Lacetti klub fórum
2025. Január 08. - 14:25:56 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 435659 alkalommal)
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #240 Dátum: 2009. November 26. - 15:36:09 »

Üdv mindenkinek!
Egy problémámmal fordulok hozzátok. A középkonzolon lévő manuális klíma, levegőkeringtető ill. a párásító ugy zusammen egyszer csak gondolja magát és nem működik, majd 10 perc múlva életre kelnek...A klímát mintha kapcsolná, csak nem jelzi vissza, a másik kettő biztosan nem működik ha nincs visszajelzés. A hiba teljesen esetleges, de ha előfordul akkor mindig induláskor és ha már életre kelt, akkor nem kapcsol ki. Ötlete valakinek?
Nekem is pont ez volt a hibája. A kontakt javítás nem vezetett eredményre, így gariban cserélték a kapcsolót.
Mind a 3-at egyszerre? Ez valami test probléma lesz szerintem. Bár ezeknek inkább a +12 V-ot kellene kapcsolni. De egyszerre romlik el mind a 3? He
Meg kell nézni a rajzot, hogy nem egy vezetéken érkezik-e a +12 V. Ha igen, akkor azt kell jól átnézni (csatlakozók, kábelek, biztosíték).
Azért mind a három, mert egy egységet képez.
De akkor nem a kapcsolók hibásodnak meg, hanem a hozzájuk vezető (vagy onnan el  Kacsint) áramkör.  Kacsint
Garancia: ár nem számít csere minden.
Saját zseb: inkább megkeresem a hibát, és megjavítom/azt cserélem csak ki, amit tényleg szükséges.

A szerviz modulokat cserél: így egyszerűbb neki, a GM (vagy Te) meg úgyis kifizeti. Én inkább javítok.  Kacsint
Naplózva
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #241 Dátum: 2009. November 26. - 17:41:30 »

Üdv mindenkinek!
Egy problémámmal fordulok hozzátok. A középkonzolon lévő manuális klíma, levegőkeringtető ill. a párásító ugy zusammen egyszer csak gondolja magát és nem működik, majd 10 perc múlva életre kelnek...A klímát mintha kapcsolná, csak nem jelzi vissza, a másik kettő biztosan nem működik ha nincs visszajelzés. A hiba teljesen esetleges, de ha előfordul akkor mindig induláskor és ha már életre kelt, akkor nem kapcsol ki. Ötlete valakinek?
Nekem is pont ez volt a hibája. A kontakt javítás nem vezetett eredményre, így gariban cserélték a kapcsolót.
Mind a 3-at egyszerre? Ez valami test probléma lesz szerintem. Bár ezeknek inkább a +12 V-ot kellene kapcsolni. De egyszerre romlik el mind a 3? He
Meg kell nézni a rajzot, hogy nem egy vezetéken érkezik-e a +12 V. Ha igen, akkor azt kell jól átnézni (csatlakozók, kábelek, biztosíték).
Azért mind a három, mert egy egységet képez.
De akkor nem a kapcsolók hibásodnak meg, hanem a hozzájuk vezető (vagy onnan el  Kacsint) áramkör.  Kacsint
Garancia: ár nem számít csere minden.
Saját zseb: inkább megkeresem a hibát, és megjavítom/azt cserélem csak ki, amit tényleg szükséges.

A szerviz modulokat cserél: így egyszerűbb neki, a GM (vagy Te) meg úgyis kifizeti. Én inkább javítok.  Kacsint
Ebben teljesen egyetértek veled. Ebben az esetben az alkatrészt nem láttam kiszerelve, így csak találgatok. Azt is eltudom képzelni, hogy nem javítható az alkatrész, mert olyan a kialakítása, hogy roncsolás nélkül nem szedhető szét, pedig ahogy Te is írtad ez kontakt hiba, csak a hozzáférés nem lehetséges.
Naplózva
georgbob
Teljes tag

« Hozzászólás #242 Dátum: 2009. November 28. - 17:46:09 »

Mint kiderült a vezérlőegység szétszedhető. Egyben van a három nyomógomb és a három tekerő + a bowdenek...Amúgy egyben cserélnék 50.000Ft-ért...Én szétszedném, de nem tudom hogyan jutok el a bowdenek kiakasztásáig, mert ez az egész tömb a lepattintható keretre van csavarozva, így esély sincs hátranyúlni...
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #243 Dátum: 2009. November 28. - 21:43:29 »

Mint kiderült a vezérlőegység szétszedhető. Egyben van a három nyomógomb és a három tekerő + a bowdenek...Amúgy egyben cserélnék 50.000Ft-ért...Én szétszedném, de nem tudom hogyan jutok el a bowdenek kiakasztásáig, mert ez az egész tömb a lepattintható keretre van csavarozva, így esély sincs hátranyúlni...
Itt van a leírás róla.
Naplózva

LPG
tacumás
Friss hús
*

« Hozzászólás #244 Dátum: 2009. December 02. - 22:51:00 »

Itt van a leírás róla.
Valóban szétszedhető. Ugyan Én nem Lacsin próbálkozom, de a Tacumán most volt cseréve a két bowden és ehhez eléggé bele kellett mászni.
Naplózva

Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #245 Dátum: 2009. December 04. - 15:09:16 »

Itt van a leírás róla.
Ezt tényleg nem értem.
Ennyire nincs képben a többségnél, hogy van egy ilyen része a galériának?
Pedig pont azért lett elindítva, hogy segítsünk egymásnak a szerelésekben.

Már azt sem értem, hogy miért nem külditek (tisztelet a kivételnek) a sorozatokat (nem nagy plusz meló egy pár fényképet elkattintani amikor az ember szerelget vmit.).
De hogy nem is nézitek???  He
Erről beszélek:
http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=51
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #246 Dátum: 2009. December 04. - 22:28:05 »

Hááát. Ha mindkét kezed tele cercámmal, akkor kicsit nehéz ám a fotózás.  Vigyorog
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #247 Dátum: 2009. December 06. - 15:31:14 »

Hááát. Ha mindkét kezed tele cercámmal, akkor kicsit nehéz ám a fotózás.  Vigyorog
Azért én megoldottam (aki nem hiszi, járjon utána - a galériában  Kacsint).

Idő multiplex: szerszám letesz, gép felvesz, katt, szerszám vissza.
A fenti műveletsor fázisonként 1x végzendő. Mosolyog

Esetleg lehet segítőt is igénybe venni (én nem szoktam).
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #248 Dátum: 2009. December 06. - 16:12:07 »

Stocz a magányos farkas! Bezzeg a két LAD! Kacsint Vigyorog
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #249 Dátum: 2009. December 06. - 17:04:27 »

Stocz a magányos farkas! Bezzeg a két LAD! Kacsint Vigyorog
Laci szerel, Te meg nézed! Vigyorog
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
kissg
Friss hús
*

« Hozzászólás #250 Dátum: 2009. December 10. - 18:40:37 »

Olvasgattam vissza a fórumot de erre vonatkozólag nem találtam sokat, így inkább megkérdezem tőletek is:

Mérte-e valaki a feszültséget az akku sarkain fordulaton, milyen értéket kapott, esetleg a szervizesektől kérdezném, mi az amit kénytelen vagyok "normális" értékként elfogadni (szerviz CD szerint 16! voltig, szerintem ez rettenetesen sok....) van-e már a generátorhoz külön kapható fesz szabályzó, vagy generátor csere valóban.

Az ok amiért kérdezem, hogy 5 éves korában kimúlt a gyári akkumulátorom, és az új vásárlásakor megmérték a feszültséget, szerintem a mért 15,3 volt nagyon sok, tanulmányaim szerint a gázképződési feszültség feletti érték, arról nem is beszélve, hogy az égők életét is erőteljesen korlátozza, valamint nem tudom az elektronikák hogy tolerálják.

Tapasztalat az akku vásárlással kapcsolatban: a lacettiben "japán" méretű akksi van gyárilag, azonban a tálcán elhelyezett jobb oldali fület (szemből nézve) lehajtva az európai méretű akku is belefér, ez esetemben -5 ezer Ft differenciát jelentet, viszont kicsit át kellett alakitani a pólusokon lévő műanyag füleket.
Naplózva
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #251 Dátum: 2009. December 10. - 19:12:12 »

Pedig itt tárgyaltuk ezt:http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=224.15
Nálam egyébként fordulaton 14,6 V.
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #252 Dátum: 2009. December 13. - 17:55:00 »

Pedig itt tárgyaltuk ezt:http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=224.15
Nálam egyébként fordulaton 14,6 V.
Igen, elég sokat írtunk róla. Nekem is az volt (volt??) az aggodalmam, hogy túl magas a fesz, amivel tölt.
15 V fölé is felmegy néha. Érdekes módon leginkább akkor, amikor az akksiban kevés a töltés. 
Az sem mindegy, hogy mennyire hiteles a fesz. mérő!!
Érdemes többel is lemérni.

Igazán akkor csodálkoznál el, ha oszcilloszkópon néznéd, hogy terhelés váltáskor hova ugrál fel a jelszint!!

Az 5 év egy akksi esetében egyébként jó érték.

Van olyan cég, aki árul feszültség stabilizátort. de nem a generátor tölő köréhez, hanem csak a világítási rendszerhez. Nem csak a mi autóinkat érinti ez a probléma.
Naplózva
Bandi
Friss hús
*

« Hozzászólás #253 Dátum: 2009. December 13. - 20:33:01 »

Sziasztok!
Digitklimás lacettim van és az lenne a jelenség,hogy auto üzemmodban van, gondol egyet akkor átáll manuálisra.Ezt két napja kezdte el csinálni,idáig tökéletesen működött.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv Bandi
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #254 Dátum: 2009. December 13. - 20:50:01 »

Sziasztok!
Digitklimás lacettim van és az lenne a jelenség,hogy auto üzemmodban van, gondol egyet akkor átáll manuálisra.Ezt két napja kezdte el csinálni,idáig tökéletesen működött.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv Bandi
Üdv itt a csapatban! Az nem lehet, hogy csak más módra, sebességre kapcsolt? A digit önállóan cselekszik.
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Oldalak: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 115   Fel

Ugrás: