Yeti
|
|
« Hozzászólás #930 Dátum: 2012. Szeptember 25. - 19:45:59 » |
|
Kellemes időtöltést találtam magamnak a hétvégére. Végre begépészkedtem az autómba a gázszettet. Holnap tankolás, szivárgás vizsgálat, programozás. Aztán próba!
Akkor holnap két klubos kocsi lesz a műhelyben! Remélem mindkettő szuper jó lesz a munkaidő végére. Igaz Tomy barátom?!!! Grat Tomy, üdv a gázosok táborában! Gidy te miért mész? Köszönöm szépen. Bár én igen rég óta "gázos" vagyok!! Komolyra fordítva a szót, nem csak az "olcsóbb üzemelés" volt a alapötlet, nálam némi "műszaki perverzió" is közre játszott. Úgy néz ki, hogy működik is az elképzelésem szerint a dolog, bár még van fejleszteni való. Na ne kezd megint, pontosítok, ne folytasd, mert megint csorog a nyálam barátom, és van egy olyan érzésem, hogy megint olyan műszaki tartalommal bíró beszámolót olvashatok, melyekből csak a kötőszavakat értem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #931 Dátum: 2012. Szeptember 25. - 19:48:19 » |
|
Kellemes időtöltést találtam magamnak a hétvégére. Végre begépészkedtem az autómba a gázszettet. Holnap tankolás, szivárgás vizsgálat, programozás. Aztán próba!
Akkor holnap két klubos kocsi lesz a műhelyben! Remélem mindkettő szuper jó lesz a munkaidő végére. Igaz Tomy barátom?!!! Grat Tomy, üdv a gázosok táborában! Gidy te miért mész? Köszönöm szépen. Bár én igen rég óta "gázos" vagyok!! Komolyra fordítva a szót, nem csak az "olcsóbb üzemelés" volt a alapötlet, nálam némi "műszaki perverzió" is közre játszott. Úgy néz ki, hogy működik is az elképzelésem szerint a dolog, bár még van fejleszteni való. Na ne kezd megint, pontosítok, ne folytasd, mert megint csorog a nyálam barátom, és van egy olyan érzésem, hogy megint olyan műszaki tartalommal bíró beszámolót olvashatok, melyekből csak a kötőszavakat értem. Ennyire ne becsüld le Magad!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #932 Dátum: 2012. Szeptember 25. - 20:36:11 » |
|
Akkor holnap két klubos kocsi lesz a műhelyben! Remélem mindkettő szuper jó lesz a munkaidő végére. Igaz Tomy barátom?!!! Grat Tomy, üdv a gázosok táborában! Gidy te miért mész? Yeti! Olvashattad a miértet a klubszervizben, a márka, és áraknál. Azért. Egyébként meg mentem, az hétfőn volt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. Szeptember 25. - 20:38:14 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #933 Dátum: 2012. Szeptember 25. - 20:42:49 » |
|
Akkor holnap két klubos kocsi lesz a műhelyben! Remélem mindkettő szuper jó lesz a munkaidő végére. Igaz Tomy barátom?!!! Grat Tomy, üdv a gázosok táborában! Gidy te miért mész? Yeti! Olvashattad a miértet a klubszervizben, a márka, és áraknál. Azért. Egyébként meg mentem, az hétfőn volt. Később olvastam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
fwolfy
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #934 Dátum: 2012. Október 06. - 14:19:13 » |
|
Sziasztok!
Most jött el az idő, hogy elgondolkozzak az 1.6-os benzines autó gázüzeművé alakításán. Jelenleg városban 7.5 litert eszik, kívül 6.5-6.9 (szigorúan 80-90km/h között), pályán 4000-res fordulat környékén 6.9-7.8. Szerintetek a gázosítással milyen irányba változik a fogyasztás?
Elkezdtem olvasni a topicot, de nehéz a lényeget megtalálni. Mennyi a beszerelés költsége?
Köszi: Csaba
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #935 Dátum: 2012. Október 06. - 14:51:41 » |
|
Sziasztok!
Most jött el az idő, hogy elgondolkozzak az 1.6-os benzines autó gázüzeművé alakításán. Jelenleg városban 7.5 litert eszik, kívül 6.5-6.9 (szigorúan 80-90km/h között), pályán 4000-res fordulat környékén 6.9-7.8. Szerintetek a gázosítással milyen irányba változik a fogyasztás?
Elkezdtem olvasni a topicot, de nehéz a lényeget megtalálni. Mennyi a beszerelés költsége?
