Lacetti klub fórum
2024. December 13. - 09:27:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 73 74 [75] 76 77 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 432883 alkalommal)
kicspilsz
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #1110 Dátum: 2012. December 04. - 20:38:09 »

Sziasztok!
Azt jelzi az autó, hogy nyitva van az ajtó, pedig nem. Körbe csuktam az ajtókat legalább 8-szor, beleértve a motorháztetőt is, de nem javult. Megmozgattam a kapcsolókat kézzel is, de semmi változás. A belső lámpát lekapcsoltam, de a műszerfalon visszajelzi, hogy nyitva van, félek, hogy lemeríti az akksimat.
Szerintetek?He
javascript:void(0);
Üdv.: Kicspilsz
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1111 Dátum: 2012. December 04. - 20:55:36 »

a kapcsolo vagy jo vagy nem jo akkor mért kapcsol be ha melegszik a motor?? meg csak mért most a hidegben van ez

ugyanazt fújod, ahelyett,hogy gondolkodnál szöveget értelmeznél!
amúgy a kontakthibáról hallottál?
Naplózva

70/4334431
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #1112 Dátum: 2012. December 05. - 07:39:40 »

a kapcsolo vagy jo vagy nem jo akkor mért kapcsol be ha melegszik a motor?? meg csak mért most a hidegben van ez
Hidegben a dolgok összehúzódnak és meleg hatására tágulnak lehet ekkor ezért is van érintkezés.
Naplózva
blog
Friss hús
*

« Hozzászólás #1113 Dátum: 2012. December 05. - 14:29:15 »

Üdvözletem! Utolért a középső konzol kapcsolóinak kontakthibája: néha bekapcsolás ellenére sem világít a klíma/belső keringtetés/hátsó ablakfűtés ledje.
Ki szeretném venni a panelt, megpucolni, átforrasztani. Kérdésem az lenne, hogy a ventilátorkapcsoló érintkezőihez milyen zsírt kell használni? Szilikonzsír jó?

Miért akarod újrakenni?
Szétszeded, a panelt átforrasztod, öszerakod. Ha nincs gondod a venti kapcsolóval akkor fölösleges piszkálni.
Szerintem.

Egyébként engem is utolért a fenti hiba.
Hiába néztem át a panelt, nem láttam rajta forrásztási hibát (hajtott a kíváncsiság, átnéztem nagyítóval).
Ennek ellenére az átforrasztás megtette a hatását, azóta rendben működik.

Neked is a ledekkel volt gond? Miket forrasztottál át? Merthogy én se látok forrasztási hibát, kilazult alkatrészt.

Az elko pozitív fóliacsíkjának elejét és végét keresd meg lépj rá ohmmérővel /kis értékkel/, ha szakadás van kimutatja. Utána forrasztás.
A csatlakozó, vagy a környéke kontakthibás, fogalmam sincs, mit kezdjek vele. Ráadásul miután hozzányúltam, a háttérvilágitás ledjei is kontaktosak lettek. Ugyanez igaz a műszeregység ledjeire is. 

Azt nem írtad le, hogy eddig mit csináltál vele? Kiszerelted-e a kapcsoló dobozból a nyomtatott áramköri panelt? Ha igen, akkor a panelt külső áramforrásról /12V egyenáram/ tápláld meg, így egyenként minden funkció lepróbálható és a hibahely behatárolható.
Kiszereltem (irdatlan körülményes), ha már kiszereltem, a ventilátor forgókapcsoló érintkezőit kitisztítottam, felpolíroztam, újra bezsíroztam, egy gyanúsnak tűnő forrasztást újraforrasztottam, összeraktam, majd újra produkálta a hibát (kapcsolók ledjei nem világítanak). Az elektromos csatlakozót megmozgatva a hiba megszűnt, tehát ott lehet valami kontakt probléma, amit viszont nem tudtam újra előidézni és így a hibát behatárolni.

Ezek ellenére, most működőképes a klímapanel? Mindhárom kapcsoló LED-je sötét?
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1114 Dátum: 2012. December 05. - 17:23:02 »

a klímapanelen egyedül a légkondi csinálta eddig 1x hogy bekapcsolás után sötét volt a visszajelzője majd kikapcsoltam és rá pár percre benyomtam és akkor már működött. ennyi a történet
Naplózva
blog
Friss hús
*

« Hozzászólás #1115 Dátum: 2012. December 05. - 18:15:48 »

a klímapanelen egyedül a légkondi csinálta eddig 1x hogy bekapcsolás után sötét volt a visszajelzője majd kikapcsoltam és rá pár percre benyomtam és akkor már működött. ennyi a történet
A belső keringtetés csappantyúja és az ablakfűtés működik?
Naplózva
szaot
Bejáratós
**

Lacetti 1.4 Star AC HB 2007

« Hozzászólás #1116 Dátum: 2012. December 05. - 23:02:01 »

Kiszereltem (irdatlan körülményes), ha már kiszereltem, a ventilátor forgókapcsoló érintkezőit kitisztítottam, felpolíroztam, újra bezsíroztam, egy gyanúsnak tűnő forrasztást újraforrasztottam, összeraktam, majd újra produkálta a hibát (kapcsolók ledjei nem világítanak). Az elektromos csatlakozót megmozgatva a hiba megszűnt, tehát ott lehet valami kontakt probléma, amit viszont nem tudtam újra előidézni és így a hibát behatárolni.

Ezek ellenére, most működőképes a klímapanel? Mindhárom kapcsoló LED-je sötét?

Most működik.
Naplózva
fwolfy
Bejáratós
**

« Hozzászólás #1117 Dátum: 2012. December 07. - 22:58:04 »

Sziasztok!

Nem tudom ide tartozik-e, de majd kiderül. Tegnap hazafele kifogyott a víz az ablakmosó tartályomból. Utántöltöttem egy liter csapvízzel. 40km után nem akart vizet spriccelni.Azt hittem,h befagyott a fúvóka (jó szokása), de felfigyeltem,h a szivattyú sem berreg. Volt valakinek ilyen gondja már? A baj az,h jövő hét pénteken megyek vissza Magyarországra és ahhoz nem ártana, ha tudnám tisztítani az ablakot. Holnap megnézem a biztosítéktáblát. Ha nem az, akkor valakinek valami ötlete van,h hogyan tovább??? Tud valaki német alkatrész árusító oldalt ahol lehetne redelni, ha kell vmi? Ha nem a biztosíték, akkor merre induljak szerintetek?

Üdv:Csaba
Naplózva
gabka
Teljes tag

2.0TCDI SW

« Hozzászólás #1118 Dátum: 2012. December 07. - 23:51:02 »

Sziasztok!

Nem tudom ide tartozik-e, de majd kiderül. Tegnap hazafele kifogyott a víz az ablakmosó tartályomból. Utántöltöttem egy liter csapvízzel. 40km után nem akart vizet spriccelni.Azt hittem,h befagyott a fúvóka (jó szokása), de felfigyeltem,h a szivattyú sem berreg. Volt valakinek ilyen gondja már? A baj az,h jövő hét pénteken megyek vissza Magyarországra és ahhoz nem ártana, ha tudnám tisztítani az ablakot. Holnap megnézem a biztosítéktáblát. Ha nem az, akkor valakinek valami ötlete van,h hogyan tovább??? Tud valaki német alkatrész árusító oldalt ahol lehetne redelni, ha kell vmi? Ha nem a biztosíték, akkor merre induljak szerintetek?

Télen,csak vízzel?Nyáron még rendben van,de fagyban?Töltsd tele TÉLI ablak mosóval,valamennyire oldja a fagyott vizet a szivattyúban is.Valószínüleg a szivattyútól kezdve minden csőbe is bele fagyott a víz.Fogj egy hajszárítót és olvassz ki minden csövet amit látsz,a tartály szivattyú felöli oldalát,a fúvókákat.Aztán lassan helyre áll a rend.Ja,és felejtsd el a vízet amíg 4 euróért osztogatják a mosó folyadékot. Kacsint
Naplózva
fwolfy
Bejáratós
**

« Hozzászólás #1119 Dátum: 2012. December 08. - 01:03:27 »

Sziasztok!

Télen,csak vízzel?Nyáron még rendben van,de fagyban?Töltsd tele TÉLI ablak mosóval,valamennyire oldja a fagyott vizet a szivattyúban is.Valószínüleg a szivattyútól kezdve minden csőbe is bele fagyott a víz.Fogj egy hajszárítót és olvassz ki minden csövet amit látsz,a tartály szivattyú felöli oldalát,a fúvókákat.Aztán lassan helyre áll a rend.Ja,és felejtsd el a vízet amíg 4 euróért osztogatják a mosó folyadékot. Kacsint
Autópályán a nagy német éjszakában nehezen találok benzinkutat, ahol tudtam volna venni. Mosolyog Ok, hülye voltam,h nem ellenőriztem,h mennyi van benne. Felmelegítem és meglátom mit eredményez.

Köszi a tanácsot.

Üdv:
Cs
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #1120 Dátum: 2012. December 08. - 12:20:47 »

Sziasztok!

Autópályán a nagy német éjszakában nehezen találok benzinkutat, ahol tudtam volna venni. Mosolyog Ok, hülye voltam,h nem ellenőriztem,h mennyi van benne. Felmelegítem és meglátom mit eredményez.

Köszi a tanácsot.

Üdv:
Cs
Azért ehhez a dologhoz hozzáfűznék még valamiket.
Az egy dolog, hogy befagyott, és esetleg túlerőlteti a motort, és tönkre is mehet, jó esetben kimegy a bizti. De van egy másik nagy veszélye a víznek télen, mégpedig az, hogy esetleg éppen nem fagyott meg a motortérben, még kispricccel az ablakra, és ott fagy meg rögtön, úgy, hogy hirtelen nem lehet kilátni a szélvédőn, ami tragédiához vezethet, ez rosszabb, mintha nem működne, mert sokkal nagyobb bajt okozhat. Fagyálló szélvédő folyadékkal feltöltés után, addig ki kell spricceltetni, míg nem jön már az összes fúvókából ki a valóban téli folyadék elől, és hátul is, hogy a csővezetékek is fagymentesek legyenek. A motorhoz árult fagyálló erre nem alkalmas!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
guszesz
Teljes tag

« Hozzászólás #1121 Dátum: 2012. December 08. - 19:03:38 »

Sziasztok!

Köszi a tanácsot.

Üdv:
Cs
Nekem az egyik ismerősöm járt hasonlóképpen mint te. Neki egy locsoló jó meleg vízzel tettük rendbe a dolgokat. Megöntöttük a tartályt vele , a csöveket és a fúvókákat is átmelegítettük a meleg vízzel. Majd mikor megindult a szivattyú kinyomattuk az összes beleöntött vizet és felöntöttük téli ablakmosóval és minden helyreállt. Szerintem ez a legegyszerűbb. Kacsint
Naplózva
hawer
Ezredes

Lacetti 1.6 sedan Elite lpg.

« Hozzászólás #1122 Dátum: 2012. December 08. - 20:07:00 »

Sziasztok!

Köszi a tanácsot.

Üdv:
Cs
Nekem az egyik ismerősöm járt hasonlóképpen mint te. Neki egy locsoló jó meleg vízzel tettük rendbe a dolgokat. Megöntöttük a tartályt vele , a csöveket és a fúvókákat is átmelegítettük a meleg vízzel. Majd mikor megindult a szivattyú kinyomattuk az összes beleöntött vizet és felöntöttük téli ablakmosóval és minden helyreállt. Szerintem ez a legegyszerűbb. Kacsint
Csak vigyázzunk a meleg vízzel a hideg szélvédőn, lehetnek nem kívánt meglepetések.  Kacsint Vigyorog
Naplózva

A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
guszesz
Teljes tag

« Hozzászólás #1123 Dátum: 2012. December 27. - 08:49:01 »

Megint elkezdett vacakolni a légzsák visszajelző lámpám.  A múltkor ki lett olvasva akkor érintkezési hibát jelzett. Kb. 2hónapig bírta. Tegnap este megint elkezdett világítani a légzsák visszajelzője. Nem tudom van e összefüggés a két dolog között ,de belehajtottam egy kicsit nagyobb kátyúba ,és szinte azzal egy időbe kezdett el világítani. He  Valami ötlet? Milyen vezetékeket csatlakozásokat tudnák átnézni? A légzsák vezérlője hol található?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1124 Dátum: 2012. December 27. - 08:55:02 »

Megint elkezdett vacakolni a légzsák visszajelző lámpám.  A múltkor ki lett olvasva akkor érintkezési hibát jelzett. Kb. 2hónapig bírta. Tegnap este megint elkezdett világítani a légzsák visszajelzője. Nem tudom van e összefüggés a két dolog között ,de belehajtottam egy kicsit nagyobb kátyúba ,és szinte azzal egy időbe kezdett el világítani. He  Valami ötlet? Milyen vezetékeket csatlakozásokat tudnák átnézni? A légzsák vezérlője hol található?

A kormányoszlopon lévő csatlakozót érdemes megnézni
Naplózva

70/4334431
Oldalak: 1 ... 73 74 [75] 76 77 ... 115   Fel

Ugrás: