ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #735 Dátum: 2011. November 25. - 17:41:15 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Oké! Stocz Főninek hiszek! Befejezem az aggódást, és 5.-től gázzal hajtom a gépsárkányt. De tényleg kell cserélni a forgalmit? Bejegyzés nuku? Tudom, így drágább. Belátom, hogy nem vagyok könnyű eset, de ez már a korral, kórral is jár. Szeressetek olyannak, amilyen vagyok, vagy leszek még, de javulásra ne számítsatok!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #736 Dátum: 2011. November 25. - 17:51:47 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Oké! Stocz Főninek hiszek! Befejezem az aggódást, és 5.-től gázzal hajtom a gépsárkányt. De tényleg kell cserélni a forgalmit? Bejegyzés nuku? Tudom, így drágább. Belátom, hogy nem vagyok könnyű eset, de ez már a korral, kórral is jár. Szeressetek olyannak, amilyen vagyok, vagy leszek még, de javulásra ne számítsatok! Cserélni kell, ugyanis a Benzin üzem helyett Benzin/Gáz lesz bejegyezve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #737 Dátum: 2011. November 25. - 18:20:49 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Oké! Stocz Főninek hiszek! Befejezem az aggódást, és 5.-től gázzal hajtom a gépsárkányt. De tényleg kell cserélni a forgalmit? Bejegyzés nuku? Tudom, így drágább. Belátom, hogy nem vagyok könnyű eset, de ez már a korral, kórral is jár. Szeressetek olyannak, amilyen vagyok, vagy leszek még, de javulásra ne számítsatok! Cserélni kell, ugyanis a Benzin üzem helyett Benzin/Gáz lesz bejegyezve. nekem nem cseréltek forgalmit és csak 800ft körül fizettem
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #738 Dátum: 2011. November 25. - 18:51:37 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Ráadásul azt még nem is mondtam, hogy a fenti kondíciók mellett akárhányszor kölcsönadtam a Csabának az autót mindig besárgult. Igen, lehet tényleg nem jó megoldás ez a gáz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #739 Dátum: 2011. November 25. - 19:04:30 » |
|
Gázautósokhoz a kérdésem: cseréltetek-e gyertyát, és a mennyiben igen, milyent raktatok bele. Ajánlott a csere, vagy mindegy, mi a tapasztalat gyertya ügyben? No meg várom a szakértő szerelők véleményét is.
Első évben a gyári NGK-val jártam fél év után összébb nyomtam a hézagot kb. 0.7-0.8-ra, nem vettem észre változást. Januárban lecseréltem Brisk LPG-s gyertyára, akkor darabja 800Ft-volt (ha kinézel a konyhaablakodon pont rálátsz az üzletre ). Változást ezzel sem vettem észre. Ugyan úgy megy vele gázzal és benzinnel is mint az NGK-val.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #740 Dátum: 2011. November 25. - 19:51:45 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Oké! Stocz Főninek hiszek! Befejezem az aggódást, és 5.-től gázzal hajtom a gépsárkányt. De tényleg kell cserélni a forgalmit? Bejegyzés nuku? Tudom, így drágább. Belátom, hogy nem vagyok könnyű eset, de ez már a korral, kórral is jár. Szeressetek olyannak, amilyen vagyok, vagy leszek még, de javulásra ne számítsatok! Van 6. is a gépedben? ...merthogy a gázt csak 5.-től fogod használni.... Hidd el, alsóbb fokozatokban is jó lesz az!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #741 Dátum: 2011. November 25. - 20:48:35 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Oké! Stocz Főninek hiszek! Befejezem az aggódást, és 5.-től gázzal hajtom a gépsárkányt. De tényleg kell cserélni a forgalmit? Bejegyzés nuku? Tudom, így drágább. Belátom, hogy nem vagyok könnyű eset, de ez már a korral, kórral is jár. Szeressetek olyannak, amilyen vagyok, vagy leszek még, de javulásra ne számítsatok! Cserélni kell, ugyanis a Benzin üzem helyett Benzin/Gáz lesz bejegyezve. Miért kellene cserélni a forgalmit? A hivatalos feljegyzésekhez beírják a változást és kész, nekem ez 2400.- ba fájt.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #742 Dátum: 2011. November 25. - 20:52:50 » |
|
Én az eredeti (tipusú ) gyertyákkal járok, nem piszkálom a hézagot, és kb. 80.000 Km-enként cserélem a gyertyát. Hát ez ide kevés lesz. Valaki, akinek esetleg több tapasztalata van ezügyben? Mert ez nem biztos, hogy meggyőzi Gidyt arról, hogy működik a Lacetti gázzal is. Oké! Stocz Főninek hiszek! Befejezem az aggódást, és 5.-től gázzal hajtom a gépsárkányt. De tényleg kell cserélni a forgalmit? Bejegyzés nuku? Tudom, így drágább. Belátom, hogy nem vagyok könnyű eset, de ez már a korral, kórral is jár. Szeressetek olyannak, amilyen vagyok, vagy leszek még, de javulásra ne számítsatok! Cserélni kell, ugyanis a Benzin üzem helyett Benzin/Gáz lesz bejegyezve. nekem nem cseréltek forgalmit és csak 800ft körül fizettem Utána néztem és 585Ft-ért írták be.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #743 Dátum: 2011. November 25. - 20:54:02 » |
|
Elég érdekes ez a gáz bejegyzés. Egyik helyen 585Ft, máshol 2400Ft, van ahol meg forgalmit cserélnek 6000Ft-ért.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #744 Dátum: 2011. November 25. - 20:58:24 » |
|
Elég érdekes ez a gáz bejegyzés. Egyik helyen 585Ft, máshol 2400Ft, van ahol meg forgalmit cserélnek 6000Ft-ért. Igen mert ez is Önkormányzat függő, saját rendelkezése alapján majd minden kerületben más az eljárás. Én még forgalmi cseréről ezért nem hallottam, de akkor ez a leg lehúzosabb megoldás.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 25. - 20:59:58 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #745 Dátum: 2011. November 28. - 15:24:05 » |
|
Ne panaszkodjatok. Nekem még újra kellett vizsgáztatnom az autót a legalizáláshoz. 1 hónapos volt rajta a friss vizsga.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #746 Dátum: 2011. November 28. - 17:17:46 » |
|
Ne panaszkodjatok. Nekem még újra kellett vizsgáztatnom az autót a legalizáláshoz. 1 hónapos volt rajta a friss vizsga. De Neked jóval hamarabb megtérült, mint nekünk fog. Amúgy meg mióta nem kell vizsgáztatni újra?
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #747 Dátum: 2011. November 28. - 17:35:34 » |
|
Ne panaszkodjatok. Nekem még újra kellett vizsgáztatnom az autót a legalizáláshoz. 1 hónapos volt rajta a friss vizsga. De Neked jóval hamarabb megtérült, mint nekünk fog. Amúgy meg mióta nem kell vizsgáztatni újra? Mikor Stocz rakatta be a gázt még nem volt valószínüleg a típusnak sorozat átalakítási engedély száma, (asszem ez a neve) így mindíg vizsgáztatni kellett beszerelés után minden kocsit. Mostmár pár éve nem kell vizsgáztatni mert megszerezték ezt az engedély számot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #748 Dátum: 2011. November 28. - 17:40:01 » |
|
Ne panaszkodjatok. Nekem még újra kellett vizsgáztatnom az autót a legalizáláshoz. 1 hónapos volt rajta a friss vizsga. De Neked jóval hamarabb megtérült, mint nekünk fog. Ez attól is függ, hogy amikor ő berakatta mennyi volt a különbség a benzin és a gáz ára között, de nála ez se okozhatott gondott az ő futás mennyiségével hamar behozta az árát. A mai árakon kb 15000 km alatt behozza az árát.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 28. - 17:41:40 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #749 Dátum: 2011. November 28. - 18:04:35 » |
|
Ne panaszkodjatok. Nekem még újra kellett vizsgáztatnom az autót a legalizáláshoz. 1 hónapos volt rajta a friss vizsga. De Neked jóval hamarabb megtérült, mint nekünk fog. Amúgy meg mióta nem kell vizsgáztatni újra? Na ja, ahogy fentebb írva a vizsga oka. Hamarabb megtérült? Ez nem biztos. Drágább volt a szett, a beszerelés és nem volt ekkora különbség a két üzemanyag között.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|