captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1858 Dátum: 2009. Február 04. - 00:30:54 » |
|
Hát kérem, ismét randevúztam kedvenc tévériporteremmel. Asztal mellett, de nem fehér, hanem zöld asztal mellett. Nem is voltunk egyedül, ott volt az Ő ügyvédje (vagy a tévécsatornáé), a parancsnok (szegény svéd, órákig röhögött az eseten, most meg hót komolyan kellett ülnie, szintén órákig), a tulaj jogi képviselője (isszintén helyi ügyvéd), én, meg még egyen ketten, utóbbi személyek létét és célját nem tudom meghatározni, de öltönyben, kultúrmadzagban voltak. Mi egyenruhában (a tekintély végett) összesen 7 aranycsíkkal; ebben simán vertük őket. Vertem volna én a hajógyáriakat is, de nem akadtak a kezemre. Érdekes, úgy kerülnek a melósok, mintha leprás lennék. A srácok szerint félnek tőlem. A szeánsz lényege egyébként az volt, hogy én eltörtem egy igen értékes mikrofont, ami a tv csatorna tulajdonát képezte és a hölgy- nevezzük az egyszerűség kedvéért nevén: Jen- (vagy hasonló) kezében volt. Innen került át az én kezembe, ahol lévén gyenge kínai produktum, bevégezte pályafutását. A kezembe azért került, mert preventív jelleggel megfogtam; nem akartam megvárni, amíg a sebésznek kell eltávolítania nemes arcvonásaim közül a technikát. Elvégre a kedves(?) és egyáltalán nem csinos Jen buzgón tukmálta rám. Talán a kedves papa plasztikai sebész- de ne sejtsünk minden mögött összeesküvést! Bevallom, azt is zokon vettem, hogy megzavartak az akkor folytatott tevékenységemben (ott demarkációs megállapodás köttetett: az igazgató- helyettes nem kerül a szemem elé, én meg nem bántom). Ez volt az álláspontom. Jen viszont gyökeresen ellenkezőt képviselt. Szerinte én magamból kikelve fojtogattam a férfit, majd mikor Ő kérdőre vont, hogy mégis mit csinálok, én kikaptam a kezéből a mikrofon és fél kézzel (!)széttörtem. Namármost ellenségeim innentől kezdve gondolkodjanak el azon, hogy érdemes- e velem kötözködni. Akik meg ismernek személyesen: kéretik nem hangosan, visítva röhögni! Tény, a mikrofon összetört. Tény, hogy emlékezetemben jótékony homály fedi ezt a pillanatot. Tényleg. Amint az is tény, hogy az általam elmondottakat Jen nem tudta cáfolni. Illetve az Ő verzióját megerősíteni. Mivel a kamera nem forgott! Értitek! A sajtó csőre töltve lohol a vérszagra és a kamera kikapcsolva! Kirúgni az operatőrt! Itt szünetet kértünk, mert sürgős dolgunk akadt a kétbetűs kitérőben. Miután abba tudtuk hagyni a röhögést még arra is képesek voltunk, hogy konzultáljunk az ügyvéddel. Megbeszéltük, hogy ha méltányos a kárigény, akkor fizetek. Elvégre egy magyar úr, az úr! Hát megszívattak. Illetve majdnem! Ugyanis a kártérítés nem pénzbeli, hanem úgymond természetbeli lesz. Naaaaaaaaaa! Piszkos a fantáziátok! Nem úgy! A csatorna azt kéri, hogy egy kétszemélyes stábja forgathasson a hajó fedélzetén 1 hónapig, dokumentumfilm címen. Hahahaha. A kétszemélyes stáb Jent és egy operatőrt jelent. És mindenkinek rendelkezésre kell állnia aki a fedélzeten tartózkodik, valamint nyilatkoznia. Én készséggel beleegyeztem. Mivel ekkor már tudtam, hogy ma este érkezik az új első tiszt én pedig csütörtök este már úton leszek Európa felé! Hát csak tessék. Én kérem távozom a Távol- keletről egy időre. Na a parancsnok nem volt ilyen vidám. Mondhatni el volt keseredve. Nem kicsit, nagyon. Az ilyen utasok nagyon tudják zavarni egy teherhajó mindennapi életét. De hát a béke ára nem nagy. Nekem. Ő is majd elviseli valahogy azt az egy hónapot. Ha meg Jen nem bír magával, akkor.... Nagy az óceán. És mély is. Cápa is akad. De nem akarok ötleteket adni. Szóval megmenekültem,bár először csalódott voltam, hogy nem maradok itt a hajón, most már nem bánom. Főleg, hogy ismét Európában leszek, nevezetesen Hamburgban. Még az is lehet, hogy hosszabb időre. Akik attól félnek, hogy esetleg nem történik majd semmi érdekes, azokat megnyugtatom. nagy a kozmosz állatkertje. Olyan hajóra megyek, amelyet holnap dokkolnak ki, mivel 15 éves és alapos szemléje lesz üzembiztonsági vonalon. Namármost a német tulajdonosokat ismerve ez nem kis problémahalmazt jelent. Még akkor sem, ha a szemle Németországban történik majd. Elvégre az sem piskóta, hogy nem leszek ott a javítás és a szemle kezdetétől. Ott lesz viszont Ralf, akiről azt kell tudni, hogy beosztására nézve elektrikus. Évek óta ismerem. Remek fickó, eddig csak három motorbaleste volt, meg egy egy szétvert lakása, buli ürügyén. Családos ember, elvégre van gyereke Costa Ricában, Venezuelában és legutóbb Kubában reprodukálta önmagát. illetve van egy versenyző Chiléből is, de az nincs elismerve részéről. Ralf nagyon büfé a hajók elektromos dolgaiból. Prímán cserél izzót, elsőre bedugja a hosszabbítót a konektorba és ha nem engedik a villamos berendezések közelébe, akkor alig kártékony. A hajóra nézve. Mert Guiness rekorder lehetne, hogy villanyászként hányszor csaptamár meg az áram. Isten szereti Őt, mert még közöttünk van. Úgyhogy a kis színeseket továbbra is írom majd és közben a memoárjaimon is dolgozom. Ha jól értem, Komis már írja a forgatókönyvet?
|