95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #165 Dátum: 2009. Szeptember 28. - 17:36:28 » |
|
Még biztos, hogy nem éri meg az etanolt használni, de tisztításra tuti megteszi.Tegnap olyanra lettem figyelmes, hogy első pillanatban még meg is ijedtem. A vásárlásból hazafelé jövet a körforgalomból kihaladva adtam egy kövér gázfröccsöt és a tükörbe nézve azt tapasztaltam, hogy keményen füstöl az autó a mögöttem levő le is maradt egy kicsit. Hazáig még próbálgattam a füstölést ami csökkent, de nem hagyott nyugodni. Otthon megbíztam a fiam pöckölje meg a pedált lássam honnan fúj a szél. A döbbenet rendesen kiült az arcomra amikor a gázadásokra a kipufogóból ömlött a víz. Nem kicsit, nagyon! Legalább öt perces túráztatással sikerült a vizet kiköpetni vele. Szerintem literszámra jött ki belőle a víz, ha menet közben a füstöléssel össze tudtam keverni. Tehát az etanol tisztításra mindenképpen megteszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #166 Dátum: 2009. Szeptember 28. - 17:51:06 » |
|
Szerintem az alkohol jobb. Meginni biztosan. Már amelyiket. nekem a labancok ráutaltak, hogy talán nem kellene forszírozni. Max. 1/3 arányban, de inkább ne. A múltkor mintha mást mondtak volna, vagy elértettem valamit? Nem, én voltam trehány. Tehát az etanolról, mint üzemanyagról azt írták, hogy 1/3-nál több ne legyen a keverékben, mert: - A szoftver nem erre van belőve - Nem tudják, hogy az üzemanyaggal érintkezésbe kerülő alkatrészek meddig bírnák az etanol által létrehozott elektromos jelenségeket (valami ilyesmiről volt is egy link, a Ford AC pumpákkal kapcsolatban) Nagyjából ennyi. Egyébként nem kell kimennem hozzájuk, elvileg lesz itthon velük szerződött műhely, ahová mehetek frissíteni. -
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #167 Dátum: 2009. Szeptember 28. - 21:45:09 » |
|
Na, én úgy döntöttem, hogy nem alkoholizálom tovább a gépet..: 3 próbálkozás elég volt, bár jól ment tőle, de semmi - anyagi - előnnyel nem járt. Először 1/3 - 2/3 E85-95-ös keverékkel 10,4, másodszor szintén ilyen aránnyal 9,8, majd 40/60 aránnyal megint 10,2... Ennél már jobb a tiszta (na jó, majdnem alkoholmentes..) benya, azzal az utóbbi időben 8,2-8,4 körül elment... Szóval csak arra volt jó, hogy rendesen kipucováltam a tankot... és épp csak kicsit fizettem többet az üzem anyagért, mintha csak benzinnel jártam volna Na ma meg úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt a kukoricatermelőknek..., Most 50/50 arányban, kíváncsi leszek, hogy mire jut ezzel a gépezet. (Így 500 km-enként pusztán egy 1000essel kerül többe a furikázás annál, mintha tiszta benzinnel járnék - remek üzlet... ) Ezt nem értem hogyan csinálod?! Számolok... Benzinnel, 8 lityis átlagfogyasztással 500 km = 40 liter benzin; 40*290= 11600 Ft50% E85, 50% 95-ös, 10 lityis átlagfogyasztással; 500 km = 50 liter keverék...; 25 liter E85 + 25 liter 95-ös; 25*210 Ft + 25*290 Ft = 12500 FtIgazad van, csak 900 Ft-al kerül többe... Hmm! hogy lessz 10l a fogyi mikor nekem 1/4benya 3/4e85 arányu keverékkel sem eszik annyit csak ha nyomom neki.De mindegy én más keverékkel járok. Nézzük az én keverékemet:10l benya-10*290=2900, 30l e85-30*210=6300 2900+6300=9200Ft Itt már van spórolás ha 10l fogyasztást is nézek.És ezenfelül a sok jó tulajdonság ami az e85-el jár.Én ezér járok vele.Ennél kissebb arányu keverékkel a pech lámpa kivillan ami nem hiszem hogy jó. igaz tisztán is használtam egy ideig, csak lezártam az egr szelepet és azóta nem birja.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #168 Dátum: 2009. Október 09. - 18:19:37 » |
|
Én most egy darabig (tavasz?) hanyagolom az etanolt. Visszaállók tisztán 95-ös carrerára. 50% keveréssel én nem spóroltam semmit. Na jó, ez nem teljesen igaz, mert 1 teli tankon, megmaradt 100Ft-om. Rendszerpucolásnak viszont jó volt.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #170 Dátum: 2009. November 03. - 16:47:17 » |
|
És akkor sokadszorra egy kérdés.Biztos hogy elég egy ilyen bizgentyűt beépíteni?Esetleg más az etanollal érintkező alkatrészt nem kell cserélni?(pl AC pumpa,egyéb tömítések)
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #171 Dátum: 2009. November 03. - 17:05:07 » |
|
És akkor sokadszorra egy kérdés.Biztos hogy elég egy ilyen bizgentyűt beépíteni?Esetleg más az etanollal érintkező alkatrészt nem kell cserélni?(pl AC pumpa,egyéb tömítések) tutu semmi mást nem kell cseréln!!!Én tisztán jártam e85-el átalakitó nélkül a nyáron de a túl szegény keverékarány miatt kigyulladt a pech lámpám ezért teszek hozzá ismét benyát.Igaz csak keveset.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #172 Dátum: 2009. November 03. - 17:11:45 » |
|
És akkor sokadszorra egy kérdés.Biztos hogy elég egy ilyen bizgentyűt beépíteni?Esetleg más az etanollal érintkező alkatrészt nem kell cserélni?(pl AC pumpa,egyéb tömítések) tutu semmi mást nem kell cseréln!!!Én tisztán jártam e85-el átalakitó nélkül a nyáron de a túl szegény keverékarány miatt kigyulladt a pech lámpám ezért teszek hozzá ismét benyát.Igaz csak keveset. Krisz! Azt is tedd hozzá, hogy ellentétben velünk, Te nem sokáig akarod megtartani a verdát! Ez is egy lényeges szempont ám!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #173 Dátum: 2009. November 03. - 17:36:44 » |
|
És akkor sokadszorra egy kérdés.Biztos hogy elég egy ilyen bizgentyűt beépíteni?Esetleg más az etanollal érintkező alkatrészt nem kell cserélni?(pl AC pumpa,egyéb tömítések) tutu semmi mást nem kell cseréln!!!Én tisztán jártam e85-el átalakitó nélkül a nyáron de a túl szegény keverékarány miatt kigyulladt a pech lámpám ezért teszek hozzá ismét benyát.Igaz csak keveset. Krisz! Azt is tedd hozzá, hogy ellentétben velünk, Te nem sokáig akarod megtartani a verdát! Ez is egy lényeges szempont ám! de átalakitóval nincs gond és jól működik az autó.Amugy az e85 nem rongálja a motort,sőt!!!Egyetlen dolog ami idővel kidőlhet az az üzemanyagszitjelző a tankban.Nem hiszem hogy tétel bontóban.Viszont mikor ti majd 320-330Ft/l-ért tankoltok én meg 210Ft/l -ért valószinűleg elgondolkodtok.47Ekm etanolosan minden hiba nélkül azért elég tesztut nem?
