ladlac
|
|
« Hozzászólás #360 Dátum: 2013. április 18. - 16:44:19 » |
|
Lassan-lassan aktuális lesz a kormányszervő szivattyúm felújítása, esetleg cseréje. Tud esetleg valaki valami nem drága megoldást a problémámra? (esetleg bevált felújító szaki, vagy szivattyú occóé?)
profil dc bt jól dolgoznak Köszönöm, meglesem majd Őket...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Geri
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #361 Dátum: 2013. Július 09. - 18:20:35 » |
|
Sziasztok! Nekem is van hangjaa a kormánynak de azt már megszoktam:) de pár napja ha bemelegedik az auto és tekerem a kormányt valamikor lehet hallani nyikorgo hangot. mintha belülröl jönne, de nem biztos. ha nem jár a motor akkor is. Esetleg nem tudjátok mi lehet a gond?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #362 Dátum: 2013. Október 06. - 13:23:02 » |
|
Sziasztok! Szétszakadt a kormányoszlop gumiharangom (ami a tűzfalnál van a kormányrúdon). Cserélhető az házilag, vagy inkább szerelő? Nem találok ilyen gumiharangot sehol, esetleg valami ötlet? Köszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #363 Dátum: 2013. Október 06. - 14:25:11 » |
|
Sziasztok! Szétszakadt a kormányoszlop gumiharangom (ami a tűzfalnál van a kormányrúdon). Cserélhető az házilag, vagy inkább szerelő? Nem találok ilyen gumiharangot sehol, esetleg valami ötlet? Köszi.
mivel nincs külön csak kormánykardánnal együtt
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #364 Dátum: 2013. Október 06. - 15:47:01 » |
|
Kb. 3 éve cseréltem én is. Sajnos csak egybe kapható és az új igen borsos áru. Bontottat vettem az 15 Eft volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #365 Dátum: 2013. Október 07. - 13:58:29 » |
|
Ajjaj, ez rossz hír. Esetleg valami házilagos megoldást nem alkalmazott már valaki ilyen problémára?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #366 Dátum: 2013. Október 07. - 14:35:43 » |
|
Illetve még egy kérdés. Ez a kormánykardán minden Lacettin megegyezik, függetlenül a motor és a karosszéria típusától? Köszi előre is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #367 Dátum: 2013. Október 07. - 20:29:51 » |
|
Ha bontottat veszel vigyázz mert a jobb kormányosé nem ugyan az! Én nem javítgatnám inkább cserélném ,hisz elég sok múlhat a dolgon ha ne adja az ég megszorulna! Ki lehet cserélni viszonylag könnyedén nem kell darabokra szedni érte a kocsit igaz kicsit trükkös a dolog.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 07. - 20:34:02 írta guszesz »
|
Naplózva
|
|
|
|
Kulimász
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #368 Dátum: 2013. Október 08. - 11:34:16 » |
|
Ha bontottat veszel vigyázz mert a jobb kormányosé nem ugyan az! Én nem javítgatnám inkább cserélném ,hisz elég sok múlhat a dolgon ha ne adja az ég megszorulna! Ki lehet cserélni viszonylag könnyedén nem kell darabokra szedni érte a kocsit igaz kicsit trükkös a dolog. Köszi az infot, akkor inkább csere lesz. Jól értem, hogy ezekszerint az viszont mindegy, hogy 1.4, 1.6, 2.0D, sedan, vagy ferdehátú, a kardán egységes mindegyikben, csak egy jobbkormányosnál lehet eltérés?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #369 Dátum: 2013. Október 08. - 12:20:42 » |
|
Szerintem egyforma motortípustól függetlenül de nem merem 100%ig állítani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csdani1982
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #370 Dátum: 2013. Október 22. - 20:31:03 » |
|
Sziasztok! Végigolvastam az összes hozzászólást ebben a témában, az elejétől, a végéig. 160 000 van a most vásárolt autómban (1.6 Sedan NubiraIII ) Nekem is nyekereg a kormány, de nem indulás után azonnal, hanem pár km megtétele után. Ahogy látom a korábbi hozzászólásokat több dolog is okozhatja a nem kívánt hangot és valójában nem is ugyan azokról a hangokról -hibákról van szó. Nekem nem fogy a szervóolaj, nem hallom zörögni a kormányművet, a szervó még a motortérből hallgatva is csendben teszi a dolgát. A nyavíkolás számomra nagyon idegörlő. Kívülről nem hallható, csak az utastérből. Ahogy hallgattam nagyon úgy tűnik, hogy egyenesen a kormánykerék mögül hallható, de persze lehet hogy csak a kormányrúd hozza fel a hangot. Ha jól értem a korábbi hozzászólásokat, valahol WD40-eznem, vagy sokkal inkább zsíroznom kellene, vagy inkább zsíroztatnom egy hozzáértővel. Ahogy Sebike írta, "A kormánymű tetején lévő gumiporvédő alá kell fújni"? Esetleg Eger környékén valaki, aki már csípőből orvosolja házilag a hibát? Felkeresném, ha nem zavarok, hogy ne kelljen "vakon" keresgetni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #371 Dátum: 2013. Október 22. - 22:44:09 » |
|
Sziasztok! Végigolvastam az összes hozzászólást ebben a témában, az elejétől, a végéig. 160 000 van a most vásárolt autómban (1.6 Sedan NubiraIII ) Nekem is nyekereg a kormány, de nem indulás után azonnal, hanem pár km megtétele után. Ahogy látom a korábbi hozzászólásokat több dolog is okozhatja a nem kívánt hangot és valójában nem is ugyan azokról a hangokról -hibákról van szó. Nekem nem fogy a szervóolaj, nem hallom zörögni a kormányművet, a szervó még a motortérből hallgatva is csendben teszi a dolgát. A nyavíkolás számomra nagyon idegörlő. Kívülről nem hallható, csak az utastérből. Ahogy hallgattam nagyon úgy tűnik, hogy egyenesen a kormánykerék mögül hallható, de persze lehet hogy csak a kormányrúd hozza fel a hangot. Ha jól értem a korábbi hozzászólásokat, valahol WD40-eznem, vagy sokkal inkább zsíroznom kellene, vagy inkább zsíroztatnom egy hozzáértővel. Ahogy Sebike írta, "A kormánymű tetején lévő gumiporvédő alá kell fújni"? Esetleg Eger környékén valaki, aki már csípőből orvosolja házilag a hibát? Felkeresném, ha nem zavarok, hogy ne kelljen "vakon" keresgetni Ha kinyitod, a motortértetőt és a bal oldalról belenézel, látod, hol jön ki a kormányrúd a tűzfalon. Ott van egy gumi porvédő, Az alá próbálj bejuttatni kenőanyagot, a szilikonos jobb, mert a nedvesség nem mossa ki túl gyorsan.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jamon Serrano
|
|
« Hozzászólás #372 Dátum: 2013. Október 23. - 08:11:57 » |
|
Nekem 5 éve szakadt, köszöni jól van.
|
|
|
Naplózva
|
Nubira3 - 1.6 - SX - Sedan - Zavoli LPG
|
|
|
Lennon
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #373 Dátum: 2014. Július 18. - 09:59:33 » |
|
Sziasztok. Alapjáraton észlelhető, hogy a szervószivattyú nem ad megfelelő nyomást. Kissé felpörgetve a motort viszont már tökéletesen működik. Ezt lehet valahogy javíttatni? Nagy hiba lehet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #374 Dátum: 2014. Július 18. - 10:11:45 » |
|
Sziasztok. Alapjáraton észlelhető, hogy a szervószivattyú nem ad megfelelő nyomást. Kissé felpörgetve a motort viszont már tökéletesen működik. Ezt lehet valahogy javíttatni? Nagy hiba lehet? [/quote
persze a szívattyú cserélyével megoldódik a hiba
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
|