Amikor még úgy hittem, hogy másként alakul a tavasz számomra, akkor volt egy titkos tervem. Nevezetesen:szerettem volna szervezni egy keszthelyi talit. Aztán sajnos kedvezőtlenül alakultak a dolgok. Végén még Kaposújlakot is ki kellett hagynom. Na meg minden igyekezetem ellenére eddig nem is sikerült tagokat toboroznom a környékről.
A napokban kezdtem el foglalkozni a kérdéssel, hogy összeszedném a szükséges információkat a szervezéshez és lebonyolításhoz. Viszont látom, hogy elég sűrű lesz a program már az idén. Ha most összekapnám magam, akkor sem jönne össze júniusra. Júliusi taliprogram már adott. Augusztus egy lyukas hónap, mert sokan még idehaza sincsenek, nemhogy talira menjenek (spec én sem leszek Mo.-n). Szeptemberre a badacsonyi tali van, októberre meg "vad a spark". Novemberben meg a kutyának sincs kedve lejönni a balaton nyigati csücskéhez piknikezni...
No mindegy, azért remélem jövőre sikeresebb lesz az évkezdet!
Amúgy főbb körvonalakban a szervezendő programról (egyszersmind levédendő kezdeményezésem
): gyülekező a keszthelyi chevrolet autóháznál, majd átvonulás a Helikon Kastálymúzeumba (park, kocsimúzeum). Kis körséta a Keszthelyen a belvárosban, majd levonulnánk a parti sétányra. Utána kimennénk a gyenesdiási nagymezőre (
http://www.gyenesdias.hu/index.php?page=latnivalok_termeszeti ), ahol egy hangulatos völgyben, az erdő szívében van focipálya, erdei tornapálya, sőt az egyik csúcson magaskilátó, ahonnan az egész nyugat balatoni medencét belátni, bográcsozóhelyek, közvetlen parkoló, a megközelítését elősegítő aszfaltozott úttal.
Ha két naposra szerveződne, akkor másnap meg lehetne nézni Hévízt, majd Zalaszántó felé a Sztúpát útbaejtve a sümegi várat.
Remélem egyszer sikerül összehozni, szeretnék a társaságnak egy kis kultúrális ismeretekkel megspékelt jó hangulatú talit szervezni!