...és csak a chiptuning?
A chip 45e HUF volt. autochip.hu
a kipuff 60e
légszürő + gyertya 32e
nagyszerviz: 150e
A chiptuningról mesélhetnél egy kicsit.
Hogy csinálták, kivették a chipet vagy csak rácsatlakoznak? Kérdezték mit szeretnél, vagy csak ráraktak egy másik programot?
OK.
Elötte sokat olvastam a neten. Majdnem belefutottam egy chip box-ba is (ezek általában sajátkezűleg beszerelhető dobozkák, amik átverik némileg a computert).
Aztán talán itt a fórumon olvastam, hogy valaki az autochip.hu-hoz, Misihez vitte a lacettijét, vagy kalos-át. Ódákat zengett utána.
Ugyhogy megnéztem a weboldalát, elolvastam az egészet.
Rájöttem, hogy mekkora hülyeség lett volna box-ot vennem huszon harmincezerért.
Felhivtam a megadott telefonszámot, és egyeztettünk egy időpontot mára.
Már abból is kitűnt nekem, hogy lelkiismeretesen végzi a dolgot, hogy visszahívott: tudok-e egy kicsit később menni, ő 20 perccel később tud a lacettin kezdeni. És pontosan úgy is volt.
Beálltam az autóval a szervíz garázsba. Motorháztető felnyit.
Áramtalanított, lekötötte az akksit. Kiszerelte a computert, aztán elvonultunk az irodába.
Kiszerelte a comp-ből a nyomtatott áramkört. Megmutatta, hogy melyik IC-t fogja kiszerelni és átprogramozni.
Kiszerelte, utána megtisztitotta a lábak helyét a nyákon, leszedte a gyantát minden érintkezésről (ez tartott kb. egy órát!).
Szóval nagyon alapos munkát végzett.
Azután az IC-t rákötötte egy laptopra. Úgy 20 perc kattintgatással beállította az értékeket. Aztán feltöltötte az új programot.
Ezután visszaforraszt. összeszerel, beszerel lacettibe. indítás.
És irány haza. (persze előtte számla rendezése).
Így leírva egyszerű, de az egész eltartott úgy 2-2.5 órát!
Minden munkafázist elmagyarázott. Beszélgettünk. De közben nem akartam igazán zavarni. Kiolvastam ugy 4 tuning újságot, megy egy zsaru magazint...
Kérte, hogy ha mentem vele egy órát, akkor utána hívjam fel, mi a tapasztalat.
Illetve mondta, hogy tud még rajta bikázni ha kell.
Ha végleges lesz a lacci alatt a kipuffogó rendszer, akkor vigyem vissza, és gariban még állít neki egy kis üzemanyagot pluszban...
Szoval teljesen patent volt!
És nagyon jo lett az eredmény!
Jó! Nem egy turbó, de érezni rendesen a különbséget.
Remélem kielégítő volt a beszámolóm.