szediati
|
|
« Hozzászólás #465 Dátum: 2013. Július 01. - 18:57:33 » |
|
Mármint gondolom a korszerű 16 szelepeseket. Hála az euró100 as normáknak már lassan. Ha valaki rövid távra pl városi oviba meg közértbe szaladgálós kocsit akar akkor gondolom felejtős az összes márka 16 szelepes autója. Oda jobb egy régebbi 8 szelepes kocsi azoknak nem gond ez a megyek 3km aztán megállit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #466 Dátum: 2013. Július 01. - 19:08:18 » |
|
Mármint gondolom a korszerű 16 szelepeseket. Hála az euró100 as normáknak már lassan. Ha valaki rövid távra pl városi oviba meg közértbe szaladgálós kocsit akar akkor gondolom felejtős az összes márka 16 szelepes autója. Oda jobb egy régebbi 8 szelepes kocsi azoknak nem gond ez a megyek 3km aztán megállit.
a korszerű Euro 3-4-5-6 os normák hatása de csak ilyet kapsz már 10 éve... ha rövidtáv akkor jön az elektromos.
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #467 Dátum: 2013. Július 01. - 19:19:16 » |
|
Hát igen sajna. És a te autód amúgy nem szenved ettől a korom dologtól? Olvastam erről a BG technológiás motorbelső tisztításról ott is csak ezt az elkormolódást fujják és annak az eltávolítására találták ki. Szerintem ha régebben behozták volna ezt a technikát. Állitolag 2 vagy 3 éve van csak akkor szerintem sokan elkerülték volna a hengerfej leszedést.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #468 Dátum: 2013. Július 01. - 19:34:35 » |
|
Hát igen sajna. És a te autód amúgy nem szenved ettől a korom dologtól? Olvastam erről a BG technológiás motorbelső tisztításról ott is csak ezt az elkormolódást fujják és annak az eltávolítására találták ki. Szerintem ha régebben behozták volna ezt a technikát. Állitolag 2 vagy 3 éve van csak akkor szerintem sokan elkerülték volna a hengerfej leszedést.
dizel...
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #469 Dátum: 2013. Július 01. - 19:50:04 » |
|
de a dizelek jobban kormolodnak mint a benzines. akkor hogyhogy mégsem?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sx2004
|
|
« Hozzászólás #470 Dátum: 2013. Július 01. - 20:56:09 » |
|
rengeteg probléma van velük,de speciel az olajtól,amúgy szakadnak a láncok is,de VW nél nem csak a benzin hanem a dizel motorokkal is gondok vannak a váltók is hullanak szét és ezeken felül is van gond bőven a nagy német minőségi termékkel.... ..milyen érdekes, hogy nem te vagy az első szerelő aki ezeket mondja a VW-ek motorjáról, volt olyanra is példa, hogy a vezérműlánc miatt garanciában már 2. alkalommal gariztak motor ügyben pont egy passat volt az is...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #471 Dátum: 2013. Július 01. - 20:58:02 » |
|
nem érted a 2 motor működését ezért beszélsz butaságot
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #472 Dátum: 2013. Július 01. - 20:59:30 » |
|
rengeteg probléma van velük,de speciel az olajtól,amúgy szakadnak a láncok is,de VW nél nem csak a benzin hanem a dizel motorokkal is gondok vannak a váltók is hullanak szét és ezeken felül is van gond bőven a nagy német minőségi termékkel.... ..milyen érdekes, hogy nem te vagy az első szerelő aki ezeket mondja a VW-ek motorjáról, volt olyanra is példa, hogy a vezérműlánc miatt garanciában már 2. alkalommal gariztak motor ügyben pont egy passat volt az is... nem csak láncszakadás van hanem kilépések is
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Hooti
|
|
« Hozzászólás #473 Dátum: 2013. Július 01. - 22:09:07 » |
|
nem érted a 2 motor működését ezért beszélsz butaságot erre pld én is kíváncsi vagyok
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #474 Dátum: 2013. Július 01. - 22:44:19 » |
|
nem érted a 2 motor működését ezért beszélsz butaságot erre pld én is kíváncsi vagyok a 2 motor működése alapjaiban eltér ha ezzel nem vagy tisztában akkor gözöd nincs az egészről utána lehet olvasni/be lehetülni 1-2 évre az iskolába és rájössz magadtól is
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #475 Dátum: 2013. Július 02. - 09:05:55 » |
|
Nálam most lett kvázi második autó a Lacetti. Mondjuk én járok vele, de 75%-ban most már rövid távokon lesz használva, helyben. Nem tudom hogyan tudnám kímélni, mert eladni nem akarom. Minden hibája mellett szeretem, kényelmes.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #476 Dátum: 2013. Július 02. - 09:34:03 » |
|
Nálam most lett kvázi második autó a Lacetti. Mondjuk én járok vele, de 75%-ban most már rövid távokon lesz használva, helyben. Nem tudom hogyan tudnám kímélni, mert eladni nem akarom. Minden hibája mellett szeretem, kényelmes.
Ne aggódj, Kapitányom! Kiagyalunk valamit!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hooti
|
|
« Hozzászólás #477 Dátum: 2013. Július 02. - 13:50:13 » |
|
nem érted a 2 motor működését ezért beszélsz butaságot erre pld én is kíváncsi vagyok Iskolapadot koptattam gépészként idestova 20 éve a 2 motor működése alapjaiban eltér ha ezzel nem vagy tisztában akkor gözöd nincs az egészről utána lehet olvasni/be lehetülni 1-2 évre az iskolába és rájössz magadtól is Iskolapadot koptattam gépészként idestova 20 éve, tehát valami emlékem még van a motorok szerkezetéről, sőt talán még méreteztünk is stabil motorokat Valami speciális választ vártam volna, de majd akkor utána olvasok vagy előszedek egy motorszerkezetes könyvet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #478 Dátum: 2013. Július 02. - 14:03:51 » |
|
nem érted a 2 motor működését ezért beszélsz butaságot erre pld én is kíváncsi vagyok Iskolapadot koptattam gépészként idestova 20 éve a 2 motor működése alapjaiban eltér ha ezzel nem vagy tisztában akkor gözöd nincs az egészről utána lehet olvasni/be lehetülni 1-2 évre az iskolába és rájössz magadtól is Iskolapadot koptattam gépészként idestova 20 éve, tehát valami emlékem még van a motorok szerkezetéről, sőt talán még méreteztünk is stabil motorokat Valami speciális választ vártam volna, de majd akkor utána olvasok vagy előszedek egy motorszerkezetes könyvet akkor vedd elő a tanulmányaid a 2 motor működési elvéről és meg is lesz a válasz
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #479 Dátum: 2013. Július 19. - 12:36:13 » |
|
Hali! Honnan ismerhető meg a régi szelep és a módosított szelep közötti különbség? Van valami látható jele? Melyik része tér el?
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
|