Lacetti klub fórum
2024. Szeptember 23. - 08:34:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 125   Le
 
Szerző Téma: Márkaszervizek, költségek  (Megtekintve 281169 alkalommal)
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #210 Dátum: 2008. Február 04. - 08:55:10 »

Kedves Komis!

Ugyan azt a hozzászólást ne írd be több helyre (szabályzat 2.9!).
Fölösleges, és zavaró.

Bocsika, de frissitésem nem működött, hanem kivágott az explorerből. Aztán meg nem ugyanoda próbálkoztam.  Soha többet ismétlés! Mennyi miatyánkot kell elmondanom? Kacsint

Verzió1: 1 miatyánk, és áttérsz a FireFox-ra
Verzió2: maradsz az IE-nél. Ez esetben 3 miatyánk.

Nem ellinkeskedni!
Rákérdezek "odafent"!

 Vigyorog
Csak ne személyesen!!! Egyébként jóban vagy a nagyfőnökkel? csak nem törzsutas?? Vigyorog
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3887


Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)


WWW
« Hozzászólás #211 Dátum: 2008. Február 04. - 20:39:10 »

Ha már szervíztapasztalatokról van szó, leírom az enyémet is (bár nem Lacetti-re vonatkozik, de szerintem ebben az esetben lehet általánosítani). Szóval 3 szervizben voltam eddig a Kalosommal. Az első az esztergom-kertvárosi volt, ahova nagy kár hogy betettem a lábam azon kívül hogy ott vettem a járgányt. Akadozó váltó miatt mentem be, de mivel lövésük sem volt a probléma okáról, rögtön kicserélték az összes váltócsapágyat. Mondjuk a rögtön az túlzás mivel a cseréhez megfelelő szerszámuk sem volt, így 3 napig tartott (de legalább adtak csereautót). Aztán megadta magát a vezető b.övcsatt, amit gariba cseréltek csak közben elszakították az ajtótömítést és összekarcolták a B oszlopon a műanyagot (persze ezeket is kénytelenek voltak cserélni Vigyorog). Nyikorgó szilentblokkok miatt mentem vissza, erre azt mondták állíttassam be a futóművet potom 10e Ft-ért. Na ekkor otthagytam őket. Utoljára náluk akartam a kocsicserét intézni, de 1 hét alatt sem tudtak semmilyen ajánlatot tenni számomra, csak annyit mondtak majd hívnak, meg hogy szedessem le a kocsiról a matricát, ha be akarom számíttatni (hogy miért, azt nem tudom, mivel ezt ők is megtehetik)
Pozitív bánásmódban Vácon és a Chevrolet Tóthnál (Bp) volt részem. Mindkettő korrekt, gyors segítőkész gárda, igaz az utóbbinál protekcióm volt.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #212 Dátum: 2008. Február 05. - 08:46:14 »

A váci szerviz a Chevy Klub támogatója, és az évnyító, évzáró nagy közös találkozók házigazdája! Kornél szervizvezető egyben a talik főszakácsa is, nagy szerencsénkre, mert igazán kitünően főz! Jó volt a záróbulin megismerni őket, és most is megyünk 16.-án hozzájuk az évnyítóra közösen a többi klubbal. Chevy, Daewoo, Matiz, Lacetti Klub közös évkezdése. Lehet regisztrálni, aki még nem tette meg, hogy jöjjön a talira!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Komis
Ezredes
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1929



« Hozzászólás #213 Dátum: 2008. Február 09. - 21:08:51 »

Megkezdtem a 3éves garis szervíz tervezését. Rászánva 35000Ft.
Ajánlatok: Lacsi 1,4 benzin 22e km

Szekszárd - 70000 Ft He (üzemanyag szűrő csere, gyertyacsere igérete, fullos-de 22e km-re minek?)
Pécs Penthe - 45-50000 Ft  Kacsint(alku képesség 40000 ig)
Kalocsa - 30000 Ft (ahogy az ügyfél igényli esetleg van a plusz ktg) nagyon ügyfélcentrikus szervízt igértek
Kaposvár - 30000 Ft (ha nincs nagyobb cserélni való) tájékoztató jellegű adat, de nem kamuzós

Utóbbi 2 lesz a befutó. Majd a második kör eldönti  Vigyorog
Nos megtörtént! Kalocsa lett a befutó. Eredmény:
4500 Ft benzin oda-vissza + 28118 Ft szervíz ktg= 32700 Ft azaz a 35000 terven belül Vigyorog
Csere garaciális: féklámpa kapcsoló (visszahívás miatt), kesztyűtartó kapcsoló (mert belefért Vigyorog)
Fizetős tétel: Olajcsere (Castrol10W40) + légszűrő+ 2L ablakmosó
Amit kértem MINDENT átnéztek ELŐTTEM... No comment a fenti összeg tekintetében.

