ladlac
|
|
« Hozzászólás #1620 Dátum: 2015. Augusztus 28. - 16:11:11 » |
|
Ma teletankoltam a járgányt, a szintjelző félállást mutat. Ennyi. Ha valakinek volt hasonló esete ossza meg velünk!
Nekem anno 4-5 éve ugyanezt csinálta. Garis volt a gép, cserélték a szintjelzőt, az egybeépített ac pumpával együtt. Ki kellett fogyasztanom a tartályt fekvő mutatóig. Nálam úgy jelentkezett a hiba, hogy este teletankoltam, majd reggel féltankot mutatott. Mire beértem dolgozni ujra telitank. Délután hazaindulva megint féltank, de az már maradt is.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #1621 Dátum: 2015. Augusztus 30. - 09:23:00 » |
|
Nekem a dízelnél olyat csinál, hogy amikor tele tankkal elindulok autópályán, akkor egy idő után rohamosan megindul lefele a mutató. Volt, hogy Nyíregyházáról Bpestre érve kifeküdt és a tartalék is világított. Pihenés után visszaáll, vagy legutóbb a pálya utáni lassabb szakaszon megindult felfelé és beállt a rendes állásba. Egyébként ilyen esetek után tutit akkor mutat, ha leveszem a sarut az akkuról egy kicsit. Már nem játszom ilyesmivel, úgyis látom a megtett km-ből, ha nem stimmel, de ez nem túl gyakori szerencsére.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsolle2
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1622 Dátum: 2015. Szeptember 04. - 12:51:06 » |
|
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy a kocsiban a minap elment a műszerfal világítás, azt gondoltam valamelyik biztosíték éghetett ki. Ma megnéztem, de azt hiszem nagy a baj, mert a nem csak a műszerfal világítás nem ok, de nem világít sem a ködfényszóró, sem a helyzetjelző, sem a hátsó világítás.... Izzók rendben, biztosítékok épek, relék behúznak... Volt már valakinek, hasonló gondja az autóval? Esetleg van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba oka? pollenszűrőt nem cseréltetek? De nemrég cseréltem. a kesztyűtartót kivetted ha igen és nem megy a világítása a belső világítás a helyzetjelző és a ködlámpa akkor kiveretted a műszerfali táblában a biztosítékját 15A
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
blog
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1623 Dátum: 2015. Szeptember 10. - 14:31:30 » |
|
T. Lacetti bűvölők!
A szerviz utasítás szerint az (1.4-es 5 ajtós) Lacetti benzinpumpájával közös panelen két szintadó potméter van. Az egyik a szintjelző műszer távadója, a másik az alacsony szintre figyelmeztető lámpa távadója. Előfordulhat-e, hogy egyszerre, egyidőben mindkét távadó meghibásodik? Találkozott-e valaki hasonló problémával? Hogy lehet széthúzni a penzinpumpa csatlakozóját, elég szűk a hely. A csatlakozó rajza szerint valami reteszelés is van hozzá. Lehet-e összefüggés a nem valós benzinszint és a (EVAP) rendszer hibája között?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zebulon
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1624 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 08:09:46 » |
|
Sziasztok! A Lacettim reggel óta nem indul, elfordítom a kulcsot és semmi, az akku új, a konzollámpák nem halványodnak el csak a digitális óra tűnik el amikor próbálok indítani. Van valakinek ötlete, tapasztalata a hibával kapcsolatban? Előre is köszi a segítséget.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #1625 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 08:47:28 » |
|
Sziasztok! A Lacettim reggel óta nem indul, elfordítom a kulcsot és semmi, az akku új, a konzollámpák nem halványodnak el csak a digitális óra tűnik el amikor próbálok indítani. Van valakinek ötlete, tapasztalata a hibával kapcsolatban? Előre is köszi a segítséget.
Akku. Attól mert új, még lehet rossz...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Zebulon
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1626 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 09:09:15 » |
|
Akku. Attól mert új, még lehet rossz... Az akku elvileg jó. Fesz 12.6V indításnál 12.3V. A visszajelzők sem halványodnak, minden elektromos dolog rendesen működik, AC búg, és nem lassan forgat mintha gyenge lenne, hanem meg sem mozdítja. Nincs nyekkenés se semmi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
blog
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1627 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 10:44:26 » |
|
Hogy mérted a 12.3 V-t? Önindítózás közben, vagy nélküle? Forgatja az önindító a motort? Ha nem, vedd le az akkuról a sarukat, tisztogasd meg a pólusokat és a sarukat is, hogy fém tiszta legyen, majd visszaszerel, indítózás és a gép életre kel
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zebulon
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1628 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 11:26:33 » |
|
Hogy mérted a 12.3 V-t? Önindítózás közben, vagy nélküle? Forgatja az önindító a motort? Ha nem, vedd le az akkuról a sarukat, tisztogasd meg a pólusokat és a sarukat is, hogy fém tiszta legyen, majd visszaszerel, indítózás és a gép életre kel
Köszi, megvan a hiba, az önindító nem húz be.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1629 Dátum: 2015. Szeptember 26. - 13:26:19 » |
|
Üdv! Az biztos, hogy nem a bal hátsó csatlakozó. mint az ablakmosó cső törésénél (kikötöttem), de ha benyomom a fékpedált villog a műszerfal-, rádió-, vészvillogó kapcsoló-, első tompított-, bal jobb hátsó fékvilágítás! Most hol lehet a gond? köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1630 Dátum: 2015. Szeptember 26. - 16:46:32 » |
|
Üdv! Az biztos, hogy nem a bal hátsó csatlakozó. mint az ablakmosó cső törésénél (kikötöttem), de ha benyomom a fékpedált villog a műszerfal-, rádió-, vészvillogó kapcsoló-, első tompított-, bal jobb hátsó fékvilágítás! Most hol lehet a gond? köszi
vonóhorgod van? izzót cseréltél mostanában?
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1631 Dátum: 2015. Szeptember 27. - 09:11:27 » |
|
vonóhorgod van? izzót cseréltél mostanában? [/quote]
Igen, van horgom és izzókat is cseréltem, bal első H7, bal első helyzetjelző, hátsó rendszámvilágítás jobb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1632 Dátum: 2015. Szeptember 27. - 10:47:26 » |
|
Igen, van horgom és izzókat is cseréltem, bal első H7, bal első helyzetjelző, hátsó rendszámvilágítás jobb. [/quote] vonohorog bekötésednél lehet a gubanc
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1633 Dátum: 2015. Szeptember 29. - 18:18:19 » |
|
Igen, van horgom és izzókat is cseréltem, bal első H7, bal első helyzetjelző, hátsó rendszámvilágítás jobb. vonohorog bekötésednél lehet a gubanc [/quote] Elvittem hosszbordás szíj cserére és kiderült, hogy az elektromos hibát a jobb hátsó fék izzó vezetékeinek zárlata okozta.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1634 Dátum: 2015. Október 13. - 15:29:31 » |
|
Ma reggel megadta magát az ablakmosó motor. Olyan mintha meg megaszorulna. Szétszedtem de nem láttam rajta semmit, valószínűleg cserés lesz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|