meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1035 Dátum: 2008. Október 31. - 19:48:09 » |
|
Már régebben gondoltam rá, de talán most mindennél időszerűbb........aki nem kp-ra vette a lacsit, hanem mondjuk devizahitelre, annak hogy alakulnak a törlesztői mostanában? Nagyon nem komálom a bankokat. Lehetne egy kis információcserét folytatni arról, ki hogy gazdagítja a bank-kasszákat. Az ezek után kocsit vásárolni szándékozókat is segíthetnénk egy kis információval, hol és milyen feltételekkel érdemes hitelt felvenni, mire kell figyelni a szerződéskötéskor. Ma jutott eszembe pl. Peti barátunk, aki elég bátran bevállalta a lacsivásárlást nem akármilyen feltételekkel. Rég hallottam felőle.
Érdekes ahogy a nyáron egyre erősebb volt a forint a törlesztőrészlet igen kínkeservesen akart olcsóbb lenni,de ahogy megtörtént a világ másik felén ez az affér abban a pillanatban ugrott a törlesztőrészletem 6000 ft-ot persze a rossz irányban
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #1036 Dátum: 2008. Október 31. - 20:00:11 » |
|
Már régebben gondoltam rá, de talán most mindennél időszerűbb........aki nem kp-ra vette a lacsit, hanem mondjuk devizahitelre, annak hogy alakulnak a törlesztői mostanában? Nagyon nem komálom a bankokat. Lehetne egy kis információcserét folytatni arról, ki hogy gazdagítja a bank-kasszákat. Az ezek után kocsit vásárolni szándékozókat is segíthetnénk egy kis információval, hol és milyen feltételekkel érdemes hitelt felvenni, mire kell figyelni a szerződéskötéskor. Ma jutott eszembe pl. Peti barátunk, aki elég bátran bevállalta a lacsivásárlást nem akármilyen feltételekkel. Rég hallottam felőle.
Érdekes ahogy a nyáron egyre erősebb volt a forint a törlesztőrészlet igen kínkeservesen akart olcsóbb lenni,de ahogy megtörtént a világ másik felén ez az affér abban a pillanatban ugrott a törlesztőrészletem 6000 ft-ot persze a rossz irányban Ez mindehol így van. Nálunk a számtech kereskedelemben egyik napról a másikra óriásit drágultak a szoftverek. Tegnap az egyik értékesítő megsúgta, hogy na majd most olcsóbb lesz, de csak szépen lassan, óvatosan... Mondom neki...aha, olyannyira, hogy észre sem fogjuk venni, igaz?
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1037 Dátum: 2008. Október 31. - 20:06:54 » |
|
Van egy kis ari trükkje a bankoknak. Amoikor nagyon erősödne a forint, akkor joguk van referencia kamatlábat emelni. Amikor én felvettem a hitelt, elég gyenge volt a forint, 167 volt egy frank és 4,5% volt a kamatláb. Egy év múlva emeltek egy %-ot, mivel két hónap kivételével a forint erősödésének következtében mindig kevesebb volt a törlesztőm. Újabb egy év és megint emeltek egy %-ot. Na akkor volt egy kellemes beszélgetésem egy bankos alkalmazottal, persze azt tisztáztam vele, hogy nem rá haragszom, hanem az eljárásukra. Azzal magyarázták, hogy a kamatláb mértéke nem az árfolyamtól függ, hanem a gazdasági helyzettől. Szal az én felfogásomban: ezzel biztosítják be magukat arra az esetre, ha nem az ügyfél bukna a bolton. Kíváncsi leszek, hogy ha a felülvizsgálati szakasz végéig ilyen gyenge marad a forint, vajon mit tesznek? Merthogy a gazdasági helyzet most pont ellentétje, vagyis rossz, gyenge a forint is. Hmmmmm..... Kíváncsi lennék, hogy van-e valaki, aki 2007, vagy 2008-ban vett fel hasonló hitelt a CIB-től, neki mekkora kamatlábat írtak a szerződésbe. Lehet, hogy a szerződés megkötésekor mindenkinek alacsony, aztán megemelik?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1038 Dátum: 2008. Október 31. - 20:34:54 » |
|
Nekem FIX havidíjas a hitelem, így maximum a futamidő változik. Elvileg 1 évvel kitolható a vége illetve értelemszerűen rövidülhet is. Negyedévente kapok papírt a lejáratról, legutóbb 2 hónappal kellett volna kevesebbet fizetnem, mert amikor felvettem elég gyenge volt a forint, kb a mai,mostani árfolyam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1039 Dátum: 2008. Október 31. - 20:36:09 » |
|
Örömmel jelentem, hogy felújítva visszatértem közétek, nekem legalábbis az. Nektek? Szuper jó volt Hajdúszoboszlón, ajánlom mindenkinek! Hoztam prospektusokat, címeket, sok jó lehetőséget, akit érdekel, keressen meg ez ügyben! Olyan helyet is találtam, ami jó lenne egy többnapos talinak is, megfizethető, és 25-28 főnek lenne helye, és a kocsiknak is persze, szemben a gyógyfürdővel. Ez egyben egy ötlet felvetése is, gondolkodjatok el rajta!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1040 Dátum: 2008. Október 31. - 20:54:02 » |
|
Ugyan nem Lacettivel, de bővült a családban a Chevroletek száma. A nővéremék ma vették át az új Aveo sedanjukat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1041 Dátum: 2008. Október 31. - 21:00:32 » |
|
Örömmel jelentem, hogy felújítva visszatértem közétek, nekem legalábbis az. Nektek? Szuper jó volt Hajdúszoboszlón, ajánlom mindenkinek! Hoztam prospektusokat, címeket, sok jó lehetőséget, akit érdekel, keressen meg ez ügyben! Olyan helyet is találtam, ami jó lenne egy többnapos talinak is, megfizethető, és 25-28 főnek lenne helye, és a kocsiknak is persze, szemben a gyógyfürdővel. Ez egyben egy ötlet felvetése is, gondolkodjatok el rajta! NA KINEK VOLT SASSZEME? UGYE, HOGY MÉGIS APU VOLT?
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1042 Dátum: 2008. Október 31. - 21:34:33 » |
|
Örömmel jelentem, hogy felújítva visszatértem közétek, nekem legalábbis az. Nektek? Szuper jó volt Hajdúszoboszlón, ajánlom mindenkinek! Hoztam prospektusokat, címeket, sok jó lehetőséget, akit érdekel, keressen meg ez ügyben! Olyan helyet is találtam, ami jó lenne egy többnapos talinak is, megfizethető, és 25-28 főnek lenne helye, és a kocsiknak is persze, szemben a gyógyfürdővel. Ez egyben egy ötlet felvetése is, gondolkodjatok el rajta! NA KINEK VOLT SASSZEME? UGYE, HOGY MÉGIS APU VOLT? Sasszem apunak, Sasszem fia van! Ez igy természetes! De még csak a társalgót olvastam el, még le vagyok maradva, de a többi rövidebb. Lábsérült barátaim! Cap! LadLac! Kit, mikor, és hol látogassam meg, írjátok meg, vagy hívjatok! Tartozom ennyivel a lábadozóknak!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #1043 Dátum: 2008. November 01. - 09:14:14 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #1044 Dátum: 2008. November 01. - 11:08:23 » |
|
Hát egy 12 ezerrel megugrott.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1045 Dátum: 2008. November 01. - 13:00:38 » |
|
Weres Úr! Grat a 800-hoz, és az egyre nyugodtabb autózáshoz! csak így tovább! Büszke vagyok Rád!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1046 Dátum: 2008. November 01. - 15:39:03 » |
|
Ugyan nem Lacettivel, de bővült a családban a Chevroletek száma. A nővéremék ma vették át az új Aveo sedanjukat.
Nemcsak a kocsik száma gyarapodott, ma negyed órával ezelőtt megszületett a nővérem 2. lánya.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1047 Dátum: 2008. November 01. - 15:42:58 » |
|
; Ugyan nem Lacettivel, de bővült a családban a Chevroletek száma. A nővéremék ma vették át az új Aveo sedanjukat.
Nemcsak a kocsik száma gyarapodott, ma negyed órával ezelőtt megszületett a nővérem 2. lánya.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1048 Dátum: 2008. November 01. - 16:34:47 » |
|
Nemcsak a kocsik száma gyarapodott, ma negyed órával ezelőtt megszületett a nővérem 2. lánya. Gratula nekik, ismeretlenül is, és most már majd jöhetnek végre a fiúk is!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1049 Dátum: 2008. November 01. - 17:57:10 » |
|
Nemcsak a kocsik száma gyarapodott, ma negyed órával ezelőtt megszületett a nővérem 2. lánya. Grat! Egészséget a kis jövevénynek!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
|