tamas73
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #195 Dátum: 2014. Június 17. - 09:14:25 » |
|
úgy értettem, hogy amíg cseréli a dolgokat, közben ráköti egy kis hordozható akksira a kábeleket és így a riasztó és a rádió sem hülyül meg  nekem úgy volt, hogy itthon nem indult a gép, kihívtuk a sárga angyalt, ő feltöltötte az akksit, majd mentem egy nagy kört a kocsival. aztán az első munkanapon beugrottam egy közeli akksishoz és ő mondta, hogy be is szereli egyből szívesen amelyiket választom. ennyi. Valami hasonlóra gondoltam én is amikor írtad, ezért is írtam, hogy előtte volt az akku töltve amikor is a kábelek le voltak véve több mint 12 órára az aksiról. Az aksi cserém alatt addig nem volt csak a kábel az aksin amíg kivettem a régit és beemeltem az újat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag

Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
 |
« Hozzászólás #196 Dátum: 2014. Június 17. - 10:20:24 » |
|
Én február egyik reggelén a lakótelep parkolójában voltam kénytelen megoldani az akksicserét. Nem forgatot semmit, csak egy kattanás... még a visszajelző lámpák is csak pislákoltak. Üzletből elhoztam az újat és minden okosság nélkül saru le, régi aksi ki, új be, saru fel, oszt minden működik, pöccre indul. Még a rádiót sem kellett újra programozni. (gyári) 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #197 Dátum: 2014. Június 17. - 11:26:00 » |
|
Én február egyik reggelén a lakótelep parkolójában voltam kénytelen megoldani az akksicserét. Nem forgatot semmit, csak egy kattanás... még a visszajelző lámpák is csak pislákoltak. Üzletből elhoztam az újat és minden okosság nélkül saru le, régi aksi ki, új be, saru fel, oszt minden működik, pöccre indul. Még a rádiót sem kellett újra programozni. (gyári)  sem a rádió semm a z immo sem a távirányítót NEM kell az akksicsere miatt újraprogramozni
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
tamas73
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #198 Dátum: 2014. Június 20. - 09:21:24 » |
|
Sziasztok! Megoldódott tegnap a miskolci szervízben a távirányítós problémám (igaz 5000 ft, de megérte). Csak azért írom le, lehet más is jár majd hasonló cipőben. 1 lépésben betanították újból a kulcsomat (SCAN 100-al), ami ment is pár perc alatt, de még mindig nem nyitotta ki a központi zárat, pedig a jelet leadta. Már úgy volt, hogy majd vissza kell vigyem és megbontják a jobb első ajtó előtti részen és a könyöklő alatti részen (közte fut a kábelezés), de az egyik srác emlékei szerint (~ 1 éve volt egy hasonló esetük) a jobb első ajtó előtti részen a csatlakozóval volt gond. Szétszedte, megnézte, nem talált problémát, de szerencsére az összerakás után már működött a távirányító. Azt még mondták, hogy esetleges távirányító elemcserénél ügyeljek arra, hogy ne legyen sokáig elem nélkül a távirányító (mondtam nekik, hogy nálam már elemcsere előtt fennállt a probléma), ilyenkor is előfordult már, hogy újra kellett programozni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #200 Dátum: 2014. Augusztus 17. - 19:33:50 » |
|
R.I.P. gyári akku, 2006.05.-2014.08., tiszteletem jeléül leadom majd a Jász-Plasztik gyüjtőjébe, hogy ujból akku lehessen belőle, bár ilyen kort nem fog megélni tuti  ha megnéznénk mikori gyártás az autód bőven 2005-ös az akksi nálam a csúcs 13év volt
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #201 Dátum: 2014. Augusztus 17. - 20:48:41 » |
|
R.I.P. gyári akku, 2006.05.-2014.08., tiszteletem jeléül leadom majd a Jász-Plasztik gyüjtőjébe, hogy ujból akku lehessen belőle, bár ilyen kort nem fog megélni tuti  ha megnéznénk mikori gyártás az autód bőven 2005-ös az akksi nálam a csúcs 13év volt Nekem 9 évet bírt a gyári aksi  Lada Samarámban szintén ennyit élt meg 
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
 |
« Hozzászólás #202 Dátum: 2014. Augusztus 18. - 09:45:03 » |
|
nekem is 9 év volt a gyári a lacsiban 
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #203 Dátum: 2014. Augusztus 19. - 11:53:14 » |
|
Nekem is most adta be a kulcsot 9 évet birt. Minden előjel nélkül reggeli indításkor csak nyöszörgött.Varta Blue dinamic került a helyére.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
 |
« Hozzászólás #204 Dátum: 2014. Augusztus 19. - 13:29:01 » |
|
Nekem is most adta be a kulcsot 9 évet birt. Minden előjel nélkül reggeli indításkor csak nyöszörgött.Varta Blue dinamic került a helyére.
Bizonyára ti is felfigyeltetek arra, hogy a gyári első beszerelési akkuk milyen sokáig bírják az esetek 80-85%-ban! ŐK teljesen új elektromos rendszerbe kerülnek beszerelésre, viszont a csere után a beépített aksik mennyire oxidált elhasznált rendszert kell hogy kiszolgáljanak, sajnos ez is egy ok hogy kevesebbet bír a csereként beszerelt akku.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
 |
« Hozzászólás #205 Dátum: 2014. Augusztus 19. - 14:15:54 » |
|
Akkor kezdhetek félni, az enyém 8,5 éves most. 
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Hooti
|
 |
« Hozzászólás #206 Dátum: 2014. Augusztus 19. - 16:24:28 » |
|
Bizonyára ti is felfigyeltetek arra, hogy a gyári első beszerelési akkuk milyen sokáig bírják az esetek 80-85%-ban! ŐK teljesen új elektromos rendszerbe kerülnek beszerelésre, viszont a csere után a beépített aksik mennyire oxidált elhasznált rendszert kell hogy kiszolgáljanak, sajnos ez is egy ok hogy kevesebbet bír a csereként beszerelt akku. És tegyük hozzá, minden téren a tervezett elavulás korszakát éljük... Fogyasztási társadalom juhéééé 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #207 Dátum: 2014. Augusztus 21. - 16:20:48 » |
|
Én elégedett vagyok a 9 évvel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #208 Dátum: 2014. December 31. - 20:04:07 » |
|
Pár perce beszéltem a feleségemme. 3 napot állt az autó, előtte mentek vele hosszabb távon, mielőtt leesett volna a hó. De ma reggel nem tudták beindítani, egy nyikkanásnyi delej nem volt a Varta akkuban, ami 2,5 éves.
Mi a fene meríti így le? Riasztó? Immó?
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Hooti
|
 |
« Hozzászólás #209 Dátum: 2014. December 31. - 20:17:29 » |
|
Pár perce beszéltem a feleségemme. 3 napot állt az autó, előtte mentek vele hosszabb távon, mielőtt leesett volna a hó. De ma reggel nem tudták beindítani, egy nyikkanásnyi delej nem volt a Varta akkuban, ami 2,5 éves.
Mi a fene meríti így le? Riasztó? Immó?
Fogyasztói társadalomra vannak építve, ennyit bír valószínűleg. itt olvasni pár dolgot: http://www.panelectron.hu/akkumulator_gyik.html#8B.U.É.K. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|