Második rész.
Még a múltkori esethez tartozik, hogy megpróbáltam mindenkit értesíteni a rendszer hiba okáról. Emailben. Ez sem volt egy nagy dolog, több mint 500 nevet és címet kellett kiemelni az adatbázisból (nem a felhasználói felületről, amit Ti láthattok, mert az ugye nem működött!), és áttenni a google mailre. Az már csak hab a tortán, hogy onnan sem lehet mindenkit egyszerre értesíteni, mert max 500 levelet enged elküldeni a rendszer egyszerre (naponta? erre még nem sikerült rájönnöm).
Ezek után néhány gondolat a mostani leállásról:
1.: talán a múltkori "feddésnek" köszönhetően az extrások vették a fáradtságot, és előre értesítették a felhasználókat a várható leállásról
.
De nem ám emailben, ahogy azt már említettem (és ami a bevett szokás MINDENHOL). Nem. Kiírták az extrás adminisztrációs oldalra (ahova az ember viszonylag ritkán lép be. Csak ha ellenőrzési, karbantartási szándéka van). Mi volt a tájékoztatás szövege? Nagyjából annyi, hogy 9-én egy pár órás(!!) leállásra lehet számítani. Ebből annyi lett, hogy még most sem működik az oldalunk! (és ezzel nem vagyunk egyedül)
2.: Vártam türelmesen, mert ugye alapvetően egy békés ember vagyok. Pár napot. Aztán elkezdtem levelezni. (a levelezést megpróbálom csatolni, hátha valaki kíváncsi rá - nem fogadja el a rendszer a csatolást- nem bíbelődök vele
). Kiemelve a lényeget: az ottani munkatárs megírja nekem, hogy a rendszerünk azért nem működik, mert módosítani kell a konfig állományt (!)bizonyos módon. Megint nem előre tájékoztatnak, hanem csak miután zaklatom őket.
És ez még hagyján.
Azt sem tudja, hogy mi a hiba, nem veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen a gondnak, csak ad nekem egy olyan választ, amire az előző alkalommal én hívtam fel a figyelmüket! Viszont a hibát most nem ez okozza! Ezt persze meg is írom nekik. Máshol, és NÁLUK van még mindig gond! Leírom, hogy ez miből látható.
3.: Kis idő múltán érkezik a válasz, amiben már egész más okot jelöl meg (azt, amit én megírtam nekik
), és megírja, hogy ezen a részen még dolgoznak (szerintem ekkor kaptak észbe, hogy valamit elfelejtettek), és türelem, és hamarosan... Ez volt múlt hét Pénteken!
4.: Gondoltam ezek után Péntek estére helyreáll a dolog. Hát nem. Sőt, úgy vettem észre, hogy hétvégén egyáltalán nem dolgoztak a hiba elhárításán! Legalábbis semmi sem utal erre.
5.: Ezek után kerestem egy másik tárhelyet, amire legalább ideiglenesen átköltözhetünk. Ez lett a mostani. Las Vegas-ban. Higgyétek el, nem könnyű olyan
ingyenes tárhelyet találni, ami megfelel a mi szükségleteinknek. Sokat kipróbáltam, teszteltem, mielőtt erre a helyre hívtalak volna benneteket. Nem kevés idő ráment (megkeresni, kiválasztani a látszólag megfelelő helyet, feltölteni a rendszert, kipróbálni, hogy tényleg működik-e, stabil, elérhető-e a kiszolgáló, az adatbázis). Az, hogy a weblap nem elérhető itt szintén a korlátoknak köszönhető. Nem férünk el a weblappal együtt!
6.: Miután megvolt, küldtem a maileket+az extrás helyen átírtam a hibaüzeneteket, hogy a kósza vendégek, a szórólapokkal megtaláltak is csatlakozhassanak.
Ezek után megmondom őszintén, hogy egy "kissé" rosszul esett amikor néhányan azt írjátok, hogy mi nem működik.
Persze ezekről a hibákról is tudni kell, csak a tálalás...
Egy
ideiglenes helyen vagyunk, azért, hogy ne essen szét a közösségünk, és meg tudjuk beszélni a továbbiakat.
Természetes, hogy nem olyan minden, mint az előző helyen.
Olyan ez, mint amikor áramszünet esetén zseblámpával világítunk. Ilyenkor azon szomorkodni, hogy nem működik a TV?
És emiatt nem is fogok nekiállni a kisebb gondok elhárításának. Fölösleges.
A regisztráció is azért van felfüggesztve (itt), mert nem fér egymáshoz a két rendszer (weblap-fórum).
Így is pont elég meló lesz a két adatbázis összefésülése (majd ha végre újra fix helyen leszünk, hogy ne vesszenek el a hozzászólások).
Hirtelenjében ennyi.