Lacetti klub fórum
2024. Október 03. - 14:17:02 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 166 167 [168] 169 170 ... 182   Le
 
Szerző Téma: Törzsasztal 3  (Megtekintve 266417 alkalommal)
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #2505 Dátum: 2009. Május 12. - 08:54:14 »

Hali!

A következő témában kérem a segítségeteket. Az egyetemen azt a házi feladatot kaptam, hogy végezzem el egy 1.8-as Chevrolet Lacetti menetdinamikai számításait végezzem el. Ehhez viszont szükségem lenne a az 1,8-as motor jelleggörbéire (teljesítmény- és nyomaték jelleggörbe). Rengeteg helyen keresgéltem a neten, de nem találtam.Sőt még egy Chevy szervizben is voltam de nem tudtak segíteni.Szóval a Ti segítségeteket kérném, mert én keveset tudok a típusról, Ti meg bennfentesek vagytok. Bármilyen segítséget nagyon köszönök előre is!
Tisztelettel! Zsombor
Zsombor! Üdv a fedélzeten! Nem sok 1800-as van forgalomban, köztünk akiről tuti, hogy ilyen van, az CDX cartárs. Próbáld meg vele is felvenni a kapcsolatot. Írj neki privátot, hátha tud segíteni. Esetleg írj körlevelet a szakszervizeknek, hátha valaki válaszol rá, és még meg is tudja adni az adatokat. Próba szerencsét!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3405



« Hozzászólás #2506 Dátum: 2009. Május 12. - 11:25:54 »

Észleltétek, hogy újabban milyen sok vendég van a fórumon?
Új regizők! Kérlek titeket, hogy érdekesség kedvéért, írjátok meg, hogy hogyan kerültetek kapcsolatba a klubbal. (Pl.: barát, net, szórólap, stb.)
Az is jó lenne, ha több adatot adnátok meg, legalább keresztnevet is a nicknév mellé, és azt hogy hol laktok, nem kell pontos cím, ha nem akarjátok, de legalább a község, város neve jó lenne, a későbbiekben hasznát vehetjük, vehetitek. Barátkozás, találkozók, segítség témákban jól jöhet még! Kacsint Vigyorog
Így könnyebben lehetne kialakítani talikat a különböző régiókban is, nemcsak Budapest környékén.Ez a helynév megadása jó lenne a már regizettektől is utólag, aki még nem tette meg.
Nem akarlak elkeseríteni, de az új "regizők" egy jó része csak valami agyatlan próbálkozás.
Fal e-mail címmel.
Lehet, hogy valami bot ráállt a klubra, és próbálkozik??
Mit nyerhet egy itteni regisztrációval a "gazda"?

Azért vannak persze "igazi" új tagjaink is.
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6339


1.6 SW Elite - radarral!


WWW
« Hozzászólás #2507 Dátum: 2009. Május 12. - 19:53:42 »

Kiküldött tudósítónk jelenti. Már megint…

Az úgy történt, hogy a már korábban emlegetett Ralph nősülni, kivándorolni szándékozik. Szíve választottja (pénztárcájának kifacsarója) kubai, letelepedni Costa Ricában vágynak. Ezt Ralph apja, nem nézi jó szemmel, minden eszközzel megpróbálja távol tartani fiát a Karib- tenger térségétől.
Minden eszközzel. Ennek mi látjuk kárát.
Ugyanis a minden eszköz azt jelenti, hogy Ralphot hajóról- hajóra küldik, mégpedig olyanokra, amelyek biztonságos távolságban járnak az említett területtől és meglehetősen kicsiny a valószínűsége, hogy arra vetődnek. Így került hozzánk Ralph.
Nem mondom, indok volt, mert úgy nagyjából a hajó felén nem műnködött semmilyen világítás. Most már nagyrészt van, mivel sikerült távol tartani Ralphinot az említett területektől és megjavítottuk.
Inkább a gépész gondjaira bíztuk, úgyis komoly problémák vannak a Magelis nevű gépházi vezérléssel. Ez olyan, mint egy autó kompjútere, csak oroszos kivitelben. Méretére étajtós szekrény, két kilométer spagettidróttal odabent. Nekem voltak rossz előérzeteim, mert legutóbb ugyanennek a rendszernek a testvérével próbálkozott, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Áramszünetet, főgépleállást profin tud már produkálni, megjavítania még nem sikerült a kütyüt.
Igaz, nem Ő tehet róla, a javítás inkább elektronikai hozzáértést, mint villanyszerelői rutint igényel, Ralph meg ugye maximum villanyszétszerelő, az összerakás terén kihívásokkal küszködik. A tényt a vezérkar is felismerte, elvégre legutóbb Rotterdamban két roppant tapasztalt szervizes próbálta jobb belátásra bírni a technika ördögét. Voltak vagy 40 évesek. Ketten. Viszont legalább négy laptopot aggattak a német technika 20 éves csodájára. OBD II kiolvasó? Jelen esetben talán a fél kilós kalapács…
Eredményt is fel tudtak mutatni és megkérték a gépüzemvezetőt, amíg nem sikerül a megfelelő alkatrészt beszerezni (naná, hogy már nem gyártják), senki ne nyúljon a szekrénybe, főleg ne Ralph.
Ezt mi is szorgalmaztuk, jóval korábban és még laptop sem kellett hozzá!
Ugyani Ralph napi beosztása kicsit megváltozott az utóbbi időben. Igaz ma i 20- 25 perc betájolással, bebootolással kezdi a napot, utána viszont 2 -3 órát álldogál(t) a Magellis nyitott szekrénye előtt. Bele nem nyúlt. Azzal mindig megvárta az éjszakát.
Ennek következtében nekem lett pár ősz hajszálam, a második tisztnek meg olyan furán rángatózik a bőr a szeme alatt. Mintha kacsintgatna. Igaza van, az én idegeimet is megviselné, ha majdnem összeütköznék egy hegynyi tankerrel, mert hajnali kettőkor puff, áramszünet.
Ugyanis Ralphunkra, ki tudja miért, éjjel 11 és hajnali 2 között jött rá az ihlet, megvillant a megoldás! Ekkor lerobogott a gépházba, feltépte a szekrény ajtaját és meghúzgált különböző drótokat.
Minek eredményeként leállt a főgép, elment az áram, a világítás, a kormányzás, a hajó irányíthatatlanul sodródott, ne adj Isten irányíthatatlanul körözött.
Mi sportosan vettük volna a dolgot, ha ez valahol kevésbé forgalmas helyen történik, de pont az Angol- csatornában (csak a franciáknak La Manche!!!!!), vagy a Gibraltár szorosban történt, egyszer a már említett tanker közelében.
Na, az tényleg közel volt, de az már enyhe túlzás, amit a második tiszt állít, hogy látta az ügyeletes tisztet a másik hajó hídján kereszteket vetni. Az éppenséggel Ő volt, a tanker ügyeletes tisztje eltátott szájjal bámult le ránk a hídról. Nem mondom, volt a két hajó között vagy tíz méter.
Szóval megkértük Ralphot, hanyagolja azt az elektronikát, inkább szerelje a világítást. Ennek neki is látott másnap reggel, létra, szerszámok, segéderő, hajrá.
Miután elsősegélyben részesítettük és megnyugtattuk, hogy nem tört el semmilye magunk vettük kézbe a dolgot. De előtte még elmagyaráztuk, hogy a még felkapcsolt áramkör drótjait értelmes ember nem veszi a szájába, illetve ha már azt ellenőrzi, hogy van-e arrafelé delej, akkor inkább használja a multiméter nevű találmányt, ne tapasztalati úton jöjjön rá. Tipikus „persze, hogy tuti anyukám, a kék a fázis”eset volt. Ralph szert tett néhány komoly lila foltra, zúzódásra, a vele lévő filippínó meg egy heveny idegsokkra. Viszont bebizonyosodott, hogy van, aki négy méter zuhanást viszonylag épp bőrrel meg tud úszni.
Szerencsére a hátra lévő pár napban Ralph ágyhoz kötve nyögdécselt, így nekünk módunkban állt a szerszámjait használva megjavítani a világítás egy részét.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6339


1.6 SW Elite - radarral!


WWW
« Hozzászólás #2508 Dátum: 2009. Május 12. - 19:54:19 »

Kiküldött tudósítónk jelenti. Már megint egy kis színes.

Az úgy volt, hogy osztottunk, szoroztunk és rájöttünk, hogy kis szerencsével a Chelsea- Barcelona BL visszavágó estéjén Sevillába lehetünk. Mivel a parancsnok is lelkes futballrajongó és Barca drukker meg is született a terv: kikötünk, kimegyünk, keresünk egy internetes helyet, utána, pedig egy olyat, ahol megnézhetjük a meccset.
Nem kis előny, hogy a fent említett dolgokat már előző alkalommal felderítettem, tehát keresgélni nagyon nem kell.
Hittem én, mert a barba (=parancsnok) skype- ot szeretett volna használni, de az általam felfedezett internetes helyen se kamera, se fejhallgató. Tehát keresünk. Meccsnézésre az általam előzőleg felfedezett bárt is le akarta cserélni, de ez később megváltozott.
Szóval megérkeztünk, levajaztuk a hatósági vizsgálatot (értsd: a hatóság elvitt négy karton cigit, az ügynök egyet) aztán rohanás, mert már este hat óra van.
Hármasban nekilendültünk. Bár a város központja nincs messze a hajótól, maximum fél óra, a barba nagyon nem akart gyalogolni. Éppen kapóra jött a kikötő kapujában megálló taxi, amellyel az általa kinézett bár utcájába vitettük magunkat; megjegyzem, az utca végén, a folyó partján van az általam felfedezett bár. Emezt Capitan Loco- nak hívják és a révkalauzok kedvelt helye, de valamennyi tengerészt szívesen látnak. Amaz a Phoenix névre hallgat és egy ír kocsma, ahol spanyol, cseh és dán sört csapolnak, a felszolgálók pedig angolok. Menet közben benézünk, alig pár ember lézeng. Tévé van, a hely nem rossz, de a barba mégis a Locot nézné meg, mivel legalább két Chelsea szimpatizáns van odabent. Majd. Később.
Szóval keressünk megfelelő internetes helyet. Megjegyzem, előző alkalommal több órás kóborlás után is csak kettőt találtam, az egyetem közelében. Úgy látszik, itt mindenkinek van otthon netje. Ezt a negyed óra gyaloglás után megállított és meginterjúvolt tinédzserek is megerősítik. Irány akkor a folyó túlpartja, megnézzük a másik helyet is, hátha…
Remek, a második helyen van kamera, fülhallgató és 30 fok meleg, mert nem légkondicionált a hely. Az utcán, így estefelé 34 fok, ez nyáron lazán lehet 40- 42. Viszont időnk alig, ha vissza akarunk érni a Capitan Loco- ba meccskezdetre. Viszont, ha egyszer nettezni kezdünk… Arra figyelünk fel, hogy már csak negyed óra a meccskezdés. Alig írtam pár sort a fórumra, olvastam el az e-mailjeim felét!
Gyerünk! A Phoenix fél úton van, menjünk oda, legfeljebb félidőben átrohanunk. Hoppá a hely dugig! Persze, mert itt a BL meccseket közvetítő társaság bizony pénzt kér a láthatásért, nem úgy, mint otthon az átalánydíjas kábeltévé. A bárnak meg van saját műholdantennája, naná, hogy főleg angol csatornákra belőve, így a skysport verziót élvezhetjük. Leülni nem lehet, illetve a barba szerez magának egy széket egy asztalnál, mi az időközben felfedezett gépüzemvezető mellé állunk a sarokba. Az átellenes oldalon pár asztalnál Chelsea drukkerek, na meg a pult mögött is. Ez rögtön kiderül, amikor a Chelsea vezetést szerez. Azért sokkal többen bosszankodnak. Jó a meccs, bár a Barca áll vesztésre, egyre fokozódik az izgalom. Ezt abból is észreveszem, hogy a mellettem álldogáló mediterránnak mediterrán, de szépnek távolról sem szép ifjú hölgy az én karomba vájja körmeit. Pedig jobbról ott a pacákja! Ja, annak is markolja a karját, csak a mandró szerencsésebb, mert a másik kezében van a korsója. Én meg nem tudok inni, a bal kezem használata is logisztikai nehézségekbe ütközik, lévén fellépet a ****dínia effektus.
