sebijoe
Vendég
|
|
« Hozzászólás #180 Dátum: 2009. Január 15. - 18:44:01 » |
|
Döme! A 215-ös gumi símán elfér az első dobban? Mert nekem nem fért bele, kanyarodáskor beleért a burkolatba. Pedig nyárra szívesen tennék fel szélesebbet.
Van egy kis gond a 215-l nem igazán váltóméret!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #181 Dátum: 2009. Január 16. - 02:05:55 » |
|
A 215 a papucs szélessége, nem? Az hol zavar bele a váltóméretbe? Nem szakmabeliként én csak úgy érzem, hogy szélesebb gumi, nagyobb tapadófelület. Valamit tanítottak róla az egyetemen, de már nem emlékszem 8bevallom, nem is nagyon figyeltem oda, mert ugye a Szilvi...).
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #182 Dátum: 2009. Január 16. - 08:22:15 » |
|
Döme! A 215-ös gumi símán elfér az első dobban? Mert nekem nem fért bele, kanyarodáskor beleért a burkolatba. Pedig nyárra szívesen tennék fel szélesebbet.
Van egy kis gond a 215-l nem igazán váltóméret! A precíz váltóméret 17-esben 205/40, az átmérő szinte miliméterre megegyezik a gyári átmérővel. A 215/40 pár milivel nagyobb, de még bőven a 2%-on belül marad, viszont, ha jól tudom, Te 205/45R17-essel futsz, amit a lelkiismeretes gumisok már nem raknának fel az autóra -> átmérőben nagyjából 2 cm-rel haladja meg a gyári méretet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #183 Dátum: 2009. Január 16. - 08:23:33 » |
|
Van egy kis gond a 215-l nem igazán váltóméret! A precíz váltóméret 17-esben 205/40, az átmérő szinte miliméterre megegyezik a gyári átmérővel. A 215/40 pár milivel nagyobb, de még bőven a 2%-on belül marad, viszont, ha jól tudom, Te 205/45R17-essel futsz, amit a lelkiismeretes gumisok már nem raknának fel az autóra -> átmérőben nagyjából 2 cm-rel haladja meg a gyári méretet. Captainb! Simán elfér mindenhol, de asszem az ET az 35...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #184 Dátum: 2009. Január 17. - 16:32:42 » |
|
Én 16 os papucsokon mászkálok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #185 Dátum: 2009. Január 17. - 17:35:20 » |
|
Tudom, sebijoe-nak írtam, hogy a 205/45R17 nem okés, csak lehet, hogy nem egészen jól használtam az idézetet... Viszont fura, hogy Neked nem fért el a 215-ös. Le van ültetve a gép esetleg?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
Vendég
|
|
« Hozzászólás #186 Dátum: 2009. Január 17. - 17:54:27 » |
|
A 215 a papucs szélessége, nem? Az hol zavar bele a váltóméretbe? Nem szakmabeliként én csak úgy érzem, hogy szélesebb gumi, nagyobb tapadófelület. Valamit tanítottak róla az egyetemen, de már nem emlékszem 8bevallom, nem is nagyon figyeltem oda, mert ugye a Szilvi...).
Azért nem váltóméret a 215 mert a Lacettire való/(per) mérete nem nagyon van!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #187 Dátum: 2009. Január 18. - 00:19:23 » |
|
Tudom, sebijoe-nak írtam, hogy a 205/45R17 nem okés, csak lehet, hogy nem egészen jól használtam az idézetet... Viszont fura, hogy Neked nem fért el a 215-ös. Le van ültetve a gép esetleg? Le. Nem feltünően (mondom én).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
Vendég
|
|
« Hozzászólás #188 Dátum: 2009. Január 18. - 09:04:21 » |
|
Tudom, sebijoe-nak írtam, hogy a 205/45R17 nem okés, csak lehet, hogy nem egészen jól használtam az idézetet... Viszont fura, hogy Neked nem fért el a 215-ös. Le van ültetve a gép esetleg? Le. Nem feltünően (mondom én). A miénken 205/40x17 van ha /45-t írtam netán akkor elütöttem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #189 Dátum: 2009. Január 18. - 12:49:20 » |
|
Tudom, sebijoe-nak írtam, hogy a 205/45R17 nem okés, csak lehet, hogy nem egészen jól használtam az idézetet... Viszont fura, hogy Neked nem fért el a 215-ös. Le van ültetve a gép esetleg? Le. Nem feltünően (mondom én). A miénken 205/40x17 van ha /45-t írtam netán akkor elütöttem. Oké, akkor elnézést. Most már mindenkinek minden világos.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R*R
|
|
« Hozzászólás #190 Dátum: 2009. Január 18. - 19:45:01 » |
|
Éppen szabadulnék a gyári köpenyektől és mérettől, alufelni kiválasztva- csak éppen nincs nagyker raktáron, esetleg 3 hónap alatt beszerzik... 1 hét keresgélés után kezdem belátni- azt kellene megvenni, ami van. Minden elismerésem annak, aki felnire képes várni negyedévet, egy új kocsira még talán várnék ennyit!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #191 Dátum: 2009. Január 18. - 22:44:19 » |
|
Éppen szabadulnék a gyári köpenyektől és mérettől, alufelni kiválasztva- csak éppen nincs nagyker raktáron, esetleg 3 hónap alatt beszerzik... 1 hét keresgélés után kezdem belátni- azt kellene megvenni, ami van. Minden elismerésem annak, aki felnire képes várni negyedévet, egy új kocsira még talán várnék ennyit!
Mit szemeltél ki és hol és mekkorát? Szerintem várd meg a három hónapot, úgyis télvíz van. Majd jó időben lesz szép kereked. Egyébként nekem 2-3 hét alatt behozták, de ahol én vettem, ott bizony igen kedvező áron kínáltak készleten ragadt garnitúrát, méghozzá a szebbik fajtából. Csak érdekességképpen: én kábé 3 hónapig nézelődtem (és puhítottam a asszonyt, hogy bizony szükség is van arra ), míg meg nem érlelődött benem az elhatározás és megvettem a felniket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #192 Dátum: 2009. Január 23. - 08:38:55 » |
|
No, megvetted a felniket és a gumikat? (Talán inkább a megjelenés rovatban folytathatnánk.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shark
|
|
« Hozzászólás #193 Dátum: 2009. Február 09. - 15:10:25 » |
|
Sziasztok!
Új vagyok itt, tehát üdvözlet mindenkinek! Lacettim 2 éves, 56ezret tettem bele. A típushibák ki is jöttek. Ami volt: - kipuffogó szelepek teljes cseréje - egr szelep - generátor csere.
Ezektől eltekintve teljesen meg vagyok elégedve az autóval, minden tekintetben. Egy dolgot kivéve: ez egy 1.6 SW, ami miatt kicsit lusta.
Most érkeztem el odáig, hogy tuningra kerüljön a sor. Holnap teljes kipuffogó csere. Katalizátor leszerel, helyére gázgyorsító dob, középső kisdobok ki, hátra sport dob. Holnap után légszűrő ki, direkt légszűrő lefújó szeleppel be. Gyertyákat brisk platina sport-ra lecserél. Csütörtökön benzines chip tuning.
Kíváncsi vagyok, mit fog produkálni.
Ha gondoljátok, hétvégén megosztom a tapasztalatokat.
Üdv mindenkinek! Shark
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #194 Dátum: 2009. Február 09. - 15:42:12 » |
|
Üdv a fedélzeten Shark! Bár egy kicsit furcsa lesz, hogy már van Cápánk, igaz magyarul, most pedig angolul is lett. sebaj! Nos, ami a beszámolód illeti, nagyon is várjuk, esetleg képekkel illusztrálva, kipróbálási eredménnyel, és nem utolsó sorban, hogy ez mind mibe került, mert hát ez nem az "újgazdagok" klubja.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
|