A generátor nem produkálta a hibát, de a lapra felvezették, hogy meghibásodás esetén garis idő belül jelezve volt. ÉS beírták, hogy adósok egy mosással Vigyorog
A mai kedvem  Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #214 Dátum: 2008. Február 10. - 10:16:53 »

Fiúk! Nem akarok általánosítani, de nekem nem kell bemutatni a szervízeket! Ott dolgoztam! Több kollégám még a mai napig is ott van és ezt pozitív és negatív értelemben is mondom.
Pozitívban, mert olyan volt kollégához viszem az autót (ha nem dolgozik, akkor halasztok), akiben megbízok, nem kerge, viszonylag precíz, nem a markát tartja, nem hőbörög ha valamit még kér az ember és nem néz irigyen, mert én vettem új autót, ő meg nem.
Negatívban meg azért mondom, mert magát az eljárást, a munkamenetet, az ügyfelek kezelését, az átrázásokat, a nem megfelelő szakértelmet, a néha nem megfelelő minőségű belerakott anyagokat, a hozzáállást, az ügyintézést is ismerem.
Egy kormánycsere ok, miután felhívtam figyelmüket, hogy van új szerkezet. Képesek elvégezni normálisan, ha ott állok. Egy kárpitlebontós műanyagbontogatós szerelés már nem teljesen ok, mert hajlamosak az apró patentokat, alkatrészeket elsumákolni, ha azok sérülnek, törnek.
Szal a főbb dolgokhoz megvan a szakértelem, többé kevésbé a szerszám is, de az apró, érzéket, szépérzéket kívánó dolgokhoz sem türelem, sem kedv nincs. És abból általában nem szokott jó kisülni!  Vigyorog Információt köszönöm, konzekvenciát vontam.  Vigyorog
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #215 Dátum: 2008. Február 10. - 13:10:40 »

Ja...az előzőekhez még annyit, hogy aki szívből, lélekkel csinálja, aki értékeli más tulajdonát és nem csak megoldandó feladatot, munkadarabot lát a kocsiban, amin túl kell hamar esni, hogy bevéshesse a munkalapra a ráfordított óráját, az olyan munkát végez, amit másnak is lehet ajánlani. Csak sajnos ebben a világban a rendes munkának nincs becsülete, főleg akkor, ha maga a főnök uszítja a -még létező, de egyre ritkább- jó szakembert arra, hogy ne tököljön már annyit egy problémán, hamar dobja össze, aztán menjen a tulaj a francba, mert jönne a másik kocsi, amire szintén lét lehet dobni vastagon!
Itteni első mondatomhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy láttam Ladigidy autójába Ladlac által beszerelt radart. Semmi nyalós szándék nincs bennem, de megmondom őszintén, egyből az jutott eszembe, hogy nekem is kell ilyen, talán Gidy is látta a csillogást a szememben! Csak elismeréssel tudok nyilatkozni róla! Vigyorog
Na az ilyen típusú munkára értem azt, hogy lelketlenül végzik.... a szervízben. Mert lehet, hogy célszerszámmal szépen kivágja a lököst, de ha nem mondja a tulaj, hova szeretné a kijelzőt, képes a marhája felragasztani technokollal a műszerfal közepére! A kábelvezetés és kárpitvisszaépítés türelmi játékáról és precízséget igénylő mozdulatairól már nem is beszélek. Létezik olyan nagynak mondható(!) opel-chevy szervíz, ahol nincs főállású villamossági szakember, hanem ha meló van, akkor behívják. Ha meg nem érhető el éppen, akkor a műszakos kollégák amit hallomásból ismernek, azzal kísérleteznek....no comment!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Február 10. - 22:04:27 írta cápaFeri » Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Jopek
Globális moderátor
Ezredes
*******
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1563


1.4 HB Star AC+LPG


« Hozzászólás #216 Dátum: 2008. Február 11. - 16:28:33 »

Nekem mind a négy kilincset gariban fényezték, és nagyon szépen vis****akták a kárpitokat is.
Hát persze, nem olyan nagy varázslat.
Jó helyre vitted, utána jártál hol dolgoznak rendesen. ( gondolom )

Cápa ne félj, nem vagyok kanni bál! Kacsint
És igazad van, a kutyaütő bandát tényleg el kell kerülni!
Remélem nem értetted félre, nem a szervízeseket védem! Hanem magunkat, magamat, azt aki vett egy garanciális autót. A garanciában történő javíttatásra próbálok mindenkit rábeszélni. Mert csak akkor fognak megváltozni jó irányban a szervizes problémák, ha élünk a vásárlói jogunkkal és kiköveteljük magunknak a tisztességes munkát. Nem vagyok naív, tudom ez még soká lesz. De talán a következő új autónknál már nem kell ennyi negatívummal számolni a garival kapcsolatban. Mindig példálódzunk a nyugattal, hogy ott mennyivel korrektebbek az ügyfelekkel. Gondolom egyrészt az az oka, hogy előbb kezdték kicsivel a piacgazdaságot gyakorolni mint mi, másrészt meg rettentően tudatosan élnek az emberek a garanciával.
Mondjuk erősek a jogszabályok is.
Nálunk meg annak van igaza akinek jobb az ügyvédje.

Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2017


SW 1,6 elite+


« Hozzászólás #217 Dátum: 2008. Február 11. - 17:54:05 »

2005 júliusában törtent az eset, hogy az akkor 4 hónapos lacsimon előjött egy "rángatózom és nem igazán akarok menni"baj.Gondoltam,hogy a legközelebbi szervízbe viszem,ami a Soroksári u.160 alatti shevy-duna volt.Ott megnézték és megállapították,hogy katalizátort kell cserélni,de mivel nincs itt valamilyen chevy szakértő ezért meg kell várni annak is a "rábólintását" a cserére.Az autót meg használjam nyugodtan-mondták,és pár napon belül rámtelefonálnak amikor itt lesz a szakértő is és megnézi.Eltelt 2hét alatt 3szor rájuk telefonáltam.Azt mondták legyek türelemmel.De mivel az autó már nem igazán akart menni ezért elvittem a chevy-gyulaihoz ahol vettem a gépet.Ott azonnal nekiálltak a probléma megoldásához és kicserélték a fojtószelep házat.A katalizátornak semmi baja sem volt.A chevy-dunátol meg azóta is várom a telefont!
Ui:Tapasztalat az,hogy lehetőleg oda vidd garis javításra a gépet ahol vetted.Teljesen más a hozzáállásuk! Kacsint
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Jopek
Globális moderátor
Ezredes
*******
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1563


1.4 HB Star AC+LPG


« Hozzászólás #218 Dátum: 2008. Február 11. - 18:21:36 »

Ui:Tapasztalat az,hogy lehetőleg oda vidd garis javításra a gépet ahol vetted.Teljesen más a hozzáállásuk! Kacsint
Hejj, de milyen érdekes !
Én meg pont fordítva jártam. Másik helyre hordom, azóta érzem magam ügyfének valamennyire.
Vásárlás helyén meg lúzernek gondolnak mindenkit aki ilyen kocsit vesz, csak árulni szeretik.
Nem mondom, hogy a mostanában igénybe vett szervízben kisangyalok dolgoznak. De legalább nem az arrogancia a meghatározó!

Naplózva
ChevyCsaby
Friss hús
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Hozzászólás #219 Dátum: 2008. Február 19. - 17:35:49 »

Sziasztok!
Szerintetek megszűnik a gari ha nem vittem időben az autót kötelező szervizbe?
Kések kb három hetet He
(egyszerűen nincs időm)
Köszi!
 Üdv:Csaby
Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2017


SW 1,6 elite+


« Hozzászólás #220 Dátum: 2008. Február 19. - 17:40:44 »

Sziasztok!
Szerintetek megszűnik a gari ha nem vittem időben az autót kötelező szervizbe?
Kések kb három hetet He
(egyszerűen nincs időm)
Köszi!
 Üdv:Csaby
Vannak olyan márkák ahol nem tűrnek el 1nap késést sem,szerintem ez nem abba a kategóriába tartozik.De ez akkor fog biztosan kiderülni,amikor felhívod őket!Minél előbb!
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
cápaFeri
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5924


cettim


WWW
« Hozzászólás #221 Dátum: 2008. Február 19. - 18:17:37 »

Sziasztok!
Szerintetek megszűnik a gari ha nem vittem időben az autót kötelező szervizbe?
Kések kb három hetet He
(egyszerűen nincs időm)
Köszi!
 Üdv:Csaby
Ha nem vagy balhés ügyfelük és megeresztesz egy telefont ezt jelezvén, akkor szerintem megoldható a halasztás, szemet hunynak felette!
Naplózva

  "Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3887


Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)


WWW
« Hozzászólás #222 Dátum: 2008. Február 19. - 20:24:36 »

Sziasztok!
Szerintetek megszűnik a gari ha nem vittem időben az autót kötelező szervizbe?
Kések kb három hetet He
(egyszerűen nincs időm)
Köszi!
 Üdv:Csaby
Más márkánál tudom, hogy 1 hónap vagy 1500km eltéréssel lehet vinni szervízre garanciavesztés nélkül. Lehet hogy a Chevynél is így van.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7266


LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)


« Hozzászólás #223 Dátum: 2008. Február 19. - 20:45:43 »

Csak a 3 évesnél veszik szigoruan, mert akkor egy napot sem szabad késni, amúgy lazák, de nem a végtelenségig, max egy hónap még belefér, de szervize válogatja. Legfeljebb egy rugalmasabb helyre kell vinni, ha morognának. Végülis nekik is a bevétel a fontos!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
rebelpeak
Teljes tag
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 128


« Hozzászólás #224 Dátum: 2008. Február 25. - 19:35:58 »

érdemes gidyvel jóban lenni...a várna utcai haverja (aki alkatrészeket árul), megadta egy másik haver telefonszámát, a 13. ker kassák lajos és klapka utca sarkán, ami egy daewoo és lacsi szervíz (nem gyári), hipp-hopp 5 perc alatt cserélték az ékszíjat...szégyenlem leírni, hogy mennyiért, olyan kevésért...ha érdekel valakit, adok telefonszámot...és aszongya (tudom, azt mondja) az úriember, hogy vezérműszíjat is garanciálisan cserél, ha ő adja az alkatrészt...
Naplózva
Oldalak: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 125   Fel
 
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!