Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #60 Dátum: 2008. április 03. - 20:56:37 » |
|
Én nem
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Fer962
|
|
« Hozzászólás #61 Dátum: 2008. április 03. - 21:02:07 » |
|
Én nem Úgy könnyű, ha nincs
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #62 Dátum: 2008. április 03. - 21:17:02 » |
|
Én nem Úgy könnyű, ha nincs Amikor kb 4 éve megvettem a GPS-t, az pofázott állandóan: Túl gyorsan mész
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Fer962
|
|
« Hozzászólás #63 Dátum: 2008. április 03. - 21:19:43 » |
|
Én nem Úgy könnyű, ha nincs Amikor kb 4 éve megvettem a GPS-t, az pofázott állandóan: Túl gyorsan mész Majd próbálj ki egy anyóst a GPS helyett Amúgy van már normál áramellátásotok?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #64 Dátum: 2008. április 04. - 08:02:51 » |
|
nekem a Garmin-on I-Go volt. Az nagyon bevállt. Sajna autós szett nélkül nem ér semmit. A gond, hogy amerikai modell és itthon a Worldgate-ban kerekedő szemmel néztek rá, rám meg sandán, amikor újat akartam venni. körösztanyám meg karácsony elött nem nagyon jön haza a nagy víz tulsó partjáról.
Típusát nem tudod véletlenűl? Nem nüvi volt? Azokon van I-Go alapú navigáció, és azt a speedshopban kapni Majd megnzem. A problem az, hogy kb. 2 éve nvettem amiban. És nem jó hozzá a csatlakozó. Ugyanígy jártam a Motorola telefonommal, onnan kellett hozatnom töltőt. Mondjuk eléggé old timer, amúgy is cserélném újra, mert ez nem beszél és nincs MP3 funkciója sem és lassú. A térképet még 2006-ban rakták rá, azóta sem frissült, netről valamiért nem ment, 15000-t meg nem szántam rá. A szlovák és cseh eléggé gagyi, a magyar meg használhatatla. Horvát, szlován, jugó, román nincs is. egyedül a tartója király, mert azt fel lehet akasztani a tükör alá, így nincs nyom a szélvédőmn! Esetleg nézzél körül a Mio, vagy az Asus háza táján. Vannak jópofa cuccaik. És érdemesebb a full európásat választani... Az lesz, de majdcsak ősszel.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #65 Dátum: 2008. április 05. - 19:26:03 » |
|
Tiszteletel érdeklődnék, hogy honnan lehet a legegyszerűbben állandó 12V-ot venni (nem kellene nagy fesz, mert bluetooth-hoz kellene, gondolom a memóriája miatt ha nem megy az autó) a lacsiban, ha a készülék elhelyezése jobb 1-ben lábnál a középkonzol oldalfalán a tűzfal közvetlen közelében lenne? Gyújtás 12V is kellene, de annak már kinéztem a szivargyújtót. Mondjuk ha valaki rutinos szétszerelő, megmondhatná, hogy a legkönyebb a szivargyújtót kiszerelni, megcsapolni! Előre is köszike!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #66 Dátum: 2008. április 05. - 19:29:38 » |
|
Tiszteletel érdeklődnék, hogy honnan lehet a legegyszerűbben állandó 12V-ot venni (nem kellene nagy fesz, mert bluetooth-hoz kellene, gondolom a memóriája miatt ha nem megy az autó) a lacsiban, ha a készülék elhelyezése jobb 1-ben lábnál a középkonzol oldalfalán a tűzfal közvetlen közelében lenne? Gyújtás 12V is kellene, de annak már kinéztem a szivargyújtót. Mondjuk ha valaki rutinos szétszerelő, megmondhatná, hogy a legkönyebb a szivargyújtót kiszerelni, megcsapolni! Előre is köszike! Kesztyűtartó világítás kapcsolónál van állandó 12 V. Szivargyújtót passzolom...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #67 Dátum: 2008. április 05. - 19:41:48 » |
|
Tiszteletel érdeklődnék, hogy honnan lehet a legegyszerűbben állandó 12V-ot venni (nem kellene nagy fesz, mert bluetooth-hoz kellene, gondolom a memóriája miatt ha nem megy az autó) a lacsiban, ha a készülék elhelyezése jobb 1-ben lábnál a középkonzol oldalfalán a tűzfal közvetlen közelében lenne? Gyújtás 12V is kellene, de annak már kinéztem a szivargyújtót. Mondjuk ha valaki rutinos szétszerelő, megmondhatná, hogy a legkönyebb a szivargyújtót kiszerelni, megcsapolni! Előre is köszike! Kesztyűtartó világítás kapcsolónál van állandó 12 V. Szivargyújtót passzolom... Köszi. Ez mondjuk eszembe jutott nekem is, de elvetettem, mert elég sokminden megy ugyanarról a biztosítékról, amiről a kesztyűtartó világítás is. Legutóbb is a pollenszűrő cserénél kivette a tartót a srác, el is ment a biztosíték, érzékeny a piszkálásra. Na meg ha legközelebb is kesztyűtartó kivétellel akarnak pollenszűrőt cserélni, akkor kecmec lehet a plusz zsinór. Na ezen még agyalok! No meg kellene egy jó kis test is. Gondolom ez már nem olyan, mint a daciám volt, ahol lépten nyomon találtam egy festés nélküli lyukba tekert lemezcsavart. Itt már minden elem műanyag.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #68 Dátum: 2008. április 05. - 19:48:41 » |
|
Tiszteletel érdeklődnék, hogy honnan lehet a legegyszerűbben állandó 12V-ot venni (nem kellene nagy fesz, mert bluetooth-hoz kellene, gondolom a memóriája miatt ha nem megy az autó) a lacsiban, ha a készülék elhelyezése jobb 1-ben lábnál a középkonzol oldalfalán a tűzfal közvetlen közelében lenne? Gyújtás 12V is kellene, de annak már kinéztem a szivargyújtót. Mondjuk ha valaki rutinos szétszerelő, megmondhatná, hogy a legkönyebb a szivargyújtót kiszerelni, megcsapolni! Előre is köszike! Kesztyűtartó világítás kapcsolónál van állandó 12 V. Szivargyújtót passzolom... Köszi. Ez mondjuk eszembe jutott nekem is, de elvetettem, mert elég sokminden megy ugyanarról a biztosítékról, amiről a kesztyűtartó világítás is. Legutóbb is a pollenszűrő cserénél kivette a tartót a srác, el is ment a biztosíték, érzékeny a piszkálásra. Na meg ha legközelebb is kesztyűtartó kivétellel akarnak pollenszűrőt cserélni, akkor kecmec lehet a plusz zsinór. Na ezen még agyalok! No meg kellene egy jó kis test is. Gondolom ez már nem olyan, mint a daciám volt, ahol lépten nyomon találtam egy festés nélküli lyukba tekert lemezcsavart. Itt már minden elem műanyag. De hisz a szivargyújtóban van az is! Nekem nem vették ki a pollen cseréhez, simán ment anélkül is 2 perc alatt. Viszont szivargyújtó van gyujtás nélkül is. Mert ha leállítom a motort, attól még tölt a telefonom. Csak ha teljesen visszatekerem a kulcsot akkor kapcsol le.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #69 Dátum: 2008. április 05. - 19:54:28 » |
|
Tiszteletel érdeklődnék, hogy honnan lehet a legegyszerűbben állandó 12V-ot venni (nem kellene nagy fesz, mert bluetooth-hoz kellene, gondolom a memóriája miatt ha nem megy az autó) a lacsiban, ha a készülék elhelyezése jobb 1-ben lábnál a középkonzol oldalfalán a tűzfal közvetlen közelében lenne? Gyújtás 12V is kellene, de annak már kinéztem a szivargyújtót. Mondjuk ha valaki rutinos szétszerelő, megmondhatná, hogy a legkönyebb a szivargyújtót kiszerelni, megcsapolni! Előre is köszike! Kesztyűtartó világítás kapcsolónál van állandó 12 V. Szivargyújtót passzolom... Köszi. Ez mondjuk eszembe jutott nekem is, de elvetettem, mert elég sokminden megy ugyanarról a biztosítékról, amiről a kesztyűtartó világítás is. Legutóbb is a pollenszűrő cserénél kivette a tartót a srác, el is ment a biztosíték, érzékeny a piszkálásra. Na meg ha legközelebb is kesztyűtartó kivétellel akarnak pollenszűrőt cserélni, akkor kecmec lehet a plusz zsinór. Na ezen még agyalok! No meg kellene egy jó kis test is. Gondolom ez már nem olyan, mint a daciám volt, ahol lépten nyomon találtam egy festés nélküli lyukba tekert lemezcsavart. Itt már minden elem műanyag. De hisz a szivargyújtóban van az is! Nekem nem vették ki a pollen cseréhez, simán ment anélkül is 2 perc alatt. Viszont szivargyújtó van gyujtás nélkül is. Mert ha leállítom a motort, attól még tölt a telefonom. Csak ha teljesen visszatekerem a kulcsot akkor kapcsol le. Pontosan ilyen áram kell nekem, mert ha nem jár a motor, attól még kellhet a kihangosító. Egy ugrást elfordítva a kulcsot az ACC állásra, már bekapcsol az óra és a szivargyújtó is. Viszont kell egy állandó ménkü és egy stabil test is. Szivargyújtónál lévő test azért nem jó szerintem, mert ha záródik az áramkör, akkor a testen is áram folyik nem? Zárt áramkörben így van nem? (mondtam már, hogy hülye vagyok villamosságból? is )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #70 Dátum: 2008. április 05. - 20:00:17 » |
|
