kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #315 Dátum: 2010. április 16. - 11:45:42 » |
|
Na jó, sárga (motorhiba - P300 kiolvasva). Nekem a hiba mindig piros még ha sárga is. Viszont a tapasztalatom rosszabb lett, tegnap telenyomtam a tankot 2/3b - 1/3e arányban. Azóta mentem 80km-t de az üzemanyagjelző már 1 osztásnyit leficcent. Viszont SÁRGA lámpa nem volt azóta sem pedig már megrendeltem a gyújtókábeleket cseréhez. Üdv. Nálam is. Etanolból több kell neki. Ennyi. Lehet hogy több kell, nade 15-16L/100km ilyen kicsi arányban? Nekem feles tankolásnál 15-20% plusz fogyim volt. Én ugyanazt tapasztaltam, mint ghorinka vagy captainb...: DRASZTIKUS fogyasztásnövekedés (8... 8,5 -ről 12...13 lityi); utánajárás, kutyulás procedúrája, meg az ÖSSZESSÉGÉBEN nagyobb kiadás .... nem kell nekem ilyen...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #316 Dátum: 2010. április 16. - 12:33:31 » |
|
Na jó, sárga (motorhiba - P300 kiolvasva). Nekem a hiba mindig piros még ha sárga is. Viszont a tapasztalatom rosszabb lett, tegnap telenyomtam a tankot 2/3b - 1/3e arányban. Azóta mentem 80km-t de az üzemanyagjelző már 1 osztásnyit leficcent. Viszont SÁRGA lámpa nem volt azóta sem pedig már megrendeltem a gyújtókábeleket cseréhez. Üdv. Nálam is. Etanolból több kell neki. Ennyi. Lehet hogy több kell, nade 15-16L/100km ilyen kicsi arányban? Nekem feles tankolásnál 15-20% plusz fogyim volt. Én ugyanazt tapasztaltam, mint ghorinka vagy captainb...: DRASZTIKUS fogyasztásnövekedés (8... 8,5 -ről 12...13 lityi); utánajárás, kutyulás procedúrája, meg az ÖSSZESSÉGÉBEN nagyobb kiadás .... nem kell nekem ilyen... Nem tudom mit csináltok másképp, de nekem sosem volt annyi. Nem számolom nagyon egzaktul a fogyasztásomat, de ekkorát nem tévedek az osztásban...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #317 Dátum: 2010. április 16. - 14:04:42 » |
|
Nem mindegy mivel van keverve az e85. Én azt vettem észre, hogy carrera95-tel keverve, kevesebb a fogy. mint avia95-tel.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #318 Dátum: 2010. április 16. - 15:13:49 » |
|
Nem mindegy mivel van keverve az e85. Én azt vettem észre, hogy carrera95-tel keverve, kevesebb a fogy. mint avia95-tel.
Én egy magánkútnál tankolok, MOL benyát adnak, ill. OIL kúton. Egyiknél sem volt eddig szignifikáns különbség.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #319 Dátum: 2010. április 16. - 15:42:03 » |
|
Én egy magánkútnál tankolok, MOL benyát adnak, ill. OIL kúton. Egyiknél sem volt eddig szignifikáns különbség. Egyetértek. 1-2 deci kölünbséget még csak-csak meg lehet érteni, de nehogymá' az 50% (!!! - ahogy írtam, nekem komolyan 50 %!!!) fogyasztásnövekedést arra fogjuk, hogy kinél veszed a benyát... Főleg, hogy végsősoron majd'mindenhol ugyanonnan származik... Nem sajnálom attól, akinek bejött, nekem nem (nagyon nem ) jött be. Ez van...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #320 Dátum: 2010. április 16. - 17:24:32 » |
|
Én egy magánkútnál tankolok, MOL benyát adnak, ill. OIL kúton. Egyiknél sem volt eddig szignifikáns különbség. Egyetértek. 1-2 deci kölünbséget még csak-csak meg lehet érteni, de nehogymá' az 50% (!!! - ahogy írtam, nekem komolyan 50 %!!!) fogyasztásnövekedést arra fogjuk, hogy kinél veszed a benyát... Főleg, hogy végsősoron majd'mindenhol ugyanonnan származik... Nem sajnálom attól, akinek bejött, nekem nem (nagyon nem ) jött be. Ez van... Ez érdekes.12-14l fogyi nekem 150-160-as tempónál van csak ha tisztán van benne e85.tavaj nyáron mértem.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #321 Dátum: 2010. április 16. - 18:55:50 » |
|
Nekem annyira nem drasztikus, csak mivel el kell mennem érte, nem éri meg. Illetve most a 2/3 etanol 1/3 benzin aránynál meglátjuk. Nem a fogyit, hanem a km költségét nézem. közben meg lobbizok asszonynál a gázért...
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #322 Dátum: 2010. április 16. - 20:09:18 » |
|
Múltkor mi is mentünk próbaképpen kb. fele-fele arányban etanollal, nem számoltam ki pontosan, de nekünk is feltűnően zuhant az üzemanyagszint mutató a semmi felé... De azért még kipróbálom egyszer pontosan utánaszámolva is. Mondjuk a hidegben eleve csak másodikra indult az autó, márpedig az akku és az önindító sem olcsó játék tönkretenni. Ki tudja, lehet vizezik az etanolt is Meg levegőzik a gázt. (Ez utóbbit a Te kedvedért írtam, Jani )
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #323 Dátum: 2010. április 17. - 07:06:20 » |
|
Aki spórolás miatt akarja tankolni az E85t-t, annak szerintem csak tisztán éri meg vagy csak 10-20%-E85-tel. 50/50-nel nem lehet spórolni. Nekem nem sikerült. 50/50-es keverékkel látszólag tankolásonként 3000Ft megmarad, de csak látszólag. Benzines fogyi. 8.4liter. 50%keverékkel +15% 9.8liter. Benzin 4.9liter x 340Ft = 1666Ft E85 4.9liter x 240Ft = 1176Ft Össz: 2842Ft Benzinnel 8.4l x 340Ft = 2856Ft. Meg marad 14Ft 100km-en, ez nem spórolás. Lehet másnak nem ez jön ki, nekem ez volt. Tisztán E85-tel járva +25% fogyi.val számolva, 336Ft a megtakarítás 100km-en. (ezt csak számítás nem saját mérés)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 17. - 07:11:25 írta Jani »
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #324 Dátum: 2010. április 17. - 07:56:54 » |
|
Múltkor mi is mentünk próbaképpen kb. fele-fele arányban etanollal, nem számoltam ki pontosan, de nekünk is feltűnően zuhant az üzemanyagszint mutató a semmi felé... De azért még kipróbálom egyszer pontosan utánaszámolva is. Mondjuk a hidegben eleve csak másodikra indult az autó, márpedig az akku és az önindító sem olcsó játék tönkretenni. Ki tudja, lehet vizezik az etanolt is Meg levegőzik a gázt. (Ez utóbbit a Te kedvedért írtam, Jani ) Sajnos igen minimum másodikra indul csak télen.De mostanában már nekem elsőre indul egy kis gáz adással.A fogyim az én keverésemmel(EGR lezárva,direkt szűrő,Gázgorsitó dob,nyitott sport dob hátul,ennyi nem gyári cuccal.)8,6l-9l/100km.És nem öregapósan megyek.1-2-3 ban 2800-3000-nél váltok el.15l benya a többi e85 üres tanknál.Egyébb tankolásnál mindig nagy számolásban vagyok az arány tartása miatt.Szerintem az első telitank elfogyása után lehet méregetni a fogyit mert addigra az ecu már beáll az uj keverékre.Volt hogy csak tiszta benzint tudtam tankolni és ez idő volt mire visszaált utánna a fogyim a megszokott keverékhez.A benzines mutatványom után simán 10l lett a fogyim egy ideig.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #325 Dátum: 2010. április 17. - 09:41:50 » |
|
Azért azt ne feledjük, hogy az E85 nam a takarékosság (legalábbi s nem a fogyasztás csökkentés) miatt hozták létre, hanem a bioszféra védelme érdekében. Is. Szóval, lehet, hogy 12 lityit eszik belőle 100-on a gépezmény, de nagyságrendekkel kevesebb a károsanyag kibocsájtás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #327 Dátum: 2010. április 17. - 13:08:37 » |
|
Azért azt ne feledjük, hogy az E85 nam a takarékosság (legalábbi s nem a fogyasztás csökkentés) miatt hozták létre, hanem a bioszféra védelme érdekében. Is. Szóval, lehet, hogy 12 lityit eszik belőle 100-on a gépezmény, de nagyságrendekkel kevesebb a károsanyag kibocsájtás.
Ez így van, csak ezt egyenlőre - bocsássa meg nekem a bioszféra... - nem tudom finanszírozni... Ez igaz, de az emberek 99%-ka, nem a környezetvédelem miatt tankolja.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #328 Dátum: 2010. április 17. - 19:17:37 » |
|
Ez így van, csak ezt egyenlőre - bocsássa meg nekem a bioszféra... - nem tudom finanszírozni... Ez igaz, de az emberek 99%-ka, nem a környezetvédelem miatt tankolja. Jaja, ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem azt kell várni, hogy majd kevesebb lesz a fogyi, meghogy milyen jó olcsó. Mert igaz, hogy olcsóbb, de ha ennyivel többet eszik, nem biztos. És nem is az a célja. De van akinek olcsóbbra kijön. Tőlem egyelőre 30km-re van ilyen kút, úgyhogy egy darabig kihagyom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #329 Dátum: 2010. április 20. - 09:29:30 » |
|
Ez így van, csak ezt egyenlőre - bocsássa meg nekem a bioszféra... - nem tudom finanszírozni... Ez igaz, de az emberek 99%-ka, nem a környezetvédelem miatt tankolja. Az etanol sajnos környezetvédelmileg sem a megfelelő út. Nincs akkora termőföld ezen a bolygón, ami el tudná látni etanol alapanyaggal az autókat. Persze az őserdők kiirtása javíthat(? ) a helyzeten. Jelenleg a gáz a járható út. Néhány éven belül (remélhetőleg) az elektromos autó. Elvileg hamarosan lesz a Chevy-nek is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|