újraforrasztás sokat segíthet. A klíma panel javításáról itt találhatsz képeket: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=370

Köszönöm a gyors választ. Ennek a kiszerelése a műszerfalból hogyan lehetséges?
Naplózva
mandro
Teljes tag

1.4 HB Elite

« Hozzászólás #1378 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 12:21:18 »

Innen el tudsz indulni: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=108
Naplózva
Zyz001
Friss hús
*

« Hozzászólás #1379 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 12:33:13 »

Innen el tudsz indulni: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=108
Megmondom őszintén, ezeknek a műanyagfüles dolgoknak félek nekivágni, félek, hogy eltöröm valamelyiket, aztán nem tudom vis****akni.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 90 91 [92] 93 94 ... 115   Fel

Ugrás: