ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #270 Dátum: 2009. December 21. - 19:05:07 » |
|
Az autóm 5 ajtós!
Vagyis HB! Akkor van esélyed erre a típus hibára. Ha garis, csináltasd, illetve cseréltesd ki a csatlakozót, ha nem, akkor egy kis ügyességgel megoldhatod Magad is, ha nem akkor irány egy autóvillamossági műhely.
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
fabi77
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #271 Dátum: 2009. December 21. - 19:13:45 » |
|
Sajnos már nem garis. Akkor, ha jól értettem, szedjem szét a műszerfalat (km óra...) és mögötte van az a bizonyos csatlakozó (ami valszeg meg is van égve) és azt kellene rendbe rakni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #272 Dátum: 2009. December 21. - 19:20:30 » |
|
Sajnos már nem garis. Akkor, ha jól értettem, szedjem szét a műszerfalat (km óra...) és mögötte van az a bizonyos csatlakozó (ami valszeg meg is van égve) és azt kellene rendbe rakni.
Úgy bizony,szénné lesz égve a csatlakozód.Ebben a topicban is volt róla szó: http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=153.msg29140#msg29140
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #273 Dátum: 2009. December 21. - 19:25:30 » |
|
Jól értetted! Többen már túl vannak ezen, most Te jössz! Nézd meg a szerelős galériát, hátha vannak segítő képek róla. A magasság állításra meg egy (hülye?) ötlet (?), lehet, hogy csak akkor működik, ha világít a tompított? Ki tudja, lehet, hogy így van, és akkor mindkettőt gyógyíthatod egyszerre. Ha valóban ez a hiba, ez volt, okvetlenül írd meg mások okulására, és, ha lehet fotózz közben, és tedd majd fel a képeket! Előre is köszi, a későbbi szerencsétlenek nevében. Sok szerencsét hozzá! Pittike hozzászólását, és képét nézd meg! Amit Meatloaf írt, az előbb.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 21. - 19:27:38 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #274 Dátum: 2009. December 21. - 19:27:17 » |
|
Jól értetted! Többen már túl vannak ezen, most Te jössz! Nézd meg a szerelős galériát, hátha vannak segítő képek róla. A magasság állításra meg egy (hülye?) ötlet (?), lehet, hogy csak akkor működik, ha világít a tompított? Ki tudja, lehet, hogy így van, és akkor mindkettőt gyógyíthatod egyszerre. Ha valóban ez a hiba, ez volt, okvetlenül írd meg mások okulására, és, ha lehet fotózz közben, és tedd majd fel a képeket! Előre is köszi, a későbbi szerencsétlenek nevében. Sok szerencsét hozzá! Igaz lehet. A magasságállító csak a tompítottat állítja, szerintem. Vagy mégse? 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fabi77
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #275 Dátum: 2009. December 21. - 19:36:58 » |
|
Köszönöm a segítséget! Holnap jöhet a csavarhúzó és a nagykalapács  . Készíteni fogok képeket a műveletről, hogy megkönnyítsem leendő sorstársaim munkáját. Egyébként találtam egy orosz oldalt, ami segítséget nyújthat a Lacetti szétszereléséhez: http://duk63.narod.ru/photoguide_main.htmlHamarosan beszámolok a fejleményekről
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #276 Dátum: 2009. December 21. - 21:09:37 » |
|
Jól értetted! Többen már túl vannak ezen, most Te jössz! Nézd meg a szerelős galériát, hátha vannak segítő képek róla. A magasság állításra meg egy (hülye?) ötlet (?), lehet, hogy csak akkor működik, ha világít a tompított? Ki tudja, lehet, hogy így van, és akkor mindkettőt gyógyíthatod egyszerre. Ha valóban ez a hiba, ez volt, okvetlenül írd meg mások okulására, és, ha lehet fotózz közben, és tedd majd fel a képeket! Előre is köszi, a későbbi szerencsétlenek nevében. Sok szerencsét hozzá! Igaz lehet. A magasságállító csak a tompítottat állítja, szerintem. Vagy mégse?  Hogyan tudná azt külön állítani? Egy izzóban van a két szál! Amúgy a magasságállító nem csak birizgáláskor műxik. A tompított bekapcsolásakor is megmoccannak a motorok. Fogalmam sincs, hogy miért, de ha síri csendben füleltek, meghalljátok!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #277 Dátum: 2009. December 21. - 21:17:51 » |
|
Hogyan tudná azt külön állítani? Egy izzóban van a két szál!
Neki igen, nekem külön van. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bareszka
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #278 Dátum: 2009. December 21. - 21:44:47 » |
|
sziasztok
2007-es 1.4 16 V Lacettinél jelentkezett az a probléma, hogy a tegnapi -22 fokos éjszakai hideg miatt reggel nem indult az autó. Kb. 15-ször próbáltam indítani, de semmi. Próbált beindulni, de 1 másodperc és leállt. Nehezen, beindítottam és hibaüzenetet irt ki.Az alapjáraton lehetett hallani, hogy szaggat. Állítólag, gyújtás probléma. Pár kilométer után megszűnt a hibaüzenet. De, akkor is, egy 2 éves autónál ez nem normális, hogy hidegben nem indul. Mi lehet a gond?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #279 Dátum: 2009. December 21. - 23:24:08 » |
|
sziasztok
2007-es 1.4 16 V Lacettinél jelentkezett az a probléma, hogy a tegnapi -22 fokos éjszakai hideg miatt reggel nem indult az autó. Kb. 15-ször próbáltam indítani, de semmi. Próbált beindulni, de 1 másodperc és leállt. Nehezen, beindítottam és hibaüzenetet irt ki.Az alapjáraton lehetett hallani, hogy szaggat. Állítólag, gyújtás probléma. Pár kilométer után megszűnt a hibaüzenet. De, akkor is, egy 2 éves autónál ez nem normális, hogy hidegben nem indul. Mi lehet a gond?
Az, hogy rohadt hideg volt! Az akkuk kapacitása ilyenkor nagyon leesik, az olaj besűrűsödik, nincs meg a megfelelő feszültség, nagy a belső ellenállás, esetleg még a benzinben lévő víz is fagydugót okoz valahol, tehát van bőven oka, hogy nem indul szépen, még akkor is, ha nincs is baja. Egyébként a 15x-ös indítás meg végképp káros az akkura is, és pláne a katalizátorra, mert el nem égetett benzin kerül bele, ami tönkre is teheti, nem is beszélve arról, hogy később a már felmelegedett kipuffogónál gyullad majd meg esetleg. Kezelési könyvben ezért tiltják a többszöri , illetve betolással való indítást, talán nem véletlenül. Elmúlik a nagy hideg, és újra nem lesz gond az indítással.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #280 Dátum: 2009. December 22. - 13:42:56 » |
|
sziasztok
Az, hogy rohadt hideg volt! Az akkuk kapacitása ilyenkor nagyon leesik, az olaj besűrűsödik, nincs meg a megfelelő feszültség, nagy a belső ellenállás, esetleg még a benzinben lévő víz is fagydugót okoz valahol, tehát van bőven oka, hogy nem indul szépen, még akkor is, ha nincs is baja. Egyébként a 15x-ös indítás meg végképp káros az akkura is, és pláne a katalizátorra, mert el nem égetett benzin kerül bele, ami tönkre is teheti, nem is beszélve arról, hogy később a már felmelegedett kipuffogónál gyullad majd meg esetleg. Kezelési könyvben ezért tiltják a többszöri , illetve betolással való indítást, talán nem véletlenül. Elmúlik a nagy hideg, és újra nem lesz gond az indítással. Ilyen hidegben meg már ajánlott az 5w-s olaj is. Lehet neked a szervíz 10w-40-est rakott bele, ami hamarabb dermed.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #281 Dátum: 2009. December 22. - 15:53:00 » |
|
sziasztok
Most enyhébb reggelek jönnek,kíváncsi vagyok,hogy megmaradnak-e a tünetek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
 |
« Hozzászólás #282 Dátum: 2009. December 22. - 16:08:22 » |
|
sziasztok
Most enyhébb reggelek jönnek,kíváncsi vagyok,hogy megmaradnak-e a tünetek. Mondjuk nekem is furán indult hétfő reggel, de elsőre ment minden. Igaz szombaton és vasárnap nem használtam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fabi77
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #283 Dátum: 2009. December 22. - 21:40:12 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #284 Dátum: 2009. December 23. - 05:47:06 » |
|
Sziasztok! Tegnap megígértem, hogy beszámolok a tompított fényszóró javításáról...(tompított nem működik, fényszórómagasság állítás sem...) nos nem tudom,hogy minek köszönhetem, talán az enyhe időnek, vagy a hóátfúvásoknak, de a hiba ahogy jött, úgy meg is szűnt. Minden működik! Annyit csináltam, hogy egy kicsit erélyesebben megtekergettem a bajuszkapcsolót, de persze nem biztos, hogy ez segített.  A fényszóró rendbe jött, viszont a jobb hátsó fék beragadt (már megint), de ez egy másik téma... Én a helyedben nem nyugodnék bele,inkább megnézném azt a csatlakozót.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|