Lacetti klub fórum
2025. Január 20. - 13:07:08 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27   Le

Szerző Téma: Kormánymű, avagy "Lehet-e tenni valamit a zenélő Lacsi ellen ?:)"  (Megtekintve 161516 alkalommal)
mostnemtom
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #90 Dátum: 2008. Március 08. - 10:52:31 »

Az autót újonnan vettem! Nem vagyok szerelő csak műkedvelő.
A szervízekben nem bízom mert átvágnak, ezért a csináld magad híve vagyok.
Azért csak óvatosan.Ahogy a régi közmondás is mondja: addig piszkáld amíg a garanciád ér.
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #91 Dátum: 2008. Március 24. - 20:33:37 »

Érdekelne, hogy akinek volt kormánycseréje gariban, annak a szervoolajat is cserélték, avagy a régit öntötték vissza? Egyátalán mikor kell szervoolajat cserélni szervízciklusban? Most lesz két éves a cettim.
Akinek volt szelepcsere, annak az eredeti olaj került vissza, vagy adta a szervíz gariban? Az én castrolomban úgy 2000 km van most, gondoltam, hogy vissza kéne rakni ezt. Max egy litert berendelnék, hogy ami a hengerfejben és a szűróben marad/elfolyik, az pótolva legyen.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #92 Dátum: 2008. Március 24. - 20:36:31 »

Érdekelne, hogy akinek volt kormánycseréje gariban, annak a szervoolajat is cserélték, avagy a régit öntötték vissza? Egyátalán mikor kell szervoolajat cserélni szervízciklusban? Most lesz két éves a cettim.
Akinek volt szelepcsere, annak az eredeti olaj került vissza, vagy adta a szervíz gariban? Az én castrolomban úgy 2000 km van most, gondoltam, hogy vissza kéne rakni ezt. Max egy litert berendelnék, hogy ami a hengerfejben és a szűróben marad/elfolyik, az pótolva legyen.
Nekem kétszer is cseréltek, de nem figyeltem meg sajnos.De így utólag visszagondolva rosszul tettem.Fel sem merült bennem, hogy a régit visszatölthetik.
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #93 Dátum: 2008. Március 24. - 21:00:03 »

Érdekelne az is, hogy akinek már a módosított kormány van benne, annak bevált-e? Mennyit ment vele, nem hallható-e ugyanaz a meleg motornál-sípolás, vagy járó motornál apró kormányrángatásra kopogás? Még mindig nem említette senki a régi és az új kormány cikkszáma közti eltérést. Mi az új cikkszáma?
Bocsi a sok kérdésért, de 31-én reggel viszem cettimet kaparószelepre (megjöttek az alkatrészek), kormánycserére, tükörcserére, kilincsfényezésre, ablakmosócső-ellenőrzésre és cserére.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #94 Dátum: 2008. Március 25. - 08:29:08 »

Érdekelne az is, hogy akinek már a módosított kormány van benne, annak bevált-e? Mennyit ment vele, nem hallható-e ugyanaz a meleg motornál-sípolás, vagy járó motornál apró kormányrángatásra kopogás? Még mindig nem említette senki a régi és az új kormány cikkszáma közti eltérést. Mi az új cikkszáma?
Bocsi a sok kérdésért, de 31-én reggel viszem cettimet kaparószelepre (megjöttek az alkatrészek), kormánycserére, tükörcserére, kilincsfényezésre, ablakmosócső-ellenőrzésre és cserére.
Kormánycsere után a nagy hidegben (hideg motornál) már nekem is nyikorog, de melegben (üzemi hőfokon) szerencsére nem. Nekem hollandiából jött tavaly az alkatrész, csupán 3 hetet kellett várni.
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #95 Dátum: 2008. Március 25. - 11:17:05 »

Na szóval...
Nekem ugye cserélték Decemberben, azóta 5000 Km, de minden rendben. Semmi nyikorgás és könnyebb is lett a kormányzás. Valami gumit felgyürhetett belül és ez miatt szorult is egy kicsit, érezni viszont csere után éreztem. Olajat úgy tudom nem kell cserélni benne. Már a Swift-ben sem kellett, pedig direkt kérdeztem többször is. Fékolajat is a kumplung miatt szükséges sürübben. Mondjuk a kormánymű olajcsere szükségtelenségét megértem, mert az autómata sebváltóban is csak 150 eKm uán kell részleges cserét csinálni, ott meg azért nagyobb igénybevételkek vannak mint a kormányban...
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #96 Dátum: 2008. Március 26. - 13:52:10 »

Nos, én végig néztem a cserét, nem cserélték ki az olajat benne  . Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy nem kellett volna. Igaz, nem volt elszineződött, elég tisztának tűnt.
Azóta nem kopog, nem nyikorog (legalább is nem tűnt fel). Kb. 6000 lehet benne, nem egy nagy táv.

Az új cikkszáma (elvileg): 96852935.
Azért csak elvileg, mert a dobozon 1000+1 kód van, ki tudja melyik az igazi (az új raktárossal meg nem vagyok ismeretségben, ezért szűkös az információ).

A kormányművön is van egy vonalkód, de azt sem sikerült kideríteni, hogy az egyedi jelzés, vagy a sorozatra vonatkozik.
Becsatolom ide, majd Te leellenőrzöd.  Vigyorog
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #97 Dátum: 2008. Március 26. - 14:40:13 »

Nos, én végig néztem a cserét, nem cserélték ki az olajat benne  . Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy nem kellett volna. Igaz, nem volt elszineződött, elég tisztának tűnt.
Azóta nem kopog, nem nyikorog (legalább is nem tűnt fel). Kb. 6000 lehet benne, nem egy nagy táv.

Az új cikkszáma (elvileg): 96852935.
Azért csak elvileg, mert a dobozon 1000+1 kód van, ki tudja melyik az igazi (az új raktárossal meg nem vagyok ismeretségben, ezért szűkös az információ).

A kormányművön is van egy vonalkód, de azt sem sikerült kideríteni, hogy az egyedi jelzés, vagy a sorozatra vonatkozik.
Becsatolom ide, majd Te leellenőrzöd.  Vigyorog

Nagyon köszönöm Főni a segítséget, ez így már egy konkrét támpont!
Ma megint beszéltem a szervízzel. Motorolajat visszatöltik ha kérem. Bár nem tudom mit tegyek.
A benne lévő castrol performance A1 kifutott típus, nem lehet kapni. Bár lenne még 2 liter, -csak nagyon drágán- maradék belőle a cégnél raktáron, ahonnét venni szoktam. Ami benne van, abban alig van 3000 km és úgyis megy ősszel a második szervízre, csakhát addig még meg kell járnia külföldöt is. Opel olajjal -ami gariban járna most a szelepcserénél-meg nem szeretném... Kacsint Zsebből meg teljes olajcseréhez meg nincs "kedvem".
Szervoolajat cserélik gariban csakúgy, mint a hűtőfolyadékot.

A kopogásról annyit, hogy nekem az elején párezer km-nél is csinálta, csak akkor még nem sípolt.
Üdv! 
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #98 Dátum: 2008. Március 26. - 15:47:42 »

96852935 = old 96442387 РУЛЕВОЙ МЕХАНИЗМ 18.00 руб 
Ezt találtam róla. Vigyorog
Bíztató, ha egy régi cikkszámot mellékel!
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #99 Dátum: 2008. Március 31. - 22:14:27 »

96852935 = old 96442387 РУЛЕВОЙ МЕХАНИЗМ 18.00 руб 
Ezt találtam róla. Vigyorog
Bíztató, ha egy régi cikkszámot mellékel!
Nos megnéztem a dobozát, az új cikkszámos volt! Már be is rakták a cettibe! Ha lesz benne ép motor is, akkor kiderül, hogy jó-e vagy sem?  Vigyorog
Naplózva

baroti
Vén róka

Lacetti HB 1.8 16V CDX Platinum / GPL

« Hozzászólás #100 Dátum: 2008. április 18. - 09:25:53 »

;)En megertem hogy gariban erdemesebb kicserelni a kormanymut, de ha mar nincs gari akkor is muszaly, hogy nem lehet megalitani egy olaj szivargast? Vagy nem az a lenyeg hogy nekem olcsobb legyen hanem nekuk menjen a bolt.
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #101 Dátum: 2008. Május 15. - 20:02:25 »

Kezdenek előjönni a cee'd-eknél is a kormánykopogások.
Naplózva

mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #102 Dátum: 2008. Május 15. - 20:17:13 »

;)En megertem hogy gariban erdemesebb kicserelni a kormanymut, de ha mar nincs gari akkor is muszaly, hogy nem lehet megalitani egy olaj szivargast? Vagy nem az a lenyeg hogy nekem olcsobb legyen hanem nekuk menjen a bolt.
Meg lehet állítani a szivárgást , nem az a gond.Ha hozzányúl azzal felelőséget kell vállalnia egy esetleges baleset esetén.Na itt a bibi.Hivatalosan nem nyúlhatnak hozzá.
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #103 Dátum: 2008. Május 15. - 20:40:47 »

Meg lehet állítani a szivárgást , nem az a gond.Ha hozzányúl azzal felelőséget kell vállalnia egy esetleges baleset esetén.Na itt a bibi.Hivatalosan nem nyúlhatnak hozzá.
ha jól tudom, pont ezért nincs is javítókészlet a kormányművekhez.
Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #104 Dátum: 2008. Május 16. - 07:04:39 »

Kacsint En megertem hogy gariban erdemesebb kicserelni a kormanymut, de ha mar nincs gari akkor is muszaly, hogy nem lehet megalitani egy olaj szivargast? Vagy nem az a lenyeg hogy nekem olcsobb legyen hanem nekuk menjen a bolt.
Ez tényleg nem ennyire egyszerű. Ha csak egy sima tömítés lenne, biztos nem akadékoskodnának, pláne nem cserélnék gariban az első szóra. Biztos nem véletlenül nem állnak neki stáholni. Ez nekünk nem gazdaságos, viszont tuti megbízhatóbb lesz a végeredmény...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 16. - 07:07:08 írta ladlac » Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27   Fel

Ugrás: