Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 09:47:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 118 119 [120] 121 122 ... 125   Le

Szerző Téma: Márkaszervizek, költségek  (Megtekintve 287872 alkalommal)
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1785 Dátum: 2016. április 17. - 03:26:28 »

Tegnap este unatkoztam  Vigyorog, összeszámoltam a 8 év 2 hónap alatt a kocsira költött összeget: szinte pontosan 750 ezer jött ki.
Ebben benne van minden alkatrész és szervizköltség, 2 garnitúra téli és 2 garnitúra nyári abroncs, valamint a Kapitánytól vett alufelnik és a lemezfelnik is. Ebből az összegből kb a felét tavaly illetve idén költöttem, számlám 530 ezer forintnyi alkatrész+karbantartásról van, még az izzócserékről is. A gázos átépítés költsége nincs benne, az még plusz 162 ezer volt új műszakival.
Szerintem nem vészes, pláne, ha évekre elosztom. Igaz, az első 3 évben mindennel együtt kb 60 ezret költöttem csak. Mosolyog
Jó neked, hogy tudsz unatkozni. Mosolyog

Nekem 9 év alatt biztos, hogy a többszörösét költöttem az autóra. Aminek nagyrésze nem is a kötelező dolgok karbantartása, hanem az állás, esetleg rossz szerelések miatti (kerékagy cseremert a szervizben elnyakták a kerék tőcsavarját), vagy a nem gyári lengéscsillapítók, vagy rugók cseréje, szóval nem tervezett szerviz volt.

Az is biztos, hogy Tomy idegeire mehetek, amikor egy apró köhintés, zaj miatt odamegyek hozzá, megnézi, ezt meg ezt majd idővel ki kell cserélni, de ráérsz majd következő olajcserekor. Erre én elkezdem fűzni őket, hogy ha már ott vagyok, csináljuk meg. Mosolyog Mindenki más köszönne és menne és soha nem cserélné ki a valamit. Mosolyog Hülye vagyok, hát na. 😂😂😂😂😂
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #1786 Dátum: 2016. április 17. - 13:51:53 »

Tegnap este unatkoztam  Vigyorog, összeszámoltam a 8 év 2 hónap alatt a kocsira költött összeget: szinte pontosan 750 ezer jött ki.
Ebben benne van minden alkatrész és szervizköltség, 2 garnitúra téli és 2 garnitúra nyári abroncs, valamint a Kapitánytól vett alufelnik és a lemezfelnik is. Ebből az összegből kb a felét tavaly illetve idén költöttem, számlám 530 ezer forintnyi alkatrész+karbantartásról van, még az izzócserékről is. A gázos átépítés költsége nincs benne, az még plusz 162 ezer volt új műszakival.
Szerintem nem vészes, pláne, ha évekre elosztom. Igaz, az első 3 évben mindennel együtt kb 60 ezret költöttem csak. Mosolyog

Nekem 9 év alatt biztos, hogy a többszörösét költöttem az autóra. Aminek nagyrésze nem is a kötelező dolgok karbantartása, hanem az állás, esetleg rossz szerelések miatti (kerékagy cseremert a szervizben elnyakták a kerék tőcsavarját), vagy a nem gyári lengéscsillapítók, vagy rugók cseréje, szóval nem tervezett szerviz volt.

Az is biztos, hogy Tomy idegeire mehetek, amikor egy apró köhintés, zaj miatt odamegyek hozzá, megnézi, ezt meg ezt majd idővel ki kell cserélni, de ráérsz majd következő olajcserekor. Erre én elkezdem fűzni őket, hogy ha már ott vagyok, csináljuk meg. Mosolyog Mindenki más köszönne és menne és soha nem cserélné ki a valamit. Mosolyog Hülye vagyok, hát na. 😂😂😂😂😂
Majd szólok, ha az idegeimre mész! Vigyorog Az azonban biztos, hogy egyfajta "autós hipochonder" betegségben szenvedhetsz. Mondjuk megértem, mert azért a nagy pocsolya közepén nem engedhetsz meg magadnak semmiféle "Pató Pál úr" hozzáállást. Ott igen csak magatokra vagytok utalva.
Naplózva
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #1787 Dátum: 2016. április 18. - 16:10:53 »

Este 7-ig beiratkozás volt  Vigyorog
Azért a ráköltött összeget jelentősen befolyásolta a téli és a nyári gumiszett. A kettő együtt 178 ezer volt, ha ezt levonjuk, akkor már nem is olyan vészes az összeg.
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #1788 Dátum: 2016. április 18. - 17:53:12 »

Mennyi kilométernél jársz?
Naplózva

LPG
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1789 Dátum: 2016. április 20. - 06:43:20 »

90 ezer. Ebből 2013. decembere óta ment bele 38 ezer. Átlagban még így is csak éppen átléptem a 10 ezer km/év határt Mosolyog
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1790 Dátum: 2016. április 20. - 08:59:53 »

Este 7-ig beiratkozás volt  Vigyorog
Azért a ráköltött összeget jelentősen befolyásolta a téli és a nyári gumiszett. A kettő együtt 178 ezer volt, ha ezt levonjuk, akkor már nem is olyan vészes az összeg.

Az nem sok nekem a 3,5 garnítúra nyárigumim volt 270.000,ezek mellett eltörpül az olajcserék+szűrők(10.000Km enként) automata váltó olaj 2x fékbetétek(2 első 2 hátsó 1 kézifékpofa)3 nyeregjavítás,2 első féktárcsa 1 hosszbordásszíjfeszítő 1hosszbordásszíj 2 garnítúra első 1 garnítúra hátsó stabinga 1 jobbos kitámasztó volt a kopó dolgok cseréje,tavaly nyáron a generátor halálozott el(még szerencse ,hogy volt ).Ezek  ha összeadom akkor kb 150.000-200.000 de az én esetem elég speciális.
Amit még költöttem rá de az az én hülyeségem anélkül elment volna sportfutómű 300.000 ,nagyobb fék az elejére nyereg tárcsa betét 80.000,tuning 60.000,nappalifény 40.000.
2 garnítúra téli gumi fogyott le amiből az első volt új kb 80.000 a második kocsival jött azaz nem került + pénzbe.
Ez 6év termése szerintem nem sok
Az 1 évre levetített értékvesztés biztosítás és fenntartási költség viszont nem kevés kb 400.000
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 20. - 09:04:25 írta sebike » Naplózva

70/4334431
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #1791 Dátum: 2016. április 20. - 13:02:00 »

Az a nagyobb fék, az mit takar pontosan? Én is gondolkodtam rajta mostanában.
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #1792 Dátum: 2016. április 20. - 14:35:23 »

Az a nagyobb fék, az mit takar pontosan? Én is gondolkodtam rajta mostanában.

a sima kis 1.6 os motorhoz felesleges,bőven megfogja a gyári is normális tárcsa/betét kombóval
amúgy az Epica féke van rajt kisebb módosítással ,nekem a nagyobb öntömeghez és a teljesítménytöbblet miatt kellett
Naplózva

70/4334431
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #1793 Dátum: 2016. április 20. - 16:27:06 »

Elvileg igen. Azért ritkábban, nagyobb tempónál való erős fékezésnél éreztem, hogy elmelegszik kicsit. Főleg pályázásnál. De lehet erre a lyuggatott tárcsa is megoldás lenne. Egy helyen találtam olyat eddig. http://www.cardesigntuning.hu/product/pid/8748
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
lesliewednesday
Bejáratós
**

« Hozzászólás #1794 Dátum: 2016. Június 21. - 15:19:50 »

Kedves Klubtagok!

Gidy Apu javaslata és a fórumtársak bejegyzései alapján múlt héten vizsgáztattam a 8 éves gépemet a Medic Car-nál.
Azért kellett tanácsot kérnem, mert korábban párszor a Horváth Autószervizhez hordtam, Soroksárra. Ők azonban eltűntek (bezártak, ha jók tudom).
Röviden elmondhatom alapos, korrekt munkát végeztek.
Kicsi korábban érkeztem a megbeszélt időpontnál, így várnom kellett. Közben figyeltem a munkafelvevőket, a bánásmódot, beláttam a műhelybe és láttam az ott folyó munkát.Minden szempontból kielégítőnek találtam a szerviz tevékenységét. Még az apróbb hiányosságokra is felhívták a figyelmet. Készségesen válaszoltak a kérdéseimre.
A vizsga díja (LPG+Benzin) is rendben volt. Náluk 2000Ft a gázbiztonsági felülvizsgálat (LPG, sárga tanúsítvány kiállítása), ha ott vizsgázik a jármű. Máshol ez 5000Ft, de ők is ennyiért adják, ha máshová viszed vizsgára.
Mivel már régebb óta kisebb olajszivárgással küzdök, megbeszéltük, hogy elviszem a kocsit a lassan közelgő 180ezres szerviz előtt 1-2 héttel. Akkor átnézik, mit kell majd javítani a vezérlés cserén és a szokásos dolgokon kívül.

Számomra nincs éppen közel (40km oda, ugyanannyi vissza), de mivel időben fél óra csupán egy út (M0), így még bevállalható. Bátran merem ajánlani őket.

Üdv,

Naplózva

"Mindenevő" Lacetti 1.4 (E95+LPG)
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #1795 Dátum: 2016. Június 21. - 18:32:38 »

Én jövő hét pénteken viszem hozzájuk vizsgára, olajcserére, klímatisztításra, gázszűrőcserére az autót. Örülök, hogy te is elégedett vagy velük.
Naplózva
Tomy61
Vén róka

« Hozzászólás #1796 Dátum: 2016. Június 21. - 19:53:31 »

Kedves Klubtagok!

Gidy Apu javaslata és a fórumtársak bejegyzései alapján múlt héten vizsgáztattam a 8 éves gépemet a Medic Car-nál.
Azért kellett tanácsot kérnem, mert korábban párszor a Horváth Autószervizhez hordtam, Soroksárra. Ők azonban eltűntek (bezártak, ha jók tudom).
Röviden elmondhatom alapos, korrekt munkát végeztek.
Kicsi korábban érkeztem a megbeszélt időpontnál, így várnom kellett. Közben figyeltem a munkafelvevőket, a bánásmódot, beláttam a műhelybe és láttam az ott folyó munkát.Minden szempontból kielégítőnek találtam a szerviz tevékenységét. Még az apróbb hiányosságokra is felhívták a figyelmet. Készségesen válaszoltak a kérdéseimre.
A vizsga díja (LPG+Benzin) is rendben volt. Náluk 2000Ft a gázbiztonsági felülvizsgálat (LPG, sárga tanúsítvány kiállítása), ha ott vizsgázik a jármű. Máshol ez 5000Ft, de ők is ennyiért adják, ha máshová viszed vizsgára.
Mivel már régebb óta kisebb olajszivárgással küzdök, megbeszéltük, hogy elviszem a kocsit a lassan közelgő 180ezres szerviz előtt 1-2 héttel. Akkor átnézik, mit kell majd javítani a vezérlés cserén és a szokásos dolgokon kívül.

Számomra nincs éppen közel (40km oda, ugyanannyi vissza), de mivel időben fél óra csupán egy út (M0), így még bevállalható. Bátran merem ajánlani őket.

Üdv,

Tisztelt Klubtárs!

A MEDIC-CAR csapata nevében köszönöm elismerő szavaidat. Megtisztelő, hogy minket választottál. Igyekszünk minden segítséget megadni, ami erőnkből telik. Ezért dolgozunk. Azonban mivel mi is "emberből" vagyunk előfordul, hogy hibázunk. Bírjuk a kritikát is, ebből levonva a következtetést igyekszünk tanulni belőle.

Van egy kérésem. Kérlek, hogy privát üzenetben írd meg az autód rendszámát számomra. Azért fontos, mert így tudom majd, hogy melyik kollégámnak kell megköszönnöm. Ez is a munkám része.

Tisztelettel: Tomy61 (Medic-Car műhelyvezető)
Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #1797 Dátum: 2016. Június 22. - 09:51:50 »

Hogyan? Rudiék bezártak? Nem csak elköltöztek?
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
lesliewednesday
Bejáratós
**

« Hozzászólás #1798 Dátum: 2016. Június 22. - 10:12:20 »

Hogyan? Rudiék bezártak? Nem csak elköltöztek?

Biztosat nem tudok, de Gidy Apu sem tudott róluk sokat. Én hiába próbáltam elérni őket minden számomra ismert csatornán.
Naplózva

"Mindenevő" Lacetti 1.4 (E95+LPG)
cucogany
Teljes tag

« Hozzászólás #1799 Dátum: 2016. Június 22. - 19:13:11 »

Kicsi korábban érkeztem a megbeszélt időpontnál, így várnom kellett.
Nyugodtan ihattál volna az emeleten egy - esetleg több - kávét teljesen térítésmentesen. Ha nem kínáltak, akkor vagy elfelejtették, vagy a munka lekötötte a figyelmüket (kínálás nélkül is szabad kávézni). Engem mindig megkínálnak, de a magas vérnyomásom miatt én nem iszom kávét. Az asztalon egy üvegtálban cukorka is szokott lenni.
Idézet
beláttam a műhelybe
A munkálatokat nem csak az üvegfal mögül lehet nézni, nyugodtan be lehet menni a műhelybe (lehet, hogy be is mentél, de ez a hozzászólásodból nem derül ki).
Naplózva
Oldalak: 1 ... 118 119 [120] 121 122 ... 125   Fel

Ugrás: