Lacetti klub fórum
2025. Január 20. - 06:35:05 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 27   Le

Szerző Téma: Kormánymű, avagy "Lehet-e tenni valamit a zenélő Lacsi ellen ?:)"  (Megtekintve 161450 alkalommal)
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #180 Dátum: 2008. Szeptember 22. - 17:20:14 »

Minden mozgó résznél megkentem, változatlanul nyekereg meleg motornál. Egy órát állok vele, utána minden rendben. 4 Km múlva újra meleg, újra nyekereg. Egyre hangosabb. Megyünk Gombosékhoz látogatóba, úgy érzem... 

Csütörtökön mehetünk együtt, akkor már olcsóbb lesz a benzin 8 Ft-tal! Minitali Gomboséknál! Vigyorog
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #181 Dátum: 2008. Szeptember 22. - 20:43:23 »

Megint nyekereg a kormányom. Ismét 11eKm, 8-10 hónap. Szétvet az ideg. 
Mikor cserélték? Már az új fajta került bele?
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #182 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 06:53:31 »

2007 decemberben cserélték. Akkor volt 11 eKm, most 25 eKm. Újfajtát rakták, legalább is azt mondták hogy csak azt tudják, mert újratöltött raktárkészletük van. Ekkor vette át a Duna az M3-tól a szalont. Hogy tényleg új tipus volt-e, az passz. Mindenesetre a kormánymű szép új volt.
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #183 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 07:47:43 »

2007 decemberben cserélték. Akkor volt 11 eKm, most 25 eKm. Újfajtát rakták, legalább is azt mondták hogy csak azt tudják, mert újratöltött raktárkészletük van. Ekkor vette át a Duna az M3-tól a szalont. Hogy tényleg új tipus volt-e, az passz. Mindenesetre a kormánymű szép új volt.

Az enyém is szép új volt, meg az a sok 10-ezres is, amit kicsengettem érte!  Vigyorog Gyorsan cseréltesd garanciában. Én még egyszer nem fogom, az biztos.
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #184 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 07:58:38 »

Stocz valahova felrakta asszem a képet az új kormány cikkszámáról. Szerintem ellenőrizd le az alapján. Ha nem találod megnézem neked otthoni gépemen, ott megvan.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #185 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 08:01:41 »

Érdekelne az is, hogy akinek már a módosított kormány van benne, annak bevált-e? Mennyit ment vele, nem hallható-e ugyanaz a meleg motornál-sípolás, vagy járó motornál apró kormányrángatásra kopogás? Még mindig nem említette senki a régi és az új kormány cikkszáma közti eltérést. Mi az új cikkszáma?
Bocsi a sok kérdésért, de 31-én reggel viszem cettimet kaparószelepre (megjöttek az alkatrészek), kormánycserére, tükörcserére, kilincsfényezésre, ablakmosócső-ellenőrzésre és cserére.

Nos, én végig néztem a cserét, nem cserélték ki az olajat benne  . Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy nem kellett volna. Igaz, nem volt elszineződött, elég tisztának tűnt.
Azóta nem kopog, nem nyikorog (legalább is nem tűnt fel). Kb. 6000 lehet benne, nem egy nagy táv.

Az új cikkszáma (elvileg): 96852935.
Azért csak elvileg, mert a dobozon 1000+1 kód van, ki tudja melyik az igazi (az új raktárossal meg nem vagyok ismeretségben, ezért szűkös az információ).

A kormányművön is van egy vonalkód, de azt sem sikerült kideríteni, hogy az egyedi jelzés, vagy a sorozatra vonatkozik.
Becsatolom ide, majd Te leellenőrzöd.  Vigyorog

No itt van, megtaláltam!
Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #186 Dátum: 2008. Szeptember 23. - 17:14:07 »

Érdekelne az is, hogy akinek már a módosított kormány van benne, annak bevált-e? Mennyit ment vele, nem hallható-e ugyanaz a meleg motornál-sípolás, vagy járó motornál apró kormányrángatásra kopogás? Még mindig nem említette senki a régi és az új kormány cikkszáma közti eltérést. Mi az új cikkszáma?
Bocsi a sok kérdésért, de 31-én reggel viszem cettimet kaparószelepre (megjöttek az alkatrészek), kormánycserére, tükörcserére, kilincsfényezésre, ablakmosócső-ellenőrzésre és cserére.

Nos, én végig néztem a cserét, nem cserélték ki az olajat benne  . Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy nem kellett volna. Igaz, nem volt elszineződött, elég tisztának tűnt.
Azóta nem kopog, nem nyikorog (legalább is nem tűnt fel). Kb. 6000 lehet benne, nem egy nagy táv.

Az új cikkszáma (elvileg): 96852935.
Azért csak elvileg, mert a dobozon 1000+1 kód van, ki tudja melyik az igazi (az új raktárossal meg nem vagyok ismeretségben, ezért szűkös az információ).

A kormányművön is van egy vonalkód, de azt sem sikerült kideríteni, hogy az egyedi jelzés, vagy a sorozatra vonatkozik.
Becsatolom ide, majd Te leellenőrzöd.  Vigyorog

No itt van, megtaláltam!
Köszi, de most be nem mászom alá. Csütin a szervízben majd megteszem, meg megnézetem velük is. Szerintem csere lesz belőle megint, úgy érzem.  Nem szerettem volna, de inkább most mint fizetősbe később.
Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #187 Dátum: 2008. Szeptember 25. - 18:14:24 »

Ismét cserélik a kormányművet. 
Ezek szerint múltkor nem sikerült mégsem az új típusút beletenni... 
Naplózva

meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #188 Dátum: 2008. Szeptember 26. - 18:04:06 »

Ezt is hazavágtad?Mert tekergeted mindig össze-vissza. Vigyorog
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #189 Dátum: 2008. Szeptember 26. - 18:19:42 »

Ezt is hazavágtad?Mert tekergeted mindig össze-vissza. Vigyorog
...Csak kicsit... és csak jobbra és balra.  Kacsint Vigyorog
Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #190 Dátum: 2008. Szeptember 30. - 18:21:33 »

Holnap bekerül a 3. kormánymű a gépkocsimba gyenge 1 1/5 éves pályafutása alatt. Remélem ez a berendezés más tovább bíííírja majd a kiképzést. Mult csütörtökön jelentettem be, köv. szerdán már cserélik is. Az előzőre 1 hónapot vártam, mire kicserélték.  Kacsint
Most reménykedek... 
Naplózva

georgbob
Teljes tag

« Hozzászólás #191 Dátum: 2008. Szeptember 30. - 19:09:00 »

Üdvözlet!

Az lenne a kérdésem, hogy az a bizonyos sípolás pontosan honnan jön: motortérből, vagy belülről a kormány nyaknál hallató-e?
Ugyanis nekem is elkezdett sípolgatni (halkan, belülről hallható a nyaknál), erre azt mondták nekem, hogy az elektromos csatlakozást már nem csúszóérintkezővel, hanem valamiféle szíjhajtással vezetik le a kormányról az oszlopra és annak lehet ez a hangja. Ha ez így van, akkor hiába cserélik a kormányművet, mert gondolom a kormányoszlop marad a régi...De ez az én elméletem.
Illetve vki kopogást említett jobbra-ballra mozgatásnál,de ez nem mindegy hogy álló helyzetben történik vagy lassan gurulva is, ugyanis álló helyzetben kopoghat, azonban elinduláskor a nyomás hatására a holtjátéknak meg kell szűnnie.

Georg
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #192 Dátum: 2008. Szeptember 30. - 19:28:07 »

Üdvözlet!

Az lenne a kérdésem, hogy az a bizonyos sípolás pontosan honnan jön: motortérből, vagy belülről a kormány nyaknál hallató-e?
Ugyanis nekem is elkezdett sípolgatni (halkan, belülről hallható a nyaknál), erre azt mondták nekem, hogy az elektromos csatlakozást már nem csúszóérintkezővel, hanem valamiféle szíjhajtással vezetik le a kormányról az oszlopra és annak lehet ez a hangja. Ha ez így van, akkor hiába cserélik a kormányművet, mert gondolom a kormányoszlop marad a régi...De ez az én elméletem.
Illetve vki kopogást említett jobbra-ballra mozgatásnál,de ez nem mindegy hogy álló helyzetben történik vagy lassan gurulva is, ugyanis álló helyzetben kopoghat, azonban elinduláskor a nyomás hatására a holtjátéknak meg kell szűnnie.

Georg
Nekem azért cserélték mert szivárog. Én hallottam nyikorgást is (a szerelő nem), de az nem a kormánykeréktől jött.
A légzsák átvezetőnek inkább olyan hangja van, mint a suhogós melegítőnek.
Naplózva

LPG
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #193 Dátum: 2008. Október 01. - 09:53:26 »

Üdvözlet!

Georg
Ez Nekem kopogott is. A hangja meg mintha az átvezetőtől jönne, de nem használ semmi kenés. Nem elektromos kábel, hanem gumi nyikorgás, sipolás hangja van.
Naplózva

ladlac
Adminisztrátor
Törzstag

SW RedRock Radarral

« Hozzászólás #194 Dátum: 2008. November 05. - 13:39:21 »

Egy hónap elteltével még mindig tökéletesen működik az új /3./ kormányművem.  Mosolyog
Remélem több meghibásodás, nyikorgás nem lesz. 
Naplózva

Oldalak: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 27   Fel

Ugrás: