meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #180 Dátum: 2008. Január 15. - 19:27:51 » |
|
1 kis segítséget kérnék Tőletek :A 2 éves szervíznek mit kell tartalmaznia (km:17e ) és mi az elfogadható ár érte? Köszi.
Nekem ezt csinálták:mindenféle szűrőcsere(pollent csak ha kéred),olajcsere,gyertya csere,megbontják és kipucolják a kézifék dobokat,zöldkártya.Mindez 52000-be fájt.Ezen tudsz faragni ha teviszed az anyagot.Kb 2-2,5 óra
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #181 Dátum: 2008. Január 16. - 15:17:01 » |
|
Új tipusú szervíz igényt vezettem be. Felhívom a 3 legközelebbi szervízt és megkérdem a várható összeget. Ár, minőség arányában bejelentkezem, majd a munkafelvevőnél jelzem, hogy az általuk mondott összegen felül 1Ft-om sincs. Tehát csak akkor kezdjenek neki, ha beleférnek az ajánlatukba. Munkafelvevő mindig készségesen megbeszéli a szervízzel a helyzetet és láss csodát mindig beleférnek az összegbe. Persze az én autóm 'átlag'' alatt gurul így mindig találnak olyan előírt feladatot, amelyet nem kell elvégezni (pl. a szűrőt elég kifújni, stb) Hiába a közös érdek meghozza gyümölcsét
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #182 Dátum: 2008. Január 16. - 16:17:24 » |
|
Komis, Te egy zseni vagy! Módszeredet érdemes követni, pláne ott, ahol a környéken több szerviz is van. Köszönjük!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #183 Dátum: 2008. Január 22. - 19:12:05 » |
|
Ma megesett az aktuális két éves szervíz mely tartalmazta: -teljes átvizsgálás munkadíjját -levegő szürő -olaj szűrő -pollen szűrő -fékolaj -gyertya -leeresztőcs. alátét -szerelési segéd anyagok Mindez 25.230 HUF + az olaj amit vittem Castrol Magnatec 5W-40 10.500 HUF
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #184 Dátum: 2008. Január 22. - 19:17:03 » |
|
Most jut eszembe ugyanis igencsak meglepődtem mikor kikerültek az autóból az eredeti gyertyák ugyanis azok kétpólusú Bosch gyertyák voltak. A szerelő azt mondta ilyet általában csak az 1,8-asoba raknak az enyém pedig 1,4-es.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rebelpeak
|
|
« Hozzászólás #185 Dátum: 2008. Január 26. - 20:22:44 » |
|
előzmények: mint tudjátok, én vagyok a nubira3 tulajdonos szegény rokon, a kocsi négy éves lesz március végén és 48e kemény km van benne...három hete vettem, márkakereskedőtől..38e km.nél kapta a 45e.km-es szervízt 9 hónapja...dokumentálva, számítógépben és szervízkönyvben. Tények: szomszédom és barátom, aki nyugdíjig daewoo szervízben dolgozott, ma átbogarászta a járművet...a szervízkönyv szerinti 10w30-as fekete szutyok, amit a pálca vége épp hogy elér, viszkozításilag a békalencsés pocsolyáéval vetekszik...az ugyanakkor, ugyancsak dokumentáltan cserélt első fékbetétek kb 30%-osak(!).. van még egy csomó egyéb probléma, amit nem akarok részletezni, az első tulajjal felvettem a kapcsolatot, aki a nagykönyv szerinti ideális nyugdíjas doktorbácsi, hétvégi telekrejárás...csak szeretném megkérdezni: az euro3 motor tényleg eszi az olajat, a fék meg a betétet? 10e. km-en?!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #186 Dátum: 2008. Január 26. - 20:57:50 » |
|
előzmények: mint tudjátok, én vagyok a nubira3 tulajdonos szegény rokon, a kocsi négy éves lesz március végén és 48e kemény km van benne...három hete vettem, márkakereskedőtől..38e km.nél kapta a 45e.km-es szervízt 9 hónapja...dokumentálva, számítógépben és szervízkönyvben. Tények: szomszédom és barátom, aki nyugdíjig daewoo szervízben dolgozott, ma átbogarászta a járművet...a szervízkönyv szerinti 10w30-as fekete szutyok, amit a pálca vége épp hogy elér, viszkozításilag a békalencsés pocsolyáéval vetekszik...az ugyanakkor, ugyancsak dokumentáltan cserélt első fékbetétek kb 30%-osak(!).. van még egy csomó egyéb probléma, amit nem akarok részletezni, az első tulajjal felvettem a kapcsolatot, aki a nagykönyv szerinti ideális nyugdíjas doktorbácsi, hétvégi telekrejárás...csak szeretném megkérdezni: az euro3 motor tényleg eszi az olajat, a fék meg a betétet? 10e. km-en?!
Szerintem dokumentálás ide vagy oda, cseréld ki az olajat. /nem eheti/ Akkor az KI IS LESZ CSERÉLVE.Talán nem olyan nagy összeg. Fékbetétet meséltek már olyat nekem, hogy ötezrenként kellett cserélni fékmániás néni alatt. Erra talán ne vonj le messzemenő következtetést. Tudod, mint a motorosok! Ha vesz valaki új gépet, minden folyadékot kicsrél, mert ki tudja az elöző tulaj mit tett bele.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
rebelpeak
|
|
« Hozzászólás #187 Dátum: 2008. Január 26. - 21:27:53 » |
|
persze, igazad van ladlac! cseréltetem az olajat hétfőn, v. kedden, ahogy összeszedem a további alkatrészeket is...az egész úgy kezdődött, hogy megkértem a nagytudásút, tenné már be a k&n szűrőmet, én sajnos kétbalkezes vagyok...a papirszűrő bezzeg tök tiszta volt...esso ultron 5w40 full synth.megy majd bele, meg is van már, csak szűrőt, ékszijat, kormánygömbfejet kell venni... megnézhettem volna előbb is... >:(meg csak morogtam...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #188 Dátum: 2008. Január 27. - 15:28:21 » |
|
Én a helyedben az olajcsere előtt egy tisztító adalékot is töltenék bele, és utána a csere. Szegény embert szinte biztosan palira vették, és még a gyári olaj lötyög benne - meg a lerakódott olajsár. Ha sok időd+pénzad lenne, akkor egy pert is megérne - nyugaton fizethetne a szervíz vastagon. Azért én nagy lila fejjel megkeresném a szervíz vezetőjét és kiabálnék vele egy kicsit - lehetőleg a többi kuncsaft előtt. Hasonlóan "karbantartott" fordnál 120 e. Km-nél motorgenerál lett a vége (végig ugyan abba a 'márkaszervízbe' járt a garancia alatt). De tudnék ilyet mesélni Volvóról is (Ivanics). Igaz, ott "csak" a gyertyákat felejtették el kicserélni. De ne izgulj, a számlán mindíg rajta volt! Dokument: OK, autó: nem OK.
Melyik szervíz szerepel a papírokon? Hagy menjen a képzeletbeli fekete listára.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rebelpeak
|
|
« Hozzászólás #189 Dátum: 2008. Január 27. - 19:34:36 » |
|
az a gáz, hogy az ezres meg a két következő szervíz maxabo bécsi út, az utolsó meg szentendrei út, gombos...szerintem nem rosszabb egyik sem, mint az átlag...ha klubtagként mész, akkor biztosan másabb a hozzá-állásuk...mindenkinek igaza van, aki végignézi a szervizelést a pénzéért...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #190 Dátum: 2008. Január 27. - 19:43:45 » |
|
Hát az utolsónál kerekedett a szemem rendesen. Tartom a motoröblítéses tanácsot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rebelpeak
|
|
« Hozzászólás #191 Dátum: 2008. Január 27. - 20:21:39 » |
|
sorry, már milliószor volt téma, de had ne kelljen visszanéznem, ez az stp öblitő, amivel járatni kell a motort egy kicsit?!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #192 Dátum: 2008. Január 27. - 20:44:29 » |
|
Piros flakonban van, és valóban kb. 10-15 percet kell járatni a motort üresben, de beleönteni akkor kell, amikor megérkeztél a szervizhez, meleg a moci, beletöltöd, járatod, majd negyed óra elteltével rögtön leengeded. Egyébként a flakonra rá van irva a használati utasítás. Bizonytalan előzményeknél ajánlatos ez az öblítés!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
rebelpeak
|
|
« Hozzászólás #193 Dátum: 2008. Január 27. - 21:56:36 » |
|
köszönöm!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #194 Dátum: 2008. Január 29. - 13:08:03 » |
|
Megkezdtem a 3éves garis szervíz tervezését. Rászánva 35000Ft. Ajánlatok: Lacsi 1,4 benzin 22e km Szekszárd - 70000 Ft (üzemanyag szűrő csere, gyertyacsere igérete, fullos-de 22e km-re minek?) Pécs Penthe - 45-50000 Ft (alku képesség 40000 ig) Kalocsa - 30000 Ft (ahogy az ügyfél igényli esetleg van a plusz ktg) nagyon ügyfélcentrikus szervízt igértek Kaposvár - 30000 Ft (ha nincs nagyobb cserélni való) tájékoztató jellegű adat, de nem kamuzós Utóbbi 2 lesz a befutó. Majd a második kör eldönti
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
|