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #174 Dátum: 2009. November 04. - 12:15:15 » |
|
És akkor sokadszorra egy kérdés.Biztos hogy elég egy ilyen bizgentyűt beépíteni?Esetleg más az etanollal érintkező alkatrészt nem kell cserélni?(pl AC pumpa,egyéb tömítések) tutu semmi mást nem kell cseréln!!!Én tisztán jártam e85-el átalakitó nélkül a nyáron de a túl szegény keverékarány miatt kigyulladt a pech lámpám ezért teszek hozzá ismét benyát.Igaz csak keveset. Krisz! Azt is tedd hozzá, hogy ellentétben velünk, Te nem sokáig akarod megtartani a verdát! Ez is egy lényeges szempont ám! de átalakitóval nincs gond és jól működik az autó.Amugy az e85 nem rongálja a motort,sőt!!!Egyetlen dolog ami idővel kidőlhet az az üzemanyagszitjelző a tankban.Nem hiszem hogy tétel bontóban.Viszont mikor ti majd 320-330Ft/l-ért tankoltok én meg 210Ft/l -ért valószinűleg elgondolkodtok.47Ekm etanolosan minden hiba nélkül azért elég tesztut nem? Nekem elég, de tavaszig már várok. Azért a 16.000 sem 0. Az etanol.blog-ról is jó tapasztalatok jönnek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
TTamás
Bejáratós
Nem elérhető
Lacetti SW 1.6 Platinum
|
|
« Hozzászólás #175 Dátum: 2009. December 20. - 19:29:14 » |
|
Érdekes hozzászólásokat olvastam itt. Engem az etanol nem nagyon izgatott. 3,5 évesen vettem meg Lacikát, azon nyomban beleszereltettem egy pöpec LPG-rendszert, most fél éve van benne, tökéletesen üzemel, majdnem fele az üzemanyagköltségem, és a motort sem kormolom, a környezetet is kímélem. Egy hátránya van, hogy közel 400.000Ft a rendszer és a vizsgáztatás. De nekem megéri. ÉS félni igazán nem kell tőle, a tank is rejtett, annyi, hogy városon kívül már bent van a pótkerék, ami elvesz egy kis helyet, de hát SW, így nem zavaró. Teljesítménycsökkenés nincs, úgy 1 literrel eszik többet városban, de ez árat nézve jelentéktelen. Én bátran merem ajánlani.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti SW 1.6 Platinum + LPG
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #176 Dátum: 2009. December 23. - 06:31:19 » |
|
Érdekes hozzászólásokat olvastam itt. Engem az etanol nem nagyon izgatott. 3,5 évesen vettem meg Lacikát, azon nyomban beleszereltettem egy pöpec LPG-rendszert, most fél éve van benne, tökéletesen üzemel, majdnem fele az üzemanyagköltségem, és a motort sem kormolom, a környezetet is kímélem. Egy hátránya van, hogy közel 400.000Ft a rendszer és a vizsgáztatás. De nekem megéri. ÉS félni igazán nem kell tőle, a tank is rejtett, annyi, hogy városon kívül már bent van a pótkerék, ami elvesz egy kis helyet, de hát SW, így nem zavaró. Teljesítménycsökkenés nincs, úgy 1 literrel eszik többet városban, de ez árat nézve jelentéktelen. Én bátran merem ajánlani. Én már több mint 160.000 Km-et tettem meg gázzal. Eddig semmi gond. Az a +1 liter nálam inkább +1,5-2. Igaz, nekem a gázos cucc is olcsóbb volt (az akkori csúcs, de ma már vannak jobbak). Az újabb gáz szettek drágábbak, cserébe kevesebbet eszik a gép. A Te tapasztalatod is ezt igazolja.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #177 Dátum: 2009. December 23. - 08:35:46 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #178 Dátum: 2009. December 23. - 09:12:35 » |
|
Tökmindegy,hogy milyen típusú a lacsi,a pótkeréknek a helyére kerül a tartály.Csak a pótkereked tárolását kell megoldanod valahogy.Persze az is kérdés,hogy mész e annyi Km-t,hogy megérje beszerelni.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #179 Dátum: 2009. December 23. - 13:25:44 » |
|
Tökmindegy,hogy milyen típusú a lacsi,a pótkeréknek a helyére kerül a tartály.Csak a pótkereked tárolását kell megoldanod valahogy.Persze az is kérdés,hogy mész e annyi Km-t,hogy megérje beszerelni. Koszi ez tényleg elgondolkodtató
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|