Stocz
|
|
« Hozzászólás #690 Dátum: 2011. Augusztus 16. - 07:08:35 » |
|
Bp-en nem sok Agip kúton van gáz. A vecsésinél még egyszer sem sikerült tankolnom. Éjszaka nem szolgálnak ki gázból. A Budaörsi Agipon meg a napokban 225 volt litere. A MOL-nál meg 208.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #691 Dátum: 2011. Augusztus 16. - 20:43:36 » |
|
Én sokat járok a régi 70-es úton (7-esen) Kápolnásnyéknél van egy Agip kút ott alapban 211ft.- a gáz ritkán tankolok ott de jobb lenne a -8 ft.-.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #692 Dátum: 2011. Augusztus 17. - 19:42:36 » |
|
Bp-en nem sok Agip kúton van gáz. A vecsésinél még egyszer sem sikerült tankolnom. Éjszaka nem szolgálnak ki gázból. A Budaörsi Agipon meg a napokban 225 volt litere. A MOL-nál meg 208. Eddig ez a kút is drága volt (215-220) aztán hirtelen 20 forinttal lejjebb vitték, biztos nem kellet a taxisoknak. Megkérdeztem a kutasgyereket az éjszakai tankolásról, azt mondta, akkor is lehet, csak be kell menni szólni, mert este nincsenek kint. Megjegyzem eddig kétszer tankoltam nappal és mindig be kellet mennem szólni.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #693 Dátum: 2011. Augusztus 17. - 19:43:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #695 Dátum: 2011. Augusztus 23. - 19:35:49 » |
|
Bp-en nem sok Agip kúton van gáz. A vecsésinél még egyszer sem sikerült tankolnom. Éjszaka nem szolgálnak ki gázból. A Budaörsi Agipon meg a napokban 225 volt litere. A MOL-nál meg 208. Eddig ez a kút is drága volt (215-220) aztán hirtelen 20 forinttal lejjebb vitték, biztos nem kellet a taxisoknak. Megkérdeztem a kutasgyereket az éjszakai tankolásról, azt mondta, akkor is lehet, csak be kell menni szólni, mert este nincsenek kint. Megjegyzem eddig kétszer tankoltam nappal és mindig be kellet mennem szólni. Azért ennyire ne nézzen szerencsétlennek senki. 2x vagy 3x próbáltam. Természetesen bementem szólni. Még azt is felajánlottam, hogy saját kezűleg tankolok, ki sem kell jönni csak bekapcsolni a kutat. Nem jött össze. Egyébként ~ 1 Km-el beljebb, az Üllői úton van két gázkút - egymás mellett. Ott tankolnak a taxisok - a kicsin, ami csak gázt árusít. Olcsóbb és mindig kiszolgálnak. Mondjuk én ritkán használom - általában nem arra jövök be a reptérről. A gyorsforgalmi mellett a kőhídnál van a Klub Petrol (vagy mi az izé) kút. Ott is van gáz. És útba esik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #696 Dátum: 2011. Augusztus 27. - 17:20:58 » |
|
Baranya megyében elég borsosan mérik a gázt, 225-230 között ingadozik. Lacika beérte 10,5L-el autópályán 130-as tempóval, jól megpakolva négy személlyel, végig klímával. Hétfőn megyek reggel 8-ra a 2000-s szervízre, és állítatok rajta, mert nekem sok a fogyasztás, és rángat is. Nem a 10,5-t sokallom (na jó azt is egy kicsit) , hanem a majd 9L-es fogyasztást kímélő üzemmódban max 100-nál. Benzinben ez max 7,2 volt. Ráadásul Gázzal bakkecskét játszik a tolóüzem és normál üzem határán. Elég vicces a finom gázadással tartott 50km/h városban negyedikben. Néha akkorát ránt, hogy fáj.
De eddig cirka 19.000 a haszon a beszereléstől számítva (3 hét). Ahol tankolok felírom a 95-ös árát, és a gázfogyasztásból leveszek másfél litert. Körül belül így reális.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #697 Dátum: 2011. Augusztus 27. - 18:55:27 » |
|
Gáz mennyiségen is lehet állíttatni a benzintől függetlenül. Kérj rá egy kicsivel nagyobb mennyiséget (de lehet, hogy pont a kevesebb segít ). Menj vissza, mond el a gondodat és menjetek el közösen próbakörre. Dunakeszi erre kimondottan jó hely. Van város, és autóút is. Lehet próbálgatni. Légszűrő tisztasága, fojtószelepház tisztasága, szűkítő esetleges kiszerelése, EGR lezárás mind segíthet ezen a gondon. Sokat írtunk ezekről.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #698 Dátum: 2011. Augusztus 30. - 06:39:05 » |
|
Gáz mennyiségen is lehet állíttatni a benzintől függetlenül. Kérj rá egy kicsivel nagyobb mennyiséget (de lehet, hogy pont a kevesebb segít ). Menj vissza, mond el a gondodat és menjetek el közösen próbakörre. Dunakeszi erre kimondottan jó hely. Van város, és autóút is. Lehet próbálgatni. Légszűrő tisztasága, fojtószelepház tisztasága, szűkítő esetleges kiszerelése, EGR lezárás mind segíthet ezen a gondon. Sokat írtunk ezekről. Tegnap elvittem az autót a 2000-es szervízre, ahol jeleztem az alapjárat ingadozást, és a váltásoknál fellépő 3-400-as fordulat emelkedést, és a tolóüzem határán fellépő rángatást. Átnézték a rendszert, minden rendben találtak, a beszerelés óta semmi nem változott. Rádugták a gépet, átnézték az adatokat, majd állítottak a reduktor nyomáson. Most már nem rángat, az alapjáratom tökéletes, és nincs fordulat felpörgés már váltáskor.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #699 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 10:46:35 » |
|
Tegnap volt egy hónapja, hogy berakattam a gázt. Ezidő alatt elporoszkáltam 3900Km-t, ami engem is meglepett. A 2000-es szervíz óta nincs rángatás, az autó megy mint a rakéta, a fogyasztás meg olyan amilyen. Rekordom a 7,6, és a 10,8 Eddig ahogyan számoltam csak ebben a hónapban, 37000-t takarítottam meg. Ez persze relatív, de megtakarítás. Az autó nem tűnik lomhábbnak, csak a tankolást kell még szoknom, hogy 400Km-ként kell, és nem 700. De ennyi legyen a legnagyobb gondom.
Amit már kamival is beszéltünk, hogy kipróbálom a gázos gyertyát, valamint Leonel tanácsait követve azért használok majd benzint is.
Üdv Yeti
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #700 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 13:20:23 » |
|
Tegnap volt egy hónapja, hogy berakattam a gázt. Ezidő alatt elporoszkáltam 3900Km-t, ami engem is meglepett. A 2000-es szervíz óta nincs rángatás, az autó megy mint a rakéta, a fogyasztás meg olyan amilyen. Rekordom a 7,6, és a 10,8 Eddig ahogyan számoltam csak ebben a hónapban, 37000-t takarítottam meg. Ez persze relatív, de megtakarítás. Az autó nem tűnik lomhábbnak, csak a tankolást kell még szoknom, hogy 400Km-ként kell, és nem 700. De ennyi legyen a legnagyobb gondom.
Amit már kamival is beszéltünk, hogy kipróbálom a gázos gyertyát, valamint Leonel tanácsait követve azért használok majd benzint is.
Üdv Yeti
Ez a gázosítással jár, hogy többet méssz én is így jártam 4 hónap alatt több mint 12000km-t tettem bele. Közben átszámoltam.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Szeptember 09. - 13:56:53 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #701 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 13:24:16 » |
|
Ez a gázosítással jár, hogy többet méssz én is így jártam 3 hónap alatt több mint egy tízest tettem bele. Ezt azért nem állítanám, de igen, bátrabban csavargunk már. Ez benzinnel is meglett volna, azaz a melóba járás, a nyaralás, a rohangálás a felújítás miatt, nameg a Debreceni találkozó, és a rokonlátogatások. Csakhát ugye nem mindegy mennyiből jön ki ez a móka.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #702 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 13:55:58 » |
|
Ez a gázosítással jár, hogy többet méssz én is így jártam 3 hónap alatt több mint egy tízest tettem bele. Ezt azért nem állítanám, de igen, bátrabban csavargunk már. Ez benzinnel is meglett volna, azaz a melóba járás, a nyaralás, a rohangálás a felújítás miatt, nameg a Debreceni találkozó, és a rokonlátogatások. Csakhát ugye nem mindegy mennyiből jön ki ez a móka. Igen én is a bátrabb csavargásra értettem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #703 Dátum: 2011. Szeptember 12. - 15:24:21 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #704 Dátum: 2011. Szeptember 12. - 19:24:59 » |
|
Na ez az amitől kicsit felmegy nálam a pumpa! Attól hogy hoztak törvényt máris biztonságos ami eddig nem volt biztonságos? Vagy eddig sem volt veszélyes, és hülyére veszik az embert! Mindegy én örülök neki, már számolgatok mikor lesz az átalakításra pénzem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|