Kiállítanak egy Barca játékost, nem látom kit, mert a kiscsaj (max 20 éves) bánatában a keblemre veti magát. A sör meg a korsómból a cipőmre. Tanácstalanul bámulok a gépészre és a kadétra, ilyenkor mi a teendő? A pacák irányába is vetek egy óvatos pillantást, elvégre ezek itten latinos hevületűek, nehogy balhé legyen! De a pacák nem ér rá féltékenynek lenni, mert a haját tépi és a sapkáját tapossa. Nem semmi teljesítmény, ebben a tömegben.
A Chelsea sarok nem túl csendes ünneplésbe fog, a felszolgálók vigyora egyre szélesebb.
És akkor felrobban a hely! Egyenlít a Barca! Nem látom jól a gólt, az ismétlésről lemaradok, mert az ifjú hölgy rám veti magát, még szerencse, hogy a korsó üres (ilyet sem mondtam még). És megcsókol. Meglepődni sincs időm, mert követi őt a pacákja. És Ő is, de szerencsére csak az arcomon. Hátulról is ölelgetnek, egy nagy  fieszta a hely. És vége, továbbjut a Barcelona. A Chelsea sarok csendes, a drukkerek szépen sorjáznak kifelé az ajtón, botrány nincs. A felszolgálók mosolya nem őszinte, de ez kit érdekel, itten idegenek, különböző nációk örülnek a Barcelona sikerének. Most. Mert ha bajnoki alkalmából a városba látogatnak, itt nem sok drukkerre találnak. Elvégre ez Sevilla és Andalúzia.
Az este görbén folytatódik, minden tiltakozásom ellenére. Én már megittam a magamnak maximált sörmennyiséget és holnap rakodás van, hosszú napom lesz; ráadásul a cipőm tocsog a kiöntött sörtől. De a két lengyel már kapatos és a kadét sem friss. Ha itt most nagy menetelés lesz, csak én vagyok józan. Sajnos egyedül maradok a hajóra való visszatérést sürgetőként. Igaz, még csak 11 óra, de akkor is.
Alapszabály, kollégát magára nem hagyunk! Így kénytelen vagyok velük tartani. Jobb is, mert lányos helyre veszik az irányt, ahol a pillangókat nem győzöm hessegetni a kapatos kollégák mellől. Negyed óra alatt rájönnek szerencsére, hogy ez még sokba fájhat nekik, így továbbállunk. Irány a Capitan Loco. Miért nem oda mentünk, ha már mennünk ellett? Így a taxi már 35 euróba van a barbának, nem is beszélve a sztriptízbár beugrójáról.
De legalább a Locoban nyugi van, kényelmes bőrfotelek, a tulajdonos egykori tengerész, mint régi barátokat fogad. És bár éjfél van, még enni is kapunk valamit.
Hajnali kettő fele arra riadok, hogy záróra van, indulunk befelé. Nem semmi fogyasztás nyomai az asztalon. Két üres üveg Havanna Club, a harmadikat a barba magával hozza, az sincs félig. Én vagyok józan, tehát én fizetem a taxit. Háromkor ágyba dugjuk a barbát és a gépészt, a kadét eltalál egyedül az ágyáig. Jó este volt.
Csak a másnap. Én kialvatlansággal, a többiek másnapossággal küzdenek. A parancsnok napokig beteg. Még ma is, pedig már három nap eltelt.
Kész szerencse, hogy a BL döntő idején Rotterdamban leszünk. Remélem meg tudjuk majd nézni, mert elméletileg a meccs időpontjában már elindulunk. Elméletileg…
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6339


1.6 SW Elite - radarral!


WWW
« Hozzászólás #2509 Dátum: 2009. Május 12. - 20:27:08 »

Na, megint csak a tort reszet sikerult elolvasnom. De nagyon aktivak vagytok!!  Vigyorog
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
zsomle13
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2


« Hozzászólás #2510 Dátum: 2009. Május 12. - 21:47:17 »

Köszönöm szépen a gyors segítséget Mindenkinek!Hála Nektek sikerült jelleggörbéhez jutnom!
Köszönöm még egyszer!
Üdv! Zsombor
Naplózva
ladlac
Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3425


SW RedRock Radarral


WWW
« Hozzászólás #2511 Dátum: 2009. Május 13. - 07:24:44 »

Kapitány!

Ezeket a beszámolókat tessék folytatni, elolvastam és máris jól indul a napom!  Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

Ne száguldj   gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
peti74
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1279


Lacetti Sedan 1.4 Star


WWW
« Hozzászólás #2512 Dátum: 2009. Május 13. - 10:02:41 »

A költözés pár pillanata


Naplózva

...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #2513 Dátum: 2009. Május 13. - 12:47:17 »

A költözés pár pillanata



Peti! eddig aggódtál, hogy oda lesz a Lacettid, most már két kocsid van, utánfutókkal, ez nem semmi. Érdemes volt hazaköltözni. Én is mehetek?
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #2514 Dátum: 2009. Május 13. - 16:38:05 »

Privik mentek: Stocz, Peti, Athee, CDX, Akidobos, Bzsazsa, Zsu! Olvassátok el!
Még lehet jelentkezni a "belsőbe", és az "angyalokba" is, vagyis a "klubfuvar, stb.-be!
Szórólap, ha kell valakinek, nálam van még bőven, gyertek érte, és terjesszétek!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
peti74
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1279


Lacetti Sedan 1.4 Star


WWW
« Hozzászólás #2515 Dátum: 2009. Május 13. - 18:14:40 »

Peti! eddig aggódtál, hogy oda lesz a Lacettid, most már két kocsid van, utánfutókkal, ez nem semmi. Érdemes volt hazaköltözni. Én is mehetek?

Az három autó utánfutóval, bocsi!
Nagyon restellem, de most ennyire megszaladt.
Persze, jöhetsz Te is, legalább levámolom Rólad is az SW-t!
 Vigyorog
Naplózva

...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #2516 Dátum: 2009. Május 13. - 20:37:48 »

Kapitány!

Ezeket a beszámolókat tessék folytatni, elolvastam és máris jól indul a napom!  Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Én meg fülig szájjal megyek aludni! Köszi Cap!!! Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #2517 Dátum: 2009. Május 14. - 19:02:19 »

Holnap hajnalban elhúzunk Erdélybe, és csak hétfő este jövünk haza. Szóval addig jó dolgotok lesz, nincs itthon a macska, cincoghatnak az egerek. Kívánom, hogy jól sikerüljön a veszprémi talitok, és azt is, hogy keddtől újra együtt legyünk sértetlenül! Várom a talis beszámolókat, képekkel, hogy érezzem, mit veszítettem távollétemmel. Az útvonalamat, és élményeimet, képekkel, ha kéritek közreadom majd. Legyetek jók, ha tudtok! Vigyázzatok magatokra, de nagyon!
Mindenkit üdvözlök, viszlát keddig! (A fogyasztásra nagyon kíváncsi leszek, remélem nem kapok tőle agyvérzést. Őszintén bevallom majd, milyen volt.)
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
peti74
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1279


Lacetti Sedan 1.4 Star


WWW
« Hozzászólás #2518 Dátum: 2009. Május 14. - 19:22:48 »

Holnap hajnalban elhúzunk Erdélybe, és csak hétfő este jövünk haza. Szóval addig jó dolgotok lesz, nincs itthon a macska, cincoghatnak az egerek. Kívánom, hogy jól sikerüljön a veszprémi talitok, és azt is, hogy keddtől újra együtt legyünk sértetlenül! Várom a talis beszámolókat, képekkel, hogy érezzem, mit veszítettem távollétemmel. Az útvonalamat, és élményeimet, képekkel, ha kéritek közreadom majd. Legyetek jók, ha tudtok! Vigyázzatok magatokra, de nagyon!
Mindenkit üdvözlök, viszlát keddig! (A fogyasztásra nagyon kíváncsi leszek, remélem nem kapok tőle agyvérzést. Őszintén bevallom majd, milyen volt.)

Érezzétek nagyon jól Magatok, Gidy! Meg talisok Ti is!
A képes, és szöveges beszámolókat várjuk innen is - onnan is!
Naplózva

...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2017


SW 1,6 elite+


« Hozzászólás #2519 Dátum: 2009. Május 14. - 19:40:22 »

Találtam a pilóta shopban egy érdekes szalagot,amit elég sok mindenre lehet használni:
http://www.pilotshop.hu/index.php?main_page=index&cPath=202&zenid=3m907j8pqhtl72a4ok0t70se76
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Oldalak: 1 ... 166 167 [168] 169 170 ... 182   Fel
 
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!