Lacetti klub fórum
2024. December 14. - 05:57:46 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 433105 alkalommal)
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1290 Dátum: 2013. Június 09. - 19:15:57 »

Nejem azt mondja, hogy egy hete nem volt sehol az autóval. Tegnap este a belső világítást égve találták, a kapcsoló közép állásban, ajtók kulcsra zárva, és teljesen bezárva.  He He He He He He   Lekapcsolták teljesen a lámpát, de fura az eset.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
bagand
Friss hús
*

« Hozzászólás #1291 Dátum: 2013. Június 12. - 11:29:51 »

Sziasztok!

Öcsém frissen megszerzett használt Lacettijében (2005 nov, 4 ajtós, Plus fsz.) nem működik az ablakmosó motor. Az ablaktörlő megy, de folyadék nem jön és a szivattyú hangját sem hallani.
Elsőre a biztosíték jutott eszembe. Nézegettem a gépkönyvet, de csak az ablaktörlő biztosítékát találtam meg, mosó folyadék szivattyújának motorjához nem találtam biztosítékot a leírásban.
Ezek szerint nincs is, vagy közös a biztosítéka a ablaktörlő lapátok motorjával? Ha van külön biztosíték, azt hol lelem meg vajon?
(Ha ez utóbbi, akkor nyilván nem a biztosítékkal van a baj, hanem akkor a szivattyú mehetett ki.)

Köszi a segítséget előre is.

bagand
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1292 Dátum: 2013. Június 16. - 06:22:10 »

Nejem azt mondja, hogy egy hete nem volt sehol az autóval. Tegnap este a belső világítást égve találták, a kapcsoló közép állásban, ajtók kulcsra zárva, és teljesen bezárva.  He He He He He He   Lekapcsolták teljesen a lámpát, de fura az eset.
Ebből nekem két lehetőség jön le:
1: vmelyik ajtó csak félig volt becsukva (egy kattanásra), és idővel megmozdult (kihűl-felmelegszik történet). Ettől zárt a papcsoló, és kötelességtudóan kapcsolta a belső világítást.
2: vhol kidörzsölődött a vezeték, és testet kapott ajtó nyitás nélkül.

Idővel ki fog derülni.

Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1293 Dátum: 2013. Június 16. - 06:36:29 »

Sziasztok!

Öcsém frissen megszerzett használt Lacettijében (2005 nov, 4 ajtós, Plus fsz.) nem működik az ablakmosó motor. Az ablaktörlő megy, de folyadék nem jön és a szivattyú hangját sem hallani.
Elsőre a biztosíték jutott eszembe. Nézegettem a gépkönyvet, de csak az ablaktörlő biztosítékát találtam meg, mosó folyadék szivattyújának motorjához nem találtam biztosítékot a leírásban.
Ezek szerint nincs is, vagy közös a biztosítéka a ablaktörlő lapátok motorjával? Ha van külön biztosíték, azt hol lelem meg vajon?
(Ha ez utóbbi, akkor nyilván nem a biztosítékkal van a baj, hanem akkor a szivattyú mehetett ki.)

Köszi a segítséget előre is.

bagand
Ugyan arrór a biztiről megy a mosó is. F9-es, 25A.
Kapcs. rajz itt: http://lacetti.com.ua/chevy-man/EN/documents/Nubira-Lacetti/start_Nubira-Lacetti.html
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1294 Dátum: 2013. Június 16. - 10:53:13 »

1: vmelyik ajtó csak félig volt becsukva (egy kattanásra), és idővel megmozdult (kihűl-felmelegszik történet). Ettől zárt a papcsoló, és kötelességtudóan kapcsolta a belső világítást.

Idővel ki fog derülni.

Álló helyzetben ne dörzsölődjön már ki. Vigyorog  Közben update: azt mondja a nagyobbik gyerek, ha kinyita az ajtót, elalszik a belső világítás, ha becsukja felgyullad. He 
« Utoljára szerkesztve: 2013. Június 16. - 11:45:39 írta captainb » Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #1295 Dátum: 2013. Június 16. - 11:51:10 »

Idővel ki fog derülni.

Álló helyzetben ne dörzsölődjön már ki. Vigyorog  Közben update: azt mondja a nagyobbik gyerek, ha kinyita az ajtót, elalszik a belső világítás, ha becsukja felgyullad. He 

Ennek kicsit komolyabban neki kellene feküdni... (összes kapcsoló kiszerel, stb...)
(nekem gyanús az ablakmosó cső a hátsó ajtónál.  Ennek olyan testzárlat szaga van...)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Június 16. - 11:54:24 írta ladlac » Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1296 Dátum: 2013. Június 16. - 12:26:39 »

Idővel ki fog derülni.

Ennek kicsit komolyabban neki kellene feküdni... (összes kapcsoló kiszerel, stb...)
(nekem gyanús az ablakmosó cső a hátsó ajtónál.  Ennek olyan testzárlat szaga van...)
Az bizony lehet, bár akku merülése régóta meglévő probléma. A csövet márciusban néztem, amikor a lapátot zsíroztam, akkor még renben volt, nem is gondoltam rá. A hátsó mosót nagyon ritkán használom, amióta meg eljöttem otthonról (1 hónap) Évi egyszer !!!!!!! ment csak az autóval 20 km-t.   Itt lenne az ideje megsétáltatni Apuval, nem gondolod?  Kacsint  Akkor meg lehetne lesni azt a csövet is.  Mosolyog Nem lennék meglepődve, mert közel 7 évesen jön elő minden hibája, ezért lesz szeptemberben a hátsó féktárcsa csere mellett, ami időszerű, a teljes hátsó fék felújítva, fékcsövek, karmantyúk, ha kell, ha nem. A csőre visszatérve: a történet két hetes, ennyi idő alatt ki kellett volna száradnia, nem?
« Utoljára szerkesztve: 2013. Június 16. - 12:44:46 írta captainb » Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #1297 Dátum: 2013. Június 16. - 16:08:20 »

Nem olyan száradósak azok. (Gondolom nem tiszta víz van benne, az még csak kiszáradna).
Elég eldugott helyen van, nem szárad csak párásodik, fülled, de el nehezen tűnik.
Egy megjáratás tényleg nem ártana neki...
 Kacsint Kacsint Kacsint
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1298 Dátum: 2013. Június 16. - 16:38:01 »

Nem olyan száradósak azok. (Gondolom nem tiszta víz van benne, az még csak kiszáradna).
Elég eldugott helyen van, nem szárad csak párásodik, fülled, de el nehezen tűnik.
Egy megjáratás tényleg nem ártana neki...
 Kacsint Kacsint Kacsint
Apunak már írtam. Csak a hátsó fékekkel vigyázzatok, csereérett a tárcsa is, a pofa is.
Naplózva

hadoka
Friss hús
*

« Hozzászólás #1299 Dátum: 2013. Június 16. - 21:22:14 »

Szia!
 Hát igen, elgondolkodtató... He A szerelő rendelt egy másik komplett pumpát jeladóval együtt és a bolt előtt bedugták és az ECU teljesen ugyanezt a hibát produkálta. A minap kezdett kifogyni a benzin. Ki is gyulladt a sárga lámpa és a szintjelző pedig kiakadva végállásban. Be is csatoltam a műszerfalról egy képet. Kb. 23 km-re dolgozom. Elindulok itthonról, a mutató beindul és lassan,lassan felkúszik végállásba. Mire beérek a céghez, megvan a teletank.  Vigyorog
Jó lenne, ha az üzemanyag is belekerülne a tankba, mert ennél a fogyasztásnál nagyon jó lenne! Vigyorog Szerencsére kaptam "privátba" felajánlást cserére. Megpróbáljuk és mindenképp leírom, hogy mire jutottam.

Szétszedtem és szárazon kipróbáltam, úgy, hogy a pumpa áramköréből kivettem a biztit. Teljesen jól működött. Mikor össze van rakva és elindul a pumpa a
mutató is elindul felfelé végállásig. Úgy tűnik valami zárlat. Megpróbálom lokalizálni...
A szintjelző csere sajnos nem olyan egyszerű, mert a szondák a vezetékekkel és a csatlakozókkal vannak összehuzalozva.
Naplózva
Levi75
Teljes tag

SW Elite ACC 2,0d

« Hozzászólás #1300 Dátum: 2013. Június 17. - 21:46:59 »

Sziasztok! Hát ilyet még nem láttam! Vasárnap mentem a kocsival, a gázolaj szint majdnem telét jelzett. Mentem kb. 20 km-t 5-6 megállóval és a végén amikor álltam be a garázsba a mutató totál 0-t mutatott és a sárga lámpa is jelzett. Beálltam, leállítottam, megint ráadtam a gyújtást, de megint 0. Kifolyt gázolajnak nyoma sem volt sehol. Kb. 15 perc után megint gyújtás, megint 0. Akkusaru le kb. fél órára, vissza, gyújtás és meggyógyult, megint a rendes szintet mutatta.
Találkoztatok már ilyennel? Ez most valami elromlást jelez előre, vagy csak eseti történet?
Naplózva
optiset
Friss hús
*

« Hozzászólás #1301 Dátum: 2013. Június 18. - 06:36:35 »

Tisztelt Márkatársak!

Van egy 5 ajtós Lacettim CDX. Tegnap a gyújtáskulcs kivételénél megdöbbenten tapasztaltam, hogy a kulcs majdnem forró. Ez szerintem azt jelenti, hogy a kulcs "közelében" kontakthiba van. Azonban hiába próbálkozok bejutni a burkolat alá - a kormányoszlop borítása- nem sikerül sérülés mentesen. Erre a problémára szeretnék segítséget kérni. Lehet, hogy valaki ezt már leírta, sajnos én még nem találtam meg.
Ilyen állapotban nem merem használni az autót, mert ebből létrejöhet egy zárlat és a helyzet még bonyolultabbá válik.
Segítségeteket elöre is köszöm.
Naplózva
r3dwo0d
Friss hús
*

« Hozzászólás #1302 Dátum: 2013. Június 18. - 07:17:16 »

Véleményem szerint nincs ott semmiféle kontakt hiba. A lacettimben is forró a kulcs és az összes többi autóban amit használok. (opel, renault) Persze azért én is várom esetleg valakinek a szakmaibb megközelítését!
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1303 Dátum: 2013. Június 18. - 07:18:17 »

Tisztelt Márkatársak!

Van egy 5 ajtós Lacettim CDX. Tegnap a gyújtáskulcs kivételénél megdöbbenten tapasztaltam, hogy a kulcs majdnem forró. Ez szerintem azt jelenti, hogy a kulcs "közelében" kontakthiba van. Azonban hiába próbálkozok bejutni a burkolat alá - a kormányoszlop borítása- nem sikerül sérülés mentesen. Erre a problémára szeretnék segítséget kérni. Lehet, hogy valaki ezt már leírta, sajnos én még nem találtam meg.
Ilyen állapotban nem merem használni az autót, mert ebből létrejöhet egy zárlat és a helyzet még bonyolultabbá válik.
Segítségeteket elöre is köszöm.

hogy ilyen mértékű zárlat legyen ahhoz már rég le kellett volna égnie az autónak
napon mennyit volt a kocsi?
Naplózva

70/4334431
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1304 Dátum: 2013. Június 18. - 12:25:50 »

Idővel ki fog derülni.

Az összes kapcsoló előtt nem ártana tisztázni, hogy ezt csak egy ajtónál, vagy bármelyiknél csinálja. Kacsint
Naplózva
Oldalak: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 115   Fel

Ugrás: