No akkor pár gondolat. Senki ne vegye mellre, ez az én véleményem!!! Nem biztos, hogy tetszetős, életszerű, de ezt úgyis megvitatjuk majd. Csak éppen ezek jutottak eszembe ma.
Ma meló közben pont ezen járt az eszem. Ingyenesség, fizetős hely, stb. Mintha megéreztem volna, miről megy a diskura. Az elmúlt időben nekem is nagyon hiányzott kis közösségünk, pláne, hogy tali után szállt el. Kicsit kedvemet is szegte, de bíztam benne, hogy Főni nem hagyja annyiban a dolgot!
Megértem Főnit, hogy nem akar ebbe a pénzes dologba belemenni, mert pont az ilyen kis embereket szivatják össz-vissza különböző nyilvántartásokkal, stb, de szerintem is kellene lépni valamit.
Én ilyen előzmények után megszakítanám a kapcsolatot az extrával. Tudom, ingyen van, ez nagy előny! De a több, mint egy éves kapcsolatunk egymással -honlap és fórum híján- hamar kihűlhet! Arról nem is beszélve, hogy így újabb tagokat sem tudunk invitálni, hisz aki kapott szórólapot és veszi a fáradtságot, hogy felkeresse a helyet, az egy sikertelen kísérlet után nem biztos, hogy még egyszer megpróbálja. Szórólap kukába azzal a gondolattal, hogy "komolytalan dolog ez"! Ezt pedig nem kellene! Inkább akkor semmi, mintsem negatív kép rólunk, mert aki nem ismer minket, az később még csatlakozhat, de akinek már volt negatív élménye, az -bármilyen megbízható és csilivili lesz is a lap, nem fog betérni, mert azt hiszi, ez is tiszavirág életű állapot!
Én azt javaslom, hogy szedjük össze pontosan, mennyibe kerülne ez nekünk. Ez alatt csakis a honlap költségeit értem! (bocs Főni, de helit, laptop akksit, internetelérést, egyebeket elsődlegesen a reklámokból kéne fedezned...tudom, hogy a laptopod elengedhetetlen eszköze ennek az egésznek, de ezeket a mellékköltségeket majd megpróbáljuk másképp megoldani/finanszírozni, erről majd később.....nem mellesleg mindenki fizeti a saját netjét és üzemképesen tartja a gépét is ez mindenkinek költség)
Szal legyen egy összeg, amiben az egész megfelelő méretű hely egy éves költsége legyen benne.
Amikor ez megvan (ehhez persze ki kell választani egy megbízható helyet, akikkel tudsz együttműködni, rugalmasak, korrektek....lehetne a chevyklubosokat is megkérdezni, hogy ők hol vannak, kicsit körülnézni.....anno én is kutakodtam, ha szükséges, tudnék adni elérhetőséget...egy próbát lehet megérne
), akkor tartanánk egy szavazást, hogy ki és mennyit tud erre áldozni.
Spec én úgy gondolom, hogy egy évre lenne 3000 Ft-om, pláne ha látnám értelmét és normálisan működnének a dolgok, nem úgy, mint az extrán.
Én még azt sem tartanám elképzelhetetlennek, hogy új tagok esetében ez az összeg magasabb legyen az első évben, és ezért kapnának valamit (matrica, sapka, póló, kulcstartó, stb).
Ennek nyilvántartására egy kis táblázat megfelelő lenne, akár én is tudnám vállalni ezt, hisz mindennap vezetek ilyet a saját dolgaimra (autóhitel, egyéb hivatalos pénzügyeim). Persze praktikusabb lenne egy olyan személyre bízni, aki pesti vagy környéki, akkor az új belépőknek járó dolgokat is nála lehetne könnyebben elérni. Ez esetben is szívesen vállalom a nyilvántartás vezetését, avagy a táblázat készítését, napi aktualizálását.
Kell egy folyószámla, amire érkeznek a befizetések. De ennyire ne menjünk bele a részletekbe.
Nekem az a véleményem, hogy ha mindenki komolyan gondolja (de csak akkor!!!...ezt mindenki jól gondolja át, hogy belefér-e a költségvetésébe, mert nem illek kakiban hagyni a másik 20 embert!!!) akkor dobjuk össze egy normális helynek az árát.
Lennénk annyian is talán, hogy ha nem is az egészet, de kis hozzájárulást tudnánk dobni a Főni laptopjának üzemben tartására, ill. bizonyos dolgok beleférnének egy-egy tali, összejövetel alkalmából. Emléklapok, fényképek, segédanyagok a talira, belépők, bérleti díjak, vagy egyszerűen egy évvégi záróbulin a maradék pénzből egy KV mindenkinek.
Bocs kapitány, de én nem szívesen fogadnám, hogy Te fizesd ki, se más!! Anno Főni ragaszkodott hozzá, ezt tudomásul vettem/tük. De ezt most közösen kell vállalnunk! Feltéve, ha akarjuk. Nekem spec megér 10 liternyi benzint egy évben, mert nagyon jó kis csapat vagyunk!
Most csak ennyi, mert mennem kell vissza melózni, de otthonról még majd írok ami kimaradt, vagy még eszembe jut.