Tiszteletel érdeklődnék, hogy honnan lehet a legegyszerűbben állandó 12V-ot venni (nem kellene nagy fesz, mert bluetooth-hoz kellene, gondolom a memóriája miatt ha nem megy az autó) a lacsiban, ha a készülék elhelyezése jobb 1-ben lábnál a középkonzol oldalfalán a tűzfal közvetlen közelében lenne? Gyújtás 12V is kellene, de annak már kinéztem a szivargyújtót. Mondjuk ha valaki rutinos szétszerelő, megmondhatná, hogy a legkönyebb a szivargyújtót kiszerelni, megcsapolni! Előre is köszike! Kesztyűtartó világítás kapcsolónál van állandó 12 V. Szivargyújtót passzolom... Köszi. Ez mondjuk eszembe jutott nekem is, de elvetettem, mert elég sokminden megy ugyanarról a biztosítékról, amiről a kesztyűtartó világítás is. Legutóbb is a pollenszűrő cserénél kivette a tartót a srác, el is ment a biztosíték, érzékeny a piszkálásra. Na meg ha legközelebb is kesztyűtartó kivétellel akarnak pollenszűrőt cserélni, akkor kecmec lehet a plusz zsinór. Na ezen még agyalok! No meg kellene egy jó kis test is. Gondolom ez már nem olyan, mint a daciám volt, ahol lépten nyomon találtam egy festés nélküli lyukba tekert lemezcsavart. Itt már minden elem műanyag. De hisz a szivargyújtóban van az is! Nekem nem vették ki a pollen cseréhez, simán ment anélkül is 2 perc alatt. Viszont szivargyújtó van gyujtás nélkül is. Mert ha leállítom a motort, attól még tölt a telefonom. Csak ha teljesen visszatekerem a kulcsot akkor kapcsol le. Pontosan ilyen áram kell nekem, mert ha nem jár a motor, attól még kellhet a kihangosító. Egy ugrást elfordítva a kulcsot az ACC állásra, már bekapcsol az óra és a szivargyújtó is. Viszont kell egy állandó ménkü és egy stabil test is. Szivargyújtónál lévő test azért nem jó szerintem, mert ha záródik az áramkör, akkor a testen is áram folyik nem? Zárt áramkörben így van nem? (mondtam már, hogy hülye vagyok villamosságból? is ) A test az mindig test. Ha áram folyik rajta, akkor is! Mivel minden test össze van kötve az akksi -12V-os csatijával, az nem változik meg soha. Az egész kasztni szintén mindenhol test, ahogy a Dácián is volt, nekem meg az öreg Waresz-on...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #71 Dátum: 2008. április 05. - 20:06:51 » |
|
Köszönöm Ladlac, sokat segítettél! Ez egyben korrepetálás is volt villamosságból, meg így megvan a hely, amit megcsapolok ménküvel és testszállal. Kesztyűtartó lámpáját felülvizslatom, hátha alkalmas lesz állandó áramszálhoz! Biztim nincs itthon, lehet szerelés előtt nem árt majd felkészülnöm vele! Fáziscerkáim vannak (12V-os is), ha meg nem boldogulok majd vele, akkor sikítok Pestig és megterrorizállak egy minitali keretében szerelésügyileg.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #72 Dátum: 2008. április 05. - 20:12:12 » |
|
Köszönöm Ladlac, sokat segítettél! Ez egyben korrepetálás is volt villamosságból, meg így megvan a hely, amit megcsapolok ménküvel és testszállal. Kesztyűtartó lámpáját felülvizslatom, hátha alkalmas lesz állandó áramszálhoz! Biztim nincs itthon, lehet szerelés előtt nem árt majd felkészülnöm vele! Fáziscerkáim vannak (12V-os is), ha meg nem boldogulok majd vele, akkor sikítok Pestig és megterrorizállak egy minitali keretében szerelésügyileg. Rendben. De esetleg valaki megnézi milyen színű vezetéket keress és nem kell kiszedned sem a kesztyűtartót, sem a szivargyujtót nem kell bolygatni. Service manual kapcsolási rajzai tartalmazzák ezeket az infókat, csak nekem nincs itt CD-n, online meg nem érem el napok óta! http://chevy.mrmax.dp.ua/EN/documents/Nubira-Lacetti/start_Nubira-Lacetti.htmlhátha sikerül esetleg...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #73 Dátum: 2008. április 05. - 20:37:07 » |
|
Nos a CD-n ezt találtam. A YEL gondolom sárgát jelent. De milyen szín a BLK? Talán kék és még valami (K) színű csík? A középső ág érdekes nekem, mert a bal a kieg. áramforrás, a jobb meg csak a szivargyújtó megvilágítása. Ott gondolom a BRN/WHT a barna fehér, a DK GRN meg a sötétzöld.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 05. - 20:39:58 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #74 Dátum: 2008. április 05. - 20:45:29 » |
|
Ez meg a kesztíűtartóé.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|