Kérj árajánlatot a Dunakeszin működő Medic-Cartól, elég sokan ott szereltettük be a Landi- Renzo gázszettet, megelégedésünkre. Tomy61 cartárs munkahelye egyben.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #936 Dátum: 2012. Október 06. - 15:12:35 » |
|
Sziasztok!
Fogyasztásra számolj +20%-kal. Autópályán 4000fordulatnál kb.10liter.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #937 Dátum: 2012. Október 06. - 17:06:19 » |
|
Sziasztok!
A beszerelés költsége kb. 22.000 km autózás alatt térül meg a jelenlegi üzemanyagárak mellett.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #938 Dátum: 2012. Október 06. - 19:13:04 » |
|
Nos, túl vagyok az első teszteken. Ugyan még távolról sem komplett, de egészen jók a benyomások. A legutóbbi tankolás eredménye 9,6 l/100 km-es fogyasztás, LPG-ből, némi E85-el megspékelve időnként. Mindez szinte "városi" forgalomnak megfelelő körülmények között. Persze volt néhány dolog, ami miatt ez még jelentősen javulhat, szerintem fog is. Teljesség igénye nélkül: katalizátor nélkül, ami miatt esélytelen a korrekt keverék adaptáció, a gázüzem ECU még részletesebb, precízebb beállítása, a B30-as tégla száműzése a gázpedál környékéről. :taps: Ma visszakerült a katalizátor, 2 mm-el mélyebb szikrafekvésű gyertya, jövő héten a gáz ECU mélyreható szadizása. A menetdinamikával már így sincs bajom, hozza az elvártat. :sunyi: A többi meg majd kiderül. Képbe került egy viszonylag új üzemanyag- (gáz és benzin/etanol) és egy motorolaj-adalék párhuzamos kipróbálása is. Várom a fejleményeket, kíváncsi vagyok cefetül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #939 Dátum: 2012. Október 06. - 19:50:47 » |
|
Sziasztok!
Teljesen jó a fogyasztásod,szerintem.Gázzal maximum csak olcsóbban fogsz tankolni,úgymond pénztárca kímélőbben.Ami jó dolog
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #940 Dátum: 2012. Október 06. - 19:58:32 » |
|
Sziasztok!
Teljesen jó a fogyasztásod,szerintem.Gázzal maximum csak olcsóbban fogsz tankolni,úgymond pénztárca kímélőbben.Ami jó dolog Egyetértek ezek jó fogyik, nekem 4000-nél 8 felett eszik simán sőt..
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Jamon Serrano
|
|
« Hozzászólás #941 Dátum: 2012. Október 06. - 21:46:42 » |
|
Sziasztok!
Teljesen jó a fogyasztásod,szerintem.Gázzal maximum csak olcsóbban fogsz tankolni,úgymond pénztárca kímélőbben.Ami jó dolog Egyetértek ezek jó fogyik, nekem 4000-nél 8 felett eszik simán sőt.. Nekem 4000-nél 11 liter, amúgy 10 liter gázból (Nubira3, 1.6)
|
|
|
Naplózva
|
Nubira3 - 1.6 - SX - Sedan - Zavoli LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #942 Dátum: 2012. Október 06. - 22:32:43 » |
|
Sziasztok!
Teljesen jó a fogyasztásod,szerintem.Gázzal maximum csak olcsóbban fogsz tankolni,úgymond pénztárca kímélőbben.Ami jó dolog Egyetértek ezek jó fogyik, nekem 4000-nél 8 felett eszik simán sőt.. Igen, ezek teljesen jó fogyasztások.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #943 Dátum: 2012. Október 07. - 04:58:36 » |
|
Sziasztok!
Teljesen jó a fogyasztásod,szerintem.Gázzal maximum csak olcsóbban fogsz tankolni,úgymond pénztárca kímélőbben.Ami jó dolog Korábban amikor az 1,4HB-m volt azzal csináltam hasonló fogyikat.Osztrák benzinnel és nagyobb tempóval.Annak tök mindegy volt,hogy milyen tempóval haladok, 6,8/7,2(/100km)mindig hozta.Pörgetni kellett,azt szerette.Nem is volt sárga lámpa.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #944 Dátum: 2012. Október 07. - 09:09:07 » |
|
Sziasztok!
Kérj árajánlatot a Dunakeszin működő Medic-Cartól, elég sokan ott szereltettük be a Landi- Renzo gázszettet, megelégedésünkre. Tomy61 cartárs munkahelye egyben. Ez tavaly nekem 215e volt, Landi renzo rendszerrel, 48L-es pótkerék tartállyal. Mivel sorozatengedélyes, csak az okmányirodába kellett bemennem a kettős üzemet beíratni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|