Lacetti klub fórum
2025. Január 20. - 15:47:59 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 27   Le

Szerző Téma: Kormánymű, avagy "Lehet-e tenni valamit a zenélő Lacsi ellen ?:)"  (Megtekintve 161587 alkalommal)
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #75 Dátum: 2007. December 24. - 10:37:32 »

Giovanni! Mikor járt le a gari? Van még szavatossági megoldás is! Nézz utána mielött döntesz, hogy kiszállsz ebből a kocsiból. Ne feledd, ha eladod, felelős vagy az ismert hibákért! Inkább csináltasd meg, mert a hiba fent állt gari lejárta elött is nyilván, csak nehezen volt felismerhető, talán (?), a GM-nek nem éri meg, ha kiderül, hogy ilyen hibát Veled fizettet meg! Ez nem szokásos használati, kopásos probléma! Van fogyasztóvédelmi fórum is! Ne hagyd Magad! Ha van (?) igazság még egy hangyányi is Magyarországon, akkor ezt orvosolniuk kell! Üdv:
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Jopek
Globális moderátor
Ezredes

1.4 HB Star AC+LPG

« Hozzászólás #76 Dátum: 2007. December 24. - 11:06:06 »

Nekem is nyikorog a kormány de csak hideh párás idöben.
A szervizben azt mondták hogy a légzsák elektonikája a hibás.
Sajna kormánycsere a megoldás de sajna 50%-hogy az is nyikorogni fog.
Ezt csinálta az enyém is, de megkenték a szilentet és már nem nyikorog .
Naplózva
Giovanni
Törzstag
*

Kékvillám :)

« Hozzászólás #77 Dátum: 2007. December 24. - 11:59:20 »

Giovanni! Mikor járt le a gari? Van még szavatossági megoldás is! Nézz utána mielött döntesz, hogy kiszállsz ebből a kocsiból. Ne feledd, ha eladod, felelős vagy az ismert hibákért! Inkább csináltasd meg, mert a hiba fent állt gari lejárta elött is nyilván, csak nehezen volt felismerhető, talán (?), a GM-nek nem éri meg, ha kiderül, hogy ilyen hibát Veled fizettet meg! Ez nem szokásos használati, kopásos probléma! Van fogyasztóvédelmi fórum is! Ne hagyd Magad! Ha van (?) igazság még egy hangyányi is Magyarországon, akkor ezt orvosolniuk kell! Üdv:

Októberben búcsúztam a garitól. Nyikorogni, meg csak nagy hidegben nyikorog. Engem nem zavar, úgy sem hallom a rádiótól Mosolyog Majd ha járok a szervíz felé, megemlítem a szervízfőnöknek, mit lehet csinálni....Aztán meglátjuk milyen egyezségre jutunk. Addíg meg én is megpróbálkozom a kenegetéssel. Talán a Voltaren segít Vigyorog
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
Merrick
Friss hús
*

« Hozzászólás #78 Dátum: 2008. Január 07. - 23:34:31 »

Sziasztok.Olyan kérdésem lenne(akadnak nekem is érdekességek a vassal),volt már pár autóm,de olyan hangokat amiket kiad a kocsi,még nem tapasztaltam.Mintha a futómű nyúzná magát.Egyébként másnak is gyakran megindul oldalra?
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #79 Dátum: 2008. Január 08. - 10:51:41 »

Merrick! Üdv a csapatban! Talán, ha részleteznéd a hangokat, tudnánk hozzászólni. Mit értesz azon, hogy félremegy? Valószinűleg a legjobb lenne, ha sűrgősen elmennél megnézetni a futóművet, mert lehet, hogy elállítodott, vagy megsérült, és az már veszélyes is. Várjuk visszajelzésed, mi lett a dologból! Amúgy még tanács, hogy olvasd vissza a régebbi hozzászólásokat, hátha abból is okulsz! Kocsid mikori, mennyít futott, hogy ezek a problémák jelentkeztek? Minden jót!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Merrick
Friss hús
*

« Hozzászólás #80 Dátum: 2008. Január 08. - 22:33:41 »

Köszi az üdvözlést.a kocsi 2006 os.19000 et futott.Nagyon kóricál az úton,komolyan néha már ijesztő,majdnem mintha egy hátsókerekes lenne.A hangokról annyit,h először szt hittem,h a szervó aztán egyre hangosabb lett és inkább futómű felöl érkezik.Egyébként kollégám is mondta-ő mondjuk nem vett ijet,h neki8 is ment oldalra a kocsi.Komolyan mondom egy két kanyarban nagyon határon érzem,pedig egy 94 es fiestával simán belefért ugyanaz a kanyar ugyanazzal a sebességgel(teszem hozzá ki volt nyírva a futómű benne),szal....
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #81 Dátum: 2008. Január 09. - 14:25:30 »

Nagyon stabilnak érzem mindig a kocsit, SW-m van. Senkitől nem volt még ilyen panasz a futóműre, sőt valamennyi tesztelés pozitiv hangot ütött meg a kocsi futóművéről! Mi lehet a gond: futómű lazulás, elállítódás, sérülés, guminyomás (elől-hátúl!), centirozás, lengéscsillapító, szilentblokk, kormányholtjáték, kopás bárhol. Okvetlenűl menj szervizbe vele, mielőtt odacsapod a kocsit! Leirásod alapján biztos javításra szorul a vas, de garis még, ha nem sérülés okozta a bajt, akkor hajtsd ki belőlük a korrekt javítást! Ez a hiba balesetveszélyes, nemcsak szépséghiba!
Naplózva

gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #82 Dátum: 2008. Január 09. - 16:09:15 »

Merrick,
Az enyém is 2006-os, ca. ugyan ennyi km-rel, és Sedan. Egyáltalán nem csinál semmi hasonlót, sőt igazából külön erőltetésre (kézifék, gyorsabb kanyar vétel...stb.) esetén is elég semlegesen, de lagalábbis jól kiszámíthatóan viselkedik.
Mindenképpen nézesd meg, ez tutira nem normális!

Gatsy
Naplózva
bobisa
Friss hús
*

« Hozzászólás #83 Dátum: 2008. Január 09. - 18:47:22 »

Sziasztok! Lacetti kombim van. A kormány forgatásnál nekem is nyöszörgött az autó. Úgy alakult, hogy az első lengéscsillapítóm elszált ezért a lengéscsillapítókat kiszereltem javításra. A toronycsapágy az állítócsavarral teljessen össze volt szorítva, ezért az nehezen fordult (kormány elfordításánál ezen kéne fordulnia a toronynak), helyette  a toronyban támaszkodó gumibakot próbálta fordítani ami nyüszögő hangot eredményezett. A felújított lengéscsillapítót visszaszereltem a nyomcsapágyat helyessen beállítottam. A nyöszörgés azonnal megszünt és azóta nincs, a kormányt sokkal könnyeb forgatni. Remélem ezzel segítettem.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #84 Dátum: 2008. Január 09. - 18:51:32 »

Üdv a fórum csapatában Bobisa!  Óriási! Lehet, hogy nem is volt olyan sok kormány probléma? Mindenesetre nagyon köszi a fontos infót! Szóval autószerelő vagy? Vagy csak nagyon bátor, hogy nekiálltál szétszedni a futóművet? Merrick gondjához mit szólsz?
« Utoljára szerkesztve: 2008. Január 09. - 18:58:52 írta ladigidy » Naplózva

Merrick
Friss hús
*

« Hozzászólás #85 Dátum: 2008. Január 09. - 22:52:57 »

Nekem 5 ajtós van,és előfordult már nálam is ilyen hang,hasonlóra gondoltam én is,viszont így sokkal egyszerűbb a dolog.Köszönöm.Viszont nagyon könnyű keresztbe rakni.Nem egyszer előfordult már hogy akár körforgóban már sacc 30 35 km/h körül megindult,ijesztő tud lenni amikor nem számít rá az ember.Gondoltam egy ültetésre,attól talán stabilabb lesz,ha nem keményítem a gátlókat pattogósra,na és a 17 es görgőkkel.
Apropó,lenne egy olyan kérdésem,hogy a középkonzol csak pattintós megoldással lett felhelyezve vagy sem,mert nem ártana neki egy kis fényezés.
Köszönöm a sok jótanácsot. Vigyorog
Naplózva
bobisa
Friss hús
*

« Hozzászólás #86 Dátum: 2008. Január 09. - 23:05:08 »

Tippem hogy Merricknek a gumival lehet probléma (lehetséges szálszakadás vagy szövetszétvállás). Ha a téli van fent akkor próbálja meg feltenni előre a nyárikat, hogy azzal is csinálja vagy nem. (csak óvatossan mert csúszik az út)
Naplózva
sz.gabor
Teljes tag

2.0 TCDi 16V

« Hozzászólás #87 Dátum: 2008. Január 10. - 10:56:59 »

Sziasztok! Lacetti kombim van. A kormány forgatásnál nekem is nyöszörgött az autó. Úgy alakult, hogy az első lengéscsillapítóm elszált ezért a lengéscsillapítókat kiszereltem javításra. A toronycsapágy az állítócsavarral teljessen össze volt szorítva, ezért az nehezen fordult (kormány elfordításánál ezen kéne fordulnia a toronynak), helyette  a toronyban támaszkodó gumibakot próbálta fordítani ami nyüszögő hangot eredményezett. A felújított lengéscsillapítót visszaszereltem a nyomcsapágyat helyessen beállítottam. A nyöszörgés azonnal megszünt és azóta nincs, a kormányt sokkal könnyeb forgatni. Remélem ezzel segítettem.

bobisa tuti, hogy szerelő! Túl pontos a leírás ahoz, hogy ne legyen az. Hozzátenném én is szerelőnek tanultam(már nem vagyok a szakmában) és a leírások alapján én is erre gondoltam volna. De látatlanban nem szeretek nyilatkozni, csak ha biztos vagyok valamiben.
Ez nem is kapcsolódik a "zenélő lacsihoz" úgy hogy zenéljünk mielőtt ránk szólnak. La la la la la ... Vigyorog
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #88 Dátum: 2008. Január 10. - 11:41:58 »

Újonnan vetted a gépet, vagy használtan?
Csak azért kérdem, mert ha használt volt, előfordulhat, hogy törött és ahol összerakták, ott barbár módon állították be a csapágyat. Gyáriban még nem hallottam volna, hogy ilyen alapvető hibát ejtsenek.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
bobisa
Friss hús
*

« Hozzászólás #89 Dátum: 2008. Január 10. - 16:29:52 »

Az autót újonnan vettem! Nem vagyok szerelő csak műkedvelő.
A szervízekben nem bízom mert átvágnak, ezért a csináld magad híve vagyok.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 27   Fel

Ugrás: