Lacetti klub fórum
2024. December 13. - 04:41:29 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 115   Le

Szerző Téma: Egyéb (elektromos) hibák  (Megtekintve 432765 alkalommal)
Giovanni
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Kékvillám :)

« Hozzászólás #1095 Dátum: 2012. November 30. - 21:03:07 »

Ujra elojott a karacsonyfa!  Most meg az ajton is eg a piros led, a gazrendszer ledje prosra valtott es az zold pillogtat, a muszerfalrol nem is beszelek es az auto mar be sem gyul 
Meg jo hogy a gyerek haza tudott jonni vele , kulomben most mehetnek utanna valahova a varosba.
Az aksirol a szalat levettem, majd vissza de semmi valtozas, sot azota nem gyul be. Marad leveve a szal es majd holnap napvilag valamit kezdek vele. Addig is szivesen latom a jotanacsokat.
Na kerem az auto OK  Vigyorog Kacsint
Ma vontatva vittem a szervizbe es a gyerek na meg a teszter tudta a bajt! Igy magyarazta. Van egy mikro kapcsolo a csomagtarto zarjaban ami beragadt valamijen okbol (ok zsirra gyanakodtak) az zavarta ossze a dolgokat es mukodott az imobilizer ami letiltotta az inditast, ezert is eget az ajton levo led. Na es ha jol gondolom ez nem biztos hogy csak HB-s problema, sot mindenik tipusban kell legyen hasonlo mikrokapcsolo a zarban.
Ezuttal kitorlodott a legzsak hiba is.
Apropo legzsak hiba. Van-e valaki kinek le van cinezve az utas ules alatti csatlakozo? Ugyanis en rakrdeztem, de azt mondta a fiu hogy nem egyszeru csatirol van szo hanem valami ellenalasos kutyu is van benne. Eloszor nem is engedte torulni a hibat mig a szalat meg nem mozgattuk. Na de most az is OK, 7-szer pillant majd kialszik ahogy kell Mosolyog
Köszönjük a tanulságot, erre még nem gondolt talán senki sem. A jó autódnak együtt örülünk. Mégiscsak jó ez a fórum, már többször mondtam.
Igy igaz ahogy mondod. Kulomben en sem talaltam meg errol beszamolot, ami termeszetesen reszben jo is, hiszen igy nem lehet tipus specifikus problemanak nevezni. Vigyorog
De majd a hozzaerto modik kifejthetik ertelmesebben az egeszet.
Ezekszerint nem art ezzel is szamolni hasonlo helyzetekben.
Nekem a "szak"szerviz kivette a csatit, és összeforrasztotta a drótokat.
En is elgondolkodtam a forasztason, csak azt nem tudom hogy ha az aksi szalat leveszem a muvelethez, lessze majd ujra legzsak hiba rogzites? He Ezt jo lenne tudni elore, mert kulomben indulhatok ismet hibat torultetni.
Sajnos ezt nem tudom, én nem is láttam. Talán Sebike segít Mosolyog
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1096 Dátum: 2012. December 01. - 08:27:17 »

Üdvözletem! Utolért a középső konzol kapcsolóinak kontakthibája: néha bekapcsolás ellenére sem világít a klíma/belső keringtetés/hátsó ablakfűtés ledje.
Ki szeretném venni a panelt, megpucolni, átforrasztani. Kérdésem az lenne, hogy a ventilátorkapcsoló érintkezőihez milyen zsírt kell használni? Szilikonzsír jó?

Miért akarod újrakenni?
Szétszeded, a panelt átforrasztod, öszerakod. Ha nincs gondod a venti kapcsolóval akkor fölösleges piszkálni.
Szerintem.

Egyébként engem is utolért a fenti hiba.
Hiába néztem át a panelt, nem láttam rajta forrásztási hibát (hajtott a kíváncsiság, átnéztem nagyítóval).
Ennek ellenére az átforrasztás megtette a hatását, azóta rendben működik.

Neked is a ledekkel volt gond? Miket forrasztottál át? Merthogy én se látok forrasztási hibát, kilazult alkatrészt.

Tulajdonképpen a LED-ekkel, igen. De ez sajnos magával hozza a hátsó szélvédő (és a visszapillantó) fűtés üzemképtelenségét.
Az összes forasztáson átmentem.
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1097 Dátum: 2012. December 01. - 08:33:04 »

Üdvözletem! Utolért a középső konzol kapcsolóinak kontakthibája: néha bekapcsolás ellenére sem világít a klíma/belső keringtetés/hátsó ablakfűtés ledje.
Ki szeretném venni a panelt, megpucolni, átforrasztani. Kérdésem az lenne, hogy a ventilátorkapcsoló érintkezőihez milyen zsírt kell használni? Szilikonzsír jó?

Miért akarod újrakenni?
Szétszeded, a panelt átforrasztod, öszerakod. Ha nincs gondod a venti kapcsolóval akkor fölösleges piszkálni.
Szerintem.

Hiába néztem át a panelt, nem láttam rajta forrásztási hibát (hajtott a kíváncsiság, átnéztem nagyítóval).

Azt a zsírt nem fölöslegesen teszik a kapcsolóba a gyári összeszerelésnél. Szerepe, hogy a mozgóérintkező ne tudjon belemarni a csúszkapályába. Hosszabb használatnál a felületek szárazzá válhatnak, ezért tanácsos ilyen javítások esetén a pótlás.
Félreértetük egymást.
Nem azt vontam kétségbe, hogy kell-e oda kenőanyag.
Csak azt, hogy miért kell oda más, mint a gyári?
Nem párolog el, ahogy néztem az állaga sem rossz. Max szétteríti újra az ember, és kész.
Nincs vele gond, hogy mit is tegyek oda. Ott van a helyén. Pont annyi, és pont olyan ahogy a gyárban kitalálták.
Naplózva
szaot
Bejáratós
**

Lacetti 1.4 Star AC HB 2007

« Hozzászólás #1098 Dátum: 2012. December 01. - 21:55:50 »

Miért akarod újrakenni?
Szerintem.

Neked is a ledekkel volt gond? Miket forrasztottál át? Merthogy én se látok forrasztási hibát, kilazult alkatrészt.

Az elko pozitív fóliacsíkjának elejét és végét keresd meg lépj rá ohmmérővel /kis értékkel/, ha szakadás van kimutatja. Utána forrasztás.
A csatlakozó, vagy a környéke kontakthibás, fogalmam sincs, mit kezdjek vele. Ráadásul miután hozzányúltam, a háttérvilágitás ledjei is kontaktosak lettek. Ugyanez igaz a műszeregység ledjeire is. 

Azt nem írtad le, hogy eddig mit csináltál vele? Kiszerelted-e a kapcsoló dobozból a nyomtatott áramköri panelt? Ha igen, akkor a panelt külső áramforrásról /12V egyenáram/ tápláld meg, így egyenként minden funkció lepróbálható és a hibahely behatárolható.
Kiszereltem (irdatlan körülményes), ha már kiszereltem, a ventilátor forgókapcsoló érintkezőit kitisztítottam, felpolíroztam, újra bezsíroztam, egy gyanúsnak tűnő forrasztást újraforrasztottam, összeraktam, majd újra produkálta a hibát (kapcsolók ledjei nem világítanak). Az elektromos csatlakozót megmozgatva a hiba megszűnt, tehát ott lehet valami kontakt probléma, amit viszont nem tudtam újra előidézni és így a hibát behatárolni.
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1099 Dátum: 2012. December 02. - 12:41:41 »

Miért akarod újrakenni?
Szerintem.

Kiszereltem (irdatlan körülményes), ha már kiszereltem, a ventilátor forgókapcsoló érintkezőit kitisztítottam, felpolíroztam, újra bezsíroztam, egy gyanúsnak tűnő forrasztást újraforrasztottam, összeraktam, majd újra produkálta a hibát (kapcsolók ledjei nem világítanak). Az elektromos csatlakozót megmozgatva a hiba megszűnt, tehát ott lehet valami kontakt probléma, amit viszont nem tudtam újra előidézni és így a hibát behatárolni.

He
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1100 Dátum: 2012. December 03. - 18:26:09 »

sziasztok. a lacettikre jellemző a befecskendező szelep hiba? mert olvastam fórumokon hogy a matizoknál a p300 as hibák 90% a a befecskendező szelep miatt van.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1101 Dátum: 2012. December 03. - 18:50:29 »

sziasztok. a lacettikre jellemző a befecskendező szelep hiba? mert olvastam fórumokon hogy a matizoknál a p300 as hibák 90% a a befecskendező szelep miatt van.

soha nem találkoztam még hibás befecskendezővel
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1102 Dátum: 2012. December 04. - 16:00:49 »

Hali. A lacettiben a klímának van valami késleltetése a bekapcsolásra? mert amikor hideg a motor nem kapcsol be csak amikor már melegedett valamennyit. addig a visszajelző sem világít. a többi kapcsoló igen belső keringetés ablakfűtés igen. köszi
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1103 Dátum: 2012. December 04. - 18:45:18 »

Hali. A lacettiben a klímának van valami késleltetése a bekapcsolásra? mert amikor hideg a motor nem kapcsol be csak amikor már melegedett valamennyit. addig a visszajelző sem világít. a többi kapcsoló igen belső keringetés ablakfűtés igen. köszi

nincs ha visszaolvasol rájössz mi a hiba
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1104 Dátum: 2012. December 04. - 18:53:46 »

lehet egyszerübb lett volna egy két sorban leírni mi a hiba mert most nem akarok egy regényt elolvasni vissza
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1105 Dátum: 2012. December 04. - 18:57:42 »

de olvastam, hogy túl hidegben nem is kapcsol be minden klíma így lehet a hideg miatt volt. vagy kevés a gáz
Naplózva
sebijoe
Ezredes

« Hozzászólás #1106 Dátum: 2012. December 04. - 19:15:16 »

lehet egyszerübb lett volna egy két sorban leírni mi a hiba mert most nem akarok egy regényt elolvasni vissza
A fórumok sajnos kis költségvetésűek így amit egyszer valaki leírt arra utalás történik, hogy olvasson vissza akinek az az infó kell! Aki nem veszi a fáradságot az miért is reklamál?
Naplózva

szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1107 Dátum: 2012. December 04. - 19:23:30 »

csak annyit kellett vna irni hogy merre keressem a hibát semmi mást. a klima panelről már olvastam de nekem a többi kapcsolo működik sőt a klima is de az pár percel később kapcsol be. lehet a hideg miatt letiltja a vezérlője
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1108 Dátum: 2012. December 04. - 19:47:06 »

csak annyit kellett vna irni hogy merre keressem a hibát semmi mást. a klima panelről már olvastam de nekem a többi kapcsolo működik sőt a klima is de az pár percel később kapcsol be. lehet a hideg miatt letiltja a vezérlője

semmi vezérlő nincs a kapcsoló kiad egy jelet a motorvezérlőnek és ő kapcsolja be a klimát
gyakorlatilag nem jó a fűtéspaneled de azt veszem észre szereted feltalálni a spanyolviaszt...
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #1109 Dátum: 2012. December 04. - 19:54:11 »

a kapcsolo vagy jo vagy nem jo akkor mért kapcsol be ha melegszik a motor?? meg csak mért most a hidegben van ez
Naplózva
Oldalak: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 115   Fel

Ugrás: