Lacetti klub fórum
2024. November 01. - 10:26:37 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35   Le

Szerző Téma: SOFT - TUNING  (Megtekintve 152251 alkalommal)
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #165 Dátum: 2008. November 27. - 17:12:42 »

Cseréltettem gyújtógyertyákat, kicsit meglepett a kivettek állapota. A szerelőm csak annyit mondott: ideje volt. 28 e.km a gyári pólusai elégve, elektródaköz ~1,5 mm. A tapasztaltak alapján tuningolt motoroknál (és sportos vezetési stílusnál) inkább 20 e.km alatt javasolt a gyáriak cseréje. (És a szerelőm változatlanul ellenzi a sportgyertyákat, hiszek neki. Az új gyertya egyenértékű a sportgyertyával, de élettartama -és ára is-jóval szerényebb, viszont nem terheli túl a gyújtásrendszert).
Kiváló szikrákat mindenkinek!
Köszönöm ,de én most inkább nem kérnék szikrákat.Nekem káros az egészségemre.
Valóban, neked szelepállításra van szükséged, mert piszok hangosak!
 Vigyorog
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #166 Dátum: 2008. November 27. - 18:06:02 »

Cseréltettem gyújtógyertyákat, kicsit meglepett a kivettek állapota. A szerelőm csak annyit mondott: ideje volt. 28 e.km a gyári pólusai elégve, elektródaköz ~1,5 mm. A tapasztaltak alapján tuningolt motoroknál (és sportos vezetési stílusnál) inkább 20 e.km alatt javasolt a gyáriak cseréje. (És a szerelőm változatlanul ellenzi a sportgyertyákat, hiszek neki. Az új gyertya egyenértékű a sportgyertyával, de élettartama -és ára is-jóval szerényebb, viszont nem terheli túl a gyújtásrendszert).
 Vigyorog

Na ja! Ronda szelephangja van, az biztos! Főleg hidegen!  Vigyorog
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #167 Dátum: 2008. November 27. - 18:50:16 »

Vigyorog

Na ja! Ronda szelephangja van, az biztos! Főleg hidegen!  Vigyorog
Már így vette, de nem hiszi, hogy nem jó! Átverték! Vigyorog
Naplózva

meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #168 Dátum: 2008. December 09. - 17:29:04 »

Elég sok érdekességet írnak itt a chiptuningról:
http://www.autochip.hu/

Érdekelne R*R cartárs véleménye.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
R*R
Teljes tag

« Hozzászólás #169 Dátum: 2008. December 09. - 19:29:15 »

Érdekelne R*R cartárs véleménye.
A chiptuning leírás korrekten hangzik- és hasonlókat mondanék (közel 3 évi chip után) a saját motoromról. Igaz nem ők csinálták, de attól lehetnek szintén profik, főként ha garanciát vállanak. Először előtét chippelpróbál koztam, ma is az autóban van, de kikapcsolva. Ahogy korábban is írtam a chiptunungot nem lehet hasonlítani egy előtét beépítéséhez- a chiptuning javára! Az átírt gyári programom merem kijelenteni- tökéletesen müködött és működik (zöldkártyán is volt).
Az ár igen kedvező,  akár o km-es autóval is újra elvégeztetném a beavatkozásokat. Az eredmény egy "másik!!" autó, amelyik több a szériánál.
Üdv
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #170 Dátum: 2008. December 21. - 17:36:45 »

Megnéztem én is az oldalt és találtam egy Lacettist az elégedett ügyfelek között.
A cég a lakásomtól 3 utcányira van, Mosolyog lehet elmegyek egy kis infot szerezni.

Chevrolet Lacetti 1.4 16v
Szia Misi!
2 napja jártam nálad a Chevrolet Lacetti 1.4 16v (95 le) -s autómmal, már a chip utáni első elindulásnál éreztem a különbséget, de inkább csak mostanra ért be a dolog, úgy látszik kell egy kis idő, -esetemben ez 1 nap volt-, mire átáll a computer mert ma már nagyon ment, az egyes nagyon pörög ami eddig erre a típusra nem nagyon volt jellemző, és minden sebességi fokozatban nagyon nyomatékos lett, ma például 30-al mentem hármasban, és úgy előztem meg egy kocsit, padlogáznál olyat ugrott mintha kettesben lettem volna, én megvagyok elégedve , az biztos hogy bármilyen autóm lesz a későbbiekben, hozzád viszem chippelni, mert megéri, ennyi pénzért egy másfélszer erősebb autót kaptam, úgy , hogy semmi nem károsodott, a motorhoz nem lett hozzányúlva!
Érdemes még az ilyen kisköbcentis autókat is chippelni, mert az erőtlen alsóközép kategoriából, egy karakteres, nyomatékos, pörgős, egy vérbeli Chevrolet Mosolyog) lett !
Köszönettel: Kóma
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 21. - 17:39:15 írta Jani » Naplózva

LPG
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #171 Dátum: 2008. December 21. - 17:48:56 »

Megnéztem én is az oldalt és találtam egy Lacettist az elégedett ügyfelek között.
A cég a lakásomtól 3 utcányira van, Mosolyog lehet elmegyek egy kis infot szerezni.

Szia Misi!
2 napja jártam nálad a Chevrolet Lacetti 1.4 16v (95 le) -s autómmal, már a chip utáni első elindulásnál éreztem a különbséget, de inkább csak mostanra ért be a dolog, úgy látszik kell egy kis idő, -esetemben ez 1 nap volt-, mire átáll a computer mert ma már nagyon ment, az egyes nagyon pörög ami eddig erre a típusra nem nagyon volt jellemző, és minden sebességi fokozatban nagyon nyomatékos lett, ma például 30-al mentem hármasban, és úgy előztem meg egy kocsit, padlogáznál olyat ugrott mintha kettesben lettem volna, én megvagyok elégedve , az biztos hogy bármilyen autóm lesz a későbbiekben, hozzád viszem chippelni, mert megéri, ennyi pénzért egy másfélszer erősebb autót kaptam, úgy , hogy semmi nem károsodott, a motorhoz nem lett hozzányúlva!
Érdemes még az ilyen kisköbcentis autókat is chippelni, mert az erőtlen alsóközép kategoriából, egy karakteres, nyomatékos, pörgős, egy vérbeli Chevrolet Mosolyog) lett !

És ezt megerősíteni is tudjuk,miután kipróbálhattuk R*R tuninglacsiját,akinek a chiptuningon kívül még van benn direktszűrő és sportkipufogó.Úgyhogy aki nem sajnál kb 100.000 ft-ot az autóra költeni annak csak ajánlani tudom,mert a külömbség óriási egy normál lacsihoz képest.Mondjuk a hangok amik felszabadulnak a motortérben gyorsításkor,azt meg kell szokni.
Naplózva

Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #172 Dátum: 2009. Január 04. - 17:35:32 »

Szia Misi!

És ezt megerősíteni is tudjuk,miután kipróbálhattuk R*R tuninglacsiját,akinek a chiptuningon kívül még van benn direktszűrő és sportkipufogó.Úgyhogy aki nem sajnál kb 100.000 ft-ot az autóra költeni annak csak ajánlani tudom,mert a külömbség óriási egy normál lacsihoz képest.Mondjuk a hangok amik felszabadulnak a motortérben gyorsításkor,azt meg kell szokni.

Csak ajánlani tudom a fent említett céget, nagyon rendes csapat van abban az udvarban. Náluk vettem a gumikat, ők szerelték a felnire, olajat is cseréltettem. Az autochipes srácnál az egyik barátom volt az RS Octaviájával (az oldalon fent vannak a képei) és nagyon meg van elégedve a hozzáállással, a szaktudással és az eredménnyel.

Én is tervezem odavinni az autót, már félre is tettem a rávalót... :-), csak időt kell rá sakítanom. Biztos, ami biztos, voltam előtte egy teljesítménymérésen, és utána is elmegyek, hogyha netán nem lenne érezhető az optimalizálás, lássam legalább papíron a változást.

Ha már így hozzászóltam, belinkelem a büszkeségemet (ha sikerül):
Naplózva
Döme
Ezredes

« Hozzászólás #173 Dátum: 2009. Január 04. - 17:43:33 »

1,6 sedan 2005. szept.
-direkt K&N RC-9310 (2006)
-sportkat (2005)
-chiptuning (2006)
-sportdob (2005)

-direkt K&N RC-9310 (2006)    az egész szet 25e.
-sportkat    (2005)                                   13e.
-chiptuning (2006)                                    40e.
-sportdob   (2005)                                    23e.
-EGR lezárva (2007)

R*R, milyen kipufogód van, és hol vetted?
Nekem valamilyen csendesebb féle kellene, előnyben részesíteném a típus-specifikust, de eddig még nem találtam...
Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #174 Dátum: 2009. Január 04. - 18:00:37 »

Szia Misi!

Csak ajánlani tudom a fent említett céget, nagyon rendes csapat van abban az udvarban. Náluk vettem a gumikat, ők szerelték a felnire, olajat is cseréltettem. Az autochipes srácnál az egyik barátom volt az RS Octaviájával (az oldalon fent vannak a képei) és nagyon meg van elégedve a hozzáállással, a szaktudással és az eredménnyel.

Én is tervezem odavinni az autót, már félre is tettem a rávalót... :-), csak időt kell rá sakítanom. Biztos, ami biztos, voltam előtte egy teljesítménymérésen, és utána is elmegyek, hogyha netán nem lenne érezhető az optimalizálás, lássam legalább papíron a változást.

Örülnénk,ha a tapasztalataidat is megosztanád vélünk,amikor belerakatod. Kacsint
Naplózva

WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #175 Dátum: 2009. Január 04. - 21:06:08 »

Gyönyörű! Igen szépek a felnik is!  Kacsint
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
R*R
Teljes tag

« Hozzászólás #176 Dátum: 2009. Január 05. - 17:28:33 »

/quote]
Nekem valamilyen csendesebb féle kellene, előnyben részesíteném a típus-specifikust, de eddig még nem találtam...
[/quote]
Szia!
http://shop.kabex.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1413&category_id=208&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=58
Internetes rendelés volt, WMR-7 Fd tipusú, már nem látom a palettán csak hasonlót- a dobrésze fekete, viszont műbizonylattal és Közlekedési Hatósági engedéllyel szállították. A teljes csatlakozást megépítették a dobhoz, de nem a a forgalmazó.
Szép az autó, felnik részletesen?
Nekem nem (chip) optimalizáltak- teljesítményt növeltek.
Naplózva
Döme
Ezredes

« Hozzászólás #177 Dátum: 2009. Január 06. - 21:18:05 »

/quote]
Szia!
http://shop.kabex.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1413&category_id=208&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=58
Internetes rendelés volt, WMR-7 Fd tipusú, már nem látom a palettán csak hasonlót- a dobrésze fekete, viszont műbizonylattal és Közlekedési Hatósági engedéllyel szállították. A teljes csatlakozást megépítették a dobhoz, de nem a a forgalmazó.
Szép az autó, felnik részletesen?
Nekem nem (chip) optimalizáltak- teljesítményt növeltek.
[/quote]

Azt írja: a kipufogó nem utcai használatra született. Ez biztos más, mint a Tiéd akkor. Mennyi volt a szerelés a plusz kütyükkel?
Köszi előre is.

Ezek szerint csak én nem látom a belinkelt képemet...mindegy, majd nézem az eredetit...
Egyébként: MAK Fever 5R Mirror, 7x17 -> Ficsor autóház. Gumi: 215/40R17 Yokohama Parada Spec 2, LK Racing (Nagykőrösi út)
Naplózva
R*R
Teljes tag

« Hozzászólás #178 Dátum: 2009. Január 07. - 19:15:40 »

Azt írja: a kipufogó nem utcai használatra született. Ez biztos más, mint a Tiéd akkor. Mennyi volt a szerelés a plusz kütyükkel?
Köszi előre is.
Ezek szerint csak én nem látom a belinkelt képemet...mindegy, majd nézem az eredetit...
Egyébként: MAK Fever 5R Mirror, 7x17 -> Ficsor autóház. Gumi: 215/40R17 Yokohama Parada Spec 2, LK Racing (Nagykőrösi út)
[/quote]
A Jacky Autó Sport termékeit valóban használják a versenysportban is. Ha kapok e-mail címet, elküldöm a bizonylatok másolatait. Annyit változtattak, hogy króm az egész dob, egyébként ugyanaz. Jópárszor igazoltattak, de sosem a hanghatás miatt, mégcsak rá sem kérdeztek közúti ellenőrzéseknél, a szomszédaim viszont tudják, hogy indulok vagy érkezem.
Megítélésem szerint max. közepes a hang. MSZ 07-4402:1992 a vonatkozó előírás.
Nekem annakidején 5000,- volt a beszerelés anyaggal együtt. Bonthatóan csatlakozik a gyári piskótához. Igen nehéz volt a hajlítási ív, de másodszorra sikerült. A gyári dob leszerelve- bármikor vis****akható.
Pár napra külföldre utazom.
Üdv
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #179 Dátum: 2009. Január 15. - 15:03:12 »

Döme! A 215-ös gumi símán elfér az első dobban? Mert nekem nem fért bele, kanyarodáskor beleért a burkolatba. Pedig nyárra szívesen tennék fel szélesebbet.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35   Fel

Ugrás: