mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #30 Dátum: 2008. November 23. - 22:45:24 » |
|
Segitsetek. Nalam is valami elektromos kutyu megbolondult, ugyanis az van hogy leallitom a motort es a muszerfalon minden jelzo ikon egvemarad mintha rajta lenne a kontakt megha a kulcsot kiveszem akkor is. Ezt teszi a tegnap delutantol miutan egesznap vizes havazo es utanna estefelere a fagy kostolgatta az autot. Meg ma megnezem a hatso ablakmosot, de ha nem az akkor mi okozhat zarlat temat?
Csomagtartó bal oldalának lebontása után találsz egy lengőcsatlakozót kb 10-12 saru van benne (fehér), na az a galiba oka. Meg az eltörött ablakmosó cső.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #31 Dátum: 2008. November 24. - 19:42:33 » |
|
Segitsetek. Nalam is valami elektromos kutyu megbolondult, ugyanis az van hogy leallitom a motort es a muszerfalon minden jelzo ikon egvemarad mintha rajta lenne a kontakt megha a kulcsot kiveszem akkor is. Ezt teszi a tegnap delutantol miutan egesznap vizes havazo es utanna estefelere a fagy kostolgatta az autot. Meg ma megnezem a hatso ablakmosot, de ha nem az akkor mi okozhat zarlat temat?
Csomagtartó bal oldalának lebontása után találsz egy lengőcsatlakozót kb 10-12 saru van benne (fehér), na az a galiba oka. Meg az eltörött ablakmosó cső. Megtalálva és probléma megoldva. Csak az a bosszantó hogy hogy ez a cső az idén már másodszor törik el.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #32 Dátum: 2008. November 24. - 22:24:43 » |
|
Csomagtartó bal oldalának lebontása után találsz egy lengőcsatlakozót kb 10-12 saru van benne (fehér), na az a galiba oka. Meg az eltörött ablakmosó cső. Megtalálva és probléma megoldva. Csak az a bosszantó hogy hogy ez a cső az idén már másodszor törik el. Valószínűleg eredetileg kölnivíz adagolásra fejlesztették, aztán arra gondoltak ide is jó lesz!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #33 Dátum: 2008. November 30. - 09:15:03 » |
|
Első lépésként a hátsó ajton lévő díszburkolatot kel leszedni és utána könnyű hozzáférni a csőhöz.A gumiharangban van eltörve. Második lépéskén a kombiknál a D oszlopon levő díszburkolatot kell lepattintani és amögött van a a törött cső másik csatlakozása.Ez egy kb 30 cm-es darab,pont olyan hosszú,amilyen a csőben lévő megtörésgátló rugó.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
belabig
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #34 Dátum: 2008. December 02. - 16:39:09 » |
|
Sziasztok! Megkaptam a választ mielőtt kérdeztem volna Valószínűleg nálam is a csőtörés a gond. Ablakmosó egy ideje alig nyom vizet a hátsó szélvédőre. De a hátsó ablaktörlő fittyet hány a lekapcsolásra, ha ráadom a gyújtást, életre kel. A következő lámpás stádium nálam is bejelentkezett, de a belső világítással le tudom a motort állítani. Szóval ha nem áll le, a mennyezet lámpa kapcsolgatásával tudok választani az ajtó-nyitva lámpa (csukott ajtónál), normál működés; a visszajelzők félfénnyel - nem indul be, ha jár a motor, nem áll le; és végül a belső világítás működik, ajtó nyitva lámpa, ettől eltekintve normál működés között. Ettől eltekintve szuper, közel járok a 2.-ik 1000 km-hez vele.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #35 Dátum: 2008. December 02. - 16:45:40 » |
|
Sziasztok! Megkaptam a választ mielőtt kérdeztem volna Valószínűleg nálam is a csőtörés a gond. Ablakmosó egy ideje alig nyom vizet a hátsó szélvédőre. De a hátsó ablaktörlő fittyet hány a lekapcsolásra, ha ráadom a gyújtást, életre kel. A következő lámpás stádium nálam is bejelentkezett, de a belső világítással le tudom a motort állítani. Szóval ha nem áll le, a mennyezet lámpa kapcsolgatásával tudok választani az ajtó-nyitva lámpa (csukott ajtónál), normál működés; a visszajelzők félfénnyel - nem indul be, ha jár a motor, nem áll le; és végül a belső világítás működik, ajtó nyitva lámpa, ettől eltekintve normál működés között. Ettől eltekintve szuper, közel járok a 2.-ik 1000 km-hez vele. Szia Hihetetlen hibákat tud produkálni egy törött ablakmosó cső.Valószínüleg nálad is ez lesz a hiba és magad is orvosolni tudod.Fentebb találsz egy-két leírást a cseréről.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
belabig
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #36 Dátum: 2008. December 02. - 18:34:30 » |
|
Köszönöm, a leírások sokat segítettek Csőtörés volt, pontosan a gumiharang közepén. Kicseréltem a törött csövet, bár én 1 db-ot tettem be a spriccelőtől a D oszlopig. Így kb 80 cm cső kellett. (ára 80 Ft, mert 1 m-t vettem, biztos ami biztos). Sajna az elektronikai zűr megmaradt, bár 2 db csatlakozót (a csomagtartó bal oldalán és a D oszlop burkolata alatt) is szétszedtem és szárítgattam. Remélem idővel kiszárad magától is. Jelenleg a kikapcsolt belső világítás esetén nyitott ajtót jelez, amíg rá nem adom a gyújtást. Ennél nagyobb baja sose legyen. Üdv: Béla
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 02. - 18:38:52 írta belabig »
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #37 Dátum: 2008. December 02. - 18:40:08 » |
|
Köszönöm, a leírások sokat segítettek Csőtörés volt, pontosan a gumiharang közepén. Kicseréltem a törött csövet, bár én 1 db-ot tettem be a spriccelőtől a D oszlopig. Így kb 80 cm cső kellett. (ára 80 Ft, mert 1 m-t vettem, biztos ami biztos). Sajna az elektronikai zűr megmaradt, bár 2 db csatlakozót is szétszedtem és szárítgattam. Remélem idővel kiszárad magától is. Jelenleg a kikapcsolt belső világítás esetén nyitott ajtót jelez, amíg rá nem adom a gyújtást. Ennél nagyobb baja sose legyen. Üdv: Béla A szélvédőmosó folyadék jól vezet. Át kellett volna mosni sima vízzel és utána szárítgatni... De kiszárad, csak tovább tart. Viszont utána tökéletesnek kell lennie...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #38 Dátum: 2008. December 02. - 18:40:43 » |
|
Köszönöm, a leírások sokat segítettek Csőtörés volt, pontosan a gumiharang közepén. Kicseréltem a törött csövet, bár én 1 db-ot tettem be a spriccelőtől a D oszlopig. Így kb 80 cm cső kellett. (ára 80 Ft, mert 1 m-t vettem, biztos ami biztos). Sajna az elektronikai zűr megmaradt, bár 2 db csatlakozót is szétszedtem és szárítgattam. Remélem idővel kiszárad magától is. Jelenleg a kikapcsolt belső világítás esetén nyitott ajtót jelez, amíg rá nem adom a gyújtást. Ennél nagyobb baja sose legyen. Üdv: Béla A szélvédőmosó folyadék jól vezet. Át kellett volna mosni sima vízzel / esetleg wd40-el/ és utána szárítgatni... De kiszárad, csak tovább tart. Viszont utána tökéletesnek kell lennie...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
belabig
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #39 Dátum: 2008. December 14. - 11:31:27 » |
|
Köszi szépen! 2-3 nap alatt kiszáradt, azóta nincs elektromos gond. Üdv Béla
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #40 Dátum: 2008. December 20. - 15:19:23 » |
|
Főni! A másik (nem jó) topikban szóba hoztuk a gyertyakábeleket! Kérdés: a szervízben ugyanezen kábelt használják, vagy esetleg jobb minőségűt? Illetve lehetséges más kábel használata is? ( Más gyártó, más autótipus, stb...)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #41 Dátum: 2008. December 20. - 15:33:58 » |
|
Főni! A másik (nem jó) topikban szóba hoztuk a gyertyakábeleket! Kérdés: a szervízben ugyanezen kábelt használják, vagy esetleg jobb minőségűt? Illetve lehetséges más kábel használata is? ( Más gyártó, más autótipus, stb...) Kiérzek szavaidból némi finom kritikát Sajnos nem tudok jobb/másik kábelről. Nekem 1x volt cserélve, garanciában. A már említett módon volt lekezelve az új darab, azóta is azzal megy. Mondjuk a fehér foltok már ezen is látszanak . De gond nélkül üzemel, úgyhogy egyenlőre nincs napirenden a csere.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #42 Dátum: 2008. December 20. - 15:50:49 » |
|
Főni! A másik (nem jó) topikban szóba hoztuk a gyertyakábeleket! Kérdés: a szervízben ugyanezen kábelt használják, vagy esetleg jobb minőségűt? Illetve lehetséges más kábel használata is? ( Más gyártó, más autótipus, stb...) Kiérzek szavaidból némi finom kritikát Sajnos nem tudok jobb/másik kábelről. Nekem 1x volt cserélve, garanciában. A már említett módon volt lekezelve az új darab, azóta is azzal megy. Mondjuk a fehér foltok már ezen is látszanak . De gond nélkül üzemel, úgyhogy egyenlőre nincs napirenden a csere. A kritika "Ön" tipusú volt, nem célzott! A kérdést csak azért tettem fel, mert az autóink zömének letelik lassan a garija ill. már ezen túl is esett. És innentől lesznek érdekesek a tapasztalatok, mert nem mindenki hordja majd a verdát vissza a szervizbe javíttatni, még talán az alkatrész sem onnan jön majd. Különböző forrásokból, különböző gyártók termékeit fogjuk használni ( gondolom az utángyártott biznic a Lacsit is utoléri )...persze ezt általánosságban értem, a többi alkatrészre is. GM apu elengedi a kezünk...(eddig se nagyon szorongatta)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
totem
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #43 Dátum: 2009. Január 05. - 16:46:55 » |
|
OK,probléma elhárítva:El volt törve az ablakmosó cső,az ülés mögött az öv mögött a 2 csati kapott nedűt.Cső kijavítva,csatlakozók hajszárítva,probléma nuku.Téma lezárva.Nagyon köszönöm a tippet!:) Megörökítettem azért: http://www.wlan2k.hu/~akidobos/Pictures/Vegyi/OOPS.mp4
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MJsChevy
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #44 Dátum: 2009. Január 09. - 12:07:24 » |
|
Sziasztok! Friss Lacettis vagyok, és nálam is előjött a kiveszem a kulcsot, és nem áll le szindróma, a szerelőim nem tudtak mit mondani, generátor bajra gondoltak... Jó hogy van ez az oldal, sokat segített, köszi így utólag is
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|