Dzsoti
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1470 Dátum: 2011. Augusztus 12. - 07:47:57 » |
|
Üdv! Tegnap óta nincs műszerfal világítás a gépben. Mi lehet a probléma? Van ennek külön biztosítéka vagy az a bizonyos csatlakozó adta fel a harcot?
HB-d van vagy SW-d? HB 1,6 Elite műszerfali fényerőállítót nézted? A lámpát- tompítottat bekapcsoltad? Nekem az szokott segíteni Azta mekkora ötletek. Az is lehet, hogy csak nappal nem működik??? Kipróbálom sötétben is, hátha...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dzsoti
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1471 Dátum: 2011. Augusztus 21. - 14:35:23 » |
|
Újabb fejlemény van műszerfal világítás ügyben, észrevettem, hogy nem világít az első és hátsó helyzetjelző valamint a rendszámtábla világítás sem. Biztosítékokat, reléket néztem, nem találtam hibát. Valami használható ötlet esetleg? Még mielőtt valaki megszólna, a világítás fel volt kapcsolva, amikor néztem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #1472 Dátum: 2011. Augusztus 21. - 19:15:42 » |
|
Újabb fejlemény van műszerfal világítás ügyben, észrevettem, hogy nem világít az első és hátsó helyzetjelző valamint a rendszámtábla világítás sem. Biztosítékokat, reléket néztem, nem találtam hibát. Valami használható ötlet esetleg? Még mielőtt valaki megszólna, a világítás fel volt kapcsolva, amikor néztem. Lehet téged is utolért a HB-k típushibája HB kivitelnél egyszer csak "megszűnik" az első világítás. Ok: szétég a műszerfal mögötti csatlakozó. Megoldás: csatlakozó csere. Képek: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=322Fórum: http://www.lacettiklub.hu/forum/index.php?topic=207.msg38024;topicseen#msg38024
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cupika
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 D Elite
|
|
« Hozzászólás #1473 Dátum: 2011. Augusztus 21. - 23:05:49 » |
|
Újabb fejlemény van műszerfal világítás ügyben, észrevettem, hogy nem világít az első és hátsó helyzetjelző valamint a rendszámtábla világítás sem. Biztosítékokat, reléket néztem, nem találtam hibát. Valami használható ötlet esetleg? Még mielőtt valaki megszólna, a világítás fel volt kapcsolva, amikor néztem. Szakszervízbe ne vidd, bizti táblát cseréltetnének kb 90ezerért. Villamosságis szaki tuti megoldás. Műszerfal mögötti csati javítás, pluszz bajuszkapcsoló csere vagy legalábbis érdemes megnézetni, ajánlom még tegyetek be a bajuszkapcsoló mögé, a világítás kapcsoló csatira közvetlenül rákötve egy vagy két plussz relét. Tehermentesíti az alulméretezett bajuszkapcsolót. Abban egy réz szál égett szét nekem, kétszer is, nálam így orvosoltuk a problémát.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Augusztus 24. - 21:18:15 írta cupika »
|
Naplózva
|
|
|
|
Dzsoti
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1474 Dátum: 2011. Augusztus 22. - 07:15:30 » |
|
Újabb fejlemény van műszerfal világítás ügyben, észrevettem, hogy nem világít az első és hátsó helyzetjelző valamint a rendszámtábla világítás sem. Biztosítékokat, reléket néztem, nem találtam hibát. Valami használható ötlet esetleg? Még mielőtt valaki megszólna, a világítás fel volt kapcsolva, amikor néztem. Szakszervízbe ne vidd, bizti táblát cseréltetnének kb 90ezerért. Villamosságis szaki tuti megoldás. Műszerfal mögötti csati javítás, pluszz najuszkapcsoló csere vagy legalábbis érdemes megnézetni, ajánlom még tegyetek be a bajuszkapcsoló mögé, a világítás kapcsoló csatira közvetlenül rákötve egy vagy két plussz relét. Tehermentesíti az alulméretezett bajuszkapcsolót. Abban agy réz szál égett szét nekem, kétszer is, nálam így orvosoltuk a problémát. Köszi! Elviszem egy szakihoz aztán majd meglátjuk. Egyébként hihetetlen ez a kocsi, három hónapja van meg, de azóta folyamatosan jönnek elő a bajai, már az összes típushiba megvan, ami ezeknél előfordulhat. Vásárlásnál természetesen semmi gond nem volt vele. Ilyen problémás autóm még nem volt, pedig ez már a sokadik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1475 Dátum: 2011. Augusztus 22. - 09:58:07 » |
|
Újabb fejlemény van műszerfal világítás ügyben, észrevettem, hogy nem világít az első és hátsó helyzetjelző valamint a rendszámtábla világítás sem. Biztosítékokat, reléket néztem, nem találtam hibát. Valami használható ötlet esetleg? Még mielőtt valaki megszólna, a világítás fel volt kapcsolva, amikor néztem. Szakszervízbe ne vidd, bizti táblát cseréltetnének kb 90ezerért. Villamosságis szaki tuti megoldás. Műszerfal mögötti csati javítás, pluszz najuszkapcsoló csere vagy legalábbis érdemes megnézetni, ajánlom még tegyetek be a bajuszkapcsoló mögé, a világítás kapcsoló csatira közvetlenül rákötve egy vagy két plussz relét. Tehermentesíti az alulméretezett bajuszkapcsolót. Abban agy réz szál égett szét nekem, kétszer is, nálam így orvosoltuk a problémát. Köszi! Elviszem egy szakihoz aztán majd meglátjuk. Egyébként hihetetlen ez a kocsi, három hónapja van meg, de azóta folyamatosan jönnek elő a bajai, már az összes típushiba megvan, ami ezeknél előfordulhat. Vásárlásnál természetesen semmi gond nem volt vele. Ilyen problémás autóm még nem volt, pedig ez már a sokadik. Szegény Dzsoti! De hamarosan mindent kijavítasz, és utána Te is meg fogod szeretni ezt az autót, úgy, mint mi. Amúgy meg a más autókkal is van baj, sokszor a jóval drágábbakkal is, ezt ne feledd! Ár/értékben még mindig nyerő autó a mienk.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #1476 Dátum: 2011. Augusztus 31. - 13:06:35 » |
|
Üdvözlet az uraknak, tanácsot kérek hogy az oldalsó kis indexhez honnan lehet eljutni égőcsere céljából? Motortér, kerék, vagy utastér felől? Választ előre is köszönöm, Z.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #1477 Dátum: 2011. Augusztus 31. - 15:02:22 » |
|
Üdvözlet az uraknak, tanácsot kérek hogy az oldalsó kis indexhez honnan lehet eljutni égőcsere céljából? Motortér, kerék, vagy utastér felől? Választ előre is köszönöm, Z.
A kerék felől a műanyag dobbetétet meg kell bontani hozzá.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1478 Dátum: 2011. Augusztus 31. - 17:08:28 » |
|
A kerék felől a műanyag dobbetétet meg kell bontani hozzá. Én már szettem ki de nem bontottam meg semmit. Meg kell tolni előre vagy hátra (sajnos pontosan már nem emlékszem) és közben kifelé kell húzni. Kicsit erőltetve de kijön.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1479 Dátum: 2011. Augusztus 31. - 17:18:25 » |
|
A kerék felől a műanyag dobbetétet meg kell bontani hozzá. Én már szettem ki de nem bontottam meg semmit. Meg kell tolni előre vagy hátra (sajnos pontosan már nem emlékszem) és közben kifelé kell húzni. Kicsit erőltetve de kijön. Közben megnéztem a kézikönyvet és hátrafelé kell húzni!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #1480 Dátum: 2011. Augusztus 31. - 19:14:26 » |
|
A kerék felől a műanyag dobbetétet meg kell bontani hozzá. Köszönöm
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #1481 Dátum: 2011. Augusztus 31. - 19:15:33 » |
|
A kerék felől a műanyag dobbetétet meg kell bontani hozzá. Én már szettem ki de nem bontottam meg semmit. Meg kell tolni előre vagy hátra (sajnos pontosan már nem emlékszem) és közben kifelé kell húzni. Kicsit erőltetve de kijön. Közben megnéztem a kézikönyvet és hátrafelé kell húzni! köszönöm
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zoltán
|
|
« Hozzászólás #1482 Dátum: 2011. Szeptember 01. - 19:11:36 » |
|
???fogalmam sincs milyért nem jutott eszembe a kézikönyv? Beletelt vagy fél percbe ez a bonyolult égőcsere Az ember néha a legegyszerűbb dologra nem gondol
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1483 Dátum: 2011. Szeptember 01. - 19:32:30 » |
|
???fogalmam sincs milyért nem jutott eszembe a kézikönyv? Beletelt vagy fél percbe ez a bonyolult égőcsere Az ember néha a legegyszerűbb dologra nem gondol Sebaj legközelebb ez már rutinból fog menni!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag
Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
|
« Hozzászólás #1484 Dátum: 2011. Szeptember 01. - 20:05:11 » |
|
Nem világított a bal első tompítottam, mikor most este álltam be a garázsba. "Uccu neki, cseréljük ki!" felkiáltással neki is estem a lámpának. A lendületem egészen addig tartott, amíg szétszedtem a lámpát és megláttam: az égőszál nincs elszakadva! Gyors próba aksiról, eredmény: működik! A lámpatestet jobban megnézegetve egyértelműen látszik, hogy az izzó foglalata szét van olvadva... Nem is értem hogy-hogy nem vettem észre, amikor kihúztam belőle... Ez nem HB és nem a műszerfali csati... Látott már ilyet valaki? Foglalatot a H7-hez tudok venni mezei autósboltban, vagy csak valami spéci helyről lehet szerezni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|