diablo77
|
|
« Hozzászólás #1050 Dátum: 2014. Március 11. - 17:41:33 » |
|
Újabb tapasztalatok. Tegnap reggel szintén kb 1,5 km után átváltott (kb 4-5 fok volt), ma (kb -1 fok) 100m-rel több kellett neki ehhez a művelethez.
UI: Amit még észrevettem, hogy lassabban melegszik a hűtővíz. Gondolom ez is normális.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 12. - 16:13:05 írta diablo77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1051 Dátum: 2014. Március 12. - 17:41:02 » |
|
A gáz mennyiségének visszajelzésére mennyire lehet támaszkodni? Tudom, ugrál menet közben (gyorsítás-lassítás), de be lehet lőni kb? Mik a tapasztalatok? Nekem első alkalommal 11 litert tettek bele és már csak a tartalékot jelző piros LED égett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1052 Dátum: 2014. Március 12. - 18:10:39 » |
|
A gáz mennyiségének visszajelzésére mennyire lehet támaszkodni? Tudom, ugrál menet közben (gyorsítás-lassítás), de be lehet lőni kb? Mik a tapasztalatok? Nekem első alkalommal 11 litert tettek bele és már csak a tartalékot jelző piros LED égett.
Semenyire, de tudnak állítani rajta. Használd ki a gázt amíg át nem vált benzinre egy párszor és tudni fogod mennyit tudsz elmenni kb gázzal és utánna ezek szerint tankolj. Én pl 10 literes fogyasztással számolok ha a napi számlálom eléri a 420-430 km-t akkor megyek tankolni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 12. - 18:15:26 írta hawer »
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1053 Dátum: 2014. Március 12. - 18:28:31 » |
|
Semenyire, de tudnak állítani rajta. Használd ki a gázt amíg át nem vált benzinre egy párszor és tudni fogod mennyit tudsz elmenni kb gázzal és utánna ezek szerint tankolj. Én pl 10 literes fogyasztással számolok ha a napi számlálom eléri a 420-430 km-t akkor megyek tankolni. A te tartályod mekkora? Nekem a papíron az szerepel, hogy 46 literes (bruttó), ez volt a nagyobb, ami befért, és csak kb 1 centit emelt a csomagtartó padlózatán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1054 Dátum: 2014. Március 12. - 19:14:04 » |
|
Semenyire, de tudnak állítani rajta. Használd ki a gázt amíg át nem vált benzinre egy párszor és tudni fogod mennyit tudsz elmenni kb gázzal és utánna ezek szerint tankolj. Én pl 10 literes fogyasztással számolok ha a napi számlálom eléri a 420-430 km-t akkor megyek tankolni. A te tartályod mekkora? Nekem a papíron az szerepel, hogy 46 literes (bruttó), ez volt a nagyobb, ami befért, és csak kb 1 centit emelt a csomagtartó padlózatán. 48 literes és 42-43 liter gáz megy bele, kb 2-3 cm-el magasabb mint a csomi padlója.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 12. - 19:16:11 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1055 Dátum: 2014. Március 15. - 11:25:55 » |
|
Lenne egy kérdésem: gázüzemben is érvényes az, hogy motorféknél bizonyos fordulatszámig nincs befecskendezés?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #1056 Dátum: 2014. Március 15. - 11:33:40 » |
|
Lenne egy kérdésem: gázüzemben is érvényes az, hogy motorféknél bizonyos fordulatszámig nincs befecskendezés?
Igen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #1057 Dátum: 2014. Március 15. - 12:33:36 » |
|
Semenyire, de tudnak állítani rajta. Használd ki a gázt amíg át nem vált benzinre egy párszor és tudni fogod mennyit tudsz elmenni kb gázzal és utánna ezek szerint tankolj. Én pl 10 literes fogyasztással számolok ha a napi számlálom eléri a 420-430 km-t akkor megyek tankolni. A te tartályod mekkora? Nekem a papíron az szerepel, hogy 46 literes (bruttó), ez volt a nagyobb, ami befért, és csak kb 1 centit emelt a csomagtartó padlózatán. 48 literes és 42-43 liter gáz megy bele, kb 2-3 cm-el magasabb mint a csomi padlója. Kaptam egy levelet: Szia Tomy! Szakmai kérdés: 48 literes tartályba úgy tudom 80%-ot lehet tölteni, ez 38-39liter, amit írt Hawer, 42-43litert, az 90%-os, ami műszakilag lehetetlen, ha jól van beállítva a kút. Foglalj állást ez ügyben, kérlek, a továbbiakban ezzel ne legyen félreértés. (alternatív topic). Vagy van 52 literes tank is, mert ahhoz passzol a több tankolható mennyiség. Üdv: Gidy A tartályba tankolható mennyiség nem a gázkúttól függ. Az autógáz tartályban levő "szintjelző úszó" pozíciója a mérvadó. Hivatalosan valóban 80 térfogatszázalékig tölthető a tartály. Mivel ez a szabvány még akkor készült, amikor még léteztek 20 bar-ra nyomáspróbázott tartályok, ezért a 80%-os limit. A jelenlegi tartályok már 30 bar-ra vizsgáltak. Így (nem hivatalosan!) lehetséges a kb 90%-os töltöttség is. Ez indokolja az azonos tartályűrtartalom esetén a különböző tankolható mennyiséget. Tehát nem lehetetlen, a szerelő "kreativitásán" múlik. Az eltérések oka pedig, hogy a különböző méretű tartályokba ugyanaz a típusú multiszelep kerül. Ezeket egyedileg kell beállítani. Ennyire egyszerű a történet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1058 Dátum: 2014. Március 15. - 12:41:08 » |
|
Én csak azt tudom írni ami az igazság, nekem 48 literes tartály van bent amit ha kiürülés után megtankolnak 42-43 liter gáz megy bele, és ez már több mint három éve mióta berakták így van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1059 Dátum: 2014. Március 16. - 19:56:02 » |
|
Mai tankolásom: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.huÉs a tartályom adatai: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 16. - 20:02:48 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1060 Dátum: 2014. Március 18. - 17:45:27 » |
|
Nos vannak már adataim. Kb 40 km után váltakozva 3 vagy 4 zöld led ég, kb 55km-nél már csak 3 stabilan. 80km környékén váltakozva 2-3 zöld, valószínű 100km-nél már csak 2 fog égni. Most úgy tűnik, mintha 50km-enként egy zöld "eltűnne".
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #1061 Dátum: 2014. Március 18. - 18:32:59 » |
|
Szerintem ne foglalkozz a ledekkel, sosem lesz pontos. Menj amíg át nem kapcsol benzinre és utána mehetsz tankolni. Én így csinálom, az a néhány kilométer benzinüzem nem árt.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1062 Dátum: 2014. Március 18. - 20:29:38 » |
|
Szerintem ne foglalkozz a ledekkel, sosem lesz pontos. Menj amíg át nem kapcsol benzinre és utána mehetsz tankolni. Én így csinálom, az a néhány kilométer benzinüzem nem árt. Persze, de azért nem lenne rossz, ha picit pontosabb lenne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #1063 Dátum: 2014. Március 18. - 21:18:57 » |
|
Sokat küzdöttem vele, nem lesz. Túlságosan egyszerű a szintmérő, már többször tesztelgettem illetve állítgattam...
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1064 Dátum: 2014. Március 19. - 17:39:37 » |
|
Tegnap egy 25km-es út után leállítottam az autót, majd kb 3 perc után indítottam és azonnal gázzal ment. Ilyen is lehetséges? Egyébként az egyre melegedő időben már elég neki 1km is az átváltáshoz reggel, délután hideg motorral indulva 500m után váltott.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|