Hahó fiúk!Megyek 15.000 ezres szervíz aktuál,van valami amire figyelnem kell?pusssz
Hova mész?
Gombos?
A 15-es nem nagy mutatvány.
Igazából csak egy olajcsere.
Pollenszűrőt elvileg cserélni kell (a gépkönyv szerint). Szervízben ez 5-6 e. Ft. körül van, másutt megkapod ~ 3-ért. Igaz, ekkor magadnak kell cserélni (vagy megveszed előre, és viszed a szervízbe. A munkadíjat így is, úgy is ki kell fizetni
).
Mondjuk én nem szoktam 15 e-ként cserélni, csak a 30-ason, igaz nem is telik el egy év a szervizek között.
Olajon is spórolhatsz, ha viszed. Az olajszűrő nem tétel, az lehet nyugodtan a szervízből.
Ablakmosót töltsd fel a szervíz előtt, akkor esélyt sem adsz, hogy ott pótólják.
Izzókkal ugyan ez a helyzet. Ha megcsinálod magadnak (vagy van aki megcsinálja), spórolhatsz vele.
Ha a Gomboshoz mész, akkor említsd meg nyugodtan, hogy Te is klubtag vagy (mondjuk nem jár semmilyen előnnyel
. De legalább tudják, hogy egyre többen vagyunk. Hátha előbb-utóbb ettől leesik a tantusz). Keresd a Szabó Pistit.
A weblapon olvasd át a "típushibák" című részt. Ha valamelyik dologgal találkoztál már az autódon, akkor mindenképpen jelezd a szervízben.
Garancia alatt kell "kikezeltetni" a gépet, mert utána nagyon sokba kerülhet.
Persze, ha más hiba van a gépen azt is jelezd! Az a lista csak amolyan figyelem felkeltő (hogy mire figyelj különösen).
A vitt anyagoknál tartsd szem előtt, hogy bejegyezhetik a szervízkönyvbe, hogy Te vitted, és nem ők adták (hangulat kérdése. Néha beírják, néha nem. A számláról úgyis kiderül). Hiba esetén esetleg hivatkozási (vagy inkább vitatkozási) alap lehet a részükről, hogy a hozott anyag miatt következett be.
Ettől függetlenül én (és még jó páran innen) így csináljuk.
Most hirtelen más nem jut eszembe
.
Üdv: Stocz