Lacetti klub fórum
2025. április 17. - 16:51:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17   Le

Szerző Téma: Töltés (generátor, akku)  (Megtekintve 130706 alkalommal)
Yeti
Vén róka
Nem elérhető Nem elérhető

Lacetti Sedan Elite 1.6 LPG + Radar (Csolnok)

« Hozzászólás #135 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 17:47:13 »

Árat tudsz mondani? Mennyi egy ilyen kábel és mennyiért csinálhatják vajon meg?
Árat nem tudok neked mondani, mert nekem ingyen volt.  Vigyorog

Az anyag Barter üzlet tárgya volt, mármint a kábel, a többi meg van itthon. A munkát én végeztem, mert szakmába vág.

Ja, ez nem teljesen igaz, mert új sarut kapott, cc 500ft-ért.  Vigyorog
Naplózva

sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #136 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 17:55:12 »

Arra nincs valami trükk, hogy jobb pozitívos akksit is be lehessen tenni? Előző autómban nem spóroltak a kábelhosszal, abba mindkét kiosztású akksit be lehetett tenni.

miért kell mókulni?He??
lehet kapni bal+ os akkumulátorokat árban megegyeznek a jobb+ os al gagyi kizárva
Naplózva

70/4334431
szaot
Bejáratós
**

Lacetti 1.4 Star AC HB 2007

« Hozzászólás #137 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 18:01:04 »

Goto #133
Naplózva
Yeti
Vén róka

Lacetti Sedan Elite 1.6 LPG + Radar (Csolnok)

« Hozzászólás #138 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 18:02:39 »

Arra nincs valami trükk, hogy jobb pozitívos akksit is be lehessen tenni? Előző autómban nem spóroltak a kábelhosszal, abba mindkét kiosztású akksit be lehetett tenni.

miért kell mókulni?He??
lehet kapni bal+ os akkumulátorokat árban megegyeznek a jobb+ os al gagyi kizárva
Tudod, van olyan, hogy kapsz egyet, mert valaki megvette, de nem kellett neki.
Én így jártam, egy kanyit nem kellett fizetnem érte.
Nem gyári szerelés, de nem tudtak egy vizsgán sem belekötni, és az autóvillamossági srác is megdicsérte a munkát.
Naplózva

sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #139 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 20:10:21 »

miért kell mókulni?He??
Tudod, van olyan, hogy kapsz egyet, mert valaki megvette, de nem kellett neki.
Én így jártam, egy kanyit nem kellett fizetnem érte.
Nem gyári szerelés, de nem tudtak egy vizsgán sem belekötni, és az autóvillamossági srác is megdicsérte a munkát.

maradjunk a gyári állapotoknál minden esetben!
ha van olyan ami nem kell vagy nem tudom felhasználni akkor beszerzek helyette olyat ami belevaló a másikat pedig eladom
Naplózva

70/4334431
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #140 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 14:55:22 »

Reggel az akku úgy döntött, nincs kedve tovább dolgozni. Alig forgatta az önindítót, de azért beindult a motor. Mentem 8km leállítottam, délután kicsit hamarabb elkapta és irány akkut venni. ABS akkut vettem. Kicsit ellelkesített az eladó, mikor azt mondta 2-3 év az élettartama. A csúcs Bosch, Varta, Exid 3-4 év. Majd meglátjuk, a gyári 8 évet és 1 hónapot üzemelt. Ha feltöltöm, lehet elment volna még egy kis ideig és a legrosszabbkor adja be az unalmast.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Augusztus 27. - 15:01:30 írta Jani » Naplózva

LPG
Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #141 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 09:16:19 »

Igen, a gyári... az volna jó... nálam is 8 és fél évig ment.  Vigyorog
De a mostani gyári akksik, amit a Chevikbe tesznek, azok már nem ilyen jók vajon? Ha igen, akkor érdemes volna beszerezni.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #142 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 12:17:45 »

Igen, a gyári... az volna jó... nálam is 8 és fél évig ment.  Vigyorog
De a mostani gyári akksik, amit a Chevikbe tesznek, azok már nem ilyen jók vajon? Ha igen, akkor érdemes volna beszerezni.

azok már europai gyártásuak nem koreai és azt is ugyanott gyártják mint a vartát,bosch-t
Naplózva

70/4334431
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #143 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 13:25:58 »

Nem akarok beleszólni, de szerintem nem éri meg a procedúrát. Az tiszta, hogy a bal+ akku párszáz - a nevesebb fajtából esetleg ezer - forinttal drágább, viszont hányat is veszel, amíg a kocsi olyan állapotban van, hogy ki mersz vele menni az utcára?
3-4-et , max. 5-öt... (Az én autóm 8. éves, az első akkucsere 1 éve...))
5 rongyból biztos nem úszod meg, és akkor még csak nullán sem vagy költségileg...

Én max. kettő évente teszem tönkre az akkukat, de még így is hagyom a dolgot eredeti állapotában.
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
sx2004
Teljes tag

« Hozzászólás #144 Dátum: 2013. Szeptember 29. - 19:33:22 »

Utolért az akku merülés(2004.03. az autó), reggel lementem a garázsba és csak kattant, de nem forgatta, egy hete volt a kocsi beindítva akkor még 1-2 fordítás és indult "pöccre".
Amióta nálam van én nem töltöttem az akkut, és többször előfordult, hogy 2-3 hétig nem volt az autó beindítva, Tomy61 (Medic car) az egyik nyári szerviz során mondta, hogy majd télen lehet gond lesz vele, mert az akku 43%-os (talán 47 nem emlékszem) volt a műszeres mérés szerint, az "szem" zöld.
Gondolom ha már tölteni kell, akkor esélyes, hogy nemsokára a ritka használat miatt megint tölteni fog kelleni, elmerjek még ezzel a kocsival menni pestre, (vagy lehet, hogy nem fog beindulni ha így lemerült most)
esélyes, hogy az akku haldoklik? Pedig milyen fiatal  Vigyorog
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #145 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 07:40:36 »

Utolért az akku merülés(2004.03. az autó), reggel lementem a garázsba és csak kattant, de nem forgatta, egy hete volt a kocsi beindítva akkor még 1-2 fordítás és indult "pöccre".
Amióta nálam van én nem töltöttem az akkut, és többször előfordult, hogy 2-3 hétig nem volt az autó beindítva, Tomy61 (Medic car) az egyik nyári szerviz során mondta, hogy majd télen lehet gond lesz vele, mert az akku 43%-os (talán 47 nem emlékszem) volt a műszeres mérés szerint, az "szem" zöld.
Gondolom ha már tölteni kell, akkor esélyes, hogy nemsokára a ritka használat miatt megint tölteni fog kelleni, elmerjek még ezzel a kocsival menni pestre, (vagy lehet, hogy nem fog beindulni ha így lemerült most)
esélyes, hogy az akku haldoklik? Pedig milyen fiatal  Vigyorog
Töltsd fel, indulj el nyugodtan. Nekem két évente hal meg hasonló okból az akku. Most volt egy kis mázlim, mert a legutolsó varta inteligencs volt, nem lett cellazárlatos, így van egy feltöltött tartalék akkum.

Ha esetleg Pesten nem indulna az autó, vagyunk, akik tudunk segíteni. Amúgy ha fetöltöd, akkor elvileg elindulás utáni 6-8kmnél már ugyanabban az állapotban van az akku, mint indítózáskor. Saját tapasztalatom: az  állás nagyon nem tesz jót a Lacettinek.  Kacsint
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Döme
Ezredes

« Hozzászólás #146 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 09:54:11 »

Gyári akksi eddig bírja. Szerintem nem érdemes tölteni, mert ugyanúgy lemerül legközelebb.
Nekem nem egy hétig állt, csupán egy hétvége alatt merült le, és a hazaút alatt (~90 km) sem tudott már feltöltődni.
Naplózva
sx2004
Teljes tag

« Hozzászólás #147 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 09:59:07 »

Gyári akksi eddig bírja. Szerintem nem érdemes tölteni, mert ugyanúgy lemerül legközelebb.
Nekem nem egy hétig állt, csupán egy hétvége alatt merült le, és a hazaút alatt (~90 km) sem tudott már feltöltődni.

Kuka, új akku keresés folyamatban.
Most ahogy néztem Gigawatt, alphaline, banner, rocket, amik talán méretben árban és garanciában szóba jöhetnek, ezekből nem tudom melyiket nem szabad véletlenül sem, de az tuti, hogy az S4-ért 25-öt nem adok de a varta silver-ért sem. Meg kellene állni mindennel együtt 20-ban.
Naplózva
Döme
Ezredes

« Hozzászólás #148 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 10:02:20 »

S3?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #149 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 10:19:01 »

S3?

nagyáruházi szemét a Varta Black el egyetemben!
Naplózva

70/4334431
Oldalak: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17   Fel

Ugrás: