Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 22:26:13 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 432625 alkalommal)
TTamás
Bejáratós
**
Nem elérhető Nem elérhető

Lacetti SW 1.6 Platinum

« Hozzászólás #330 Dátum: 2010. Február 15. - 18:08:54 »

Jani: ezt én is néztem, azaz hasonlót oroszul és meglepődtem, hogy lehet ugyanaz a digitklíma panel hátulja, mint a simáé. De elhiszem, és majd nekiesek vmelyik nap, bár félek tőle, mert eddig mindennel úgy voltam, hogy szétszedni könnyű, összerakni.... Vigyorog Megírom a tapasztalatokat.
Naplózva

Lacetti SW 1.6 Platinum + LPG
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #331 Dátum: 2010. Február 15. - 18:43:21 »

Jani: ezt én is néztem, azaz hasonlót oroszul és meglepődtem, hogy lehet ugyanaz a digitklíma panel hátulja, mint a simáé. De elhiszem, és majd nekiesek vmelyik nap, bár félek tőle, mert eddig mindennel úgy voltam, hogy szétszedni könnyű, összerakni.... Vigyorog Megírom a tapasztalatokat.
A manuális klímásnak biztos más a hátulja, de a képen digitklímás van.
Naplózva

LPG
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #332 Dátum: 2010. Február 15. - 19:16:01 »

Igencsak felháborodva tértem haza ebben a percben a Chevrolet Újhelyitől... Bevittem az autót a korábban említett digitklímakijelző probléma miatt (kiégtek az izzói). Hívnak 2 óra múlva, hogy 150ezer Ft lenne a javítás költsége. Bemegyek sokkhatás alatt, és közlik, hogy ez egy olyan kijelző, mint a régi telefonkijelzők, melyekbe felületszerelt ledek vannak és csak egyben cserélhető. Mondtam nekik, hogy de akkor is, ez nem egy 20x10 centis LCD-kijelző. Válasz: "Messze van Korea!". Kérdeztem, hogy elromlik a teljes panel, akkor fél millió lesz a teljes kezelőszervek cseréje? És mit ne mondjak úgy vették ki a középkonzolt, hogy felsértették... Azt mondták, hogy minden Chevyhez merci áron lehet elkatrészt kapni, jobb ha hozzászokom. Tehát: hozzá nem értés, soha az életben nem foglalkoztak még digitklímás Lacettivel, hiszen, egy autó-villamosságisnak tudni, kell, h az ilyen típusú kijelzőbe integrált, felületszerelt ledek vannak, nem kibontja, rongálva, majd pislog, hogy jéééé.
Szerintetek egy műszerész vállalná a ledek kicserélését? Anno a telefonoknál volt menő a kis ledeket zöldről kékre cseréltetni, 5000Ft-ért. Bár fura, hogy az összes egyszerre ment ki. Így most mindig a belső világítást kapcsolgatom este, ha látni akarom, hány fokot állítok épp be, vagy hogy hová is fújatom a levegőt.
Ez egy nagy csalódás volt, nem csak a szerviz, hanem maga az autóm, a márka és típus miatt is. Horror...

Sajnos a szervíz "hozzáértése" és a márkához való hozzáállása egy szinten van/a bányászbékáén/
Azt meg csak egy hozzánemértő mondja ,hogy az alkatrészek árai egy szinten vannak a Merciével.
Saját tapasztalat,hogy még az Opel alkatrészek 80-90%a is drágább a Chevrolet alkatrészeknél!
Naplózva

70/4334431
TTamás
Bejáratós
**

Lacetti SW 1.6 Platinum

« Hozzászólás #333 Dátum: 2010. Február 15. - 20:02:32 »

Köszönöm a hozzászólásokat, sokkal jobb lett a kedvem Mosolyog
szerdán kezem alá kapom a gépet, és ha sikerrel járok megyek vissza a márkaszervizbe és kérem a panaszkönyvet. És persze mennek ki a tékozló homárra is. Ilyen az élet, ha ők ilyenek én is ilyen leszek.
És egy kérdés még: milyen típusú izzó való bele? Mert nem akkor akarok kutatni menni, amikor kibeleztem a műszerfalat Vigyorog
Naplózva

Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #334 Dátum: 2010. Február 15. - 20:07:47 »

szerdán kezem alá kapom a gépet, és ha sikerrel járok megyek vissza a márkaszervizbe és kérem a panaszkönyvet. És persze mennek ki a tékozló homárra is. Ilyen az élet, ha ők ilyenek én is ilyen leszek.
És egy kérdés még: milyen típusú izzó való bele? Mert nem akkor akarok kutatni menni, amikor kibeleztem a műszerfalat Vigyorog
Azt sajna nem tudom.
Szétszeded, kiveszed az egyiket, összerakod, elmész megvenni, megint szétszed, és kicseréled az izzókat, majd összerakod és  Vigyorog Vigyorog Vigyorog.
Naplózva

LPG
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #335 Dátum: 2010. Február 15. - 21:28:07 »

Azt sajna nem tudom.
Szétszeded, kiveszed az egyiket, összerakod, elmész megvenni, megint szétszed, és kicseréled az izzókat, majd összerakod és  Vigyorog Vigyorog Vigyorog.
..., és ettől kezdve mindenki Hozzád megy majd, ha ilyen gondja lesz. Meg fogsz gazdagodni, vagy sok barátod lesz! Sok szerencsét hozzá! Ja, és a szervizt azért ne gyújtsd fel, szennyezné a környezetet! Kacsint Vigyorog Elég, ha rájuk borítod az asztalt. Kacsint Vigyorog
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #336 Dátum: 2010. Február 15. - 21:29:05 »

Azt sajna nem tudom.

A Bárdi autó boltjaiban biztos nincs ilyen. A Swiftbe kerestem annó és röhely, de egy kis autósboltban kaptam, filléres tétel. Ha jól emlékszem foglalattal együtt lehet kapni.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
TTamás
Bejáratós
**

Lacetti SW 1.6 Platinum

« Hozzászólás #337 Dátum: 2010. Február 17. - 12:01:20 »

Hiba megoldva Mosolyog
15 perces munka, ha az izzóbeszerzést nem számolom. Egyszerűen cserélhető, egyszerűbben szerintem, mint a manuális klímás változatot.
3 kis izzót cseréltem, melyet a márkaszerviz 2800Ft-ért vesztegetett. Ebéd után megyek vissza és kéretem a szerelőt, aki a kocsival foglalkozott és megtanítom izzót cserélni. Ha bunkó lesz, akkor kérem a panaszkönyvet.
Ha nincs a Lacetti-klub és én is hülye vagyok és rábólintok, akkor 150.000Ft-ért hajlandóak lettek volna új panelt tenni bele. Édesek.

Köszönöm a segítséget, a megadott linken minden szépen mutatja hogyan kell izzót cserélni, de ha valakinek kérdése van szívesen segítek.

Ja és Újhelyi Autó Kft. Debrecen, Böszörményi út. Messziről elkerülni!
Naplózva

ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #338 Dátum: 2010. Február 17. - 12:06:01 »

Hiba megoldva Mosolyog
15 perces munka, ha az izzóbeszerzést nem számolom. Egyszerűen cserélhető, egyszerűbben szerintem, mint a manuális klímás változatot.
3 kis izzót cseréltem, melyet a márkaszerviz 2800Ft-ért vesztegetett. Ebéd után megyek vissza és kéretem a szerelőt, aki a kocsival foglalkozott és megtanítom izzót cserélni. Ha bunkó lesz, akkor kérem a panaszkönyvet.
Ha nincs a Lacetti-klub és én is hülye vagyok és rábólintok, akkor 150.000Ft-ért hajlandóak lettek volna új panelt tenni bele. Édesek.

Köszönöm a segítséget, a megadott linken minden szépen mutatja hogyan kell izzót cserélni, de ha valakinek kérdése van szívesen segítek.
Ez volt a reklám helye! A klubunk különlegessége a mai világban, hogy mindenki mindenkinek segít azonnal, és nem tarja érte a markát. Lehet, hogy mi vagyunk az egyetlenek ebben? Sok pénzt megspóroltunk már egymásnak a fórum jóvoltából, plusz sok barátság is kötödőtt a klubtagok között. Szuper jók vagyunk! Uff!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #339 Dátum: 2010. Február 17. - 12:07:58 »

Hiba megoldva Mosolyog

Ja és Újhelyi Autó Kft. Debrecen, Böszörményi út. Messziről elkerülni!
Gratula neked Kacsint de szerintem csak izzót cseréltek volna 150e.--ért.
Gratula a szerviznek sikerült egy kuncsaftot elveszíteniük,meg is érdemlik sz@rháziak.
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
TTamás
Bejáratós
**

Lacetti SW 1.6 Platinum

« Hozzászólás #340 Dátum: 2010. Február 17. - 14:37:36 »

Bementem, mondtam nekik, h csak ennyi volt a megoldás. Válasz: "Akkor minden rendben van." És mosolyog... Kérettem a szerelőt (25 év körüli srác), ő annyit mondott, bocs, azt hittem smd-ledes, de köszönöm, hogy szóltál, most már tudom. Nem bunkóztam, elnézést kért, és ő is a szervizt fikázta, mondta, hogy rájuk verték a Chevy szerelést is, de se továbbképzést nem kaptak, se szerelési útmutatókat. Régebben csak Mercivel foglalkoztak, majd most hirtelen azon kívül Opel, Chevy és Hyundai. És ami meglepő, hogy kérték a linket, amin a szerelés le van vezetve... Szakértelem felső fokon. De már lenyugodtam, megtanítottam a márkaszervizt izzót cserélni Vigyorog És végre látom este is a kijelzőt. Mosolyog
Naplózva

meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #341 Dátum: 2010. Február 17. - 15:04:01 »

Bementem, mondtam nekik, h csak ennyi volt a megoldás. Válasz: "Akkor minden rendben van." És mosolyog... Kérettem a szerelőt (25 év körüli srác), ő annyit mondott, bocs, azt hittem smd-ledes, de köszönöm, hogy szóltál, most már tudom. Nem bunkóztam, elnézést kért, és ő is a szervizt fikázta, mondta, hogy rájuk verték a Chevy szerelést is, de se továbbképzést nem kaptak, se szerelési útmutatókat. Régebben csak Mercivel foglalkoztak, majd most hirtelen azon kívül Opel, Chevy és Hyundai. És ami meglepő, hogy kérték a linket, amin a szerelés le van vezetve... Szakértelem felső fokon. De már lenyugodtam, megtanítottam a márkaszervizt izzót cserélni Vigyorog És végre látom este is a kijelzőt. Mosolyog
És mindhárom ki volt égve,vagy kicserélted mindet ha már szétszedted?
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
TTamás
Bejáratós
**

Lacetti SW 1.6 Platinum

« Hozzászólás #342 Dátum: 2010. Február 17. - 15:11:01 »

És mindhárom ki volt égve,vagy kicserélted mindet ha már szétszedted?
Úgy 3 hónapja vettem észre, hogy a kijelző jobb oldala sötétebb, akkor éghetett ki 1, majd hirtelen a másik kettő is. Így mindhármat kell cserélni. LED-világítású amúgy. Gondolkodtam, hogy leveszem a kis zöld gumisapkát róla, hátha jégfehér színű, de inkább hagytam, mert valószínűleg sárgás beütésű. Na meg nagyon izgatott, hogy működik -e. Mosolyog Ha valakinek kiég inkább azt ajánlom, hogy vegye meg autósboltban a csupasz izzót hozzá, és forrassza be a műanyag talpba. Ehhez is Toyota-változatot adtak... Kicsit másabb, mint a gyári. De megy, és nekem ez számít.
Naplózva

mork
Friss hús
*

« Hozzászólás #343 Dátum: 2010. Március 06. - 18:07:23 »

Sziasztok!

Olvasom, hogy többeknek gondja volt a lufival (légzsák), nekem is azzal van gondom.
Először nem villogott gyújtáskor, csak folyamatosan világított, majd egy hideg estén nem aludt el a megadott idő után. Pár nap múlva induláskor kialudt a lámpa, de gyújtáskor továbbra sem villogot. Most újra világít folyamatosan.
 ezért kérném a segítségeteket, hogy ismertek-e a gyári készüléken ( Scan 100) kívül más olvasó kütyüt, eddig itt a környékben lévő szerelőkét próbáltuk, de nem olvasta a lufit, csak a motor adatokat. 

Köszi, Mork
1.8 SW Platinum 8.86l/100km
Naplózva

___

Mork

1,8 Lacetti Wagon
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #344 Dátum: 2010. Március 06. - 19:15:36 »

Sziasztok!

Olvasom, hogy többeknek gondja volt a lufival (légzsák), nekem is azzal van gondom.
Először nem villogott gyújtáskor, csak folyamatosan világított, majd egy hideg estén nem aludt el a megadott idő után. Pár nap múlva induláskor kialudt a lámpa, de gyújtáskor továbbra sem villogot. Most újra világít folyamatosan.
 ezért kérném a segítségeteket, hogy ismertek-e a gyári készüléken ( Scan 100) kívül más olvasó kütyüt, eddig itt a környékben lévő szerelőkét próbáltuk, de nem olvasta a lufit, csak a motor adatokat. 

Köszi, Mork
1.8 SW Platinum 8.86l/100km

más nagyon nem max a koreai gépekhez való kiolvasó de az sem gyakori,helyileg merre vagy?
Naplózva

70/4334431
Oldalak: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 115   Fel

Ugrás: