ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #180 Dátum: 2008. Szeptember 22. - 17:20:14 » |
|
Csütörtökön mehetünk együtt, akkor már olcsóbb lesz a benzin 8 Ft-tal! Minitali Gomboséknál!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #181 Dátum: 2008. Szeptember 22. - 20:43:23 » |
|
Mikor cserélték? Már az új fajta került bele?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #182 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 06:53:31 » |
|
Mikor cserélték? Már az új fajta került bele? 2007 decemberben cserélték. Akkor volt 11 eKm, most 25 eKm. Újfajtát rakták, legalább is azt mondták hogy csak azt tudják, mert újratöltött raktárkészletük van. Ekkor vette át a Duna az M3-tól a szalont. Hogy tényleg új tipus volt-e, az passz. Mindenesetre a kormánymű szép új volt.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
athee
Adminisztrátor
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
|
« Hozzászólás #183 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 07:47:43 » |
|
Mikor cserélték? Már az új fajta került bele? 2007 decemberben cserélték. Akkor volt 11 eKm, most 25 eKm. Újfajtát rakták, legalább is azt mondták hogy csak azt tudják, mert újratöltött raktárkészletük van. Ekkor vette át a Duna az M3-tól a szalont. Hogy tényleg új tipus volt-e, az passz. Mindenesetre a kormánymű szép új volt. Az enyém is szép új volt, meg az a sok 10-ezres is, amit kicsengettem érte! Gyorsan cseréltesd garanciában. Én még egyszer nem fogom, az biztos.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #184 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 07:58:38 » |
|
Mikor cserélték? Már az új fajta került bele? 2007 decemberben cserélték. Akkor volt 11 eKm, most 25 eKm. Újfajtát rakták, legalább is azt mondták hogy csak azt tudják, mert újratöltött raktárkészletük van. Ekkor vette át a Duna az M3-tól a szalont. Hogy tényleg új tipus volt-e, az passz. Mindenesetre a kormánymű szép új volt. Stocz valahova felrakta asszem a képet az új kormány cikkszámáról. Szerintem ellenőrizd le az alapján. Ha nem találod megnézem neked otthoni gépemen, ott megvan.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #185 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 08:01:41 » |
|
Érdekelne az is, hogy akinek már a módosított kormány van benne, annak bevált-e? Mennyit ment vele, nem hallható-e ugyanaz a meleg motornál-sípolás, vagy járó motornál apró kormányrángatásra kopogás? Még mindig nem említette senki a régi és az új kormány cikkszáma közti eltérést. Mi az új cikkszáma? Bocsi a sok kérdésért, de 31-én reggel viszem cettimet kaparószelepre (megjöttek az alkatrészek), kormánycserére, tükörcserére, kilincsfényezésre, ablakmosócső-ellenőrzésre és cserére.
Nos, én végig néztem a cserét, nem cserélték ki az olajat benne . Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy nem kellett volna. Igaz, nem volt elszineződött, elég tisztának tűnt. Azóta nem kopog, nem nyikorog (legalább is nem tűnt fel). Kb. 6000 lehet benne, nem egy nagy táv. Az új cikkszáma (elvileg): 96852935. Azért csak elvileg, mert a dobozon 1000+1 kód van, ki tudja melyik az igazi (az új raktárossal meg nem vagyok ismeretségben, ezért szűkös az információ). A kormányművön is van egy vonalkód, de azt sem sikerült kideríteni, hogy az egyedi jelzés, vagy a sorozatra vonatkozik. Becsatolom ide, majd Te leellenőrzöd. No itt van, megtaláltam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #186 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 17:14:07 » |
|
Érdekelne az is, hogy akinek már a módosított kormány van benne, annak bevált-e? Mennyit ment vele, nem hallható-e ugyanaz a meleg motornál-sípolás, vagy járó motornál apró kormányrángatásra kopogás? Még mindig nem említette senki a régi és az új kormány cikkszáma közti eltérést. Mi az új cikkszáma? Bocsi a sok kérdésért, de 31-én reggel viszem cettimet kaparószelepre (megjöttek az alkatrészek), kormánycserére, tükörcserére, kilincsfényezésre, ablakmosócső-ellenőrzésre és cserére.
Nos, én végig néztem a cserét, nem cserélték ki az olajat benne . Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy nem kellett volna. Igaz, nem volt elszineződött, elég tisztának tűnt. Azóta nem kopog, nem nyikorog (legalább is nem tűnt fel). Kb. 6000 lehet benne, nem egy nagy táv. Az új cikkszáma (elvileg): 96852935. Azért csak elvileg, mert a dobozon 1000+1 kód van, ki tudja melyik az igazi (az új raktárossal meg nem vagyok ismeretségben, ezért szűkös az információ). A kormányművön is van egy vonalkód, de azt sem sikerült kideríteni, hogy az egyedi jelzés, vagy a sorozatra vonatkozik. Becsatolom ide, majd Te leellenőrzöd. No itt van, megtaláltam! Köszi, de most be nem mászom alá. Csütin a szervízben majd megteszem, meg megnézetem velük is. Szerintem csere lesz belőle megint, úgy érzem. Nem szerettem volna, de inkább most mint fizetősbe később.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #187 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 18:14:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #188 Dátum: 2008. Szeptember 26. - 18:04:06 » |
|
Ezt is hazavágtad?Mert tekergeted mindig össze-vissza.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #189 Dátum: 2008. Szeptember 26. - 18:19:42 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #190 Dátum: 2008. Szeptember 30. - 18:21:33 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #191 Dátum: 2008. Szeptember 30. - 19:09:00 » |
|
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy az a bizonyos sípolás pontosan honnan jön: motortérből, vagy belülről a kormány nyaknál hallató-e? Ugyanis nekem is elkezdett sípolgatni (halkan, belülről hallható a nyaknál), erre azt mondták nekem, hogy az elektromos csatlakozást már nem csúszóérintkezővel, hanem valamiféle szíjhajtással vezetik le a kormányról az oszlopra és annak lehet ez a hangja. Ha ez így van, akkor hiába cserélik a kormányművet, mert gondolom a kormányoszlop marad a régi...De ez az én elméletem. Illetve vki kopogást említett jobbra-ballra mozgatásnál,de ez nem mindegy hogy álló helyzetben történik vagy lassan gurulva is, ugyanis álló helyzetben kopoghat, azonban elinduláskor a nyomás hatására a holtjátéknak meg kell szűnnie.
Georg
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #192 Dátum: 2008. Szeptember 30. - 19:28:07 » |
|
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy az a bizonyos sípolás pontosan honnan jön: motortérből, vagy belülről a kormány nyaknál hallató-e? Ugyanis nekem is elkezdett sípolgatni (halkan, belülről hallható a nyaknál), erre azt mondták nekem, hogy az elektromos csatlakozást már nem csúszóérintkezővel, hanem valamiféle szíjhajtással vezetik le a kormányról az oszlopra és annak lehet ez a hangja. Ha ez így van, akkor hiába cserélik a kormányművet, mert gondolom a kormányoszlop marad a régi...De ez az én elméletem. Illetve vki kopogást említett jobbra-ballra mozgatásnál,de ez nem mindegy hogy álló helyzetben történik vagy lassan gurulva is, ugyanis álló helyzetben kopoghat, azonban elinduláskor a nyomás hatására a holtjátéknak meg kell szűnnie.
Georg
Nekem azért cserélték mert szivárog. Én hallottam nyikorgást is (a szerelő nem), de az nem a kormánykeréktől jött. A légzsák átvezetőnek inkább olyan hangja van, mint a suhogós melegítőnek.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #193 Dátum: 2008. Október 01. - 09:53:26 » |
|
Üdvözlet!
Georg
Ez Nekem kopogott is. A hangja meg mintha az átvezetőtől jönne, de nem használ semmi kenés. Nem elektromos kábel, hanem gumi nyikorgás, sipolás hangja van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #194 Dátum: 2008. November 05. - 13:39:21 » |
|
Egy hónap elteltével még mindig tökéletesen működik az új /3./ kormányművem. Remélem több meghibásodás, nyikorgás nem lesz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|