mork
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #345 Dátum: 2010. Március 07. - 14:43:41 » |
|
Sziasztok!
Olvasom, hogy többeknek gondja volt a lufival (légzsák), nekem is azzal van gondom. Először nem villogott gyújtáskor, csak folyamatosan világított, majd egy hideg estén nem aludt el a megadott idő után. Pár nap múlva induláskor kialudt a lámpa, de gyújtáskor továbbra sem villogot. Most újra világít folyamatosan. ezért kérném a segítségeteket, hogy ismertek-e a gyári készüléken ( Scan 100) kívül más olvasó kütyüt, eddig itt a környékben lévő szerelőkét próbáltuk, de nem olvasta a lufit, csak a motor adatokat.
Köszi, Mork 1.8 SW Platinum 8.86l/100km
más nagyon nem max a koreai gépekhez való kiolvasó de az sem gyakori,helyileg merre vagy? zalában vagyok, esetleg van valami ötleted?
|
|
|
Naplózva
|
___
Mork
1,8 Lacetti Wagon
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #346 Dátum: 2010. Március 07. - 16:10:51 » |
|
Sziasztok!
Olvasom, hogy többeknek gondja volt a lufival (légzsák), nekem is azzal van gondom. Először nem villogott gyújtáskor, csak folyamatosan világított, majd egy hideg estén nem aludt el a megadott idő után. Pár nap múlva induláskor kialudt a lámpa, de gyújtáskor továbbra sem villogot. Most újra világít folyamatosan. ezért kérném a segítségeteket, hogy ismertek-e a gyári készüléken ( Scan 100) kívül más olvasó kütyüt, eddig itt a környékben lévő szerelőkét próbáltuk, de nem olvasta a lufit, csak a motor adatokat.
Köszi, Mork 1.8 SW Platinum 8.86l/100km
más nagyon nem max a koreai gépekhez való kiolvasó de az sem gyakori,helyileg merre vagy? zalában vagyok, esetleg van valami ötleted? pl márkaszervíz!
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #347 Dátum: 2010. Március 10. - 22:48:47 » |
|
A napokban kiégett a szedánunk digitklímájának utolsó izzója, így hát szétkaptam, és megnéztem ezt az izzósdit, amit belinkeltetek.
Miután ilyen izzó a világon nincs, a túlvilági meg horror áron kapható és ugyanúgy kiég, úgy döntöttem, mókolok bele ledet. Kb. 2 óra volt megcsinálni a gombok háttérizzóival együtt (7db led)
Ime az eredmény:
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #348 Dátum: 2010. Március 10. - 22:50:21 » |
|
Élőben szebb (sötétebb) kék, a fényképen nem lett jó a szín.
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #349 Dátum: 2010. Március 10. - 22:51:26 » |
|
Biztos szép, de nekem így fotón keresztül is bántja a szemem.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #350 Dátum: 2010. Március 10. - 23:14:27 » |
|
Biztos szép, de nekem így fotón keresztül is bántja a szemem.
Élőben teljesen más színe van, telefonnal fényképeztem a sötétben, ez látszik a képminőségen és a színeket is elcsalta. De nem is a szín a lényeg, bármilyen színű led mehet bele, konkrétan sötétben nem látszott a kijelző, ugyebár és az úgy nem az igazi... Ezen a képen félig-meddig látszik hogy nézett ki az áramköri oldal. A felső három apró izzó helyére pici reszelgetés után befeszegettem a ledeket, majd a vezetéküket rövidre vágva beforrasztottam. Alul a négy nagyobb izzó (a gombokhoz) helyére beesik az 5mm-es led. Ott úgy oldottam meg, hogy a szettben vásárolt ledekről leszedtem a vezetéket, majd a rövid, merev de hajlékony lábakat (az ellenállással) kifordítottam és simán beforrasztottam a ledet.
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #351 Dátum: 2010. Március 11. - 17:57:11 » |
|
Na talán ezeken jobban látszik, hogy milyen a színe igaziból:
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #352 Dátum: 2010. Március 12. - 13:10:20 » |
|
Világosban jól néz ki. LED-ből van kis méretű is (3 mm). Azzal lehet, hogy nem kell reszelgetni a NYÁK-ot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #353 Dátum: 2010. Március 12. - 20:46:09 » |
|
Világosban jól néz ki. LED-ből van kis méretű is (3 mm). Azzal lehet, hogy nem kell reszelgetni a NYÁK-ot.
Kösz Az első kép nem jó, sötétben sem olyan a színe. A telefon amivel csináltam hamisan adta vissza a színét... Igazából alig kellett reszelni rajta (1-2 mozdulat) és így pont beleszorult a led a lyukba. Szettet vettem hirtelen felindulásból, hogy nem lehet nyamvadt izzót venni bele, abban meg egyformák voltak. A következő autót már lehet (részben) kis leddel csinálom...
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
ufokiki
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #354 Dátum: 2010. Március 26. - 18:10:52 » |
|
új lacetti tulajdonos vagyok, sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha felkapcsolom a lámpát, miért nem jelzi vissza a műszerfalon? Illetve,ha leállítom az autót, kiveszem a kulcsot, nem jelzi hangal sem hogy fennt maradt a világítás, ez olyan zavaró..ha elfelejtem levenni, éjszakára lemerülhet az akksi!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #355 Dátum: 2010. Március 26. - 18:16:19 » |
|
új lacetti tulajdonos vagyok, sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha felkapcsolom a lámpát, miért nem jelzi vissza a műszerfalon? Illetve,ha leállítom az autót, kiveszem a kulcsot, nem jelzi hangal sem hogy fennt maradt a világítás, ez olyan zavaró..ha elfelejtem levenni, éjszakára lemerülhet az akksi!
Visszajelző nincs, spórolásból. A világítást nem tudod rajtahagyni, mert ha kiveszed a kulcsot lekapcsol. Ha nincs kezelési könyved, innen letöltheted. http://www.chevrolet.hu/chevrolet-tulajdonosok-reszere/jarmu-kezikonyv.html
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Március 26. - 18:18:29 írta Jani »
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #356 Dátum: 2010. Március 26. - 18:54:33 » |
|
új lacetti tulajdonos vagyok, sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha felkapcsolom a lámpát, miért nem jelzi vissza a műszerfalon? Illetve,ha leállítom az autót, kiveszem a kulcsot, nem jelzi hanggal sem hogy fent maradt a világítás, ez olyan zavaró..ha elfelejtem levenni, éjszakára lemerülhet az akksi!
Vedd visszajelzésnek a műszerfal világítását. A refi, meg a ködlámpának viszont már van visszajelzése is. Hanggal jelzi, ha bent van a kulcs, és nyitva van a bal első ajtó, továbbá, ha nem kapcsoltad be az övet néhány másodpercig. Persze csak bekapcsolt gyújtásnál. Vigyázz ránk, és az akksira is.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #357 Dátum: 2010. Március 26. - 18:58:10 » |
|
Visszajelző nincs, spórolásból. A világítást nem tudod rajtahagyni, mert ha kiveszed a kulcsot lekapcsol. Ha nincs kezelési könyved, innen letöltheted. http://www.chevrolet.hu/chevrolet-tulajdonosok-reszere/jarmu-kezikonyv.htmlPontosabban: ha kiveszed a kulcsot és kinyitod az ajtót...akkor kapcsol le a helyzetjelző.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #358 Dátum: 2010. Március 26. - 20:51:07 » |
|
Visszajelző nincs, spórolásból. A világítást nem tudod rajtahagyni, mert ha kiveszed a kulcsot lekapcsol. Ha nincs kezelési könyved, innen letöltheted. http://www.chevrolet.hu/chevrolet-tulajdonosok-reszere/jarmu-kezikonyv.htmlHogy ne lenne visszajelző csak hagyd a kulcsot benne és nyisd ki az ajtót.(Álló motornál)Vagy ha igy sincs hang a kormány alatt a csati szét van húzva.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
CDX
Teljes tag
Nem elérhető
Nubira III 1.8 CDX
|
|
« Hozzászólás #359 Dátum: 2010. április 08. - 19:19:21 » |
|
Kiolvastattam a hibakódot, áramingadozást írt ki a szerelő szerint. A dolog pikantériája, hogy talán még 10km-t sem tettem meg, újra pirosba tündökölt a légzsákvisszajelző. Már késő délután volt emiatt nem mentem vissza, de jövő héten hibakeresés és elhárítás csak félő hogy nem úszom meg 500Ft-os sörre valóval.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|